Στιγμές χαράς και συγκίνησης για περισσότερα από 100 άτομα με αναπηρία στη δράση «know the snow του Δήμου Νάουσας

Στιγμές χαράς και συγκίνησης για περισσότερα από 100 άτομα με αναπηρία στη δράση «know the snow του Δήμου Νάουσας

Μέσα σε κλίμα χαράς, ενθουσιασμού  και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  (09/02/2020) στο Χιονοδρομικό Κέντρο «3 – 5 Πηγάδια» η πρότυπη δράση  γνωριμίας Ατόμων με Αναπηρία με το χιόνι «knowthesnow», που διοργάνωσε ο Δήμος Νάουσας με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Νικόλα Καρανικόλα στην οποία παραβρέθηκε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  στην πρότυπη δράση  «know the snow» έδωσαν το «παρών» περισσότερα από 100 άτομα με αναπηρία από δομές της Ημαθίας,  που είχαν την ευκαιρία  να συμμετάσχουν  σε αθλητικές δραστηριότητες  στο χιόνι, να κάνουν έλκηθρο και βόλτες με snow mobile, πεζοπορία με ορειβατικά μπαστούνια, να δοκιμάσουν το άθλημα του σκι, να φτιάξουν χιονάνθρωπους και να διασκεδάσουν με πρωτότυπα  παιχνίδια, μουσικές και χορευτικές εκπλήξεις από τον πολιτιστικό σύλλογο “Body Control”.

Ο Δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας  καλωσορίζοντας την Υφυπουργό Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου και  τους συμμετέχοντες, μεταξύ άλλων,  τόνισε  ότι η πιλοτική αυτή πρωτοβουλία σηματοδοτεί την αφετηρία για περαιτέρω ανάλογες  ενέργειες του δήμου: ‘‘Έχουμε  την χαρά να φιλοξενούμε σήμερα στο χιονοδρομικό κέντρο της Νάουσας ‘’3 – 5 Πηγάδια’’ όλα αυτά τα παιδιά, τους εφήβους και τους νέους από τις δομές Ατόμων με Αναπηρία της Ημαθίας για να  δώσουμε  την ευκαιρία σε ευάλωτες ομάδες  συμπολιτών μας και στις οικογένειές τους να απολαύσουν το χιόνι, την χιονοδρομία και τις ομορφιές  που προσφέρει το βουνό μας. Ευχαριστούμε από καρδιάς την Υφυπουργό Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου για την θερμή ανταπόκρισή  της, στην πρόσκλησή μας, να βρίσκεται σήμερα κοντά μας και  να στηρίξει την πρότυπη αυτή δράση και  τις προσπάθειες που ξεκινάμε στον Δήμο Νάουσας, να δημιουργήσουμε προσβάσιμους και φιλικούς χώρους,  όπως είναι το Χιονοδρομικό Κέντρο 3 – 5 Πηγάδια, το δημοτικό κολυμβητήριο αλλά και δημόσια κτίρια και δομές για τα Άτομα με Αναπηρία.  Όλοι μαζί στέλνουμε σήμερα από τη Νάουσα το ηχηρό μήνυμα των ίσων ευκαιριών για όλους»


Από την πλευρά της η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου εξήρε την προσπάθεια του Δήμου Νάουσας για την σημαντική αυτή πρωτοβουλία επισημαίνοντας τα εξής:

«Συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή του Δήμου Νάουσας και τον δήμαρχο κ. Καρανικόλα για την πρωτοβουλία “know the snow”, μια πρωτοβουλία γνωριμίας εφήβων και νέων με αναπηρία με το χιόνι. Ενθαρρύνουμε κάθε δράση που συμβάλει στην εξοικείωση συμπολιτών μας με αναπηρίες με τις ομορφιές της φύσης και του βουνού. Εργαζόμαστε, ώστε η δράση αυτή να αποτελέσει την αφετηρία για μελλοντικές συνεργασίες και συμπράξεις για ενίσχυση της πρόσβασης ευάλωτων ομάδων σε ακόμα περισσότερες δραστηριότητες αθλητικές και άλλες».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, ο  Διευθυντής του γραφείου της Υφυπουργού κ. Κωνσταντίνος Ατσαλάκης – Γλούμης, ο  εργοθεραπευτής και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας  Περιφέρειας Αττικής κ. Βαγγέλης Σλάμκας, οι αντιδήμαρχοι κ. Παύλος Αδαμίδης, κ. Βασίλης Τζουβάρας και κ. Γιώργος Τριανταφύλλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Γιαννούλης, η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Στέλλα Αραμπατζή, ο πρόεδρος της Κοινότητας Νάουσας κ. Κώστας Χατζηστυλλής, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Άρης Τόσιος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ημαθίας κ. Νικόλαος Παλαμούτης, ο πρόεδρος του ΕΟΣ Νάουσας κ. Νικόλαος Βελής,  εθελοντές και πλήθος κόσμου. 

Στην πρότυπη δράση συμμετείχαν  παιδιά, έφηβοι και νέοι ΑμεΑ από το ΚΔΑΠ – ΜΕΑ του δήμου Νάουσας, το Ειδικό Σχολείο Νάουσας, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάουσας και το «ΥΦΑΔΙ», ενώ από τη Βέροια συμμετείχαν το μικτό Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης και Κατάρτισης ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης», ο Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό (Μ.Α.μΑ.), το Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ημαθίας και το Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Ημαθίας «Αιγές».

Επισημαίνεται ότι οι δράσεις και οι αθλητικές δραστηριότητες στα παιδιά με αναπηρία πραγματοποιήθηκαν υπό την καθοδήγηση προπονητών του ΕΟΣ Νάουσας, καθηγητών φυσικής αγωγής, γυμναστών και εκπαιδευτικών ειδικών σχολείων και εθελοντών, καθώς και του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ Βέροιας  «Εν Σώματι Υγιεί».

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ -  ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΛΠΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ...

Το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου 2024 διεξήχθη στον Παρνασσό...

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ καλή εμφάνιση η Ζαφειρίου

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ...

Ο αρχικός στόχος επετεύχθη στο Jesolo της Ιταλίας, όπου...

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι νικητές

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι...

Ο αγώνας τρεξίματος ανώμαλου δρόμου “ΚΟΥΜΑΝΙΤΣΙ TRAIL”...

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν. Πρωτάθλημα Αλπικών Αγωνισμάτων

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν....

Στο Χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα με ιδανικές συνθήκες...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Οι αθλητές της ομάδας Αλπικού σκι του ΕΟΣ Νάουσας...

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή "Περίπατος στα...

Την τιμητική της είχε την περασμένη εβδομάδα η εντυπη...

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους στο ΔΑΚ Νάουσας

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους...

   Ο Δήμος Η.Π. Νάουσας και η Γενική Γραμματεία ...

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η Κατερίνα Βάικου

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η...

Στην πόλη Οτεπά της Εσθονίας για το Παγκόσμιο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...