Αντώνης Μαρκοβίτης: “Με τη συμβολαιακή γεωργία ξεκίνησε μια νέα εποχή”

Αντώνης Μαρκοβίτης: “Με τη συμβολαιακή γεωργία ξεκίνησε μια νέα εποχή”

Στην πλήρη εξόφληση κατά 100% όλων των «αγροκαρτών» των παραγωγών, παρά την κακή χρονιά λόγω των ζημιών από την ακαρπία και το χαλάζι, εστιάζει μιλώντας στον ‘Λαό’ για την επιτυχία του προγράμματος της συμβολαιακής γεωργίας µε την Τράπεζα Πειραιώς, ο γενικός διευθυντής της Venus Growers Αντώνης Μαρκοβίτης. Τονίζει επίσης τη δυνατότητα των παραγωγών για 15ετή συμβόλαια, που θα συνοδεύονται από νέες φυτεύσεις ή αναδιάρθρωση καλλιεργειών, αλλά και στο εντονότατο ενδιαφέρον που υπάρχει για την επέκταση του προγράμματος το νέο έτος σε περισσότερα προϊόντα του κάμπου της Βέροιας, αλλά και σε περισσότερους συνεταιρισμούς.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνεργασίας Πειραιώς-Venus για την πρώτη χρονιά ο κ. Μαρκοβίτης τα χαρακτηρίζει άριστα, με τους παραγωγούς απολύτως ικανοποιημένους.

«Οι παραγωγοί πλέον αισθάνονται σιγουριά για το μέλλον τους και όλοι ανεξαιρέτως θέλουν να συνεχίσουν, αφού φέτος δεν είχαμε ούτε έναν παραπονούμενο», σχολιάζει και συνεχίζει:

«Με το πρόγραμμα της συμβολαιακής γεωργίας ξεκίνησε μια νέα εποχή, αυτή που τα οράματα γίνονται πραγματικότητα.»

Μιλώντας ειδικότερα για την πρόσθετη ασφάλιση, η οποία αυξάνει το κόστος, ο κ. Μαρκοβίτης απαντά:

«Ο παραγωγός δεν μπορεί να παίζει κορώνα γράμματα την παραγωγή του. Η πρόσθετη ασφάλιση ήταν αγροτικό αίτημα εδώ και δεκαετίες. Κατά τη φετινή πρώτη εφαρμογή του συστήματος αυτού είχαμε εντονότατες χαλαζοπτώσεις και οι τυχόν διαφωνούντες θα αποζημιωθούν πέραν των αποζημιώσεων που θα λάβουν από τον ΕΛΓΑ.»

 Τι εξασφαλίζει 

η συμβολαιακή γεωργία

Με το πρόγραμμα της συμβολαιακής γεωργίας εξασφαλίζεται:

1. Η διάθεση του προϊόντος κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

2. Η χρηματοδότηση των παραγωγών, οι περισσότεροι εκ των οποίων αδυνατούν να ανταποκριθούν στα καλλιεργητικά έξοδα. Το ποσό αυτό χρησιμοποιείται αποκλειστικά για παραγωγικούς σκοπούς, διότι είναι κοστολογικά και χρονικά κατανεμημένο και όχι για καταναλωτικούς σκοπούς, όπως γινόταν συχνά στο παρελθόν.

3. Η ανώτερη ποσότητα και ποιότητα λόγω της ρευστότητας.

4. Η έγκαιρη και εξασφαλισμένη πληρωμή σε χρόνο που δεν έχει προηγούμενο και σε περίοδο της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης. 

5. Η πρόσθετη ασφάλιση της παραγωγής πέραν του ΕΛΓΑ µε πολύ μικρό κόστος, που εξασφαλίζει το εισόδημα του παραγωγού. 

6. Η αναπτυξιακή προοπτική του παραγωγού για αύξηση των καλλιεργούμενων στρεμμάτων λόγω της σταθερότητας και η αναδιάρθρωση των ποικιλιών. 

7. Με το πρόγραμμα αυτό εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα όλων των εμπλεκομένων πλευρών από τους καλλιεργητές, τις μεταποιητικές μονάδες και όσους δραστηριοποιούνται στη λιανική.

8. Η προοπτική των αγροτών και των συνεταιρισμών γενικότερα. Το τοπίο αλλάζει ριζικά για τον αγρότη, τις επιχειρήσεις και την εθνική οικονομία, εφόσον γενικευτεί και εφαρμοστεί σωστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η οπτασία της Μονμάρτρης...

Η οπτασία της Μονμάρτρης...

* Του Μάξιμου Χαρακόπουλου Οι καρέκλες της εξουσίας ...

Μιχάλης Χαλκίδης:

Μιχάλης Χαλκίδης: "Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα;"

Ορισμένοι επιχείρησαν να αντιπαραθέσουν έωλα...

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: "Υπάρχει κίνδυνος να βρεθούν χωρίς...

Μετά τις έντονες και καταστροφικές χαλαζοπτώσεις που...

Κώστας Βοργιαζίδης:  «Ας δείξουμε όλοι το πιο ανθρώπινο μας πρόσωπο»

Κώστας Βοργιαζίδης: «Ας δείξουμε όλοι το πιο...

 Τη λαϊκή αγορά της Βέροιας, επισκέφτηκε, το πρωί της...

Παύλος Πολάκης. Η χυδαιότητα ενός θρασύδειλου

Παύλος Πολάκης. Η χυδαιότητα ενός θρασύδειλου

* Της Νίκης ΚαρατζιούλαΠολιτικό στέλεχοςτης Νέας...

Συνεδριάζει αύριο το Περιφερειακό Συμβούλιο  Κεντρικής Μακεδονίας - Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Συνεδριάζει αύριο το Περιφερειακό Συμβούλιο ...

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου...

Στη Βέροια η πρώτη περιφερειακή υπηρεσία του Ελληνικού Κτηματολογίου - Πώς θα πραγματοποιούνται οι συναλλαγές

Στη Βέροια η πρώτη περιφερειακή υπηρεσία του...

          Η μεταρρύθμιση που εισήγαγε ο νόμος 4512/2018 με...

Παραχωρείται στο Δήμο Νάουσας το κτίριο Ματθαίου από το Υπουργείο Πολιτισμού - Άγγελος Τόλκας : «Κοιτάμε την επόμενη μέρα»

Παραχωρείται στο Δήμο Νάουσας το κτίριο Ματθαίου από...

Μία σημαντική εξέλιξη για την πολιτιστική κληρονομιά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

* Του Μάξιμου Χαρακόπουλου Οι καρέκλες της εξουσίας συχνά μεταλλάσσουν καταλυτικά τους ανθρώπους και τις ιδέες τους. Η αναπάντεχη σύγκριση της Μονμάρτρης με την πολύπαθη συνοικία των Αθηνών, στην οποία...

Ορισμένοι επιχείρησαν να αντιπαραθέσουν έωλα αντεπιχειρήματα στην πρότασή μας για άμεση αναγκαιότητα ενίσχυσης του τομέα ασφάλειας στον Δήμο μας. Άλλοι εκώφευσαν επιδεικτικά. Κάποιοι δεν αντελήφθησαν...