Ανακοίνωση της διορισμένης από δικαστικό αντιπρόσωπο διοίκησης του Φιλίππου.

Ανακοίνωση της διορισμένης από δικαστικό αντιπρόσωπο διοίκησης του Φιλίππου.

Ανακοίνωση εξέδωσε η διορισμένη από δικαστικό αντιπρόσωπο διοίκηση του Φιλίππου Βέροιας μέσω της επίσημης σελίδας του στο facebook μιλώντας για όλα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες στην ομάδα.


"Επειδή ο κόσμος, οι φίλαθλοι του Φιλίππου και γενικά η κοινή γνώμη, δεν γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει στο σύλλογο θα πρέπει να ειπωθούν κάποια πράγματα.
Στις 15 Νοεμβρίου του 2019 έγινε γενική συνέλευση για να γίνουν εκλογές αλλά επειδή δεν υπήρχε απαρτία οι εκλογές μετατέθηκαν για τις 20 Νοεμβρίου 2019.
Στις 20 Νοεμβρίου λοιπόν στις εκλογές ήταν παρών όπως ορίζει ο νόμος, δικαστικός αντιπρόσωπος από τον δικηγορικό σύλλογο Βεροίας που όρισε το Πρωτοδικείο Βεροίας και κρατήθηκαν πρακτικά. Οι εκλογές έγιναν στα γραφεία του συλλόγου στο Φιλίππειο και ήταν παρόντες περίπου 20 άτομα μόνο. Υποψήφιοι για να αναλάβουν την διοίκηση δεν υπήρχαν!!! Παρά την αγωνιώδη έκκληση του Προέδρου Γιώργου Φύκατα και του καλέσματός του, να αναλάβουν τον σύλλογο παράγοντες που έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν, κανείς δεν δήλωσε υποψηφιότητα να αναλάβει τον σύλλογο, αν και αναπτύχθηκε από τους παρόντες ένας γόνιμος διάλογος με κάποιες αντικρουόμενες απόψεις. Έτσι ο δικαστικός αντιπρόσωπος έκανε χρήση του νόμου και του καταστατικού του συλλόγου και έδωσε εξ ανάγκης παράταση ενός χρόνου στην παρούσα διοίκηση παρά το γεγονός οτι δεν ήταν υποψήφια.
Η διοίκηση προσπαθεί από τότε αγωνιωδώς χωρίς καμία απολύτως βοήθεια από πουθενά να κρατήσει στα πλαίσια του εφικτού τη λειτουργία του συλλόγου, μέρα με την μέρα.

Και ενώ κάποια τμήματα όπως το μπάσκετ, το βόλεϊ, η ρυθμική και το τέννις, οι επιτροπές τους λειτουργούν τα τμήματα τους, το τμήμα του χάντμπολ παραμένει ακέφαλο τους τελευταίους 9 μήνες. Δυστυχώς κανείς δεν θέλει να αναλάβει αυτό το ιστορικό τμήμα παρά το γεγονός οτι η πόλη μας θεωρείται η μητρόπολη του Ελληνικού χάντμπολ. Το δυσάρεστο είναι ότι ούτε οι πολιτικοί φορείς τις πόλης βοηθάνε ούτε παράγοντες, προπονητές και άνθρωποι του χάντμπολ δείχνουν διάθεση να βοηθήσουν. Πρέπει να επαναλάβουμε για να γίνουμε σαφείς και να το εμπεδώσουν κάποιοι οτι δεν ήμασταν υποψήφιοι στις τελευταίες εκλογές και ότι η διοίκηση υποχρεώθηκε να ασκεί τα καθήκοντα της γιατί ορίστηκε από τον δικαστικό αντιπρόσωπο, βάσει του καταστατικού, επειδή δεν υπήρξε κανείς ενδιαφερόμενος στις εκλογές.

