Αντώνης Μαρκοβίτης: “Με τη συμβολαιακή γεωργία ξεκίνησε μια νέα εποχή”

Αντώνης Μαρκοβίτης: “Με τη συμβολαιακή γεωργία ξεκίνησε μια νέα εποχή”

Στην πλήρη εξόφληση κατά 100% όλων των «αγροκαρτών» των παραγωγών, παρά την κακή χρονιά λόγω των ζημιών από την ακαρπία και το χαλάζι, εστιάζει μιλώντας στον ‘Λαό’ για την επιτυχία του προγράμματος της συμβολαιακής γεωργίας µε την Τράπεζα Πειραιώς, ο γενικός διευθυντής της Venus Growers Αντώνης Μαρκοβίτης. Τονίζει επίσης τη δυνατότητα των παραγωγών για 15ετή συμβόλαια, που θα συνοδεύονται από νέες φυτεύσεις ή αναδιάρθρωση καλλιεργειών, αλλά και στο εντονότατο ενδιαφέρον που υπάρχει για την επέκταση του προγράμματος το νέο έτος σε περισσότερα προϊόντα του κάμπου της Βέροιας, αλλά και σε περισσότερους συνεταιρισμούς.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνεργασίας Πειραιώς-Venus για την πρώτη χρονιά ο κ. Μαρκοβίτης τα χαρακτηρίζει άριστα, με τους παραγωγούς απολύτως ικανοποιημένους.

«Οι παραγωγοί πλέον αισθάνονται σιγουριά για το μέλλον τους και όλοι ανεξαιρέτως θέλουν να συνεχίσουν, αφού φέτος δεν είχαμε ούτε έναν παραπονούμενο», σχολιάζει και συνεχίζει:

«Με το πρόγραμμα της συμβολαιακής γεωργίας ξεκίνησε μια νέα εποχή, αυτή που τα οράματα γίνονται πραγματικότητα.»

Μιλώντας ειδικότερα για την πρόσθετη ασφάλιση, η οποία αυξάνει το κόστος, ο κ. Μαρκοβίτης απαντά:

«Ο παραγωγός δεν μπορεί να παίζει κορώνα γράμματα την παραγωγή του. Η πρόσθετη ασφάλιση ήταν αγροτικό αίτημα εδώ και δεκαετίες. Κατά τη φετινή πρώτη εφαρμογή του συστήματος αυτού είχαμε εντονότατες χαλαζοπτώσεις και οι τυχόν διαφωνούντες θα αποζημιωθούν πέραν των αποζημιώσεων που θα λάβουν από τον ΕΛΓΑ.»

 Τι εξασφαλίζει 

η συμβολαιακή γεωργία

Με το πρόγραμμα της συμβολαιακής γεωργίας εξασφαλίζεται:

1. Η διάθεση του προϊόντος κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

2. Η χρηματοδότηση των παραγωγών, οι περισσότεροι εκ των οποίων αδυνατούν να ανταποκριθούν στα καλλιεργητικά έξοδα. Το ποσό αυτό χρησιμοποιείται αποκλειστικά για παραγωγικούς σκοπούς, διότι είναι κοστολογικά και χρονικά κατανεμημένο και όχι για καταναλωτικούς σκοπούς, όπως γινόταν συχνά στο παρελθόν.

3. Η ανώτερη ποσότητα και ποιότητα λόγω της ρευστότητας.

4. Η έγκαιρη και εξασφαλισμένη πληρωμή σε χρόνο που δεν έχει προηγούμενο και σε περίοδο της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης. 

5. Η πρόσθετη ασφάλιση της παραγωγής πέραν του ΕΛΓΑ µε πολύ μικρό κόστος, που εξασφαλίζει το εισόδημα του παραγωγού. 

6. Η αναπτυξιακή προοπτική του παραγωγού για αύξηση των καλλιεργούμενων στρεμμάτων λόγω της σταθερότητας και η αναδιάρθρωση των ποικιλιών. 

7. Με το πρόγραμμα αυτό εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα όλων των εμπλεκομένων πλευρών από τους καλλιεργητές, τις μεταποιητικές μονάδες και όσους δραστηριοποιούνται στη λιανική.

8. Η προοπτική των αγροτών και των συνεταιρισμών γενικότερα. Το τοπίο αλλάζει ριζικά για τον αγρότη, τις επιχειρήσεις και την εθνική οικονομία, εφόσον γενικευτεί και εφαρμοστεί σωστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάσος Μπαρτζώκας:

Τάσος Μπαρτζώκας: "Το μήνυμα των Ελλήνων είναι...

Όπως προχθές από το Σύνταγμα έτσι και σήμερα από τη...

Φλογερές ομιλίες και συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας στο πανημαθιώτικο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Φλογερές ομιλίες και συνθήματα για την ελληνικότητα...

Χιλιάδες πολίτες της Ημαθίας γέμισαν το κέντρο της...

Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας  σε ειδική συνεδρίαση τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου

Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής...

Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου...

Εξιχνίαση απάτης από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας

Εξιχνίαση απάτης από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε...

Σύλληψη 2 ατόμων για διάρρηξη και κλοπή σε επαγγελματικό γραφείο που έγινε χθες στην Βέροια

Σύλληψη 2 ατόμων για διάρρηξη και κλοπή σε...

Συνελήφθησαν χθες (21 Ιανουαρίου 2019) το μεσημέρι στη...

Πανημαθιώτικο προσκλητήριο από τον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Βέροιας

Πανημαθιώτικο προσκλητήριο από τον Αγροτικό Σύλλογο...

Καλούνται οι Αγροτικοί Σύλλογοι του νομού, οι...

Λαοθάλασσα στη Βέροια για τη Μακεδονία!

Λαοθάλασσα στη Βέροια για τη Μακεδονία!

Πραγματική λαοθάλασσα αυτη την ωρα στο συλλαλητήριο...

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: Γενική  Συνέλευση Προέδρων για το νέο σύστημα  προσλήψεων – διορισμών -Με απόφαση του διευρυμένου ΔΣ προς την  ΟΛΜΕ

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: Γενική Συνέλευση Προέδρων για το νέο...

Η  ΕΛΜΕ Ημαθίας γνωστοποιεί τα εξής:«Μία μέρα πριν...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Χιλιάδες πολίτες της Ημαθίας γέμισαν το κέντρο της Βέροιας στο σημερινό πανημαθιώτικο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών  που διοργανώθηκε από την  Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα για τη...

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Όπως προχθές από το Σύνταγμα έτσι και σήμερα από τη Βέροια το μήνυμα των Ελλήνων παντού, από άκρη σε άκρη, είναι ξεκάθαρο. Να μην κυρωθεί από τη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να...