Προσφυγικό, παραβατικότητα, ασφάλεια πολιτών, ρομά και υπηρεσιακά θέματα στη σύσκεψη Αστυνομικών και Πολιτικών Αρχών με Χρυσοχοΐδη -Τι του έθεσαν και σε τι δεσμεύτηκε ο Υπουργός για την Ημαθία

Προσφυγικό, παραβατικότητα, ασφάλεια πολιτών, ρομά και υπηρεσιακά θέματα στη σύσκεψη Αστυνομικών και Πολιτικών Αρχών με Χρυσοχοΐδη -Τι του έθεσαν και σε τι δεσμεύτηκε ο Υπουργός για την Ημαθία

Η εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα της Αστυνομίας αλλά και η νέα κατεύθυνση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, απασχόλησε την τρίωρη σύσκεψη στελεχών, σε επίπεδο διευθυντών Δ/νσεων της Κεντρικής Μακεδονίας και διοικητών Τμημάτων Ασφάλειας-Τάξης και Τροχαίας, που έγινε παρουσία του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Βέροια, το περασμένο Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020.

Η σύσκεψη έγινε στην Αστυνομική Ακαδημία στο Πανόραμα Βέροιας, ένα έργο του Μ. Χρυσοχοΐδη, από την προηγούμενη θητεία του ως υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Έχοντας αντίληψη των θεμάτων στην περιοχή, ο υπουργός συζήτησε με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για τον τρόπο που μπορούν να λυθούν γενικότερα και επί μέρους προβλήματα, τα περισσότερα  των οποίων είναι κοινά στους έξι νομούς της Περιφέρειας και αφορούν τις μεταναστευτικές ροές και τη διακίνηση παραβατικών πληθυσμών, την εγκληματικότητα και τα υπηρεσιακά ζητήματα πολιτικής προστασίας. 


Συζητήθηκαν επίσης υπηρεσιακά θέματα, καταγράφηκαν οι τυχόν αστοχίες που προκαλούνται επί του πρακτέου έργου της Αστυνομίας, ώστε να δοθούν και εδώ λύσεις, ενώ  από την πλευρά του Υπουργού τέθηκε και το θέμα αντιμετώπισης της κοινωνικής ομάδας των ρομά που δραστηριοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία και δρουν παραβατικά, σε συνεργασία ομάδων και προσώπων ανά τους  νομούς.

Όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, για την αντιμετώπιση της παραβατικής συμπεριφοράς των ρομά, υπάρχει ένα κοινό σχέδιο με βαρύτητα στη λύση πρωτίστως, πέραν της καταστολής.


Σχεδιασμός για την Ημαθία

Ειδικότερα, για την ατζέντα της Ημαθίας, ο διευθυντής της Δ/νσης Αστυνομίας κ. Διονύσης Κούγκας, μίλησε χθες το πρωί, στην εκπομπή «Πρωινές σημειώσεις» του ΑΚΟΥ 99.6 και ενημέρωσε για τον σχεδιασμό του υπουργού και για τις δεσμεύσεις του Μιχ. Χρυσοχοΐδη, παρουσία του Υφυπουργού Απ. Βεσυρόπουλου, των βουλευτών κ.κ. Μπαρτζώκα και Τσαβδαρίδη και του αντιπεριφερειάρχη Κ. Καλαϊτζίδη και των δημάρχων Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας κ.κ. Κ. Βοργιαζίδη, Ν. Καρανικόλα και Π. Γκυρίνη.

Απέκλεισε κλειστή δομή στην Ημαθία

-Για τη δημιουργία κλειστών δομών προσφύγων-μεταναστών, για τις οποίες ρωτήθηκε και από εκπροσώπους  τοπικών Αρχών, ο Υπουργός  απέκλεισε κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο στην Ημαθία.

Περιπολικά και προσλήψεις

- Για τις ελλείψεις οχημάτων (περιπολικών) και ανθρώπινου δυναμικού, που έθεσε ο διευθυντής κ. Κούγκας επισημαίνοντας κατ’ αρχάς την «αφαίμαξη» του προσωπικού σε νησιωτικές περιοχές για την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης λόγω προσφυγικού, ο υπουργός αναφέρθηκε στην εξαγγελία προσλήψεων 400 συνοριοφυλάκων στον Έβρο και 800 στα νησιά, ενώ και με την επικείμενη, σταδιακή πρόσληψη 1.200 συνοριακών φυλάκων για την ενδοχώρα, αναμένεται να επιστρέψουν στη βάση τους οι αστυνομικοί που βρίσκονται σήμερα στα νησιά και να ενισχυθεί η Δ/νση Ημαθίας. 

-Για τον μηχανοκίνητο εξοπλισμό, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Αστυνομίας, προβλέπεται η προμήθεια περιπολικών μέσω ΕΣΠΑ στην οποία θα περιληφθεί –σε δεύτερη κατανομή- και η Ημαθία, ενώ με πρωτοβουλία του ημαθιώτη υφυπουργού Οικονομικών, Απ. Βεσυρόπουλου, αναμένεται να αξιοποιηθούν τα ήδη κατασχεμένα, αχρησιμοποίητα, οχήματα προς ενίσχυση του στόλου της ΕΛ.ΑΣ. «Για την υλοποίηση αυτής της προμήθειας δεσμεύτηκε το Σάββατο και ο κ. Χρυσοχοΐδης» πρόσθεσε ο κ. Κούγκας.

