Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις των Δήμων Νάουσας   και Αλεξάνδρειας, κανονικά το δρώμενο της «Μπούλας» από τον Όμιλο «Γενίτσαροι και Μπούλες»

Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις των Δήμων Νάουσας και Αλεξάνδρειας, κανονικά το δρώμενο της «Μπούλας» από τον Όμιλο «Γενίτσαροι και Μπούλες»

-Αποζημιώσεις για τους επαγγελματίες και τους φορείς που πλήττονται, ζητά ο δήμαρχος Νάουσας

Με Κοινή Υπουργική απόφαση αναστέλλονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις της χώρας λόγω του κορονοϊού, ενώ παράλληλα όσοι αποφασίσουν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις θα τιμωρούνται με φυλάκιση έως και δύο χρόνια , όπως ορίζει ο νόμος.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που υπογράφεται από τους υπουργούς Βασίλη Κικίλια, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Παναγιώτη Θεοδωρικάκο ισχύουν τα εξής ενόψει κορονοϊού:

Ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας Υγείας, σύμφωνα με την από 27.2/2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Υγείας έναντι του κορονοϊού, COVID-19. Καλούνται όλοι οι φορείς (ΟΤΑ Α ΚΑΙ Β ΒΑΘΜΟΥ) και λοιποί αποδέκτες της απόφασης, προς τους οποίους αποστέλλεται, να συμμορφωθούν με το περιεχόμενό της. Η μη συμμόρφωση επισύρει της συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της ΠΝΠ «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμούς της διάδοσης κορονοϊού» (ΦΕΚ Α’ 42).

Η παράγραφος 6 του πρώτου άρθρου της ΠΝΠ αναφέρει πως, όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη. Ήδη έχουν ακυρωθεί το μεγάλο Πατρινό Καρναβάλι  και οι εκδηλώσεις της Ξάνθης και άλλων γνωστών καρναβαλιών της χώρας.

Στη Νάουσα, κανονικά το δρώμενο της Μπούλας και οι εκδηλώσεις των καταστημάτων 

 Μετά την απόφαση της Κυβέρνησης τα βλέμματα στράφηκαν αυτονόητα και στο Ναουσαικό  Καρναβάλι για το οποίο δόθηκε νωρίς χθες το απόγευμα ανακοίνωση από τον Όμιλο «Γενίτσαροι και Μπούλες» και τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης, σχετικά με την διεξαγωγή του εθίμου και των αποκριάτικων εκδηλώσεων, με την απόφαση των δύο φορέων να τηρηθεί απαράβατα το δρώμενο ,όπως γίνεται αιώνες τώρα και να πραγματοποιηθούν επίσης οι παράλληλες εκδηλώσεις των ιδιοκτητών καταστημάτων όπως έχουν ανακοινωθεί. Επισημαίνεται ότι οι  εκδηλώσεις για το  δρώμενο της Μπούλας  δεν είναι διοργάνωση του Δήμου, αλλά του Ομίλου, ο οποίος και αποφάσισε για την τέλεσή του κανονικά στην πόλη. 

Ματαιώνονται οι εκδηλώσεις

 διοργάνωσης Δήμου Νάουσας, 

 που διεκδικεί αποζημιώσεις

Με την αποστολή της ΚΥΑ στους Δήμους, επίσημα ο Δήμος Νάουσας ενημέρωσε για ματαίωση τελικά των  εκδηλώσεων που διοργανώνει ο ίδιος για το τριήμερο της  Αποκριάς (παρέλαση, κούλουμακλπ) και δηλώνει την πρόθεσή του να διεκδικήσει αποζημιώσεις για τους επαγγελματίες και τους φορείς που πλήττονται.

Συγκεκριμένα το δελτίο Τύπου αναφέρει:

«Ο Δήμος Νάουσας έπειτα και από  την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον κορονοϊό που εξέδωσαν τα Υπουργεία Υγείας, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, με αίσθημα ευθύνης έναντι των δημοτών, των επισκεπτών και της προάσπισης της δημόσιας υγείας, ματαιώνει τις εκδηλώσεις του Δήμου για το τριήμερο της Αποκριάς.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση ισχύει η ακόλουθη διάταξη:

«Αποφασίζουμε την ματαίωση των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων σε όλη την χώρα λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας, σύμφωνα με την από 27.02.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνιού COVID-19».

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Η.Π. Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας, επισημαίνει:

«Με αίσθημα πικρίας καλούμαστε να εφαρμόσουμε την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

Θα θέλαμε τα πράγματα να είναι διαφορετικά για τον κόπο των εργαζομένων και των δημοτών, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τις επιταγές της  Πολιτείας».

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Η.Π. Νάουσας προτίθεται να διεκδικήσει αποζημιώσεις για τους επαγγελματίες και τους φορείς που πλήττονται». 

Ακυρώνεται το Καρναβάλι του Δήμου Αλεξάνδρειας

Έπειτα από τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας σχετικά με την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού και την ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα, ο Δήμος Αλεξάνδρειας ακυρώνει για προληπτικούς λόγους όλες τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την φετινή περίοδο του Καρναβαλιού.

Στη Μελίκη

Στη Μελίκη, στο πλαίσιο της απόφασης του Δήμου Αλεξάνδρειας  για ακύρωση του καρναβαλιού, δεν θα γίνουν οι εκδηλώσεις της Κυριακής και της Καθαράς Δευτέρας, θα τηρηθούν όμως το γλέντι και ο ετήσιος χορός του Λαογραφικού Συλλόγου, εκτός νεωτέρας.


Ξενοδόχοι της Ημαθίας: Θα είναι ένα ευχάριστο και γεμάτο 

τριήμερο για τους επισκέπτες 

Από την Ένωση των Ξενοδόχων της Ημαθίας ανακοινώνεται ότι σε επικοινωνία με τους προέδρους τόσο του  ΟΜΙΛΟΥ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ και ΜΠΟΥΛΕΣ καθώς και του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΝΤΑΒΕΛΗΣ» που αναπαριστούν το ιστορικό δρώμενο στην ηρωική πόλη της Νάουσας, αυτό θα διεξαχθεί κανονικά. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των Ξενοδόχων κ. Δημήτρης  Μάντσιος, οι καιρικές συνθήκες ευνοούν για καλές χιονοδρομίες στο ΣΕΛΙ και στα 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ, οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Ημαθίας είναι σε πολύ καλό επίπεδο και δεν υπάρχει κανένα θέμα ακυρώσεων.

«Όλοι οι επισκέπτες στην περιοχή θα μείνουν ευχαριστημένοι από τις πάμπολλες εκληδώσεις των καταστηματαρχών που ετοιμάστηκαν  άψογα για την υποδοχή τους» διαβεβαιώνει ο πρόεδρος ευχόμενος καλή Αποκριά σε όλους. 


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας-Νόμιμες οι εκλογές του Οκτωβρίου  στον Δήμο Αλεξάνδρειας, παραμένει δήμαρχος ο Παναγιώτης Γκυρίνης

Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας-Νόμιμες οι...

Δεν θα διεξαχθούν εκ νέου δημοτικές εκλογές στον Δήμο...

Έφυγε από τη ζωή η Καλλιόπη Ηλιάδου σε ηλικία 66 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Καλλιόπη Ηλιάδου σε ηλικία 66 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 29 Μαρτίου...

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Στούκας σε ηλικία 86 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Στούκας σε ηλικία 86...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 29 Μαρτίου...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βέροιας

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο...

Το  1ο Γυμνάσιο Βέροιας «Φιλίππειο»,  το 1ο ΓΕΛ ...

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την...

Ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο, Βελτίωση Οδικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...