Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Με αποφασιστικότητα και σύμμαχο την κοινωνία στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων»

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Με αποφασιστικότητα και σύμμαχο την κοινωνία στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων»

Στα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος στην ημερίδα που διοργανώθηκε από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο .

Ο κ. Βεσυρόπουλος χαρακτήρισε πολυεπίπεδο το πρόβλημα του λαθρεμπορίου στα καπνικά προϊόντα, καθώς δεν συνδέεται μόνο με την απώλεια δημοσίων εσόδων αλλά και με την υγεία των πολιτών και την δημόσια ασφάλεια.

Όπως είπε, η Ελλάδα είναι η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό σε κατανάλωση παράνομων τσιγάρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 2018 η παράνομη αγορά τσιγάρων εκτινάχθηκε στο 23,6%, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 5,6 μονάδων, συγκριτικά με το 2017.

Ουσιαστικά το 1 στα 4 πακέτα τσιγάρων που καταναλώθηκαν στη χώρα μας ήταν παράνομο, ενώ η απώλεια των δημόσιων εσόδων υπολογίζεται σε 700 εκατ. ευρώ για το 2018,  ενώ σημείωσε αύξηση συγκριτικά με το έτος 2017, κατά το οποίο η απώλεια των δημοσίων εσόδων ήταν 500 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι έχουν ενταθεί οι έλεγχοι, αποφέρουν καρπούς και όχι μόνο  θα συνεχιστούν, αλλά θα επιταχυνθούν το επόμενο διάστημα και θα προσλάβουν αποφασιστικό και αμείλικτο χαρακτήρα.

Εκθέτοντας τις σημαντικές επιτυχίες που έχουν επιτευχθεί στην πάταξη του λαθρεμπορίου επεσήμανε ότι οι διωκτικοί και ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν προχωρήσει στην εξάρθρωση κυκλωμάτων που λειτουργούσαν 4 παράνομα εργοστάσια λαθραίων τσιγάρων.

Τα δύο μάλιστα ήταν πολύ μεγάλα, με πολλές μηχανές παραγωγής και εκτεταμένο δίκτυο.

Αναφερόμενος σε μια σειρά άλλων μέτρων που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση, ο κ. Βεσυρόπουλος προανήγγειλε ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στην κύρωση του πρωτοκόλλου για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου προϊόντων καπνού της σύμβασης - πλαισίου της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων.

Ανέφερε ότι εξετάζεται η τοποθέτηση ανιχνευτών scanners για φορτηγά και containers στις κύριες οδικές και θαλάσσιες πύλες της χώρας για την ανίχνευση παράνομων και λαθραίων καπνικών προϊόντων και επισήμανε ότι θα υπάρξει μια στοχευμένη καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τις συνέπειες από το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, όχι μόνο για τα δημόσια έσοδα αλλά και τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

«Ο πολίτης πρέπει να κατανοήσει ότι το λαθρεμπόριο στρέφεται εναντίον του, οι αρνητικές συνέπειες αφορούν τον ίδιο. Είναι η κοινωνία που πληρώνει το τίμημα της εξάπλωσης  του λαθρεμπορίου.» κατέληξε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φρόσω Καρασαρλίδου: Καμία απάντηση στα πολιτικά ερωτήματα που κατέθεσα σε ερώτηση για το Αιολικό Βερμίου

Φρόσω Καρασαρλίδου: Καμία απάντηση στα πολιτικά...

  Τα ερωτήματα:·         Επειδή το Βέρμιο έχει ήδη...

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα της Αναστασίας Μαυρίδου: Σας ευχαριστώ όλους και όλες από καρδιάς για την άψογη συνεργασία

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα της Αναστασίας Μαυρίδου: Σας...

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,Μια...

Ο Αθανάσιος Παπαδόπουλος νέος Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας

Ο Αθανάσιος Παπαδόπουλος νέος Διευθυντής...

Αλλαγή... φρουράς και στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας...

Ο Κώστας Καλαϊτζίδης για τη Γιορτή της Παναγίας

Ο Κώστας Καλαϊτζίδης για τη Γιορτή της Παναγίας

Η Ορθοδοξία τιμά την Κοίμηση της Θεοτόκου, της...

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ:  Αυτοί είναι οι προσωρινοί δικαιούχοι - Από σήμερα οι ενστάσεις

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Αυτοί είναι οι προσωρινοί...

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα - Δικαιούχοι, ενστάσεις,...

Ο Δημήτρης Πυρινός νέος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας

Ο Δημήτρης Πυρινός νέος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας...

Ο Δημήτρης Πυρινός ορίστηκε νέος Διευθυντής...

Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Παντελεήμονα για τον 15αυγουστο

Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Παντελεήμονα για τον...

«Δεῦτε οἱ πιστοί, τῷ τάφῳ προσέλθωμεν τῆς...

Επισκευές στο δρόμο Βέροιας- Σελίου από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας

Επισκευές στο δρόμο Βέροιας- Σελίου από την...

Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, στο πλαίσιο των έργων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα - Δικαιούχοι, ενστάσεις, προσωρινοί πίνακες ωφελούμενων και αποκλειόμενωνΑνακοινώθηκαν την Πέμπτη 13 Αυγούστου τα προσωρινά αποτελέσματα των ενδιαφερόμενων που...

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Τρίτης 11 Αυγούστου, ένας 87χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του μπήκε και καρφώθηκε σε πυλωτή οικοδομής! Ο υπέργηρος οδηγός κατέβαινε ένα πολύ μικρό κατηφορικό...

Δόθηκε παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για ακόμη μερικές εβδομάδες.Ειδικότερα, παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του 2020 ανακοίνωσε στη Βουλή η κυβέρνηση,...

Απανωτές σεισμικές δονήσεις ταρακούνησαν περιοχές σε Ημαθία, Πιερία και Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Δευτέρας.Ο πρώτος σεισμός συνέβη στις 5:08 και ήταν εντάσεως 4,1 Ρίχτερ, με επίκεντρο μεταξύ των χωριών...