Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον. Γράφει ο Μανώλης Βαλσαμίδης

Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον. Γράφει ο Μανώλης Βαλσαμίδης

Στην εφημερίδα Ημερησία της 3/12/2013 υπάρχει δημοσίευμα με τίτλο: 

“Πρόγραμμα παροχής θέρμανσης στην Ελλάδα από ίδρυμα του Σόρος”.

Το δημοσίευμα είναι εξ ολοκλήρου ανακοίνωση - γνωστοποίηση του ιδρύματος του Σόρος. Και στάλθηκε σε κάθε ενδιαφερόμενο. Ο Σόρος δεν κρύβει τίποτε. Με τα αποσπάσματα που ακολουθούν γίνεται γνωστό ότι το ίδρυμα είναι του Σόρος, ότι προικίστηκε από τον Σόρος με 1.000.000 δολάρια για το πρόγραμμα παροχής πετρελαίου σε σχολεία και ευαγή ιδρύματα και ότι θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα εξατομικευμένης συμπαράστασης στους ενδεείς Έλληνες.

 

Οι άνθρωποι του Σόρος έχουν πλήρη γνώση των αρχών και των επιτευγμάτων των Πολιτικών και Οικονομικών επιστημών, της Κοινωνιολογίας και της Παιδαγωγικής. Στο πρώτο στάδιο έχουν στο στόχαστρό τους μαζικούς φορείς. Στο δεύτερο στάδιο στοχεύουν εξατομικευμένα σε ανθρώπους τους οποίους χτύπησε η κρίση, και υπόσχονται θεραπεία κάθε «νόσου και κάθε μαλακίας». Άρρωστοι, άνεργοι, οφειλέτες μπορούν να απευθύνονται στον Σόρος και το ίδρυμά του και αυτός θα ικανοποιεί τα αιτήματά τους. Το ίδρυμα και ο φιλάνθρωπος Σόρος θα είναι στη διάθεση της στρατιάς των απογραφομένων ενδεών Ελλήνων.

 

Ιδού τα αποσπάσματα ως έχουν:

Απόσπασμα 1ο

«Την υλοποίηση προγράμματος παροχής θέρμανσης στην Ελλάδα, διάρκειας ενός έτους, με στόχο τη βελτίωση των δυσμενέστατων συνεπειών της επιδεινούμενης κρίσης ανακοίνωσε σήμερα το Open Society Foundations. Προσφέρει 700.000 ευρώ (1 εκατ. δολάρια) στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο προβλέπει την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης σε ιδιώτες και ιδρύματα καθ' όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου των ετών 2013 και 2014».

Απόσπασμα 2ο 

«Τον Οκτώβριο του 2012, το Open Society Foundations και ο ιδρυτής του, Τζωρτζ Σόρος, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα για την ενίσχυση των προσπαθειών που ήδη υλοποιούνται και που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των αναγκών σε ανθρώπους που πλήττονται από την κρίση. Το πρόγραμμα αυτό, που ονομάζεται SolidarityNet («Δίκτυο Αλληλεγγύης»), έχει ως στόχο να λειτουργήσει Κέντρα Αλληλεγγύης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας τους επόμενους μήνες. Τα Κέντρα Αλληλεγγύης θα λειτουργούν ως κόμβοι για τοπικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίες θα δραστηριοποιούνται μέσα στα κέντρα αυτά, παρέχοντας μια σειρά υπηρεσιών, όπως ιατρικής βοήθειας, νομικής υποστήριξης σε άτομα που διατρέχουν κίνδυνο έξωσης ή χρεωκοπίας, καθώς και επαγγελματικής αποκατάστασης». 

 

Το Ίδρυμα λοιπόν και ο Σόρος ταυτίζονται. Κάθε ισχυρισμός περί του αντιθέτου καταρρίπτεται. Γι’ αυτό και η πλευρά που διακαώς επιθυμεί να καεί με το πετρέλαιο του Σόρος υποχώρησε σε νέα γραμμή άμυνας. «Τι μας νοιάζει εμάς ποιος είναι ο Σόρος, αφού μας δίνει πετρέλαιο εμείς θα το πάρουμε». Μας νοιάζει και μας νοιάζει πολύ. Και επειδή και σας σας νοιάζει, μην ετοιμάζετε και άλλη υποχώρηση και άλλη γραμμή άμυνας στη θέση ότι ο λυσσασμένος φιλοσκοπιανός, έγινε φιλέλληνας. Το πετρέλαιο φίλοι καίει. Ρώτησαν τον Σόρος. «Είσθε καιροσκόπος ή φιλάνθρωπος;». Και εκείνος απάντησε: «Κάνω πολιτική». Όποιος έχει μυαλό καταλαβαίνει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργία Μπατσαρά στα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου: «Πρώτοι απ’ την πρώτη,  πρώτοι και τη δεύτερη Κυριακή»

Γεωργία Μπατσαρά στα εγκαίνια του εκλογικού της...

Διπλή γιορτή για τον συνδυασμό της , “Βέροια,...

Έξυπνες Λύσεις για τη «Βέροια-Πρωτεύουσα πόλη»

Έξυπνες Λύσεις για τη «Βέροια-Πρωτεύουσα πόλη»

Ο απλός δημότης πέρα από υποσχέσεις ή μακροπρόθεσμα...

Τα “Παιδιά της Άνοιξης”   και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας επισκέφτηκε   κλιμάκιο της ομάδας γυναικών   της “Ώρας Ευθύνης”

Τα “Παιδιά της Άνοιξης” και το Ειδικό Δημοτικό...

Την Παρασκευή 19 Απριλίου κλιμάκιο της ομάδας γυναικών...

Η Ελένη Παναγιωταρέα στο εκλογικό κέντρο της Γεωργίας Μπατσαρά

Η Ελένη Παναγιωταρέα στο εκλογικό κέντρο της Γεωργίας...

Το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα...

Αντωνία Παπανδρώνη  Βιογραφικό της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου   με τον συνδυασμό   του Παύλου Παυλίδη   «Συνδημότες»

Αντωνία Παπανδρώνη Βιογραφικό της υποψήφιας...

Γεννήθηκα στη Βέροια στις 18-05-80.Γονείς μου είναι ο...

Ελένη Παναγιωταρέα: «Πιστεύω απόλυτα ότι το οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ. θα πάει τη χώρα μπροστά»

Ελένη Παναγιωταρέα: «Πιστεύω απόλυτα ότι το...

«Η πολιτική είναι ένα άγνωστο, αλλά ενδιαφέρον, για...

Ο αντιπεριφερειάρχης πήρε την πασχαλινή του λαμπάδα από Τα Παιδιά της Άνοιξης  (Φωτό - Βίντεο)

Ο αντιπεριφερειάρχης πήρε την πασχαλινή του λαμπάδα...

Μια ακόμη εξαιρετική πρωτοβουλία από τα «Παιδιά της...

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΦΑΤΣΕΑΣ!

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΦΑΤΣΕΑΣ!

Του Ιωάννη Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Διπλή γιορτή για τον συνδυασμό της , “Βέροια, ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ”, χαρακτήρισε την βραδιά του Σαββάτου, του Λαζάρου, η υποψήφια δήμαρχος Γεωργία Μπατσαρά, αφού μαζί με τα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου,...

Ο απλός δημότης πέρα από υποσχέσεις ή μακροπρόθεσμα σχέδια έχει σίγουρα ανάγκη από άμεσες και χειροπιαστές λύσεις που θα αλλάξουν από την επόμενη μέρα την καθημερινότητα του. Κάθε υποψήφιος οφείλει να...