ΚΥΠΕΛΟ ΦΙΝΑΛΙΣΤ η ΚΑΤΙΑ ΠΑΤΣΙΚΑ - Στην κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς MASTERS 2019 στην Χαλκίδα

ΚΥΠΕΛΟ ΦΙΝΑΛΙΣΤ η ΚΑΤΙΑ ΠΑΤΣΙΚΑ - Στην κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς MASTERS 2019 στην Χαλκίδα

Στην 4η θέση «έμεινε» η Λένη Λαζαρίδου


Ένα τετραήμερο-γιορτή για το τένις διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα (8-11 Νοεμβρίου) στην Χαλκίδα της Εύβοιας, όπου κάθε χρόνο διοργανώνεται το κορυφαίο τουρνουά στην λήξη της αγωνιστικής χρονιάς, τα MASTERS 2019. Οι καλύτεροι 8 σε κάθε ηλικιακή κατηγορία(12,14,16 και 18 ετών) στην Ελλάδα, έπαιξαν μεταξύ τους για να αναδειχθεί η κορυφαία τριάδα της χρονιάς.


Από την Ημαθία, αλλά και συνολικά από την Γ’ Ένωση Κεντροδυτικής Μακεδονίας(7 νομοί) οι μόνες αθλήτριες που κατάφεραν να μπουν στα MASTERS 2019 ήταν η Κάτια Πατσίκα ως Νο 6 στα κορίτσια 12 ετών, η Λένη Λαζαρίδου ως Νο 3  στα κορίτσια 16 ετών από την Βέροια και η Μαρία Γεωργιάδου ως Νο 2 στα κορίτσια 18 ετών από την Αριδαία Πέλλας, ενώ δεν μπόρεσε να εκπροσωπηθεί η Ένωση από αγόρι αθλητή σε καμία κατηγορία. Η Γεωργιάδου πήρε τον τίτλο στα 18ρια, η Πατσίκα κατέκτησε την 2η θέση στα 12ρια, ενώ η Λαζαρίδου στα 16ρια έμεινε στην 4η θέση.


Η Κάτια Πατσίκα «σήκωσε» κύπελο φιναλίστ στα MASTERS 2019 


Η Κάτια Πατσίκα ολοκλήρωσε μια χρονιά μεγάλων επιτυχιών με το «κερασάκι» που ήταν το κύπελο της φιναλίστ στα MASTERS 2019. Κατάφερε να «σπάσει» τα προγνωστικά, να μπει στον τελικό, όπου αναμετρήθηκε για πολλοστή φορά με την κορυφαία και αυτή την φορά στην κατηγορία, Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου(Θεσσαλονίκη), σε ένα ματς με τένις υψηλού επιπέδου και θεαματικά ράλι, στο οποίο επικράτησε η θεσσαλονικιά τενίστρια, όχι όμως τόσο εύκολα όσο δείχνει το σκορ 6-0 6-1.


Η πορεία της Κάτιας Πατσίκα μέχρι τον τελικό πέρασε με πρώτο σταθμό το παιχνίδι με την Σμυρίδου από τις Σέρρες (Νο 4), στην οποία δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης και την κέρδισε εύκολα με σκορ 6-2 6-3. Ακολούθησε το ματς με την επικεφαλής του ομίλου Πρωιμάκη από την Κρήτη(Νο 2), που ενώ ήταν το φαβορί δεν μπόρεσε να κερδίσει την αποφασιστική Κάτια Πατσίκα. Το παιχνίδι χρειάστηκε και 3ο σετ(σκορ 6-2 4-6 6-3, αλλά εκεί η βεροιώτισσα τενίστρια έδειξε ότι είχε τα ψυχικά αποθέματα να «καθαρίσει» το ματς και στην ουσία να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό.


Στο τελευταίο ματς του ομίλου με την Γκαρτζονίκα από τα Ιωάννινα(Νο 8) η Κάτια μπήκε για να κρατήσει το αήττητο και με συνεχείς επιθέσεις να πάρει το ματς. Ωστόσο το συντηρητικό παιχνίδι της Γκαρτζονίκα την οδήγησε σε περισσότερα λάθη και έτσι έχασε το ματς με 3-6 2-6. Το ματς όμως είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού η Κάτια είχε εξασφαλίσει ήδη την συμμετοχή της στον τελικό και μια υψηλή βαθμολογία που την κατέταξε 2η στα MASTERS 2019 και Νο 4 στην τελική βαθμολογία της χρονιάς σε όλη την Ελλάδα. 


