Ο Δήμαρχος Κ. Βοργιαζίδης στον ΑΚΟΥ 99.6 για τη νέα χρονιά - Οι βασικοί στόχοι του Δήμου Βέροιας για το 2020

Ο Δήμαρχος Κ. Βοργιαζίδης στον ΑΚΟΥ 99.6 για τη νέα χρονιά - Οι βασικοί στόχοι του Δήμου Βέροιας για το 2020

Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση, Νεκροταφεία, Κλειστό Γυμναστήριο κάτω από την Εληά, αναβάθμιση σχολείων 

Καλό καλοκαίρι για τη γέφυρα Κούσιου!


«Η dream team του Δήμου που πήγε στην Περιφέρεια κατόρθωσε και απέσπασε το φλουρί», έτσι σχολίασε, χαριτολογώντας, ο δήμαρχος Βέροιας την πρωτοχρονιάτικη τύχη του Δήμου, να κερδίσει το φλουρί της πίτας που κόπηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη το πρωί της Πρωτομηνιάς. Ο κ. Βοργιαζίδης, καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΚΟΥ 99.6, «πρωινές σημειώσεις» έστειλε τις ευχές του για το νέο έτος και μίλησε για τους στόχους του Δήμου, το 2020.

«Κατ’ αρχάς, περιμένουμε την τελική έγκριση από την Διαχειριστική Αρχή, προκειμένου να δημοπρατήσουμε τα έργα που σχετίζονται με το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Είναι τρία διαφορετικά έργα, εκ των οποίων, το μεγαλύτερο που έχει προϋπολογισμό άνω των 25 εκατ. ευρώ, αφορά την βιοκλιματική, πολιτιστική διαδρομή των ιστορικών σημείων του Δήμου, το δεύτερο αφορά  στη δημιουργία κυκλικών κόμβων στην ευρύτερη περιοχή του Προμηθέα, και στις περιοχές των σχολείων και το τρίτο αφορά στις πράσινες αυλές, στα σχολεία επίσης», είπε ο δήμαρχος, υπογραμμίζοντας ότι και τα τρία έργα μαζί, ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ, στον προϋπολογισμό τους.

Επόμενος στόχος (και το 2020) είναι η ολοκλήρωση της γέφυρας Κούσιου, η οποία δεν θα παραδοθεί τελικά την Άνοιξη, αλλά σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, το έργο θα «τραβήξει» μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.

«Ο νέος εργολάβος  ζήτησε και πήρε παράταση μέχρι το τέλος Μαΐου και μέχρι τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί. Θα εξαρτηθεί βέβαια και από τις καιρικές συνθήκες» δήλωσε ο δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι κάθε ημέρα κακοκαιρίας, το έργο πηγαίνει προς τα πίσω. «Εάν έχουμε ένα κακό χειμώνα, ενδεχομένως να μην αρκεί η παράταση του Μαΐου, αλλά να χρειαστούν ένα ή δύο μήνες ακόμα» πρόσθεσε ο κ. Βοργιαζίδης.

Στην ατζέντα του Δήμου για το 2020, ο δήμαρχος πρόσθεσε και τις ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολείων, έργα αγροτικής οδοποιίας και τα καινούργια νεκροταφεία, τα οποία οι αρμόδιες υπηρεσίες μελετούν εδώ και καιρό. Όπως είπε ο κ. Βοργιαζίδης, αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια να λυθεί ένα θέμα με την αρχαιολογία, η οποία έχει κάνει τομές σε διάφορα σημεία για να εκτιμήσει εάν υπάρχει αρχαιολογικό ενδιαφέρον, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει το ζήτημα των νέων νεκροταφείων στην περιοχή, πάνω από το ιδιωτικό ΚΤΕΟ «Ζερβός» και 300 μέτρα περίπου από το σχολικό συγκρότημα των Λυκείων στο Εργοχώρι, στην περιοχή ενός παλιού στρατοπέδου που υπήρχε εκεί πριν από χρόνια.

«Εργαζόμαστε επίσης σε επίπεδο προμελέτης, για το χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων κάτω από την Εληά, όπου θέλουμε να ολοκληρώσουμε, εντός της θητείας μας, ένα νέο κλειστό γυμναστήριο», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Ρωτήθηκε επίσης ο κ. Βοργιαζίδης, για τις κινήσεις του Δήμου σχετικά με την πρόταση του Μητροπολίτη για ανταλλαγή του 3ου-14ου Δημοτικού Σχολείου, με το κτίριο του Δημαρχείου που ανήκει στη Μητρόπολη, ένα ζήτημα το οποίο, όπως είπε και ο ίδιος, θα ανοίξει μέσα στη νέα χρονιά. «Πέρα όμως από την ανταλλαγή, το σοβαρό που πρέπει να δούμε, είναι πού θα πάνε τα παιδιά του 3ου-14ου δημοτικού. Πρώτα θα πρέπει να εξασφαλίσουμε τη μεταστέγασή τους και μετά να προχωρήσουμε και τυπικά στην ανταλλαγή» εκτίμησε ο κ. Βοργιαζίδης.

