Δικό τους, πλήρες αμαξοστάσιο   αποκτούν τα Αστικά ΚΤΕΛ Βέροιας - Π. Παυλίδης στον ΑΚΟΥ 99.6: «Υπολογίζουμε να λειτουργήσει μέχρι το καλοκαίρι»

Δικό τους, πλήρες αμαξοστάσιο αποκτούν τα Αστικά ΚΤΕΛ Βέροιας - Π. Παυλίδης στον ΑΚΟΥ 99.6: «Υπολογίζουμε να λειτουργήσει μέχρι το καλοκαίρι»

Για μια μεγάλη αναπτυξιακή επένδυση των Αστικών Βέροιας μίλησε χθες στην ραδιοφωνική εκπομπή ΛΑΙΚΑ&ΑΙΡΕΤΙΚΑ στον ΑΚΟΥ 99.6 ο πρόεδρος των Αστικών ΚΤΕΛ Βέροιας Παύλος Παυλίδης.

Αναφέρθηκε στην κίνηση των μετόχων των Αστικών να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο αμαξοστάσιο, ένα έργο που «κυνηγούνε» εδώ και αρκετό καιρό.

«Προσπαθήσαμε και καταφέραμε να αγοράσουμε εκτός ζωνών ένα οικόπεδο σε καλή τιμή, προκειμένου να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της επένδυσης. Βρίσκεται στον δρόμο για την Πατρίδα, απέναντι από το παλιό εργοστάσιο του Λαζού.

Η χρηματοδότηση κατά τα 2/3 περίπου θα γίνει με ίδια κεφάλαια των Αστικών μετά από οικονομίες ετών και τραπεζικό δανεισμό, ενώ το 1/3 περίπου από επιχορήγηση του Υπουργείου Μεταφορών μετά από έναν πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα και μας δίνει την δυνατότητα να ενταχθούμε, καταθέτοντας τις σχετικές μελέτες που έχουμε ήδη εκπονήσει για το έργο»,  ανέφερε ο κ. Παυλίδης.

Στο νέο αμαξοστάσιο προβλέπεται εκτός από χώρους στάθμευσης και αποθήκευσης υλικών να δημιουργηθεί συνεργείο, σταθμός προμήθειας πετρελαίου και πλυντήριο, προκειμένου να υπάρχει ολοκληρωμένη φροντίδα και κάλυψη για τα οχήματα. Ο πρόεδρος των Αστικών αναφέρθηκε στην λειτουργική αναβάθμιση των οχημάτων και των παρεχόμενων υπηρεσιών με την δημιουργία ενός τέτοιου σύγχρονου αμαξοστασίου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι θα αποσυμφορηθεί σε μεγάλο βαθμό και το κέντρο της πόλης, αφού τα αστικά θα είναι εκεί σταθμευμένα και θα έρχονται στην πόλη μόνο για να κάνουν το δρομολόγιο τους.

Αναφορικά με την πρόοδο του έργου και το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή του είπε: «Αυτή την στιγμή έχουμε ολοκληρώσει την διαμόρφωση του χώρου και την περίφραξή του και θα προχωρήσουμε στην κατασκευή των κτιρίων και στην τοποθέτηση των συστημάτων για τα καύσιμα. Αν μας καταβληθεί η επιχορήγηση από το υπουργείο, υπολογίζουμε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα είναι ολοκληρωμένο το έργο και έτοιμο να λειτουργήσει». 

