Προσφυγικό, παραβατικότητα, ασφάλεια πολιτών, ρομά και υπηρεσιακά θέματα στη σύσκεψη Αστυνομικών και Πολιτικών Αρχών με Χρυσοχοΐδη -Τι του έθεσαν και σε τι δεσμεύτηκε ο Υπουργός για την Ημαθία

Προσφυγικό, παραβατικότητα, ασφάλεια πολιτών, ρομά και υπηρεσιακά θέματα στη σύσκεψη Αστυνομικών και Πολιτικών Αρχών με Χρυσοχοΐδη -Τι του έθεσαν και σε τι δεσμεύτηκε ο Υπουργός για την Ημαθία

Η εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα της Αστυνομίας αλλά και η νέα κατεύθυνση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, απασχόλησε την τρίωρη σύσκεψη στελεχών, σε επίπεδο διευθυντών Δ/νσεων της Κεντρικής Μακεδονίας και διοικητών Τμημάτων Ασφάλειας-Τάξης και Τροχαίας, που έγινε παρουσία του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Βέροια, το περασμένο Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020.

Η σύσκεψη έγινε στην Αστυνομική Ακαδημία στο Πανόραμα Βέροιας, ένα έργο του Μ. Χρυσοχοΐδη, από την προηγούμενη θητεία του ως υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Έχοντας αντίληψη των θεμάτων στην περιοχή, ο υπουργός συζήτησε με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για τον τρόπο που μπορούν να λυθούν γενικότερα και επί μέρους προβλήματα, τα περισσότερα  των οποίων είναι κοινά στους έξι νομούς της Περιφέρειας και αφορούν τις μεταναστευτικές ροές και τη διακίνηση παραβατικών πληθυσμών, την εγκληματικότητα και τα υπηρεσιακά ζητήματα πολιτικής προστασίας. 


Συζητήθηκαν επίσης υπηρεσιακά θέματα, καταγράφηκαν οι τυχόν αστοχίες που προκαλούνται επί του πρακτέου έργου της Αστυνομίας, ώστε να δοθούν και εδώ λύσεις, ενώ  από την πλευρά του Υπουργού τέθηκε και το θέμα αντιμετώπισης της κοινωνικής ομάδας των ρομά που δραστηριοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία και δρουν παραβατικά, σε συνεργασία ομάδων και προσώπων ανά τους  νομούς.

Όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, για την αντιμετώπιση της παραβατικής συμπεριφοράς των ρομά, υπάρχει ένα κοινό σχέδιο με βαρύτητα στη λύση πρωτίστως, πέραν της καταστολής.


Σχεδιασμός για την Ημαθία

Ειδικότερα, για την ατζέντα της Ημαθίας, ο διευθυντής της Δ/νσης Αστυνομίας κ. Διονύσης Κούγκας, μίλησε χθες το πρωί, στην εκπομπή «Πρωινές σημειώσεις» του ΑΚΟΥ 99.6 και ενημέρωσε για τον σχεδιασμό του υπουργού και για τις δεσμεύσεις του Μιχ. Χρυσοχοΐδη, παρουσία του Υφυπουργού Απ. Βεσυρόπουλου, των βουλευτών κ.κ. Μπαρτζώκα και Τσαβδαρίδη και του αντιπεριφερειάρχη Κ. Καλαϊτζίδη και των δημάρχων Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας κ.κ. Κ. Βοργιαζίδη, Ν. Καρανικόλα και Π. Γκυρίνη.

Απέκλεισε κλειστή δομή στην Ημαθία

-Για τη δημιουργία κλειστών δομών προσφύγων-μεταναστών, για τις οποίες ρωτήθηκε και από εκπροσώπους  τοπικών Αρχών, ο Υπουργός  απέκλεισε κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο στην Ημαθία.

Περιπολικά και προσλήψεις

- Για τις ελλείψεις οχημάτων (περιπολικών) και ανθρώπινου δυναμικού, που έθεσε ο διευθυντής κ. Κούγκας επισημαίνοντας κατ’ αρχάς την «αφαίμαξη» του προσωπικού σε νησιωτικές περιοχές για την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης λόγω προσφυγικού, ο υπουργός αναφέρθηκε στην εξαγγελία προσλήψεων 400 συνοριοφυλάκων στον Έβρο και 800 στα νησιά, ενώ και με την επικείμενη, σταδιακή πρόσληψη 1.200 συνοριακών φυλάκων για την ενδοχώρα, αναμένεται να επιστρέψουν στη βάση τους οι αστυνομικοί που βρίσκονται σήμερα στα νησιά και να ενισχυθεί η Δ/νση Ημαθίας. 

