Απαραίτητη η δήλωση στο Δήμο, των πραγματικών τετραγωνικών ακινήτων, μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020, χωρίς πρόστιμο

Απαραίτητη η δήλωση στο Δήμο, των πραγματικών τετραγωνικών ακινήτων, μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020, χωρίς πρόστιμο

Αντιδήμαρχος Οικονομικών Βέροιας: Ευνοεί και τους ιδιοκτήτες και το Ταμείο του Δήμου


Με έμφαση, ο δήμαρχος Βέροιας τόνισε το βράδυ της Δευτέρας, στο κλείσιμο της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό, την υποχρέωση των δημοτών να δηλώσουν τα πραγματικά τετραγωνικά των ακινήτων τους στο Δήμο μέχρι το τέλος Μαρτίου, χωρίς να επιβαρυνθούν με πρόστιμα. Μετά τη λήξη της προθεσμίας ο «λογαριασμός» θα είναι τσουχτερός σύμφωνα με τα ισχύοντα του νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών. Πρόκειται για μια ρύθμιση που δίνει το δικαίωμα στους ιδιοκτήτες να διορθώσουν τα τετραγωνικά του ακινήτου τους χωρίς συνέπειες.
Η ακριβής δήλωση του εμβαδού, αφενός ευνοεί τους ιδιοκτήτες να υποβάλλουν έστω και καθυστερημένα τα σωστά τετραγωνικά των ακινήτων τους χωρίς πρόστιμα και αναδρομικά, ώστε στο εξής να πληρώνουν τα δημοτικά τέλη και τους φόρους με τα πραγματικά δεδομένα και από την άλλη δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να αυξήσουν τα έσοδά τους.
Ο κάθε ιδιοκτήτης θα πρέπει να κάνει μια αντιπαραβολή των τετραγωνικών που έχει δηλώσει στη ΔΕΗ, στο Ε9 και στον οικείο Δήμο, ώστε να διαπιστώσει τυχόν αποκλίσεις και στη συνέχεια να αποκαταστήσει με τα σωστά στοιχεία, παντού!
Σημειωτέον ότι στο εξής, θα έχουν και οι Δήμοι τη δυνατότητα ελέγχου του εμβαδού, από το Ε9 των δημοτών.
«Συνήθως οι περισσότεροι δηλώνουν λιγότερα τετραγωνικά και έτσι δεν εισπράττονται τα τέλη καθαριότητας ή ηλεκτροφωτισμού που κανονικά αναλογούν στο ακίνητο. Κάτι που αδικεί και τους πολίτες που δηλώνουν το πραγματικό εμβαδόν των ακινήτων τους» τόνισε χθες ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Στέλιος Ασλάνογλου, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινές σημειώσεις» του ΑΚΟΥ 99.6.
Οι δηλώσεις με τα σωστά στοιχεία πρέπει να κατατεθούν στο γραφείο 3 του Δήμου Βέροιας, στο Τμήμα Εσόδων, μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι: φωτοτυπίες των τίτλων ιδιοκτησίας και τακτοποίησης, το Ε9 που προκύπτει από το ΑΦΜ, ένας πρόσφατος λογαριασμός ρεύματος και η αστυνομική ταυτότητα.
«Είναι μία ευνοϊκή ρύθμιση, με θετικές συνέπειες για όλους, αφού αυτές οι υπηρεσίες είναι ανταποδοτικές και θα μπορούμε να τις προσφέρουμε στους δημότες μας σε μεγαλύτερο βαθμό ή σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που καταγράφουμε» προσθέτει ο αντιδήμαρχος.
Όσον αφορά τις συνέπειες για όσους δεν συμμορφωθούν, μετά τη λήξη της προθεσμίας θα υπολογισθούν αναδρομικές οφειλές πενταετίας, με τις ανάλογες προσαυξήσεις, κάτι που είναι πλέον υποχρεωμένοι οι Δήμοι να εφαρμόσουν, κατά τις διατάξεις του νέου νόμου.
Σημειωτέον, ότι η χρέωση των δημοτικών τελών με βάση τα σωστά στοιχεία που θα δηλωθούν, θα ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου 2020.
Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1821 – 2021, 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Το ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ πριν (κατά-μετά) την επανάσταση - Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

1821 – 2021, 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Το...

Του Γιάννη Δ. ΜοσχόπουλουΗ οθωμανική κατάκτηση...

EYΘΥΜΟΓΡΑΦΗΜΑ-  Εδώ Σέλι - Άρε Μήτσιο

EYΘΥΜΟΓΡΑΦΗΜΑ- Εδώ Σέλι - Άρε Μήτσιο

Γράφει ο Γιάννης ΝτισέλιαςΠου λες Ζήσεμ , δεν θα...

Ο άσωτος υιός και ο σύγχρονος κόσμος

Ο άσωτος υιός και ο σύγχρονος κόσμος

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΤη δεύτερη Κυριακή του...

Δύο προκατασκευασμένοι οικίσκοι για τη διενέργεια τεστ κορονοϊού στα νοσοκομεία Νάουσας και Βέροιας

Δύο προκατασκευασμένοι οικίσκοι για τη διενέργεια...

Με 40 προκατασκευασμένους οικίσκους (τύπου ISO BOX), για...

Με χαμηλότερο τζίρο 9 στις 10 επιχειρήσεις κυρίως σε ένδυση και υπόδηση

Με χαμηλότερο τζίρο 9 στις 10 επιχειρήσεις κυρίως σε...

-Σε επίπεδο Περιφέρειας η Κεντρική Ελλάδα κατέγραψε...

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΝΤΩΝ!

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΝΤΩΝ!

Του Ιωάννη Ιασ. ΒελέντζαΔιπλ. Ηλεκτρολόγου...

Και εγένετο… επέκταση σχεδίου πόλεως!!! *Του Πάρη Παπακανάκη

Και εγένετο… επέκταση σχεδίου πόλεως!!! *Του Πάρη...

Φωτό: Οι πρώτοι εγκαταστημένοι «αστοί» πρόσφυγες στη...

ΛΟΓΟΙ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΛΟΓΟΙ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Γράφει οΠαναγιώτηςΠαπαδόπουλοςΦιλόλογοςΗ ημερομηνία...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Φωτό: Οι πρώτοι εγκαταστημένοι «αστοί» πρόσφυγες στη (μετέπειτα επονομασθείσα) συνοικία «Έξω Παναγιά», μπροστά στο σπίτι της οικογένειας Αριστείδη Αμοιρίδη (3ος από αριστερά όρθιος). Αρχείο Γέρσης ...

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 49 ετών η φιλόλογος Σταυρούλα Αντ. Γιουρούκη. Με τον σύζυγό της Γιάννη, απέκτησαν  δύο παιδιά(ένα κορίτσι στο λύκειο και ένα αγόρι στο γυμνάσιο), ενώ ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων, που...

Στην τοποθέτησή του στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, ο εντεταλμένος σύμβουλος στην Δημοτική Αστυνομία Στάθης Κελεσίδης παρουσίασε τον αγώνα μιας οικογένειας στο Μακροχώρι να στηρίξει το...

Μία από τις εμβληματικές μορφές στην εστίαση του Σελίου, ο Γιάννης Καραφώλας έφυγε από την ζωή σήμερα το πρωί(Τετάρτη 24/2). Η ταβέρνα Καραφώλας επί δεκαετίες είναι σημείο αναφοράς στο χωριό, αφού  ο Γιάννης...