Οι προσπάθειες κάποιων ανθρώπων της μη υποψήφιας παρούσας διοίκησης είναι υπεράνθρωπες και καθημερινές, προπόνηση με προπόνηση και αγώνα με αγώνα για να μην διαλυθούν τα πάντα στο σύλλογο και για να μην εκδιωχθούν οι υποδομές του συλλόγου από τα γήπεδα της πόλης μας. Ο κίνδυνος αυτός είναι υπαρκτός ιδίως μετά από επιστολή που ήρθε στο σύλλογο από τον Δήμο Βεροίας που επέβαλε τα τελευταία 2 χρόνια για πρώτη φορά αποζημίωση χρήσης των δημοτικών εγκαταστάσεων όχι μόνο στους αγώνες αλλά και στις προπονήσεις των τμημάτων υποδομής του συλλόγου! Έτσι για να παραμείνουν στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις τα τμήματα των υποδομών αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε και να ρυθμίσουμε στον Δήμο καταβάλοντας ένα ποσό που ένα μέρος προήλθε από προσωπικά χρήματα των διοικούντων. Ο ιστορικός σύλλογος της πόλης μας κρατιέται όρθιος με τη βοήθεια ελάχιστων ιδιωτών και με τα προσωπικά χρήματα του Προέδρου και του Γενικού γραμματέα για να υπάρξει ζωή στο σύλλογο και για να παραμείνουν μέσα στα γήπεδα τα μικρά παιδιά των τμημάτων υποδομής. Δυστυχώς όμως οι προσπάθειες αυτές δεν συγκινούν κανέναν.
Αντιθέτως πολλές φορές βρισκόμαστε αντιμέτωποι με απειλές και με ύβρεις και συκοφαντίες εναντίον μας και με ψευδείς κατηγορίες για ευθύνες που δεν μας αναλογούν όπως έγινε στο τμήμα του γυναικείου χάντμπολ που διαλύθηκε δυο μέρες πριν το τέλος των μεταγραφών από την τότε διοικούσα επιτροπή και από τον μέχρι τότε προπονητή της ομάδας. Να σημειωθεί ότι όλα τα έσοδα των υποδομών του γυναικείου τμήματος τα διαχειριζόταν η διοικούσα επιτροπή και ο προπονητής του γυναικείου τμήματος που πληρωνόταν και από την μεγάλη ομάδα και από το τμήμα των κορασίδων. Δύο μέρες πριν τελειώσουν οι μεταγραφές πήραν όλη τη γυναικεία ομάδα και με παράνομες μετοικήσεις μετακίνησαν τις παίκτριες σε άλλες ομάδες και συγκεκριμένα στην ομάδα της Άρτας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να μείνει μόνο με παίκτριες στην ηλικία των 14 με 15 ετών και έτσι έμεινε εκτεθειμένη η κεντρική διοίκηση χωρίς να έχει τον χρόνο και την δυνατότητα να φτιάξει καινούργια ομάδα αφού η διοικούσα επιτροπή που αποχώρησε δεν άφησε καμία γυναίκα παίκτρια στην ομάδα. Παρόλα αυτά η διοίκηση εξάντλησε κάθε περιθώριο μήπως και καταφέρει να πείσει κάποιους Βεροιώτες προπονητές να κατεβάσουν στο πρωτάθλημα ομάδα με παγκορασίδες παίκτριες ηλικίας 14 με 15 χρονών αλλά όλοι αρνήθηκαν να το κάνουν. Επίσης και οι γονείς των κοριτσιών αρνήθηκαν να αφήσουν τα μικρά τους σε ηλικία κορίτσια να συμμετέχουν σε γυναικείο πρωτάθλημα και πιστεύουμε ότι είχαν δίκιο. Η αφορμή της αποχώρησης της διοικούσας επιτροπής του γυναικείου τμήματος χάντμπολ ήταν πως δυο παίκτριες οι οποίες ούτως ή άλλως θα έμεναν σε τρεις μήνες ελεύθερες και δεν υπήρχε ούτε μία πιθανότητα να έπαιζαν στην ομάδα δόθηκαν στην άλλη ομάδα της πόλης μας την Βέροια 2017. Μάλιστα από την συμφωνία αυτή δεν υπήρχε κανένα οικονομικό όφελος παρά μόνο η υπόσχεση οτι τον Δεκέμβριο οι παράγοντες της Βέροιας 2017 θα βοηθούσαν με τη σειρά τους τον Φίλιππο και θα υπήρχε μία υγιής συνεργασία των δύο συλλόγων της πόλης μας, κάτι που όμως δεν ήθελαν,όπως αποδείχθηκε, ο επικεφαλής της πρώην διοικούσας επιτροπής και ο προπονητής.
Επίσης θα πρέπει να τονιστεί οτι όλοι οι προπονητές των υποδομών και του αντρικού και του γυναικείου τμήματος είναι πληρωμένοι στο ακέραιο και δεν υπάρχουν οφειλές προς αυτούς.
Τέλος ενημερώνουμε ότι η διοίκηση δεν θα ανεχθεί άλλες ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές, όπως κατά καιρούς μέχρι τώρα ανεχόταν και από δω και στο εξής τέτοια φαινόμενα θα παίρνουν τον δρόμο της δικαιοσύνης.
Ευχή όλων μας είναι να βρεθεί μία λύση και να βρεθούν πραγματικά ενδιαφερόμενοι να αναλάβουν και να έχουν την ευθύνη και την υπογραφή όλων των τμημάτων του σύλλογου, ή έστω μόνο του τμήματος του χάντμπολ όπως επιθυμούμε διακαώς εδώ και πολύ καιρό.