Μια «μαγική» χρονιά με πολλές διακρίσεις για την Κάτια Πατσίκα


Να θυμίσουμε ότι φέτος η Κάτια Πατσίκα πέτυχε μεγάλες ατομικές και ομαδικές διακρίσεις, αφού κατέκτησε:

 Στην κατηγορία της ηλικίας 12 ετών στο μονό 1η θέση στο πανελλαδικό Ε2 στις Σέρρες, 3η στο πανελλαδικό Ε1 στην Πτολεμαΐδα, 2η  στο πανελλαδικό Ε2 στη Βέροια, ενώ αγωνίστηκε και στην μεγαλύτερη κατηγορία με κορίτσια 14 ετών και κατέκτησε την 1η θέση δύο φορές στο περιφερειακό Ε3 στην Καστοριά και τη Νάουσα και 5η θέση στο πανελλαδικό Ε2 στο Κιλκίς. 

Στα διπλά κατηγορία 12 ετών κατέκτησε δύο φορές φέτος το πανελλαδικό Ε2  μαζί με την Γρηγοριάδου(Θεσνικη) στην Φιλιππιάδα Άρτας και με την Μανωλοπούλου(Αλέξανδρος Βέροιας) στην Βέροια. Επίσης με την Γρηγοριάδου(Θεσνικη) κατέκτησε την 2η θέση στα διπλά στο πανελλαδικό Ε1 της Θεσσαλονίκης και δύο φορές την 3η θέση με την Παπασταύρου(Ο.Α. Αθηνών) στο πανελλαδικό Ε1 της Πτολεμαΐδας και της Λάρισας. Στα διπλά κατηγορία 14 ετών κατέκτησε με τη Δαφερέρα(Ο.Α. Κατερίνης) 3η θέση στο πανελλαδικό Ε2 στο Κιλκίς.

Τέλος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στα γήπεδα του Χαϊδαρίου Αττικής, είχε τριπλή επιτυχία αφού κατάφερε να μπει οκτάδα σε μονά και διπλά, ενώ στα μεικτά με συμπαίκτη τον Στεφανίδη(Έδεσσα) «σήκωσαν» το κύπελο της 3ης θέσης.  


Η Λένη Λαζαρίδου στην 4η θέση των MASTERS 2019  

Αν και είναι από τις μικρές ηλικιακά στην κατηγορία των 16 ετών, η Λένη Λαζαρίδου πήγε στην διοργάνωση με υψηλές προσδοκίες, αφού είναι από τα δυνατά ονόματα πανελλαδικά και στόχευε πολύ ψηλά. Στο πρώτο της παιχνίδι με την Ζαφειροπούλου(Ηράκλειο) κέρδισε με σκορ 6-3 7-6 και ακολουθήσε το κρίσιμο παιχνίδι με την Παπαδοπούλου(Ρόδος) που έδωσε αρκετά λάθη ειδικά στο 1ο σετ και τελικά έχασε στο 3ο σετ με σκορ 1-6 6-4 2-6. Στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 3-4 αγωνίστηκε εναντίον της Μπαξοπούλου(Υέλου Αττικής),ενώ ξεκίνησε ιδανικά και πήρε το πρώτο σετ άνετα με 6-1 στην συνέχεια έχασε στις λεπτομέρειες το δεύτερο με 4-6 και τελικά έχασε το ματς στο τελευταίο σετ με 1-6. Ωστόσο η 4η θέση στα πανελλαδικά MASTERS 2019, οι καλές εμφανίσεις της καθ’ολη την διάρκεια της χρονιάς και οι διακρίσεις της στις κατηγορίες 16&18 ετών, δείχνουν ότι η χρονιά που έρχεται θα είναι για την Λένη σημαντική με πολλές διαφαινόμενες διακρίσεις.


