Άλλο ΥΙΟΣ και άλλο ιός! *Του Ιωάννη Βελέντζα

Άλλο ΥΙΟΣ και άλλο ιός! *Του Ιωάννη Βελέντζα

Φίλοι μου, καλή σας ημέρα,

 

ξέρω ότι είστε ζορισμένοι, αγχωμένοι, … οπότε για να σας χαλαρώσω, σας δίδω «τροφή» για να βρίσετε, να ξεσπάσετε και να αισθανθείτε όμορφα.

Παλιόχοντρε είσαι ηλίθιος, από τη στιγμή που πιστεύεις στη δύναμη της Θείας Ευχαριστίας!

 

Φίλοι μου,

για όλα φταίει το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας!

Έχουν περιοριστεί, μπορεί και εξαφανιστεί, όλοι οι άλλοι παράγοντες μετάδοσης του ιού και απέμεινε μόνο η λαβίδα του ιερέα!

Η καταστροφή θα προέλθει από τις εκκλησίες, υποστηρίζουν οι ειδικοί, οι νοήμονες, οι παντογνώστες, όλα τα δεινά του πλανήτη, από εκεί θα προκύψουν.

Για μία ακόμη φορά, οι Ορθόδοξοι, θα καταστρέψουν τον κόσμο!

 

Φίλε μου,

το να χλευάζεις ένα μυστήριο, που για μεγάλο αριθμό συμπολιτών σου είναι ιερό, δεν είναι προοδευτισμός, αλλά κοινωνικός ρατσισμός!

Στο διάβα της ιστορίας, είκοσι αιώνων και πλέον, στη μία όψη του νομίσματος είναι η καταγραφή της καθημερινής εμπειρίας και στην άλλη, οι τόνοι χολής που ήταν συγκεντρωμένοι και τώρα δόθηκε η ευκαιρία, για να ξεραστούνε!

 

Αυτό το ιερό μυστήριο, διατηρήθηκε άθικτο μέσα στην ροή δύο χιλιάδων χρόνων και πλέον, προσφέροντας ελπίδα μέσα από λιμούς, σεισμούς, καταποντισμούς.

 

Μέσα σε είκοσι αιώνες, κάτω από το Άγιο δισκοπότηρο κοινώνησαν με δέος, βασιλείς, πλανητάρχες, αυτοκράτορες, πρωθυπουργοί, επιστήμονες παγκόσμιου βεληνεκούς, οπλαρχηγοί, … και ένα αμέτρητο πλήθος σημαντικών προσωπικοτήτων και απλών ανθρώπων.

Είναι η καθημερινή εμπειρία αιώνων, που ο ορθολογισμός της Δύσης προσπαθεί να καταρρίψει, μάταια όμως, γιατί πολύ απλά δεν είναι δυνατόν το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου και Θεού μας να μολύνει το σώμα και το αίμα μας;

 

Ειλικρινά μπορεί να πιστέψει κανείς ότι η ρηχότητα και η ηθική κατάπτωση της εποχής μας, θα νικήσει το Χριστό μας!

 

Πάμε όμως από την αρχή!

 

Οι πιστοί, υγιείς και ασθενείς, αιώνες τώρα, μεταλαμβάνουν από το ίδιο Άγιο ποτήριο και από την ίδια Αγία λαβίδα, που ποτέ δεν απολυμαίνεται, και ποτέ δεν παρατηρήθηκε κάτι.

 

Οι ιερείς των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, ακόμη και των λοιμωδών, μεταλαβαίνουν τους πιστούς και με ευλάβεια καταλύουν τη Θεία Κοινωνία και συνεχίζουν να ζουν.

 

Με την πανδημία της γρίπης, θα έπρεπε πρώτα οι ιερωμένοι, να είχαν κολλήσει και κάποιοι να είχαν πεθάνει!

Όποιος πιστεύει ότι κοινωνεί Σώμα και Αίμα Χριστού, δεν έχει λόγο να φοβάται, αφού κοινωνεί, Την πηγή της ζωής,  κοινωνεί την ίδια Την ζωή !

 

Ο λειτουργός προτρέπει τους πιστούς: «μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης προσέλθετε!», με άλλα λόγια λέει, αν δεν πιστεύετε μην προσέλθετε, δεν υπάρχει λόγος να κοινωνήσετε!

 

Η Θεία Κοινωνία είναι ο Ίδιος ο Χριστός!

Και ο Χριστός είναι η Ανάσταση και η Ζωή!

Ή το αποδέχεσαι ή όχι!

Ελεύθερος είσαι, αλλά όπως απαιτείς να σέβονται την ελευθερία σου, οφείλεις και εσύ να σέβεσαι την ελευθερία και την πίστη των άλλων και να μην τους χλευάζεις και χαρακτηρίζεις, με απίστευτους χαρακτηρισμούς!

