Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Με αποφασιστικότητα και σύμμαχο την κοινωνία στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων»

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Με αποφασιστικότητα και σύμμαχο την κοινωνία στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων»

Στα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος στην ημερίδα που διοργανώθηκε από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο .

Ο κ. Βεσυρόπουλος χαρακτήρισε πολυεπίπεδο το πρόβλημα του λαθρεμπορίου στα καπνικά προϊόντα, καθώς δεν συνδέεται μόνο με την απώλεια δημοσίων εσόδων αλλά και με την υγεία των πολιτών και την δημόσια ασφάλεια.

Όπως είπε, η Ελλάδα είναι η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό σε κατανάλωση παράνομων τσιγάρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 2018 η παράνομη αγορά τσιγάρων εκτινάχθηκε στο 23,6%, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 5,6 μονάδων, συγκριτικά με το 2017.

Ουσιαστικά το 1 στα 4 πακέτα τσιγάρων που καταναλώθηκαν στη χώρα μας ήταν παράνομο, ενώ η απώλεια των δημόσιων εσόδων υπολογίζεται σε 700 εκατ. ευρώ για το 2018,  ενώ σημείωσε αύξηση συγκριτικά με το έτος 2017, κατά το οποίο η απώλεια των δημοσίων εσόδων ήταν 500 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι έχουν ενταθεί οι έλεγχοι, αποφέρουν καρπούς και όχι μόνο  θα συνεχιστούν, αλλά θα επιταχυνθούν το επόμενο διάστημα και θα προσλάβουν αποφασιστικό και αμείλικτο χαρακτήρα.

Εκθέτοντας τις σημαντικές επιτυχίες που έχουν επιτευχθεί στην πάταξη του λαθρεμπορίου επεσήμανε ότι οι διωκτικοί και ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν προχωρήσει στην εξάρθρωση κυκλωμάτων που λειτουργούσαν 4 παράνομα εργοστάσια λαθραίων τσιγάρων.

Τα δύο μάλιστα ήταν πολύ μεγάλα, με πολλές μηχανές παραγωγής και εκτεταμένο δίκτυο.

Αναφερόμενος σε μια σειρά άλλων μέτρων που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση, ο κ. Βεσυρόπουλος προανήγγειλε ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στην κύρωση του πρωτοκόλλου για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου προϊόντων καπνού της σύμβασης - πλαισίου της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων.

Ανέφερε ότι εξετάζεται η τοποθέτηση ανιχνευτών scanners για φορτηγά και containers στις κύριες οδικές και θαλάσσιες πύλες της χώρας για την ανίχνευση παράνομων και λαθραίων καπνικών προϊόντων και επισήμανε ότι θα υπάρξει μια στοχευμένη καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τις συνέπειες από το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, όχι μόνο για τα δημόσια έσοδα αλλά και τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

«Ο πολίτης πρέπει να κατανοήσει ότι το λαθρεμπόριο στρέφεται εναντίον του, οι αρνητικές συνέπειες αφορούν τον ίδιο. Είναι η κοινωνία που πληρώνει το τίμημα της εξάπλωσης  του λαθρεμπορίου.» κατέληξε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΚΡΟΛΟΓΙΑ  ΣΠΥΡΟΥ ΠΟΤΑΜΟΠΟΥΛΟΥ του Αρχιμ. Παλαμά ηγουμένου της Ι.Μονής Καλλίπετρας

ΝΕΚΡΟΛΟΓΙΑ ΣΠΥΡΟΥ ΠΟΤΑΜΟΠΟΥΛΟΥ του Αρχιμ. Παλαμά...

Μέσα στον περασμένο Δεκέμβρη (9.12.2019) αποβίωσε ο...

Ακροπατώντας  *της Όλγας Κουτμηρίδου - Μεταξά

Ακροπατώντας *της Όλγας Κουτμηρίδου - Μεταξά

Εκεί στην άκρη του γκρεμού ακροπατώνταςήρθε η ζωή και...

ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ.. * του Γιάννη Ναζλίδη

ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ.. * του Γιάννη Ναζλίδη

Ξέρετε πόση άγνοια κυριαρχεί στο ΣΩΣΤΟ;Από πού...

Σκέψεις… περί αμβλώσεων!

Σκέψεις… περί αμβλώσεων!

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΣτις αρχές της...

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΤΟΥ 1821 - ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ 1793- Ναύπλιο 1832

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΤΟΥ 1821 -...

 Γράφει ο  Παναγιώτης  Παπαδόπουλος - Φιλόλογος «Ναι...

Tριπόταμος: φως αλλά και οργή... *Του Πάρη Παπακανάκη

Tριπόταμος: φως αλλά και οργή... *Του Πάρη Παπακανάκη

Φωτό: Ηλεκτροφωτισμός της πλατείας Ωρολογίου (Αρχείο...

ΟΥΤΕ ΠΡΟΟΔΕΤΙΚΟΙ, ΟΥΤΕ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΑΛΛΑ, ΑΘΛΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!

ΟΥΤΕ ΠΡΟΟΔΕΤΙΚΟΙ, ΟΥΤΕ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΑΛΛΑ, ΑΘΛΙΟΙ...

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα   Διπλ. Ηλεκτρολόγου Φίλοι...

Με λαμπρότητα και πολύ κόσμο η Βέροια τίμησε χθες τον Πολιούχο της Άγιο Αντώνιο (βίντεο - φωτό)

Με λαμπρότητα και πολύ κόσμο η Βέροια τίμησε χθες τον...

Ολοκληρώθηκαν χθες  οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Φωτό: Ηλεκτροφωτισμός της πλατείας Ωρολογίου (Αρχείο Στέργιου Ζυγουλιάνου)« Κυλά τα νερά του…  πότε μεγαλόπρεπος, απλησίαστος, πότε χαριτωμένα ήμερος, καμαρώνοντας με τα γεφύρια του και τα περάσματά του,...

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελούσε πάγιο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), καθώς απαλλάσσει τις παραπάνω περιπτώσεις από πρόστιμα και αναδρομικά.Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, το...

Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δρ. Κώστας Τσιπουρίδης μετά από μάχη με την επάρατη νόσο. Την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020 τελέστηκε η κηδεία του στον ιερό ναό του Αγίου Αντωνίου Βεροίας στην οποία...

Αραδιασμένα πάνω σ’ ένα σιδερένιο κρεβάτι όλα τα ξαδέρφια, καλοσκεπασμένα και με τον φωτισμό της ξυλόσομπας περνούσαμε πολλές βραδινές ώρες (ως παιδιά που μεγαλώσαμε χωρίς το «προνόμιο» της τηλεόρασης) την...