Προσφυγικό, παραβατικότητα, ασφάλεια πολιτών, ρομά και υπηρεσιακά θέματα στη σύσκεψη Αστυνομικών και Πολιτικών Αρχών με Χρυσοχοΐδη -Τι του έθεσαν και σε τι δεσμεύτηκε ο Υπουργός για την Ημαθία

Προσφυγικό, παραβατικότητα, ασφάλεια πολιτών, ρομά και υπηρεσιακά θέματα στη σύσκεψη Αστυνομικών και Πολιτικών Αρχών με Χρυσοχοΐδη -Τι του έθεσαν και σε τι δεσμεύτηκε ο Υπουργός για την Ημαθία

Η εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα της Αστυνομίας αλλά και η νέα κατεύθυνση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, απασχόλησε την τρίωρη σύσκεψη στελεχών, σε επίπεδο διευθυντών Δ/νσεων της Κεντρικής Μακεδονίας και διοικητών Τμημάτων Ασφάλειας-Τάξης και Τροχαίας, που έγινε παρουσία του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Βέροια, το περασμένο Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020.

Η σύσκεψη έγινε στην Αστυνομική Ακαδημία στο Πανόραμα Βέροιας, ένα έργο του Μ. Χρυσοχοΐδη, από την προηγούμενη θητεία του ως υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Έχοντας αντίληψη των θεμάτων στην περιοχή, ο υπουργός συζήτησε με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για τον τρόπο που μπορούν να λυθούν γενικότερα και επί μέρους προβλήματα, τα περισσότερα  των οποίων είναι κοινά στους έξι νομούς της Περιφέρειας και αφορούν τις μεταναστευτικές ροές και τη διακίνηση παραβατικών πληθυσμών, την εγκληματικότητα και τα υπηρεσιακά ζητήματα πολιτικής προστασίας. 


Συζητήθηκαν επίσης υπηρεσιακά θέματα, καταγράφηκαν οι τυχόν αστοχίες που προκαλούνται επί του πρακτέου έργου της Αστυνομίας, ώστε να δοθούν και εδώ λύσεις, ενώ  από την πλευρά του Υπουργού τέθηκε και το θέμα αντιμετώπισης της κοινωνικής ομάδας των ρομά που δραστηριοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία και δρουν παραβατικά, σε συνεργασία ομάδων και προσώπων ανά τους  νομούς.

Όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, για την αντιμετώπιση της παραβατικής συμπεριφοράς των ρομά, υπάρχει ένα κοινό σχέδιο με βαρύτητα στη λύση πρωτίστως, πέραν της καταστολής.


Σχεδιασμός για την Ημαθία

Ειδικότερα, για την ατζέντα της Ημαθίας, ο διευθυντής της Δ/νσης Αστυνομίας κ. Διονύσης Κούγκας, μίλησε χθες το πρωί, στην εκπομπή «Πρωινές σημειώσεις» του ΑΚΟΥ 99.6 και ενημέρωσε για τον σχεδιασμό του υπουργού και για τις δεσμεύσεις του Μιχ. Χρυσοχοΐδη, παρουσία του Υφυπουργού Απ. Βεσυρόπουλου, των βουλευτών κ.κ. Μπαρτζώκα και Τσαβδαρίδη και του αντιπεριφερειάρχη Κ. Καλαϊτζίδη και των δημάρχων Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας κ.κ. Κ. Βοργιαζίδη, Ν. Καρανικόλα και Π. Γκυρίνη.

Απέκλεισε κλειστή δομή στην Ημαθία

-Για τη δημιουργία κλειστών δομών προσφύγων-μεταναστών, για τις οποίες ρωτήθηκε και από εκπροσώπους  τοπικών Αρχών, ο Υπουργός  απέκλεισε κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο στην Ημαθία.

Περιπολικά και προσλήψεις

- Για τις ελλείψεις οχημάτων (περιπολικών) και ανθρώπινου δυναμικού, που έθεσε ο διευθυντής κ. Κούγκας επισημαίνοντας κατ’ αρχάς την «αφαίμαξη» του προσωπικού σε νησιωτικές περιοχές για την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης λόγω προσφυγικού, ο υπουργός αναφέρθηκε στην εξαγγελία προσλήψεων 400 συνοριοφυλάκων στον Έβρο και 800 στα νησιά, ενώ και με την επικείμενη, σταδιακή πρόσληψη 1.200 συνοριακών φυλάκων για την ενδοχώρα, αναμένεται να επιστρέψουν στη βάση τους οι αστυνομικοί που βρίσκονται σήμερα στα νησιά και να ενισχυθεί η Δ/νση Ημαθίας. 

-Για τον μηχανοκίνητο εξοπλισμό, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Αστυνομίας, προβλέπεται η προμήθεια περιπολικών μέσω ΕΣΠΑ στην οποία θα περιληφθεί –σε δεύτερη κατανομή- και η Ημαθία, ενώ με πρωτοβουλία του ημαθιώτη υφυπουργού Οικονομικών, Απ. Βεσυρόπουλου, αναμένεται να αξιοποιηθούν τα ήδη κατασχεμένα, αχρησιμοποίητα, οχήματα προς ενίσχυση του στόλου της ΕΛ.ΑΣ. «Για την υλοποίηση αυτής της προμήθειας δεσμεύτηκε το Σάββατο και ο κ. Χρυσοχοΐδης» πρόσθεσε ο κ. Κούγκας.

