Η παρουσίαση των παραδοσιακών φορεσιών της χώρας από το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας

Η παρουσίαση των παραδοσιακών φορεσιών της χώρας από το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας

Την Κυριακή 5 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία από το Λύκειο των Ελληνίδων Νάουσας, η εκδήλωση «Παρουσίαση των γυναικείων φορεσιών της ιματιοθήκης», στον κατάμεστο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου «Βέρμιον». Ταυτόχρονα, έγινε και η κοπή της βασιλόπιτας για την νέα χρονιά. 

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Τάσος Καραμπατζός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Γκαρνέτας, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ηλίας, εκπρόσωποι πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων της Νάουσας , μέλη και φίλοι του Λυκείου.

Την εκδήλωση επιμελήθηκαν το Διοικητικό Συμβούλιο του ΛΕΝ και ο δάσκαλος Άκης Τσιάρκας. Η πρόεδρος του ΛΕΝ κ. Βάσω Μπάιτση παρουσίασε μέσα από κείμενα και σε p.point τα σημαντικότερα στοιχεία της κάθε φορεσιάς και των τόπων όπου φορέθηκαν. Εμφανίστηκαν συνολικά 18 γυναικείες φορεσιές από όλη την Ελλάδα και τις χαμένες πατρίδες: Μακεδονίας (Γιδάς, Δρυμός, Επισκοπή, Φλώρινα), Νησιωτικής Ελλάδας (Κέρκυρα, Κρήτη), Θράκης (Καβακλί, Μεταξάδων, Διδυμότειχου, Σαρακατσάνα Θράκης), Στερεάς Ελλάδας (Καραγκούνα, Βοσκοπούλα), Χαμένων πατρίδων (Καππαδοκίας, Πόντου) και Νάουσας. Τα κορίτσια του Λυκείου, ανέδειξαν τις φορεσιές με τον καλύτερο τρόπο, λιτά και χαμογελαστά, και απέσπασαν τα θερμά χειροκροτήματα από τον κόσμο .

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας για τα μέλη και τους φίλους του Λυκείου από το Δήμαρχο και την πρόεδρο. Το φλουρί έλαχε στο τμήμα της Ιματιοθήκης του Λυκείου και από τον κόσμο, τυχερή ήταν η κ. Δήμητρα Γκέσιου που κέρδισε ένα χρυσό κόσμημα προσφορά του καταστήματος “roussou jewels” της κ. Ρούσσου Χριστίνας. 

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα που διασκέδασε τον κόσμο που περαβρέθηκε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Λήξη δεκαπενθήμερου εκπτώσεων

Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Λήξη δεκαπενθήμερου...

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Βεροίας ανακοινώθηκαν τα...

Δήλωση Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Δήλωση Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο του...

Η  17 Νοέμβρη παραμένει πάντα μια επέτειος μνήμης και...

Χιονίζει τώρα στην Εγνατία!

Χιονίζει τώρα στην Εγνατία!

Μπορεί στην Βέροια να έριξε πριν λίγο χαλάζι ακόμη και...

SIMPARTS.GR -  Η τεχνογνωσία, η συνέπεια και οι άριστες επιλογές αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την υψηλή ποιότητα

SIMPARTS.GR - Η τεχνογνωσία, η συνέπεια και οι άριστες...

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η επιχείρηση Γαβριηλίδης Κ....

 Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για ζητήματα της Ημαθίας  «Συμμαζεύουμε και οργανώνουμε τον αγροτικό και συνεταιριστικό χώρο στηρίζοντας παράλληλα το εισόδημα των αγροτών»

Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για...

-Ευρεία  σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής...

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ενίσχυση της αγοράς ακινήτων,  της επιχειρηματικότητας και η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων, είναι το μεγάλο στοίχημα για τη δημιουργική Ελλάδα του αύριο»

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ενίσχυση της αγοράς ακινήτων, της...

Στο Συνέδριο του ΣΕΠΑΚ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για...

Απ. Τζιτζικώστας: «Το θέμα έχει πάρει τραγικές   διαστάσεις και βλάπτει την πραγματική οικονομία»

Απ. Τζιτζικώστας: «Το θέμα έχει πάρει τραγικές ...

Σύσκεψη χθες στην Περιφέρεια για τη μάστιγα του...

 Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ» ευχαριστεί

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ»...

Την κ. Παναγιώτα Εφραιμίδου για τη δωρεά των 100€ στη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Βεροίας ανακοινώθηκαν τα εξής:"Το  Δεκαπενθήμερο των Εκπτώσεων έληξε την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018.υπενθυμίζεται στους συναδέλφουςκαι είναι αυτονόητο ότι, με βάση τη Νομοθεσία για...

Η  17 Νοέμβρη παραμένει πάντα μια επέτειος μνήμης και τιμής σε όσους αγωνίζονται για την δημοκρατία. Σηματοδοτεί την αντίσταση ενάντια στον φασισμό και αποτελεί  πάντα ένα επίκαιρο μήνυμα για την...

Μπορεί στην Βέροια να έριξε πριν λίγο χαλάζι ακόμη και στο κέντρο της πόλης, αυτήν την στιγμή όμως όσοι κινούνται στην Εγνατία οδό μετά τα Γρεβενά συναντούν χιόνι!!! Με την θερμοκρασία να είναι μόλις 2 βαθμούς...

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η επιχείρηση Γαβριηλίδης Κ. Συμεών αποτελεί συνέχεια των εμπορικών δραστηριοτήτων της επιχειρηματικής οικογένειας Γαβριηλίδης Κωνσταντίνος  με αντικείμενο εργασιών την εισαγωγή,...