Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Με αποφασιστικότητα και σύμμαχο την κοινωνία στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων»

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Με αποφασιστικότητα και σύμμαχο την κοινωνία στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων»

Στα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος στην ημερίδα που διοργανώθηκε από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο .

Ο κ. Βεσυρόπουλος χαρακτήρισε πολυεπίπεδο το πρόβλημα του λαθρεμπορίου στα καπνικά προϊόντα, καθώς δεν συνδέεται μόνο με την απώλεια δημοσίων εσόδων αλλά και με την υγεία των πολιτών και την δημόσια ασφάλεια.

Όπως είπε, η Ελλάδα είναι η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό σε κατανάλωση παράνομων τσιγάρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 2018 η παράνομη αγορά τσιγάρων εκτινάχθηκε στο 23,6%, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 5,6 μονάδων, συγκριτικά με το 2017.

Ουσιαστικά το 1 στα 4 πακέτα τσιγάρων που καταναλώθηκαν στη χώρα μας ήταν παράνομο, ενώ η απώλεια των δημόσιων εσόδων υπολογίζεται σε 700 εκατ. ευρώ για το 2018,  ενώ σημείωσε αύξηση συγκριτικά με το έτος 2017, κατά το οποίο η απώλεια των δημοσίων εσόδων ήταν 500 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι έχουν ενταθεί οι έλεγχοι, αποφέρουν καρπούς και όχι μόνο  θα συνεχιστούν, αλλά θα επιταχυνθούν το επόμενο διάστημα και θα προσλάβουν αποφασιστικό και αμείλικτο χαρακτήρα.

Εκθέτοντας τις σημαντικές επιτυχίες που έχουν επιτευχθεί στην πάταξη του λαθρεμπορίου επεσήμανε ότι οι διωκτικοί και ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν προχωρήσει στην εξάρθρωση κυκλωμάτων που λειτουργούσαν 4 παράνομα εργοστάσια λαθραίων τσιγάρων.

Τα δύο μάλιστα ήταν πολύ μεγάλα, με πολλές μηχανές παραγωγής και εκτεταμένο δίκτυο.

Αναφερόμενος σε μια σειρά άλλων μέτρων που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση, ο κ. Βεσυρόπουλος προανήγγειλε ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στην κύρωση του πρωτοκόλλου για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου προϊόντων καπνού της σύμβασης - πλαισίου της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων.

Ανέφερε ότι εξετάζεται η τοποθέτηση ανιχνευτών scanners για φορτηγά και containers στις κύριες οδικές και θαλάσσιες πύλες της χώρας για την ανίχνευση παράνομων και λαθραίων καπνικών προϊόντων και επισήμανε ότι θα υπάρξει μια στοχευμένη καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τις συνέπειες από το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, όχι μόνο για τα δημόσια έσοδα αλλά και τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

«Ο πολίτης πρέπει να κατανοήσει ότι το λαθρεμπόριο στρέφεται εναντίον του, οι αρνητικές συνέπειες αφορούν τον ίδιο. Είναι η κοινωνία που πληρώνει το τίμημα της εξάπλωσης  του λαθρεμπορίου.» κατέληξε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με στόχο την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των αγροτικών προϊόντων

Με στόχο την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των...

 Ο εκσυγχρονισμός της αγροτικής εκμετάλλευσης...

Κ. Καλαϊτζίδης: «Συνεχής η συνεργασία μας, με τους κοινωνικούς φορείς της Ημαθίας»

Κ. Καλαϊτζίδης: «Συνεχής η συνεργασία μας, με τους...

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης...

Επικίνδυνο e-mail με δήθεν αποστολέα την ΕΛ.ΑΣ.  Μην το ανοίξετε!

Επικίνδυνο e-mail με δήθεν αποστολέα την ΕΛ.ΑΣ. Μην το...

Σε προειδοποίηση προχώρησε η ΕΛΑΣ σχετικά με email το...

Νέο δίκτυο ύδρευσης στη πόλη της Νάουσας

Νέο δίκτυο ύδρευσης στη πόλη της Νάουσας

Δημοπρατήθηκε πρόσφατα ο διαγωνισμός για τη...

Νάουσα:  Προχωρά την Δευτέρα στον αποκλεισμό  της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου στο πλαίσιο εργασιών που ξεκινούν για την ανάπλασή της

Νάουσα: Προχωρά την Δευτέρα στον αποκλεισμό της οδού...

Στον αποκλεισμό της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου (στο...

Καλλιεργούσε 13 δενδρύλλια κάνναβης .. και συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Ασφάλειας Νάουσας

Καλλιεργούσε 13 δενδρύλλια κάνναβης .. και συνελήφθη...

Συνελήφθη χθες (8 Ιουλίου 2020) το απόγευμα σε...

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: «Τέλος στο χάος με τους μπαχαλάκηδες στις διαδηλώσεις βάζει η Κυβέρνηση της ΝΔ

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: «Τέλος στο χάος με τους...

Για «τίτλους τέλους» που βάζει η Κυβέρνηση της ΝΔ στην...

«Έφυγε» ο Δημήτρης Στυλιανίδης, εξέχουσα προσωπικότητα  της Ελληνικής & Ευρωπαϊκής Δενδροκομίας  - Η συνεργασία του με Παντελή Θεοδωρίδη και Κυριάκο Κοτζαχρήστο

«Έφυγε» ο Δημήτρης Στυλιανίδης, εξέχουσα...

Γράφει ο Ηλίας ΧασιώτηςΙστορικός Ερευνητής Δυτικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Κοινή διαπίστωση και της χθεσινής σύσκεψης για το συμπύρηνο ροδάκινο, ήταν το γνωστό: μία από τα ίδια, αφού κάθε χρόνο και σε κάθε συνάντηση φορέων ακούγονται μόνο αιτήματα, προβλήματα, ανησυχίες, αγωνίες,...

Η κοινωνία της Νάουσας αποδεικνύει περίτρανα για άλλη μια φορά ότι είναι ευαισθητοποιημένη σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης των συνανθρώπων μας, που βρίσκονται σε ανάγκη. Στον δύσκολο αγώνα...

 Η επονομαζόμενη «Μεγαλομάρτυς» γεννήθηκε στη Νικομήδεια την περίοδο του Διοκλητιανού του μεγάλου εχθρού και διώχτη των χριστιανών. Οι γονείς της, Δωρόθεος και Ευσεβία ήταν πλούσιοι και ευσεβείς και από...

Χθες Δευτέρα 6 Ιουλίου στις 10:00 π.μ. τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία της  Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίας Κυριακής Λουτρού, Γερόντισσας Φιλοθέης.Το πρωί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, όπου το σκήνωμα της...