Επανίδρυση του Αστυνομικού Τμήματος Μελίκης

Επίσης ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε για την επανίδρυση του αστυνομικού τμήματος της Μελίκης, σε πρώην κτίριο της Αστυνομίας, από όπου θα καλύπτεται σε αστυνόμευση και η Βεργίνα, εν’ όψει της λειτουργίας του νέου Μουσείου των Αιγών που θα αυξήσει την επισκεψιμότητα στην περιοχή.

Όσο για το Α/Τ Πλατέος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διευθυντή Αστυνομίας, ή θα αναβαθμιστεί ή θα απορροφηθεί από το τοπικό τμήμα της Αλεξάνδρειας.

Τροχαία αυτοκινητοδρόμου Κλειδίου-Πολυμύλου

Μετά την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού σε ιδιώτη, προβλέπεται ρητά η δημιουργία Τροχαίας αυτοκινητοδρόμου για την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε ότι για την αστυνομική επιτήρηση του Τμήματος Κλειδίου-Πολυμύλου, θα εγκατασταθεί  νέα υπηρεσία ελέγχου του αυτοκινητόδρομου, με έδρα το κτίριο της Εγνατίας, στο ύψος της σήραγγας 10. 

Αστυνομικό Μέγαρο με ΣΔΙΤ

«Εάν όλα αυτά που συζητήθηκαν, υλοποιηθούν και κυρίως εάν επιστρέψει το προσωπικό μας στη βάση του, τότε θα είμαστε πολύ καλύτερα. Όσο για το κτίριο που διεκδικούμε, συζητήθηκε στη σύσκεψη και μάλιστα ενισχύεται το ενδεχόμενο συνεργασίας Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (μοντέλο ΣΔΙΤ), το οποίο ο υπουργός, είπε ότι προτίθεται να το προχωρήσει, ίσως παράλληλα και με το νέο διοικητήριο, που θα ανεγερθεί σε πλαϊνό οικόπεδο (δίπλα στο Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας)», εκτίμησε ο κ. Κούγκας. 

Ζήτησε συνεργασία όλων των φορέων την ασφάλεια των πολιτών

Τέλος, αυτό που αποτέλεσε κοινό τόπο όσων συμμετείχαν- από την Ημαθία- στη σύσκεψη και με έμφαση τονίσθηκε από τον κ. Χρυσοχοΐδη, ήταν η ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων, με σκοπό την ασφάλεια των πολιτών αλλά και την ανεμπόδιστη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία, μέσα στην πόλη.

Σοφία Γκαγκούση


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βέροια: Αμαξοστοιχία προσέκρουσε σε βράχια - Περιπέτεια για τους επιβάτες του τρένου

Βέροια: Αμαξοστοιχία προσέκρουσε σε βράχια -...

«Λαχτάρησαν» οι επιβάτες και το προσωπικό...

Εφημερίδα ΒΕΡΟΙΑ: Κυκλοφορεί αύριο σε όλα περίπτερα και τους συνδρομητές της

Εφημερίδα ΒΕΡΟΙΑ: Κυκλοφορεί αύριο σε όλα περίπτερα...

Εφημερίδα ΒΕΡΟΙΑ: Κυκλοφορεί αύριο σε όλα περίπτερα...

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα της Κυριακής (17/1) στην Ημαθία

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα της Κυριακής (17/1) στην Ημαθία

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε...

Δήμος Βέροιας: Κλειστά όλα τα σχολεία την Δευτέρα

Δήμος Βέροιας: Κλειστά όλα τα σχολεία την Δευτέρα

Με απόφαση του Δημάρχου, Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, όλες...

Οδηγίες και ωράριο καταστημάτων από τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας

Οδηγίες και ωράριο καταστημάτων από τον Εμπορικό...

Ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων το πρόγραμμα του...

Έρχονται δάνεια έως 50.000 ευρώ με εγγύηση του Δημοσίου 90%

Έρχονται δάνεια έως 50.000 ευρώ με εγγύηση του Δημοσίου 90%

Για τη δέσμη μέτρων που αφορούν τις μικρές...

Η πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των καφέ και των εστιατορίων

Η πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των καφέ και των...

Πάνε προς άνοιγμα και οι καφετέριες και τα εστιατόρια...

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα του Σαββάτου (16/1) στην Ημαθία

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα του Σαββάτου (16/1) στην...

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε...

 
ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

«Λαχτάρησαν» οι επιβάτες και το προσωπικό της αμαξοστοιχίας 87 που εκτελούσε το δρομολόγιο Φλώρινα-Θεσσαλονίκη.Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το τρένο προσέκρουσε σε βράχια, τα οποία είχαν πέσει σε...

Στη Βέροια «Εν τη οποία εδημιούργησα εαυτόν» χάριν ευγνωμοσύνης αφήνω όλην την περιουσίαν μου για την εξυπηρέτησιν φιλανθρωπικών σκοπών.«Τίποτε δεν εξαγιάζει τον βίον ενός ανθρώπου περισσότερον όσον η...

Πολύ νερό έπεσε  στον κάμπο της Ημαθίας και σε περιοχές του δήμου Βέροιας από την έντονη και πολύωρη χθεσινή βροχόπτωση, ωστόσο δεν παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα, όπως μας ενημέρωσε ο...

Με θεσμικές παρεμβάσεις  του Υπουργείου Ενέργειας που επεξεργάζονται  τα συναρμόδια υπουργεία, το ΤΕΕ  και η Αυτοδιοίκηση, αναμένεται να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των ετοιμόρροπων και...