Απαραίτητη η δήλωση στο Δήμο, των πραγματικών τετραγωνικών ακινήτων, μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020, χωρίς πρόστιμο

Απαραίτητη η δήλωση στο Δήμο, των πραγματικών τετραγωνικών ακινήτων, μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020, χωρίς πρόστιμο

Αντιδήμαρχος Οικονομικών Βέροιας: Ευνοεί και τους ιδιοκτήτες και το Ταμείο του Δήμου


Με έμφαση, ο δήμαρχος Βέροιας τόνισε το βράδυ της Δευτέρας, στο κλείσιμο της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό, την υποχρέωση των δημοτών να δηλώσουν τα πραγματικά τετραγωνικά των ακινήτων τους στο Δήμο μέχρι το τέλος Μαρτίου, χωρίς να επιβαρυνθούν με πρόστιμα. Μετά τη λήξη της προθεσμίας ο «λογαριασμός» θα είναι τσουχτερός σύμφωνα με τα ισχύοντα του νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών. Πρόκειται για μια ρύθμιση που δίνει το δικαίωμα στους ιδιοκτήτες να διορθώσουν τα τετραγωνικά του ακινήτου τους χωρίς συνέπειες.
Η ακριβής δήλωση του εμβαδού, αφενός ευνοεί τους ιδιοκτήτες να υποβάλλουν έστω και καθυστερημένα τα σωστά τετραγωνικά των ακινήτων τους χωρίς πρόστιμα και αναδρομικά, ώστε στο εξής να πληρώνουν τα δημοτικά τέλη και τους φόρους με τα πραγματικά δεδομένα και από την άλλη δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να αυξήσουν τα έσοδά τους.
Ο κάθε ιδιοκτήτης θα πρέπει να κάνει μια αντιπαραβολή των τετραγωνικών που έχει δηλώσει στη ΔΕΗ, στο Ε9 και στον οικείο Δήμο, ώστε να διαπιστώσει τυχόν αποκλίσεις και στη συνέχεια να αποκαταστήσει με τα σωστά στοιχεία, παντού!
Σημειωτέον ότι στο εξής, θα έχουν και οι Δήμοι τη δυνατότητα ελέγχου του εμβαδού, από το Ε9 των δημοτών.
«Συνήθως οι περισσότεροι δηλώνουν λιγότερα τετραγωνικά και έτσι δεν εισπράττονται τα τέλη καθαριότητας ή ηλεκτροφωτισμού που κανονικά αναλογούν στο ακίνητο. Κάτι που αδικεί και τους πολίτες που δηλώνουν το πραγματικό εμβαδόν των ακινήτων τους» τόνισε χθες ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Στέλιος Ασλάνογλου, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινές σημειώσεις» του ΑΚΟΥ 99.6.
Οι δηλώσεις με τα σωστά στοιχεία πρέπει να κατατεθούν στο γραφείο 3 του Δήμου Βέροιας, στο Τμήμα Εσόδων, μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι: φωτοτυπίες των τίτλων ιδιοκτησίας και τακτοποίησης, το Ε9 που προκύπτει από το ΑΦΜ, ένας πρόσφατος λογαριασμός ρεύματος και η αστυνομική ταυτότητα.
«Είναι μία ευνοϊκή ρύθμιση, με θετικές συνέπειες για όλους, αφού αυτές οι υπηρεσίες είναι ανταποδοτικές και θα μπορούμε να τις προσφέρουμε στους δημότες μας σε μεγαλύτερο βαθμό ή σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που καταγράφουμε» προσθέτει ο αντιδήμαρχος.
Όσον αφορά τις συνέπειες για όσους δεν συμμορφωθούν, μετά τη λήξη της προθεσμίας θα υπολογισθούν αναδρομικές οφειλές πενταετίας, με τις ανάλογες προσαυξήσεις, κάτι που είναι πλέον υποχρεωμένοι οι Δήμοι να εφαρμόσουν, κατά τις διατάξεις του νέου νόμου.
Σημειωτέον, ότι η χρέωση των δημοτικών τελών με βάση τα σωστά στοιχεία που θα δηλωθούν, θα ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου 2020.
Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Τάσος Πρωτοψάλτου συνδέει  την ιστορική φορεσιά της Βέροιας  με τη σύγχρονη θεατρική δημιουργία

Ο Τάσος Πρωτοψάλτου συνδέει την ιστορική φορεσιά της...