 

Γιατί δεν μας λέτε, πόσοι ιερείς με μεταδοτικές ασθένειες νοσηλεύονται κατά καιρούς στα ιδρύματα, δεδομένου ότι όλοι οι λειτουργοί, μετά από κάθε Θεία λειτουργία, με την ίδια «λαβίδα», τελειώνουν όλη την ποσότητα της Θείας Κοινωνίας που έχει απομείνει;

Δεν γνωρίζετε ότι συγκεκριμένες ημέρες του έτους, οι ορθόδοξοι χριστιανοί, κοινωνούν κατά χιλιάδες;

Πόσοι ιερείς εκείνες τις ημέρες νοσηλεύονται;

 

Φυσικά και η επιστήμη προσέφερε και προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην ανθρωπότητα. Δεν είναι όμως αλάθητη, για να θεοποιείται, από τους διάφορους χλευαστές της  Ορθοδοξίας!

 

Η επιστήμη παράγει και τα πυρηνικά όπλα, τα μεταλλαγμένα προϊόντα, τις καρκινογόνες ουσίες,  που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

 

Όσον αφορά το επιχείρημα, ότι οι Καθολικοί αποφάσισαν τη διακοπή της μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας, αυτό δεν αποτελεί κριτήριο σύνεσης και ελευθερίας, αλλά αντιθέτως αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την τεράστια απόσταση της ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, από την κοσμική δυτική Εκκλησία.

Στην ανατολική Εκκλησία, ομολογείται καθημερινά η παρουσία της χάριτος και του Θεού στα μυστήρια, κάτι που δεν συμβαίνει στις διάφορες χριστιανικές ομάδες!

 

Φίλοι μου, έχουμε ξεχάσει τη δύναμη της Ορθόδοξης πίστης μας και αντί με ταπείνωση να ικετεύσουμε τον Άγιο Τριαδικό Θεό να μας βοηθήσει, σηκώσαμε μπαιράκι και Του λέμε στην ουσία, Εσύ φταίς, και διακόπτω την κοινωνία μαζί Σου!

 

Καλή Σαρακοστή σε όλο τον κόσμο, και καλή Ανάσταση.

 

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!

ΥΓ.

1.      Να ευχόμαστε ο Χριστός μας να χαρίζει υπομονή και δύναμη, στους ιατρούς των σωμάτων μας και σε όλο το νοσηλευτικό προσωπικό, σε αυτές τις δύσκολες ώρες που θα έλθουν.

2.      Εύχομαι ο πνευματικός μου, να επιτρέψει να γίνω φορέας Υιού με τη Θεία Κοινωνία και ιός για τους φίλους μου, κοσμικούς - χλευαστές!

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Διονύσιος Σταμενίτης εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην 202η Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας

Ο Διονύσιος Σταμενίτης εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην...

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ...

Γκρουπ Τούρκων τουριστών επισκέφθηκαν τη Νάουσα

Γκρουπ Τούρκων τουριστών επισκέφθηκαν τη Νάουσα

Γκρουπ Τούρκων τουριστών από την πόλη Σηλυβρία...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Συγκρότηση  Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Δήμος Αλεξάνδρειας: Συγκρότηση Τοπικού...

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Έχοντας υπόψη μεταξύ άλλων:•...

Ανάσταση στις 9.30 μ.μ. στο Ξηρολίβαδο

Ανάσταση στις 9.30 μ.μ. στο Ξηρολίβαδο

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου σε συνεργασία με...

Η ανάδειξη της κοινωνικής αλληλεγγύης με το Αναστάσιμο μήνυμα των ημερών

Η ανάδειξη της κοινωνικής αλληλεγγύης με το...

Γράφει ο Αναστάσιος ΒασιάδηςΗ σταδιακή εγκατάλειψη...

Εξόρμηση για την ακρίβεια και τα μέτρα  αντιμετώπισής της πραγματοποίησε κλιμάκιο  του Συντονιστικού της Νέας Αριστεράς Ημαθίας

Εξόρμηση για την ακρίβεια και τα μέτρα αντιμετώπισής...

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στην Λαϊκή Αγορά...

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Ο νέος Δικαστικός Χάρτης  θα βοηθήσει στην ταχύτερη  και αποτελεσματικότερη  απονομή της δικαιοσύνης

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Ο νέος Δικαστικός Χάρτης θα...

Από το πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Ημαθίας Λάζαρου...

Οι παλαιοί πρόσκοποι τιμούν σήμερα τον Τάκη Βλαχόπουλο

Οι παλαιοί πρόσκοποι τιμούν σήμερα τον Τάκη...

Mια οφειλόμενη εκκρεμούσα εκδήλωση τιμής στον Τάκη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...