Επανίδρυση του Αστυνομικού Τμήματος Μελίκης

Επίσης ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε για την επανίδρυση του αστυνομικού τμήματος της Μελίκης, σε πρώην κτίριο της Αστυνομίας, από όπου θα καλύπτεται σε αστυνόμευση και η Βεργίνα, εν’ όψει της λειτουργίας του νέου Μουσείου των Αιγών που θα αυξήσει την επισκεψιμότητα στην περιοχή.

Όσο για το Α/Τ Πλατέος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διευθυντή Αστυνομίας, ή θα αναβαθμιστεί ή θα απορροφηθεί από το τοπικό τμήμα της Αλεξάνδρειας.

Τροχαία αυτοκινητοδρόμου Κλειδίου-Πολυμύλου

Μετά την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού σε ιδιώτη, προβλέπεται ρητά η δημιουργία Τροχαίας αυτοκινητοδρόμου για την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε ότι για την αστυνομική επιτήρηση του Τμήματος Κλειδίου-Πολυμύλου, θα εγκατασταθεί  νέα υπηρεσία ελέγχου του αυτοκινητόδρομου, με έδρα το κτίριο της Εγνατίας, στο ύψος της σήραγγας 10. 

Αστυνομικό Μέγαρο με ΣΔΙΤ

«Εάν όλα αυτά που συζητήθηκαν, υλοποιηθούν και κυρίως εάν επιστρέψει το προσωπικό μας στη βάση του, τότε θα είμαστε πολύ καλύτερα. Όσο για το κτίριο που διεκδικούμε, συζητήθηκε στη σύσκεψη και μάλιστα ενισχύεται το ενδεχόμενο συνεργασίας Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (μοντέλο ΣΔΙΤ), το οποίο ο υπουργός, είπε ότι προτίθεται να το προχωρήσει, ίσως παράλληλα και με το νέο διοικητήριο, που θα ανεγερθεί σε πλαϊνό οικόπεδο (δίπλα στο Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας)», εκτίμησε ο κ. Κούγκας. 

Ζήτησε συνεργασία όλων των φορέων την ασφάλεια των πολιτών

Τέλος, αυτό που αποτέλεσε κοινό τόπο όσων συμμετείχαν- από την Ημαθία- στη σύσκεψη και με έμφαση τονίσθηκε από τον κ. Χρυσοχοΐδη, ήταν η ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων, με σκοπό την ασφάλεια των πολιτών αλλά και την ανεμπόδιστη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία, μέσα στην πόλη.

Σοφία Γκαγκούση


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με πολύ κόσμο και προστατευτικές μάσκες ο εορτασμός της Μεταμόρφωσης στον ΧριστοΣωτήρα Βέροιας

Με πολύ κόσμο και προστατευτικές μάσκες ο εορτασμός...

 Με προστατευτικές μάσκες παρακολούθησαν εκατοντάδες...

 Αλεξάνδρεια: Oλοκληρωμένο σύστημα για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Αλεξάνδρεια: Oλοκληρωμένο σύστημα για τη διαχείριση...

Στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος για τη...

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ημαθίας αποχαιρετά την Ισμήνη Παπαγιαννάκη

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ημαθίας αποχαιρετά την Ισμήνη...

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου...

Τα λαογραφικά μας «Του Σωτήρος» - O μεταβυζαντινός ναός στη Βέροια

Τα λαογραφικά μας «Του Σωτήρος» - O μεταβυζαντινός ναός...

Γράφει ο Μάκης ΔημητράκηςΜεγάλη δεσποτική γιορτή η...

Παύλος Παυλίδης,  πρόεδρος Αστικών Βέροιας, στον ΑΚΟΥ 99.6: Τους μήνες της καραντίνας είχαμε πτώση τζίρου 85%-90%

Παύλος Παυλίδης, πρόεδρος Αστικών Βέροιας, στον ΑΚΟΥ...

-«Ανάσα» τα μαθητικά δρομολόγια αλλά στην Ημαθία...

«Επισταμένη» καθαριότητα χθες το πρωί στα «Παπάκια» (φωτό - βίντεο)

«Επισταμένη» καθαριότητα χθες το πρωί στα «Παπάκια»...

Η μεγάλη ποσότητα ξερών πεσμένων φύλλων στο πάρκο στην...

Εγνατία: Νταλίκα δίπλωσε μετά τα διόδια προς Βέροια - Νωρίτερα όχημα προσέκρουσε στο στηθαίο

Εγνατία: Νταλίκα δίπλωσε μετά τα διόδια προς Βέροια -...

Σύμφωνα με πληροφορίες του InVeria.gr, νταλίκα...

Μηνιαίος απολογισμός Ιουλίου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια

Μηνιαίος απολογισμός Ιουλίου της Γενικής...

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων του Δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον...

Γράφει ο Μάκης ΔημητράκηςΜεγάλη δεσποτική γιορτή η «Μεταμόρφωση του Σωτήρος», που τοποθετήθηκε στις αρχές Αυγούστου, αν και οι Ευαγγελιστές σημειώνουν ότι ο Χριστός έδειξε τη δόξα και το μεγαλείο του στους...

Η μεγάλη ποσότητα ξερών πεσμένων φύλλων στο πάρκο στην περιοχή «Παπάκια» της Βέροιας, κινητοποίησαν την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου και με την παρουσία του αντιδημάρχου Βασίλη Παπαδόπουλου και...

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ενημερώνει τους συναλλασσόμενους για τις συναλλαγές που δεν θα μπορούν να διενεργούν στα τραπεζικά καταστήματα από την Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020, μετά την απόφαση Δ1α/ΓΠ οικ. 48002/2020 για...