Έρχονται τα ηλεκτροκίνητα Αστικά

Ο πρόεδρος των Αστικών ΚΤΕΛ Βέροιας αναφέρθηκε και στην Κοινοτική Οδηγία που επιβάλλει στην Ελλάδα την αντικατάσταση των παλαιών ρυπογόνων οχημάτων με νεότερης τεχνολογίας και φιλικότερα προς το περιβάλλον.
Συγκεκριμένα είπε: «Θα πρέπει μέχρι το 2025 η Ελλάδα να αντικαταστήσει τον στόλο των οχημάτων της που κινούνται με πετρέλαιο σε ποσοστό 30% και να γίνουν ηλεκτροκίνητα, ενώ σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία μέχρι το 2030 το ποσοστό θα πρέπει να είναι στο 60%.
Επομένως η πολιτεία θα στραφεί λογικά προς τα μέσα μαζικής μεταφοράς, που είναι και πιο ρυπογόνα και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτή την αλλαγή.
Είναι στην σκέψη μας η αντικατάσταση των αστικών με ηλεκτροκίνητα, ωστόσο η τεχνολογία και τα μοντέλα που υπάρχουν αυτή την στιγμή δεν είναι εξελιγμένα και δεν θα εξυπηρετούσαν τις λειτουργικές μας ανάγκες, αφού θα μπορούσε να μας «μείνει» λόγω φόρτισης ένα ηλεκτροκίνητο αστικό στην μέση της Μητροπόλεως. 
Ζήσης Μιχ. Πατσίκας

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

VOUCHER 600 - Κάνε την εγγραφή σου στην ΔΙΚΤΥΩΣΗ τώρα!

VOUCHER 600 - Κάνε την εγγραφή σου στην ΔΙΚΤΥΩΣΗ τώρα!

Στα πλαίσια της δράσης «ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...

 «Το Παραδοσιακό» παντοπωλείο με ένα τηλεφώνημα χωρίς χρέωση φέρνει τις παραγγελίες σπίτι σας!

«Το Παραδοσιακό» παντοπωλείο με ένα τηλεφώνημα χωρίς...

Μένουμε σπίτι και συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε...

Νάουσα: Διανομή 200 μερίδων φαγητού καθημερινά σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες από το συσσίτιο του Δήμου

Νάουσα: Διανομή 200 μερίδων φαγητού καθημερινά σε...

Διανομή 200 μερίδων φαγητού καθημερινά σε ευάλωτες...

Διέρρηξε σπίτι και αφαίρεσε διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία

Διέρρηξε σπίτι και αφαίρεσε διάφορα ηλεκτρικά...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε ...

Σε τρία στάδια η καταβολή των 800 ευρώ

Σε τρία στάδια η καταβολή των 800 ευρώ

Ανάλογα με τον χρόνο υποβολής των σχετικών...

Ημαθία: Συνελήφθησαν για ναρκωτικά και πρόστιμο για... άσκοπη μετακίνηση!

Ημαθία: Συνελήφθησαν για ναρκωτικά και πρόστιμο για......

Συνελήφθησαν χθες (6 Απριλίου 2020) το βράδυ στην Ημαθία,...

Μήνυμα του Κώστα Καλαϊτζίδη  για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Μήνυμα του Κώστα Καλαϊτζίδη για την Παγκόσμια Ημέρα...

Ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης σε...

Η Μαρία της ανθρωπιάς, της καλοσύνης και των αγώνων

Η Μαρία της ανθρωπιάς, της καλοσύνης και των αγώνων

Ζήλεψε ο ψυχολάτης την καλοσύνη της ψυχής σου, το ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Στα ύψη το μπρόκολο…Αρχίζουν να φαίνονται ξεκάθαρα στην αγορά οι αυξήσεις τιμών στα οπωροκηπευτικά, που ανέρχονται από 30%,  και 50% έως και 100% στην περίπτωση των μπρόκολων που εισάγονται από Ισπανία. Είναι...

 Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μου στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα...

Βυζάντιο 626 μ.Χ.Ο αυτοκράτορας Ηράκλειος με τον στρατό βρίσκεται στα νοτιοανατολικά σύνορα της αυτοκρατορίας και πολεμάει τους Πέρσες που αιφνιδιαστικά επιτέθηκαν, άρπαξαν τον Τίμιο Σταυρό και βεβήλωσαν...

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η γέφυρα Κούσιου και καλώς εχόντων των πραγμάτων το καλοκαίρι αναμένεται να ολοκληρωθεί και πολύ πιθανόν να γίνουν και τα εγκαίνια. Όμως, όπως όλα δείχνουν, ο Δήμος Βέροιας,...