 Ο Τάσος Πρωτοψάλτου μέσα στο σκηνικό του για την...

 «Πυρά Τόλκα σε ΝΔ για τις παλινωδίες στο μεταναστευτικό, σε Μηταράκη  για σπατάλες και αθηναϊκά  μέσα ενημέρωσης για συγκάλυψη»

«Πυρά Τόλκα σε ΝΔ για τις παλινωδίες στο...

Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύθηκε η απόφαση του Υπουργού...

«Απόσχιση» Βεργίνας  και Αρχοντικό Σαράφογλου  στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

«Απόσχιση» Βεργίνας και Αρχοντικό Σαράφογλου στο...

Δύο θέματα που απασχόλησαν την τοπική επικαιρότητα...

Δικό τους, πλήρες αμαξοστάσιο   αποκτούν τα Αστικά ΚΤΕΛ Βέροιας - Π. Παυλίδης στον ΑΚΟΥ 99.6: «Υπολογίζουμε να λειτουργήσει μέχρι το καλοκαίρι»

Δικό τους, πλήρες αμαξοστάσιο αποκτούν τα Αστικά ΚΤΕΛ...

Για μια μεγάλη αναπτυξιακή επένδυση των Αστικών...

Συνάντηση της Φρόσως Καρασαρλίδου με τευτλοπαραγωγούς και εργαζόμενους, για τις δυσοίωνες εξελίξεις στην ΕΒΖ

Συνάντηση της Φρόσως Καρασαρλίδου με...

Με εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Δήμου...

Ίδρυση σωματείου εμπόρων αυτοκινήτων Μακεδονίας στην Αλεξάνδρεια

Ίδρυση σωματείου εμπόρων αυτοκινήτων Μακεδονίας στην...

Ίδρυση σωματείου εμπόρων αυτοκίνητων ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ...

Φιλοξενία Τουριστικών Πρακτόρων και Β2Β συναντήσεις στη Βέροια

Φιλοξενία Τουριστικών Πρακτόρων και Β2Β συναντήσεις...

 Τη Βέροια επισκέφτηκαν την Παρασκευή 21 και το Σάββατο...

Βέροια: Προσπάθεια διάρρηξης της εταιρείας μεταφορών SPEEDEX - Τι δήλωσε στον ΑΚΟΥ 99.6 ο Χ. Τσιφλίδης

Βέροια: Προσπάθεια διάρρηξης της εταιρείας μεταφορών...

Χθες το βράδυ 21/2/2020 στις 4:00 π.μ.ξημερώματα Δευτέρας,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Ο Τάσος Πρωτοψάλτου μέσα στο σκηνικό του για την παράσταση «Ανθισμένες Ροδακινιές» που θα παρουσιαστεί από το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας σε φωτογραφία του Μάνου Λιανίδη.Ο βραβευμένος διεθνώς Βεροιώτης σκηνογράφος -...

Για μια μεγάλη αναπτυξιακή επένδυση των Αστικών Βέροιας μίλησε χθες στην ραδιοφωνική εκπομπή ΛΑΙΚΑ&ΑΙΡΕΤΙΚΑ στον ΑΚΟΥ 99.6 ο πρόεδρος των Αστικών ΚΤΕΛ Βέροιας Παύλος Παυλίδης. Αναφέρθηκε στην κίνηση των...

Χθες το βράδυ 21/2/2020 στις 4:00 π.μ.ξημερώματα Δευτέρας, απετράπη κλοπή στην εταιρεία μεταφορών SPEEDEX μετά από άμεση ενεργοποίηση του συναγερμού και την άμεση ειδοποίηση των σημάτων συναγερμού στο Κέντρο...

Η τοποθέτηση του πρώην διευθυντή της ΚΕΠΑ, του κ. Γιάννη Καμπούρη, αναφορικά με την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου να παραχωρήσει το (χαρακτηρισμένο ως μνημείο) αρχοντικό Σαράφογλου, προς χρήση,...