Γιορτή τένις στην Χαλκίδα με παρουσίαση αθλητών, pizza πάρτυ και τένις υψηλού επιπέδου

Δικαιωματικά το τουρνουά MASTERS είναι η κορυφαία πανελλαδική διοργάνωση, αφού εκτός από την συμμετοχή των καλύτερων, το κλίμα είναι πραγματικά εορταστικό. Σε ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο tennis club αθλητές και συνοδοί απόλαυσαν εκτός από το εξαιρετικό τένις που παίχτηκε, την άριστη φιλοξενία των ανθρώπων του Ο.Α. Χαλκίδας. Το βράδυ της πρώτης ημέρας έγινε η παρουσίαση όλων των αθλητών, ακολούθησε pizza πάρτυ που απόλαυσαν οι παρευρισκόμενοι  και είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να κάνουν παρέα εκτός γηπέδων. Μια διοργάνωση που θα πρέπει η Ομοσπονδία να ενισχύσει ακόμη περισσότερο, δίνοντας κίνητρα στους αθλητές και αποκλείοντας οποιαδήποτε άλλη παράλληλη διοργάνωση, αφού πρόκειται για την μεγάλη γιορτή του τένις.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όμιλος Αντισφαίρισης Αλέξανδρος Βέροιας: 1η Θέση για ΕΚΜΕΚΤΣΟΓΛΟΥ και ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ σε Κιλκίς  και Αθήνα

Όμιλος Αντισφαίρισης Αλέξανδρος Βέροιας: 1η Θέση για...

Σημαντικές επιτυχίες σημείωσαν οι αθλητές και...

Πρωτάθλημα κορασίδων Ποσειδώνας Βέροιας - Ζαφειράκης Νάουσας 3-0

Πρωτάθλημα κορασίδων Ποσειδώνας Βέροιας - Ζαφειράκης...

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής του πρωταθλήματος...

Επιτυχίες του Ομίλου Αντισφαίρισης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Βέροιας στο Τριεθνές Τουρνουά Θεσ/νίκης

Επιτυχίες του Ομίλου Αντισφαίρισης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ...

Στο Τριεθνές Τουρνουά της Θεσσαλονίκης αγωνίστηκαν οι...

Επιτυχίες του Ομίλου Αντισφαίρισης  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ   Βέροιας

Επιτυχίες του Ομίλου Αντισφαίρισης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ...

Συνέχεια στις επιτυχίες έδωσαν οι αθλήτριες του...

Δυναμικό Ξεκίνημα του Ομίλου Αντισφαίρισης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Βέροιας

Δυναμικό Ξεκίνημα του Ομίλου Αντισφαίρισης...

Δυναμικά ξεκίνησαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του...

Όμιλος Αντισφαίρισης Αλέξανδρος Βέροιας  - 1η η ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΟΎΛΑ στο Ε3 Open της Έδεσσας

Όμιλος Αντισφαίρισης Αλέξανδρος Βέροιας - 1η η...

Συνέχεια στις επιτυχίες έδωσαν οι αθλητές και οι...

1η η ΚΟΥΚΟΥΛΟΜΑΤΗ ΤΑΝΙΑ, 3ος ο ΜΠΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ στο Ε3 Οpen Κοζάνης, Καστοριάς

1η η ΚΟΥΚΟΥΛΟΜΑΤΗ ΤΑΝΙΑ, 3ος ο ΜΠΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ στο Ε3 Οpen...

Με επιτυχίες επέστρεψαν οι αθλητές και αθλήτριες του...

ΠΑΙΖΟΥΜΕ TENNIS ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ!!!

ΠΑΙΖΟΥΜΕ TENNIS ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ!!!

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για την νέα χρονιά στον Όμιλο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σημαντικές επιτυχίες σημείωσαν οι αθλητές και αθλήτριες του Ομίλου Αντισφαίρισης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Βέροιας στα τουρνουά Ε3 Open.Στην Κατηγορία Α14 που διεξήχθη στο Κιλκίς μεγάλος πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο...

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής του πρωταθλήματος κορασίδων, ο Ποσειδώνας κέρδισε το Ζαφειράκη Νάουσας με 3-0 σετ (25-14,25-16,25-20) κ ξέφυγε με τέσσερις βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο.Έτσι εκτός απροόπτου θα...

Στο Τριεθνές Τουρνουά της Θεσσαλονίκης αγωνίστηκαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ομίλου το περασμένο Σαββατοκύριακο.Οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να βρεθούν αντιμέτωποι με ξένους αθλητές από την...

Συνέχεια στις επιτυχίες έδωσαν οι αθλήτριες του Ομίλου το περασμένο Σαββατοκύριακο.Στην Κατηγορία Κ12 η Εκμεκτσόγλου Κάτια συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία καθώς σε ένα ακόμη τουρνουά σημείωσε...