Ο δήμαρχος, έκλεισε την πρώτη του συνέντευξη-ποδαρικό, στον ΑΚΟΥ 99.6, με ευχές: «Ξεκινάω με την ειρήνη, γιατί ο γείτονάς μας εξ Ανατολών μας δημιουργεί καθημερινά προβλήματα, αλλά σε τοπικό επίπεδο, εάν είχα ένα μαγικό ραβδί, θα ευχόμουν και θα προσπαθούσα, να επανέλθει το βιωτικό επίπεδο του αγροτικού μας πληθυσμού, στα επίπεδα προγενέστερων ετών. Διότι, πραγματικά, οι αγρότες μας «έπεσαν» πολύ και μαζί τους πέφτει και η Αγορά και ο Δήμος γενικότερα. Όσον αφορά το έργο της δημοτικής Αρχής, πιστεύω ότι με μεθοδικότητα και υπομονή, αλλά και σε συνεργασία με την πολιτεία, θα εξακολουθήσουμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, για την επίλυση των προβλημάτων».

Σ.Γκ.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Τάσος Πρωτοψάλτου συνδέει  την ιστορική φορεσιά της Βέροιας  με τη σύγχρονη θεατρική δημιουργία

Ο Τάσος Πρωτοψάλτου συνδέει την ιστορική φορεσιά της...

 Ο Τάσος Πρωτοψάλτου μέσα στο σκηνικό του για την...

 «Πυρά Τόλκα σε ΝΔ για τις παλινωδίες στο μεταναστευτικό, σε Μηταράκη  για σπατάλες και αθηναϊκά  μέσα ενημέρωσης για συγκάλυψη»

«Πυρά Τόλκα σε ΝΔ για τις παλινωδίες στο...

Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύθηκε η απόφαση του Υπουργού...

«Απόσχιση» Βεργίνας  και Αρχοντικό Σαράφογλου  στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

«Απόσχιση» Βεργίνας και Αρχοντικό Σαράφογλου στο...

Δύο θέματα που απασχόλησαν την τοπική επικαιρότητα...

Δικό τους, πλήρες αμαξοστάσιο   αποκτούν τα Αστικά ΚΤΕΛ Βέροιας - Π. Παυλίδης στον ΑΚΟΥ 99.6: «Υπολογίζουμε να λειτουργήσει μέχρι το καλοκαίρι»

Δικό τους, πλήρες αμαξοστάσιο αποκτούν τα Αστικά ΚΤΕΛ...

Για μια μεγάλη αναπτυξιακή επένδυση των Αστικών...

Συνάντηση της Φρόσως Καρασαρλίδου με τευτλοπαραγωγούς και εργαζόμενους, για τις δυσοίωνες εξελίξεις στην ΕΒΖ

Συνάντηση της Φρόσως Καρασαρλίδου με...

Με εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Δήμου...

Ίδρυση σωματείου εμπόρων αυτοκινήτων Μακεδονίας στην Αλεξάνδρεια

Ίδρυση σωματείου εμπόρων αυτοκινήτων Μακεδονίας στην...

Ίδρυση σωματείου εμπόρων αυτοκίνητων ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ...

Φιλοξενία Τουριστικών Πρακτόρων και Β2Β συναντήσεις στη Βέροια

Φιλοξενία Τουριστικών Πρακτόρων και Β2Β συναντήσεις...

 Τη Βέροια επισκέφτηκαν την Παρασκευή 21 και το Σάββατο...

Βέροια: Προσπάθεια διάρρηξης της εταιρείας μεταφορών SPEEDEX - Τι δήλωσε στον ΑΚΟΥ 99.6 ο Χ. Τσιφλίδης

Βέροια: Προσπάθεια διάρρηξης της εταιρείας μεταφορών...

Χθες το βράδυ 21/2/2020 στις 4:00 π.μ.ξημερώματα Δευτέρας,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Ο Τάσος Πρωτοψάλτου μέσα στο σκηνικό του για την παράσταση «Ανθισμένες Ροδακινιές» που θα παρουσιαστεί από το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας σε φωτογραφία του Μάνου Λιανίδη.Ο βραβευμένος διεθνώς Βεροιώτης σκηνογράφος -...

Για μια μεγάλη αναπτυξιακή επένδυση των Αστικών Βέροιας μίλησε χθες στην ραδιοφωνική εκπομπή ΛΑΙΚΑ&ΑΙΡΕΤΙΚΑ στον ΑΚΟΥ 99.6 ο πρόεδρος των Αστικών ΚΤΕΛ Βέροιας Παύλος Παυλίδης. Αναφέρθηκε στην κίνηση των...

Χθες το βράδυ 21/2/2020 στις 4:00 π.μ.ξημερώματα Δευτέρας, απετράπη κλοπή στην εταιρεία μεταφορών SPEEDEX μετά από άμεση ενεργοποίηση του συναγερμού και την άμεση ειδοποίηση των σημάτων συναγερμού στο Κέντρο...

Η τοποθέτηση του πρώην διευθυντή της ΚΕΠΑ, του κ. Γιάννη Καμπούρη, αναφορικά με την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου να παραχωρήσει το (χαρακτηρισμένο ως μνημείο) αρχοντικό Σαράφογλου, προς χρήση,...