ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - Για την Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του ΣΕΠΕ Ημαθίας και μια οφειλόμενη απάντηση στον κ. Πυρινό (ΔΑΚΕ)

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - Για την Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του ΣΕΠΕ Ημαθίας και μια οφειλόμενη απάντηση στον κ. Πυρινό (ΔΑΚΕ)

Τώρα που κατακάθισε ο κουρνιαχτός από τα όσα έγιναν στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του ΣΕΠΕ Ημαθίας στις 27/11/2019 με μια πιο νηφάλια προσέγγιση θα θέλαμε να επισημάνουμε και να καταθέσουμε προς κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα μερικές σκέψεις.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) είχε καταθέσει δύο φορές στο παρελθόν στο Δ.Σ. του Σωματείου μας την πρόταση για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από κάθε αξιολογική δραστηριότητα, ζητώντας από τις άλλες παρατάξεις να την υπερψηφίσουν για να θωρακίσουμε έτσι τους συναδέλφους με απόφαση για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ απέναντι στο αξιολογικό τσουνάμι που έρχεται. Και τις δύο φορές η πρόταση καταψηφίστηκε!

Όμως τι σημαίνει πρακτικά ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ και γιατί είναι τόσο σημαντικό και κρίσιμο να πάρει το σωματείο και η ΔΟΕ τέτοια απόφαση;

Η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ είναι το εργαλείο που θα μπορεί να επικαλεστεί και να χρησιμοποιήσει κάθε συνάδελφος για να απέχει, όταν θα κληθεί στο εγγύς μέλλον να παραστεί σε συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων που ανάμεσα στη θεματολογία θα υπάρχει και η αξιολογική διαδικασία. Αν δεν υπάρχει ψηφισμένη τέτοια απόφαση, τότε ο κάθε συνάδελφος είναι υποχρεωμένος να παραστεί.

Μετά από αυτή την απαραίτητη διευκρίνιση, εύκολα κανείς καταλαβαίνει την κρισιμότητα της απόφασης, για αυτό και η ΑΣΕ (ΠΑΜΕ), όπως προαναφέραμε, δύο φορές σε συνεδριάσεις του Δ.Σ. κατέθεσε την παραπάνω πρόταση, η οποία και τις δύο φορές καταψηφίστηκε.

Μάλιστα οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ στο συνέδριο της ΔΟΕ τον περασμένο Ιούνιο ψήφισαν υπέρ της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης καλλιεργώντας την αυταπάτη για μια «δήθεν καλή και βελτιωτική αξιολόγηση». Η πρόταση για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ που κατατέθηκε στο συνέδριο της ΔΟΕ από την ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) αλλά και από άλλες δυνάμεις με πραξικοπηματικό τρόπο δεν μπήκε καν σε διαδικασία ψηφοφορίας. Αυτή είναι η δημοκρατική ευαισθησία των παραπάνω συνδικαλιστικών δυνάμεων!

Αλλά ας επιστρέψουμε στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του ΣΕΠΕ Ημαθίας.

Όπως θα γνωρίζετε η Γ.Σ. είναι το κυρίαρχο όργανο κάθε σωματείου και ως κυρίαρχο όργανο μπορεί να πάρει οποιαδήποτε απόφαση, ανατρέποντας ακόμα και προγενέστερες αποφάσεις του Δ.Σ.

Ως εκ τούτου, αποτελούσε συνδικαλιστική μας ευθύνη απέναντι σε κάθε συνάδελφο να καταθέσουμε την πρόταση για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από κάθε αξιολογική διαδικασία στη Γενική μας Συνέλευση και να ζητήσουμε αυτή να μπει σε διαδικασία ψηφοφορίας. Τι πιο δημοκρατικό, να εκφραστούν οι συνάδελφοι και να ψηφίσουν θετικά ή αρνητικά;

Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που τάσσονται και στον κλάδο μας υπέρ της αξιολόγησης, με προεξάρχουσες τη ΔΑΚΕ και τη ΔΗΣΥ, προσπάθησαν είτε να καλλιεργήσουν (ΔΗΣΥ) τον εφησυχασμό (όταν θα έρθει η αξιολόγηση ΘΑ πάρει απόφαση η ΔΟΕ και τότε ΘΑ δούμε) είτε επιστράτευσαν (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ) την οχλαγωγία και την τεχνητή ένταση, μετατρέποντας τον χώρο της Γ.Σ. σε αρένα, προκειμένου να αποφύγουν το κρίσιμο για αυτούς: ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, φοβούμενοι προφανώς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας! Δε δίστασαν να πουν πως δεν πρέπει να ψηφίσουν οι συνάδελφοι γιατί δεν υπήρχε απαρτία! Δηλαδή απαρτία για να ξεκινήσει η ψηφοφορία για την εκλογή Δ.Σ. και Ε.Ε. υπήρχε αλλά για την ψηφοφορία για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ δεν υπήρχε!!!

Ευθύνες μεγάλες έχει και το Προεδρείο της Γ.Σ. που δεν έθεσε εξ αρχής – ως όφειλε - την πρόταση σε διαδικασία ψηφοφορίας αλλά ανέχτηκε τις φωνασκίες και την οχλαγωγία από συγκεκριμένους υποψήφιους της ΔΑΚΕ και της ΔΗΣΥ.

Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της Γ.Σ το Προεδρείο αποδείχθηκε ακριβό στα λάχανα και φθηνό στα παραπούλια και δε δίστασε να κατεβάσει από το βήμα στο τρίλεπτο υποψήφια αναπληρώτρια της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ), την ώρα που οι ομιλητές της ΔΑΚΕ και της ΔΗΣΥ απολάμβαναν την ασυλία του.