-Για τον μηχανοκίνητο εξοπλισμό, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Αστυνομίας, προβλέπεται η προμήθεια περιπολικών μέσω ΕΣΠΑ στην οποία θα περιληφθεί –σε δεύτερη κατανομή- και η Ημαθία, ενώ με πρωτοβουλία του ημαθιώτη υφυπουργού Οικονομικών, Απ. Βεσυρόπουλου, αναμένεται να αξιοποιηθούν τα ήδη κατασχεμένα, αχρησιμοποίητα, οχήματα προς ενίσχυση του στόλου της ΕΛ.ΑΣ. «Για την υλοποίηση αυτής της προμήθειας δεσμεύτηκε το Σάββατο και ο κ. Χρυσοχοΐδης» πρόσθεσε ο κ. Κούγκας.

Επανίδρυση του Αστυνομικού Τμήματος Μελίκης

Επίσης ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε για την επανίδρυση του αστυνομικού τμήματος της Μελίκης, σε πρώην κτίριο της Αστυνομίας, από όπου θα καλύπτεται σε αστυνόμευση και η Βεργίνα, εν’ όψει της λειτουργίας του νέου Μουσείου των Αιγών που θα αυξήσει την επισκεψιμότητα στην περιοχή.

Όσο για το Α/Τ Πλατέος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διευθυντή Αστυνομίας, ή θα αναβαθμιστεί ή θα απορροφηθεί από το τοπικό τμήμα της Αλεξάνδρειας.

Τροχαία αυτοκινητοδρόμου Κλειδίου-Πολυμύλου

Μετά την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού σε ιδιώτη, προβλέπεται ρητά η δημιουργία Τροχαίας αυτοκινητοδρόμου για την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε ότι για την αστυνομική επιτήρηση του Τμήματος Κλειδίου-Πολυμύλου, θα εγκατασταθεί  νέα υπηρεσία ελέγχου του αυτοκινητόδρομου, με έδρα το κτίριο της Εγνατίας, στο ύψος της σήραγγας 10. 

Αστυνομικό Μέγαρο με ΣΔΙΤ

«Εάν όλα αυτά που συζητήθηκαν, υλοποιηθούν και κυρίως εάν επιστρέψει το προσωπικό μας στη βάση του, τότε θα είμαστε πολύ καλύτερα. Όσο για το κτίριο που διεκδικούμε, συζητήθηκε στη σύσκεψη και μάλιστα ενισχύεται το ενδεχόμενο συνεργασίας Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (μοντέλο ΣΔΙΤ), το οποίο ο υπουργός, είπε ότι προτίθεται να το προχωρήσει, ίσως παράλληλα και με το νέο διοικητήριο, που θα ανεγερθεί σε πλαϊνό οικόπεδο (δίπλα στο Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας)», εκτίμησε ο κ. Κούγκας. 

Ζήτησε συνεργασία όλων των φορέων την ασφάλεια των πολιτών

Τέλος, αυτό που αποτέλεσε κοινό τόπο όσων συμμετείχαν- από την Ημαθία- στη σύσκεψη και με έμφαση τονίσθηκε από τον κ. Χρυσοχοΐδη, ήταν η ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων, με σκοπό την ασφάλεια των πολιτών αλλά και την ανεμπόδιστη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία, μέσα στην πόλη.

Σοφία Γκαγκούση


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της...

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Παρατάσεις για την Εφαρμογή  του Κανονισμού  Πυροπροστασίας Ακινήτων  εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

Παρατάσεις για την Εφαρμογή του Κανονισμού ...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ενημερώνει οτι: Σε συνέχεια της...

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες  του οικισμού Αγίου Γεωργίου Αλεξάνδρειας

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες του οικισμού Αγίου...

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου...

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας  Ενημέρωση εκπαιδευτικών για την διαχείριση και  αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολείο

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας Ενημέρωση...

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα...

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη...

Οι Αμερικανικές Γωνιές Veria Techlab & Thessaloniki TechLab με την...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Γράφει η Όλγα Κουτμηριδου -ΜεταξαΥπάρχουν και πουλιά...

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την...

Της Αναστασίας Πάπαρη Εφέτος η UNESCO και το ICOMOS...

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες για την σχολική Ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στον Κυβερνοχώρο

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες...

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας, Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...