Αντώνης Μαρκοβίτης: “Με τη συμβολαιακή γεωργία ξεκίνησε μια νέα εποχή”

Αντώνης Μαρκοβίτης: “Με τη συμβολαιακή γεωργία ξεκίνησε μια νέα εποχή”

Στην πλήρη εξόφληση κατά 100% όλων των «αγροκαρτών» των παραγωγών, παρά την κακή χρονιά λόγω των ζημιών από την ακαρπία και το χαλάζι, εστιάζει μιλώντας στον ‘Λαό’ για την επιτυχία του προγράμματος της συμβολαιακής γεωργίας µε την Τράπεζα Πειραιώς, ο γενικός διευθυντής της Venus Growers Αντώνης Μαρκοβίτης. Τονίζει επίσης τη δυνατότητα των παραγωγών για 15ετή συμβόλαια, που θα συνοδεύονται από νέες φυτεύσεις ή αναδιάρθρωση καλλιεργειών, αλλά και στο εντονότατο ενδιαφέρον που υπάρχει για την επέκταση του προγράμματος το νέο έτος σε περισσότερα προϊόντα του κάμπου της Βέροιας, αλλά και σε περισσότερους συνεταιρισμούς.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνεργασίας Πειραιώς-Venus για την πρώτη χρονιά ο κ. Μαρκοβίτης τα χαρακτηρίζει άριστα, με τους παραγωγούς απολύτως ικανοποιημένους.

«Οι παραγωγοί πλέον αισθάνονται σιγουριά για το μέλλον τους και όλοι ανεξαιρέτως θέλουν να συνεχίσουν, αφού φέτος δεν είχαμε ούτε έναν παραπονούμενο», σχολιάζει και συνεχίζει:

«Με το πρόγραμμα της συμβολαιακής γεωργίας ξεκίνησε μια νέα εποχή, αυτή που τα οράματα γίνονται πραγματικότητα.»

Μιλώντας ειδικότερα για την πρόσθετη ασφάλιση, η οποία αυξάνει το κόστος, ο κ. Μαρκοβίτης απαντά:

«Ο παραγωγός δεν μπορεί να παίζει κορώνα γράμματα την παραγωγή του. Η πρόσθετη ασφάλιση ήταν αγροτικό αίτημα εδώ και δεκαετίες. Κατά τη φετινή πρώτη εφαρμογή του συστήματος αυτού είχαμε εντονότατες χαλαζοπτώσεις και οι τυχόν διαφωνούντες θα αποζημιωθούν πέραν των αποζημιώσεων που θα λάβουν από τον ΕΛΓΑ.»

 Τι εξασφαλίζει 

η συμβολαιακή γεωργία

Με το πρόγραμμα της συμβολαιακής γεωργίας εξασφαλίζεται:

1. Η διάθεση του προϊόντος κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

2. Η χρηματοδότηση των παραγωγών, οι περισσότεροι εκ των οποίων αδυνατούν να ανταποκριθούν στα καλλιεργητικά έξοδα. Το ποσό αυτό χρησιμοποιείται αποκλειστικά για παραγωγικούς σκοπούς, διότι είναι κοστολογικά και χρονικά κατανεμημένο και όχι για καταναλωτικούς σκοπούς, όπως γινόταν συχνά στο παρελθόν.

3. Η ανώτερη ποσότητα και ποιότητα λόγω της ρευστότητας.

4. Η έγκαιρη και εξασφαλισμένη πληρωμή σε χρόνο που δεν έχει προηγούμενο και σε περίοδο της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης. 

5. Η πρόσθετη ασφάλιση της παραγωγής πέραν του ΕΛΓΑ µε πολύ μικρό κόστος, που εξασφαλίζει το εισόδημα του παραγωγού. 

6. Η αναπτυξιακή προοπτική του παραγωγού για αύξηση των καλλιεργούμενων στρεμμάτων λόγω της σταθερότητας και η αναδιάρθρωση των ποικιλιών. 

7. Με το πρόγραμμα αυτό εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα όλων των εμπλεκομένων πλευρών από τους καλλιεργητές, τις μεταποιητικές μονάδες και όσους δραστηριοποιούνται στη λιανική.

8. Η προοπτική των αγροτών και των συνεταιρισμών γενικότερα. Το τοπίο αλλάζει ριζικά για τον αγρότη, τις επιχειρήσεις και την εθνική οικονομία, εφόσον γενικευτεί και εφαρμοστεί σωστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε διαβούλευση το σχέδιο για τα «Μέτρα ελέγχου της αγοράς γάλακτος»

Σε διαβούλευση το σχέδιο για τα «Μέτρα ελέγχου της...

Μέχρι την Κυριακή 25 ΝοεμβρίουΣε δημόσια διαβούλευση...

Συνάντηση του Προέδρου της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ   Π. Δραγκόλα με τον Περιφερειάρχη   Δ. Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη

Συνάντηση του Προέδρου της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ Π. Δραγκόλα με τον...

Τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων...

Δηλώσεις Σταικούρα – Βεσυρόπουλου για την έκθεση προϋπολογισμού της Βουλής

Δηλώσεις Σταικούρα – Βεσυρόπουλου για την έκθεση...

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας,...

Το δισέλιδο μιας παλιάς εφημερίδας

Το δισέλιδο μιας παλιάς εφημερίδας

Του Ορέστη ΣιδηρόπουλουΣκάλιζα τα χαρτιά μου,...

Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο διοργανώνουν   Αστυνομικοί, Δικηγόροι   και Εκπαιδευτικοί της Ημαθίας

Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο...

Ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία των...

Σωματείο Ιδιοκτητών Καφετεριών –  Κέντρων Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας Κάλεσμα συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για άπορες οικογένειες της Βέροιας

Σωματείο Ιδιοκτητών Καφετεριών – Κέντρων...

Το Σωματείο Ιδιοκτητών Καφετεριών – Κέντρων...

Εκδήλωση με ομιλητή   τον Κωσταντίνο Τσιάρα, για τις προκλήσεις   του νέου μοντέλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην σημερινή εποχή

Εκδήλωση με ομιλητή τον Κωσταντίνο Τσιάρα, για τις...

ΑΠΟ ΤΗ  ΔΗΜ.ΤΟ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟ.Δ.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ Την...

Συνεδριάζει η Δημοτική   Επιτροπή Διαβούλευσης

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης

Τακτική Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Μέχρι την Κυριακή 25 ΝοεμβρίουΣε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από χθες στην ιστοσελίδα του Yπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) με θέμα τα «Μέτρα ελέγχου...

Τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης Παύλο Δραγκόλα, δέχθηκε την Τρίτη 13 Νοεμβρίου στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος...

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, με αφορμή...

Του Ορέστη ΣιδηρόπουλουΣκάλιζα τα χαρτιά μου, αναζητώντας κάποιες σημειώσεις μου. Έξαφνα έπεσα πάνω σ’ ένα μονόφυλλο μιας παλιάς τοπικής εφημερίδας.«Δε μου χρειάζεται!» αποφάνθηκα και ήμουν έτοιμος να...