Ο Πρόεδρος Γιώργος Φύκατας
Ο Γ. Γραμματέας Γρηγόρης Παπαϊωάννου

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας. Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ του Συλλόγου. Πρόεδρος ο Γιώργος Φύκατας

ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας. Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ...

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020,...

Δυο μετάλλια η Μαρία Ντάνου του ΕΟΣ Νάουσας στο Ζλάτιμορ

Δυο μετάλλια η Μαρία Ντάνου του ΕΟΣ Νάουσας στο...

Εξαιρετικός ήταν ο απολογισμός των Ελλήνων αθλητών...

Εντυπώσεις και σετ μοιράστηκαν Α.Π.Σ Φίλιππος Βέροιας και Μίλωνας - Σήμερα Τετάρτη η ιστορική κόντρα με τον πρωταθλητή ΠΑΟ

Εντυπώσεις και σετ μοιράστηκαν Α.Π.Σ Φίλιππος Βέροιας...

Για τρίτο συνεχόμενο φετινό φιλικό τεστ ο ΑΠΣ Φίλιππος...

Οι αποφάσεις της 148ης συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ

Οι αποφάσεις της 148ης συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ

Μετά από μαραθώνια διαδικτυακή συνεδρίαση (148η) του Δ.Σ....

 Βόλει Φίλιππος .Στην Βέροια ο όμιλος του League Cup Νίκος Σαμαράς – Φιλικό με ΠΑΟΚ στη Νάουσα

Βόλει Φίλιππος .Στην Βέροια ο όμιλος του League Cup Νίκος...

Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού ο ΑΠΣ Φίλιππος...

Αναβλήθηκε η  σημερινή κλήρωση του πρωταθλήματος Volley League 2020-21

Αναβλήθηκε η σημερινή κλήρωση του πρωταθλήματος Volley...

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σημερα  Τρίτη 22/9...

Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ  Βέροιας ευχαριστεί τον Φοίνικα Σύρου για την φιλοξενία

Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ Βέροιας ευχαριστεί τον Φοίνικα Σύρου για...

Ευχαριστήριο προς την διοίκηση του Φοίνικα Σύρου...

Βόλει Φίλιππος. Τρία ακόμη δυνατά φιλικά στην Αθήνα

Βόλει Φίλιππος. Τρία ακόμη δυνατά φιλικά στην Αθήνα

Έπειτα από τα δύο φιλικά στην Σύρο, η αποστολή του Α.Π.Σ....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Π.Σ. “ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ”, παρουσία δικηγόρου που απέστειλε ο δικηγορικός...