Ο Δήμαρχος Κ. Βοργιαζίδης στον ΑΚΟΥ 99.6 για τη νέα χρονιά - Οι βασικοί στόχοι του Δήμου Βέροιας για το 2020

Ο Δήμαρχος Κ. Βοργιαζίδης στον ΑΚΟΥ 99.6 για τη νέα χρονιά - Οι βασικοί στόχοι του Δήμου Βέροιας για το 2020

Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση, Νεκροταφεία, Κλειστό Γυμναστήριο κάτω από την Εληά, αναβάθμιση σχολείων 

Καλό καλοκαίρι για τη γέφυρα Κούσιου!


«Η dream team του Δήμου που πήγε στην Περιφέρεια κατόρθωσε και απέσπασε το φλουρί», έτσι σχολίασε, χαριτολογώντας, ο δήμαρχος Βέροιας την πρωτοχρονιάτικη τύχη του Δήμου, να κερδίσει το φλουρί της πίτας που κόπηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη το πρωί της Πρωτομηνιάς. Ο κ. Βοργιαζίδης, καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΚΟΥ 99.6, «πρωινές σημειώσεις» έστειλε τις ευχές του για το νέο έτος και μίλησε για τους στόχους του Δήμου, το 2020.

«Κατ’ αρχάς, περιμένουμε την τελική έγκριση από την Διαχειριστική Αρχή, προκειμένου να δημοπρατήσουμε τα έργα που σχετίζονται με το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Είναι τρία διαφορετικά έργα, εκ των οποίων, το μεγαλύτερο που έχει προϋπολογισμό άνω των 25 εκατ. ευρώ, αφορά την βιοκλιματική, πολιτιστική διαδρομή των ιστορικών σημείων του Δήμου, το δεύτερο αφορά  στη δημιουργία κυκλικών κόμβων στην ευρύτερη περιοχή του Προμηθέα, και στις περιοχές των σχολείων και το τρίτο αφορά στις πράσινες αυλές, στα σχολεία επίσης», είπε ο δήμαρχος, υπογραμμίζοντας ότι και τα τρία έργα μαζί, ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ, στον προϋπολογισμό τους.

Επόμενος στόχος (και το 2020) είναι η ολοκλήρωση της γέφυρας Κούσιου, η οποία δεν θα παραδοθεί τελικά την Άνοιξη, αλλά σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, το έργο θα «τραβήξει» μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.

«Ο νέος εργολάβος  ζήτησε και πήρε παράταση μέχρι το τέλος Μαΐου και μέχρι τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί. Θα εξαρτηθεί βέβαια και από τις καιρικές συνθήκες» δήλωσε ο δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι κάθε ημέρα κακοκαιρίας, το έργο πηγαίνει προς τα πίσω. «Εάν έχουμε ένα κακό χειμώνα, ενδεχομένως να μην αρκεί η παράταση του Μαΐου, αλλά να χρειαστούν ένα ή δύο μήνες ακόμα» πρόσθεσε ο κ. Βοργιαζίδης.

Στην ατζέντα του Δήμου για το 2020, ο δήμαρχος πρόσθεσε και τις ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολείων, έργα αγροτικής οδοποιίας και τα καινούργια νεκροταφεία, τα οποία οι αρμόδιες υπηρεσίες μελετούν εδώ και καιρό. Όπως είπε ο κ. Βοργιαζίδης, αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια να λυθεί ένα θέμα με την αρχαιολογία, η οποία έχει κάνει τομές σε διάφορα σημεία για να εκτιμήσει εάν υπάρχει αρχαιολογικό ενδιαφέρον, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει το ζήτημα των νέων νεκροταφείων στην περιοχή, πάνω από το ιδιωτικό ΚΤΕΟ «Ζερβός» και 300 μέτρα περίπου από το σχολικό συγκρότημα των Λυκείων στο Εργοχώρι, στην περιοχή ενός παλιού στρατοπέδου που υπήρχε εκεί πριν από χρόνια.

«Εργαζόμαστε επίσης σε επίπεδο προμελέτης, για το χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων κάτω από την Εληά, όπου θέλουμε να ολοκληρώσουμε, εντός της θητείας μας, ένα νέο κλειστό γυμναστήριο», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Ρωτήθηκε επίσης ο κ. Βοργιαζίδης, για τις κινήσεις του Δήμου σχετικά με την πρόταση του Μητροπολίτη για ανταλλαγή του 3ου-14ου Δημοτικού Σχολείου, με το κτίριο του Δημαρχείου που ανήκει στη Μητρόπολη, ένα ζήτημα το οποίο, όπως είπε και ο ίδιος, θα ανοίξει μέσα στη νέα χρονιά. «Πέρα όμως από την ανταλλαγή, το σοβαρό που πρέπει να δούμε, είναι πού θα πάνε τα παιδιά του 3ου-14ου δημοτικού. Πρώτα θα πρέπει να εξασφαλίσουμε τη μεταστέγασή τους και μετά να προχωρήσουμε και τυπικά στην ανταλλαγή» εκτίμησε ο κ. Βοργιαζίδης.

