Απ. Βεσυρόπουλος: Τον Φεβρουάριο η πλατφόρμα για τη ρύθμιση των 24-48 δόσεων

Απ. Βεσυρόπουλος: Τον Φεβρουάριο η πλατφόρμα για τη ρύθμιση των 24-48 δόσεων

Προανήγγειλε την πρόθεση της Κυβέρνησης για σταδιακή κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης και τέλους επιτηδεύματος




Θέματα φορολογικού και ασφαλιστικού περιεχομένου που αφορούν επαγγελματίες και μικρομεσαίους τέθηκαν από την αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στη συνάντηση που είχε χθες με τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο.

   Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Γαβαλάκης και ο οικονομικός επόπτης, Παναγιώτης Παντελής.

   Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του Επιμελητηρίου, μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν στον υφυπουργό, ήταν και το θέμα των 24-48 δόσεων, με την αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου να καταθέτει ερώτημα σχετικά με την ημερομηνία έναρξης της ρύθμισης. Ο κ. Βεσυρόπουλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΕΑ, δεσμεύθηκε ότι η σχετική εγκύκλιος θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες και ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΕΕΑ ότι γίνεται προσπάθεια η πλατφόρμα να είναι έτοιμη τον Φεβρουάριο. Πάντως, όπως διευκρίνισε, όποιος μπει στη ρύθμιση των 12 δόσεων θα μπορεί να μεταπηδήσει στις 24 και αντίστοιχα αυτός από τις 24 θα μπορεί να μεταφερθεί στις 48, ενώ σχετική επίσημη ενημέρωση θα υπάρξει άμεσα.

   Θετικές εξελίξεις υπάρχουν και για την ολική απεμπλοκή του ΕΦΚΑ από την εφορία, θέμα που επίσης τέθηκε από το ΕΕΑ, το οποίο ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τον κ. Βεσυρόπουλο, αναμένεται εγκύκλιος για απλοποίηση των διαδικασιών, καθώς έως σήμερα ήταν απαραίτητος ο ΕΦΚΑ ακόμα και για κάποια απλή προσθήκη ΚΑΔ. Πλέον αυτό αλλάζει.

   Σχετικά με τα φορολογικά κίνητρα που έβαλε στο τραπέζι του διαλόγου η αντιπροσωπεία του ΕΕΑ, ο κ. Βεσυρόπουλος ξεκαθάρισε ότι αναμένονται εξελίξεις το επόμενο διάστημα. Σχετικά με άλλα θέματα που έθεσε προς συζήτηση το ΕΕΑ, ο υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα τα εξετάσει, με τον κ. Χατζηθεοδοσίου να τονίζει την ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης των μικρομεσαίων, προκειμένου να ενισχυθεί ουσιαστικά η επιχειρηματικότητα.

Συνολικά τα θέματα που τέθηκαν προς τον υφυπουργό Οικονομικών, είναι τα ακόλουθα:

* Απαλλαγή ΦΠΑ σε συναλλακτική σχέση μεσιτών ασφαλίσεων με πράκτορες ασφαλίσεων λόγω προβλημάτων που προέκυψαν από την εφαρμογή του νέου νόμου 4583.

* Κίνητρα για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής αποταμιευτικού και συνταξιοδοτικού χαρακτήρα.

* Κίνητρα για την ανάπτυξη των ασφαλίσεων περιουσίας (σεισμού-φυσικών φαινομένων-πυρός).

* Απάλειψη των φορολογικών επιβαρύνσεων κληρονομιάς ή άλλων σε περίπτωση καταβολής αποζημίωσης θανάτου από ασφαλιστική εταιρεία ή/και αναπηρίας.

* Δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών ελεύθερων επαγγελματιών. Να ισχύσει ότι ισχύει με τον 4611/2019.

* Ολική απεμπλοκή του ΕΦΚΑ από την εφορία.

* Μεταφορά ζημιάς στην 10ετία λόγω κρίσης.

* Η μείωση κατά 50% της προκαταβολής για τα πρώτα 3 χρόνια που είναι σε ισχύ για τα νομικά πρόσωπα να ισχύσει και για τα φυσικά πρόσωπα.

* Πληρωμή ενοικίων μέσω τραπέζης. Τι γίνεται στην περίπτωση που υπάρχει κατάσχεση εις χείρας τρίτων στον ιδιοκτήτη.

* 24-48 δόσεις, πότε θα ξεκινήσει. Να βγει επίσημη ανακοίνωση ότι η οφειλή θα μπορεί να μεταφερθεί από τις 12 στις 24 δόσεις ή από τις 24 στις 48 δόσεις.


Σταδιακή κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος

 «Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις, προκειμένου μέσα στο 2020 να προχωρήσουμε στη σταδιακή κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος, πάντα όμως, λαμβάνοντας υπόψη τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο». ανέφερε επίσης ο υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Epsilon 7.

    Ερωτηθείς για τα τεκμήρια διαβίωσης, ο υφυπουργός αναφέρει ότι η κατάργησή τους εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα των φορολογικών ελέγχων και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. «Ένα σημαντικό βήμα για να προχωρήσουμε στην κατάργησή τους είναι η υιοθέτηση των ηλεκτρονικών βιβλίων και της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, καθώς και η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ. Τον ίδιο στόχο υπηρετεί και η επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, αλλά και η εφαρμογή έμμεσων τεχνικών ελέγχου, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να αξιοποιούνται πληροφορίες από έμμεσες πηγές για τις δαπάνες και τα έσοδα των ελεγχόμενων. Με αυτές τις προϋποθέσεις θα μπορούμε να προχωρήσουμε στην κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης, που όντως αποτελούν ένα ξεπερασμένο μέτρο», λέει χαρακτηριστικά.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Ολυμπία Καμπούρογλου σε ηλικία 76 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ολυμπία Καμπούρογλου σε ηλικία 76...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 20 Απριλίου 2024...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια την Κυριακή 21 Απριλίου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας, λόγω εργασιών διαγράμμισης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας,...

 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για 20 απάτες, απο το 2022,  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας -Κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους πάνω από 138.000 ευρώ

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για...

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των...

Νέα παράταση  για τον κανονισμό  Πυροπροστασίας  Ακινήτων  εντός ή πλησίον  δασικών εκτάσεων

Νέα παράταση για τον κανονισμό Πυροπροστασίας ...

Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει τους δημότες του, ότι με την...

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα - Το Πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα -...

Την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, θα φτάσει στην πόλη της...

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 19...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...