Θα αποτελούσε, τέλος, παράλειψη να μη δοθεί μια απάντηση στον απερχόμενο Πρόεδρο και υποψήφιο της ΔΑΚΕ κ. Πυρινό, ο οποίος «ενοχλήθηκε» από τις αφίσες της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) στον χώρο της Γ.Σ. που του «χάλασαν» την αισθητική.

Δεν ένιωσε φυσικά καμία ενόχληση από τα ιλουστρασιόν φυλλάδια και τις αφίσες με τις οποίες προ ολίγων μηνών γέμισαν  - και ο κ. Πυρινός - ολόκληρο τον Δήμο Βέροιας οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των συνδυασμών, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης. Τον «ενόχλησαν» όμως οι αφίσες της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) που να σημειωθεί το βράδυ, μετά το πέρας των εκλογών, μαζεύτηκαν μία προς μία.

Ούτε φυσικά χαλάει η αισθητική του κ. Πυρινού από τον τσεκουράτο κ. Βορίδη, τον κ. Άδωνι, τον κ. Πλεύρη, τον κ. Μπογδάνο και τα υπόλοιπα ακροδεξιά μπουμπούκια της ΝΔ, τις ρατσιστικές και φασιστικές απόψεις των οποίων πυκνόσυχνα υπερασπίζεται.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα για το ποια συνδικαλιστική δύναμη αταλάντευτα παλεύει και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα του κλάδου μας και ποιοι προκλητικά στρώνουν το έδαφος στις κυβερνήσεις να περνούν όλες τις αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με κούρεμα δόσεων επιβραβεύονται οι συνεπείς δανειολήπτες που πλήττονται από την κρίση

Με κούρεμα δόσεων επιβραβεύονται οι συνεπείς...

Οσοι έχουν λάβει στεγαστικά, καταναλωτικά ή...

Ερώτηση Τσαβδαρίδη στη Βουλή: Ζητά άμεση εκκαθάριση  των εργοσήμων για 70.000 υποψήφιους συνταξιούχους, προς επίσπευση της σύνταξής τους

Ερώτηση Τσαβδαρίδη στη Βουλή: Ζητά άμεση εκκαθάριση ...

Την άμεση εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφ ορών για...

Δειλά-δειλά  -Της Όλγας Κουτμηρίδου-Μεταξά

Δειλά-δειλά -Της Όλγας Κουτμηρίδου-Μεταξά

Σαν τα σαλιγκάρια δειλά-δειλά γεμίσανε ζωή οι...

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΤΟ 1821 «Να αγαπάς την πατρίδα και όταν είναι άδικη» Πλάτωνας

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΤΟ 1821 «Να...

Γράφει ο ΠαναγιώτηςΠαπαδόπουλοςΦιλόλογοςΤην 25η...

Ξεκινούν εργασίες συντήρησης κοινόχρηστων χώρων στις Δ.Ε. Βεργίνας και Μακεδονίδας --Υπογράφτηκαν οι σχετικές συμβάσεις από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Βέροιας

Ξεκινούν εργασίες συντήρησης κοινόχρηστων χώρων στις...

Δυο συμβάσεις έργου για συντηρήσεις κοινόχρηστων...

Βιβλιοπαρουσίαση - «ΦΩΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ -Από τον 16ο αιώνα και μέχρι τη δημιουργία του ελεύθερου Ελληνικού κράτους», του Φώτη Κουτσουπιά

Βιβλιοπαρουσίαση - «ΦΩΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ -Από τον 16ο...

 Γράφει ο  Δημήτρης ΧρυσικόπουλοςΜαθηματικός –...

Μας  έλειψε, αλλά ανοίγει από Δευτέρα!

Μας έλειψε, αλλά ανοίγει από Δευτέρα!

Από την ερχόμενη Δευτέρα 1 Ιουνίου, στις 8.00 το πρωί...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στο ύψος της Μητρόπολης  Βέροιας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στο ύψος της...

Για την  εξυπηρέτηση και ασφάλεια οδηγών και πεζών,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Ν. Καρανικόλας: Η Νάουσα αλλάζει «σελίδα» και μπαίνει ενεργά στον δρόμο της ανάπτυξηςΤο «πράσινο φως» από την Κυβέρνηση δόθηκε για την χρηματοδότηση ύψους 10,7 εκατ. ευρώ που αφορά στην υλοποίηση σημαντικών...

Η «Ανάληψη» είναι Δεσποτική εορτή και η λέξη στην Καινή Διαθήκη αντιπροσωπεύει τη μετάβαση του Χριστού στους ουρανούς. Θεωρείται στην εκκλησιαστική παράδοση ως η ολοκλήρωση της αποστολής του Κυρίου επί...

Κατέληξε σήμερα πρωί Τρίτης, μετά από νοσηλεία 6 ημερών στο νοσοκομείο Βέροιας, ο γνωστός Σελιώτης Γιάννης Κόκκινος(Πατσιαβούρας) σε ηλικία 74 ετών. Παλιός αυτοκινητιστής και επί χρόνια μέχρι την...

Σε ηλικία 84 χρονών έφυγε από τη ζωή, ο Βεροιώτης πολιτικός μηχανικός Δημήτρης (Τάκης)Ζαμάνης, με έντονη πολιτική και κοινωνική δράση στον τόπο του και τον Νομό Ημαθίας, από την δεκαετία του 1970 και μέχρι τις...