Ο δήμαρχος, έκλεισε την πρώτη του συνέντευξη-ποδαρικό, στον ΑΚΟΥ 99.6, με ευχές: «Ξεκινάω με την ειρήνη, γιατί ο γείτονάς μας εξ Ανατολών μας δημιουργεί καθημερινά προβλήματα, αλλά σε τοπικό επίπεδο, εάν είχα ένα μαγικό ραβδί, θα ευχόμουν και θα προσπαθούσα, να επανέλθει το βιωτικό επίπεδο του αγροτικού μας πληθυσμού, στα επίπεδα προγενέστερων ετών. Διότι, πραγματικά, οι αγρότες μας «έπεσαν» πολύ και μαζί τους πέφτει και η Αγορά και ο Δήμος γενικότερα. Όσον αφορά το έργο της δημοτικής Αρχής, πιστεύω ότι με μεθοδικότητα και υπομονή, αλλά και σε συνεργασία με την πολιτεία, θα εξακολουθήσουμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, για την επίλυση των προβλημάτων».

Σ.Γκ.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1821 – 2021, 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Το ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ πριν (κατά-μετά) την επανάσταση - Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

1821 – 2021, 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Το...

Του Γιάννη Δ. ΜοσχόπουλουΗ οθωμανική κατάκτηση...

EYΘΥΜΟΓΡΑΦΗΜΑ-  Εδώ Σέλι - Άρε Μήτσιο

EYΘΥΜΟΓΡΑΦΗΜΑ- Εδώ Σέλι - Άρε Μήτσιο

Γράφει ο Γιάννης ΝτισέλιαςΠου λες Ζήσεμ , δεν θα...

Ο άσωτος υιός και ο σύγχρονος κόσμος

Ο άσωτος υιός και ο σύγχρονος κόσμος

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΤη δεύτερη Κυριακή του...

Δύο προκατασκευασμένοι οικίσκοι για τη διενέργεια τεστ κορονοϊού στα νοσοκομεία Νάουσας και Βέροιας

Δύο προκατασκευασμένοι οικίσκοι για τη διενέργεια...

Με 40 προκατασκευασμένους οικίσκους (τύπου ISO BOX), για...

Με χαμηλότερο τζίρο 9 στις 10 επιχειρήσεις κυρίως σε ένδυση και υπόδηση

Με χαμηλότερο τζίρο 9 στις 10 επιχειρήσεις κυρίως σε...

-Σε επίπεδο Περιφέρειας η Κεντρική Ελλάδα κατέγραψε...

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΝΤΩΝ!

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΝΤΩΝ!

Του Ιωάννη Ιασ. ΒελέντζαΔιπλ. Ηλεκτρολόγου...

Και εγένετο… επέκταση σχεδίου πόλεως!!! *Του Πάρη Παπακανάκη

Και εγένετο… επέκταση σχεδίου πόλεως!!! *Του Πάρη...

Φωτό: Οι πρώτοι εγκαταστημένοι «αστοί» πρόσφυγες στη...

ΛΟΓΟΙ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΛΟΓΟΙ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Γράφει οΠαναγιώτηςΠαπαδόπουλοςΦιλόλογοςΗ ημερομηνία...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Φωτό: Οι πρώτοι εγκαταστημένοι «αστοί» πρόσφυγες στη (μετέπειτα επονομασθείσα) συνοικία «Έξω Παναγιά», μπροστά στο σπίτι της οικογένειας Αριστείδη Αμοιρίδη (3ος από αριστερά όρθιος). Αρχείο Γέρσης ...

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 49 ετών η φιλόλογος Σταυρούλα Αντ. Γιουρούκη. Με τον σύζυγό της Γιάννη, απέκτησαν  δύο παιδιά(ένα κορίτσι στο λύκειο και ένα αγόρι στο γυμνάσιο), ενώ ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων, που...

Στην τοποθέτησή του στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, ο εντεταλμένος σύμβουλος στην Δημοτική Αστυνομία Στάθης Κελεσίδης παρουσίασε τον αγώνα μιας οικογένειας στο Μακροχώρι να στηρίξει το...

Μία από τις εμβληματικές μορφές στην εστίαση του Σελίου, ο Γιάννης Καραφώλας έφυγε από την ζωή σήμερα το πρωί(Τετάρτη 24/2). Η ταβέρνα Καραφώλας επί δεκαετίες είναι σημείο αναφοράς στο χωριό, αφού  ο Γιάννης...