Γιώργος Πιπελίδης και Νίκος Τσιαμήτρος, από τη Βέροια σε  πολυεθνικές εταιρείες κολοσσούς

Γιώργος Πιπελίδης και Νίκος Τσιαμήτρος, από τη Βέροια σε πολυεθνικές εταιρείες κολοσσούς

Δύο Ελλήνες  επιστημόνες  από τη Βέροια αναδεικνύει το δημοσίευμα της Βάσως Μιχοπούλου στo in.gr, με την αναφορά στην  “Ariadne”, μια  start up εταιρία, που κλείνει έναν χρόνο ζωής και  αποτελεί τεχνοβλαστό του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου, όπου έχει και τη βάση της, ενώ δραστηριοποιείται σε όλη την Ευρώπη, και αναμένεται να αναπτύξει τη δραστηριότητά της σε Σιγκαπούρη, Καναδά, Αυστραλία και ΗΠΑ.

 Η «Αριάνδη», μεταξύ άλλων, μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια το χρόνο παραμονής των ταξιδιωτών σε κάθε πύλη, π.χ. σε ένα αεροδρόμιο, να εντοπίσει ύποπτη συμπεριφορά ή ανίχνευση ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο, στην ασφαλή εκκένωση κτηρίων και στην επιτήρηση, επιτρέποντας π.χ. στους γονείς να εντοπίζουν τα παιδιά τους, αρκεί τα άτομα να φέρουν μαζί τους κινητό τηλέφωνο... Και όλα αυτά χωρίς σύνδεση σε δίκτυο, χωρίς κάμερες και χωρίς applications!

Εμπνευστής της, ο βεροιώτης Γιώργος Πιπελίδης, που μοιράστηκε την έμπνευσή του με τον Νίκο Τσιαμήτρο και μαζί συμμετείχαν το 2016 και κέρδισαν τo δεύτερο βραβείο σε ένα Hackathon που διοργάνωσε το TUM (Technische Universitat Munchen), με 500 συμμετέχοντες υπό την αιγίδα της Siemens και της BMW.

Λίγους μήνες αργότερα το 2017, οι δύο τους συμμετείχαν και εξασφάλισαν τη δεύτερη θέση στον Διαγωνισμό Κινητικότητας, που διοργάνωσε το Βαυαρικό Κέντρο Ψηφιοποίησης, ενώ υποστηρίχθηκαν από την IBM προκειμένου να βρουν τον επιχειρηματικό τους δρόμο. Η πιο πρόσφατη επιτυχία τους ήταν η τρίτη θέση σε διαγωνισμό αλγορίθμων εντοπισμού σε εσωτερικό χώρο σε πραγματικό χρόνο που εκτελείται σε smartphone, στο Διεθνές Συνέδριο IEEE για εσωτερική θέση και εσωτερική ναυσιπλοΐα 2018.

Ο Γιώργος μαζί με τον Νίκο έχουν μέχρι τώρα 13 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά. Και οι δυο τους αυτή τη στιγμή εργάζονται σε διάφορα πιλοτικά έργα με πολυεθνικές εταιρείες κολοσσούς, όπως η NOKIA καθώς και με μεγάλες εταιρείες που εδρεύουν στο Μόναχο, όπως η MVG, ενώ συμμετέχουν και σε άλλα έργα του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου, όπως το TUM-LLCM (tum-llcm.de) που επικεντρώνονται στην έρευνα σε ‘έξυπνες’ πόλεις. 

Ένα μεγάλο μπράβο στα νέα παιδιά από την πόλη μας, η οποία ευελπιστεί να γίνει «έξυπνη», και ελπίζουμε να καλέσει κάποια στιγμή τους ειδικούς να καταθέσουν τις προτάσεις τους!

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βέροια: Aκυρώθηκε το πρόστιμο των 11.000 και το

Βέροια: Aκυρώθηκε το πρόστιμο των 11.000 και το...

Με απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης ακυρώθηκε την...

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ: Νεκρά ψάρια στον Λουδία, εδώ και πέντε ημέρες

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ: Νεκρά ψάρια στον Λουδία, εδώ...

Μεγάλες ποσότητες νεκρών ψαριών, «κατεβάζει» ο...

Ανακάλυψη εκκλησίας 1600 ετών στη Νίγδη της Καππαδοκίας

Ανακάλυψη εκκλησίας 1600 ετών στη Νίγδη της Καππαδοκίας

Η γη της Καππαδοκίας στην κεντρική Μικρά Ασία...

Ποιος ήταν ο νταής της πόλης, ο διαβόητος «Σαλονικιός» του Στράτου Διονυσίου; Πηγή: cityportal.gr

Ποιος ήταν ο νταής της πόλης, ο διαβόητος «Σαλονικιός»...

Ήταν ο νταής της πόλης, ο διαβόητος «Σαλονικιός». Ο...

Και άλλος ορθόδοξος ναός της Κωνσταντινούπολης, ολοταχώς για τζαμί

Και άλλος ορθόδοξος ναός της Κωνσταντινούπολης,...

Μετά τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί μεγαλώνει...

Βέροια: Αγόρασε Ξυστό και έφυγε με... 100.000 ευρώ!

Βέροια: Αγόρασε Ξυστό και έφυγε με... 100.000 ευρώ!

Για το υπόλοιπο της ζωή του θα θυμάται ένας τυχερός από...

Σέλι: Ακυρώνεται ο

Σέλι: Ακυρώνεται ο "Μεγάλος χορός" (Corlu Mari) στο...

Με ανάρτηση στη σελίδα του Facebook, ο Σύλλογος Βλάχων...

Casa de Papel: Τι περιμένουμε να δούμε στον πέμπτο κύκλο

Casa de Papel: Τι περιμένουμε να δούμε στον πέμπτο κύκλο

Η τελευταία σεζόν της ισπανικής σειράς φαινόμενο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αναστολή λειτουργίας για 15 μέρες και πρόστιμο 11.000 ευρώ επέβαλε η Αστυνομία σε κέντρο διασκέδασης στη Βέροια, διότι διαπιστώθηκε ότι στο χώρο υπήρχαν θαμώνες πάνω από το επιτρεπτό όριο.@@ads-307@@Αναλυτικότερα,...

Ένα σχόλιο για το Τελωνείο της Κουλούρας, ζητήσαμε από τον πρόεδρο της Β΄ Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων Μακεδονίας και αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας, κ. Θεοδόση Κρέτση, στην εκπομπή «Πρωινές σημειώσεις» του...

Στο λαϊκό σχόλιο «Πέφτουν κομμάτια από το παλιό τοιχίο του Σταδίου της Βέροιας» στις 17 Ιουνίου, αναφερόμασταν στο μεγάλο τοιχίο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του σταδίου (αντίθετη πλευρά από την κεντρική...

Στο πλαίσιο της υλοποίησης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βέροιας πρόκειται να ξεκινήσει εργασίες κατασκευής θέσεων για δίκυκλα οχήματα σε διάφορα σημεία του ευρύτερου...