Ορκωτός λογιστής  στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας: Να επισπευσθούν οι εκκαθαρίσεις  σε ΤΑΒ και ΚΕΠΑΠ

Ορκωτός λογιστής στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας: Να επισπευσθούν οι εκκαθαρίσεις σε ΤΑΒ και ΚΕΠΑΠ

Στη σημερινή κατάσταση των δημοτικών επιχειρήσεων αναφέρθηκε ο ορκωτός λογιστής του δήμου Νάουσας, Θάνος Τσιαμούλος, στη χθεσινοβραδινή  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα του ισολογισμού του 2018.

Για την πρώην ΚΕΠΑΠ ο κ. Τσιαμούλος είπε ότι εκκρεμεί η εκκαθάριση για 8ο χρόνο. Υπάρχει επιστολή των εκκαθαριστών στον δήμο για αναδοχή των χρεών της ΚΕΠΑΠ, ποσού 583.000 ευρώ. Υπάρχουν καταλογισμοί από το ελεγκτικό συνέδριο ύψους 861.000 ευρώ, σε βάρος 4 φυσικών προσώπων, για τα έτη 2010-11. Το ποσό έχει βεβαιωθεί από τον δήμο, λογιστικά θα υπάρχει στον ισολογισμό του 2019, ωστόσο υποβλήθηκαν εφέσεις από την πλευρά των θιγόμενων, η εκδίκαση των οποίων εκκρεμεί. Θα πάρει χρόνια η δικαστική ιστορία, είπε.

Για την πρώην ΤΑΒ, η εκκαθάρισης της οποίας βρίσκεται στον 7ο χρόνο, ο κ. Τσιαμούλος σημείωσε ότι υπάρχει 3η εκκαθάριση και εκκρεμεί η συζήτησή της στο δημοτικό συμβούλιο. Όλες οι εκκαθαρίσεις της ΤΑΒ συντάσσονται από τους εκκαθαριστές με επιφύλαξη, λόγω έλλειψης ισολογισμών, πρακτικών κ.λπ. από το 2013. Πρέπει να γίνει αποδοχή των υποχρεώσεων προς ΙΚΑ και ΔΟΥ, αλλιώς δεν μπορεί να κλείσει η εκκαθάριση.

Ο κ. Τσιαμούλος τόνισε και για τις δύο πρώην δημοτικές επιχειρήσεις ότι υπάρχει ανάγκη επίσπευσης των δύο συζητήσεων στο δημοτικό συμβούλιο.

Για το θέμα της πρώην ΕΤΑ, ο κ. Τσιαμούλος υπογράμμισε ότι η εκκαθάριση ολοκληρώθηκε, με αποδοχή των περιουσιακών στοιχείων από τον δήμο. Βρισκόμαστε στο μεσοδιάστημα της οριστικής λύσης, μετά από διευθέτηση του ακινήτου της επιχείρησης και μεταφορά κυριότητας στον δήμο. Η διαδικασία προχωρά, ώστε να εκμεταλλευτεί το ακίνητο ο δήμος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων ο κ. Τσιαμούλος τόνισε ότι οι αιτίες των οικονομικών στοιχείων ανάγονται σε άλλη εποχή, από το 2012, με μεγάλες υποχρεώσεις. Για δε τις οικονομικές επιπτώσεις των χρεών ΤΑΒ και ΚΕΠΑΠ, απάντησε: «Ελεγκτές είμαστε, όχι μάγοι!»

Για τον δείκτη ρευστότητας 2, τόνισε ότι είναι καλός, αφού ο δήμος μπορεί να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του και τα δάνεια έχουν μειωθεί πάρα πολύ, η δε κατάσταση στο 2019 χειροτέρεψε από τις κατασχέσεις των δικαστικών αποφάσεων της ΕΤΑ υπέρ των εργαζομένων.

«Η όποια αδυναμία υπάρχει λόγω των δημοτικών επιχειρήσεων. Φέρτε τις εκκαθαρίσεις στο δημοτικό συμβούλιο να τελειώνουμε…» τόνισε.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

650.000 € στο Δήμο Βέροιας για την διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων πρασίνου

650.000 € στο Δήμο Βέροιας για την διαμόρφωση...

Στο πλαίσιο των ενεργειών που ξεκίνησε ο Δήμος Βέροιας...

Με πολύ κόσμο και προστατευτικές μάσκες ο εορτασμός της Μεταμόρφωσης στον ΧριστοΣωτήρα Βέροιας

Με πολύ κόσμο και προστατευτικές μάσκες ο εορτασμός...

 Με προστατευτικές μάσκες παρακολούθησαν εκατοντάδες...

 Αλεξάνδρεια: Oλοκληρωμένο σύστημα για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Αλεξάνδρεια: Oλοκληρωμένο σύστημα για τη διαχείριση...

Στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος για τη...

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ημαθίας αποχαιρετά την Ισμήνη Παπαγιαννάκη

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ημαθίας αποχαιρετά την Ισμήνη...

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου...

Τα λαογραφικά μας «Του Σωτήρος» - O μεταβυζαντινός ναός στη Βέροια

Τα λαογραφικά μας «Του Σωτήρος» - O μεταβυζαντινός ναός...

Γράφει ο Μάκης ΔημητράκηςΜεγάλη δεσποτική γιορτή η...

Παύλος Παυλίδης,  πρόεδρος Αστικών Βέροιας, στον ΑΚΟΥ 99.6: Τους μήνες της καραντίνας είχαμε πτώση τζίρου 85%-90%

Παύλος Παυλίδης, πρόεδρος Αστικών Βέροιας, στον ΑΚΟΥ...

-«Ανάσα» τα μαθητικά δρομολόγια αλλά στην Ημαθία...

«Επισταμένη» καθαριότητα χθες το πρωί στα «Παπάκια» (φωτό - βίντεο)

«Επισταμένη» καθαριότητα χθες το πρωί στα «Παπάκια»...

Η μεγάλη ποσότητα ξερών πεσμένων φύλλων στο πάρκο στην...

Εγνατία: Νταλίκα δίπλωσε μετά τα διόδια προς Βέροια - Νωρίτερα όχημα προσέκρουσε στο στηθαίο

Εγνατία: Νταλίκα δίπλωσε μετά τα διόδια προς Βέροια -...

Σύμφωνα με πληροφορίες του InVeria.gr, νταλίκα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων του Δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον...

Γράφει ο Μάκης ΔημητράκηςΜεγάλη δεσποτική γιορτή η «Μεταμόρφωση του Σωτήρος», που τοποθετήθηκε στις αρχές Αυγούστου, αν και οι Ευαγγελιστές σημειώνουν ότι ο Χριστός έδειξε τη δόξα και το μεγαλείο του στους...

Η μεγάλη ποσότητα ξερών πεσμένων φύλλων στο πάρκο στην περιοχή «Παπάκια» της Βέροιας, κινητοποίησαν την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου και με την παρουσία του αντιδημάρχου Βασίλη Παπαδόπουλου και...

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ενημερώνει τους συναλλασσόμενους για τις συναλλαγές που δεν θα μπορούν να διενεργούν στα τραπεζικά καταστήματα από την Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020, μετά την απόφαση Δ1α/ΓΠ οικ. 48002/2020 για...