Μήνυμα Δημάρχου Η.Π. Νάουσας αναφορικά με τις δράσεις του δήμου για την πανδημία του κορονοϊού (Βίντεο)

Μήνυμα Δημάρχου Η.Π. Νάουσας αναφορικά με τις δράσεις του δήμου για την πανδημία του κορονοϊού (Βίντεο)

«Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,

Στον Δήμο Νάουσας  προχωρήσαμε έγκαιρα στην λήψη  σειράς μέτρων με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την  προστασία των δημοτών, στον μέγιστο βαθμό, από την πανδημία του κορονοϊού.

Τα μέτρα αυτά έχουν ως εξής:

·                 Προχωρήσαμε άμεσα στην λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου Νάουσας με προσωπικό ασφαλείας. Η ορθή διαχείριση του προσωπικού μας έχει σκοπό τόσο την ομαλή λειτουργία του Δήμου όσο και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

·                 Καθαρίζουμε με μεγαλύτερη επιμέλεια τόσο την πόλη της Νάουσας όσο και τις Τοπικές Κοινότητες

·                Προχωρήσαμε σε επιμελή απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων, των αθλητικών εγκαταστάσεων, των πολιτιστικών χώρων, και θα συνεχίσουμε με τα σχολεία μας τις επόμενες ημέρες και πριν αυτά ανοίξουν ξανά.

·                Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Δημούλα παρέχουμε ψυχολογική υποστήριξη σε ευπαθείς ομάδων αλλά και όλους τους δημότες για την αντιμετώπιση δυσχερειών λόγω του υποχρεωτικού μας εγκλεισμού στο σπίτι. Κανείς δεν είναι μόνος του.

·                Ενισχύσαμε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες δημοτών με παροχή υπηρεσίας ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα, κτλ) σε όσους συνδημότες μας το χρειάζονται. Από αύριο Σάββατο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για την εξυπηρέτησή τους στο τηλέφωνο 23320 52039 για την εξυπηρέτησή τους.

·                Αναστείλαμε την λειτουργία όλων των παιδικών χαρών του Δήμου Νάουσας για να προστατευτούμε από την διασπορά του ιού.

·                Αφαίρεσαμε τις μπασκέτες από ανοιχτούς χώρους άθλησης όπως ο Άγιος Νικόλαος.

·                Καθιερώνουμε το ηλεκτρονικό κέντρο διαχείρισης αιτημάτων πολιτών «Φιλώτα». Πρόκειται για ένα από τα πιο καινοτόμα ηλεκτρονικά συστήματα στην χώρα, μέσω του οποίου θα πραγματοποιείται η  διεκπεραίωση κάθε μορφής αιτημάτων των δημοτών. Έτσι δίνεται η  δυνατότητα σε όλους να αποφεύγουν την  αυτοπρόσωπη παρουσία τους στις υπηρεσίες του Δήμου  για να επιλύσουν ζητήματα της καθημερινότητας τους. Μέσω τηλεφώνου στο 23323 50300 μέσω email στο (aitima@naoussa.gr) ή μέσω φόρμας στο site του Δήμου.

Ενημερώνουμε όλους τους δημότες που έχουν κάνει εγγραφή στο site του Δήμου ώστε να λαμβάνουν άμεσα ενημερωτικά μηνύματα στο κινητό τους.

Είναι ευτύχημα το γεγονός ότι μέχρι στιγμής στον Δήμο Νάουσας και ευρύτερα στον Νομό Ημαθίας δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουμε.

Κάνω έκκληση, λοιπόν, σε όλους τους δημότες να παραμείνουν στο σπίτι τους σύμφωνα με τις επιταγές της Πολιτείας αλλά και του Δήμου, προκειμένου να περιορίσουμε την διασπορά του κορονοϊού και να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες, τις οικογένειές μας, τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Ας σεβαστούμε τις συμβουλές των ειδικών.

Για ότι χρειαστούμε ο Δήμος και οι υπηρεσίες του κράτους είναι δίπλα μας.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και ιδιαίτερα το νοσοκομείο και τους εργαζόμενους σε αυτό που δίνουν τον προσωπικό τους αγώνα για να είμαστε όλοι ασφαλείς.

Προχωράμε λοιπόν όλοι μαζί και ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ με αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης».


 Ακολουθεί  το video με το μήνυμα του Δημάρχου Νάουσας:


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την ασφάλεια  των μαθητών

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την...

Σε καθημερινή βάση με μέριμνα την ασφάλεια των μαθητών...

Ερώτηση Κοτίδη προς Μενδώνη:  «Τι σκοπεύετε να κάνετε με την  απαλλοτρίωση των προκτισμάτων  της Παλαιάς Μητρόπολης Βέροιας;»

Ερώτηση Κοτίδη προς Μενδώνη: «Τι σκοπεύετε να κάνετε...

Ερώτηση προς την  Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη,...

Τάσος Μπαρτζώκας :  Άλλη μία διεκδίκησή μας  γίνεται πραγματικότητα  για τις γυναίκες επαγγελματίες και αγρότισσες!

Τάσος Μπαρτζώκας : Άλλη μία διεκδίκησή μας γίνεται...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στην μεγάλη τομή που...

Με τον Σύλλογο Μηχανικών Δημ. Υπαλ. Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας

Με τον Σύλλογο Μηχανικών Δημ. Υπαλ. Κεντρικής...

Συνάντηση με το προεδρείο και τα μέλη του Συλλόγου...

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:  «Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που εκσυγχρονίζουν το φορολογικό σύστημα της χώρας,  ενισχύουν την διαφάνεια των συναλλαγών,  αξιοποιούν νέες τεχνολογίες και βελτιώνουν  τις συνθήκες εξυπηρέτησης των πολιτών»

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις...

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να...

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΕ στον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΕ στον Αστυνομικό Διευθυντή...

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων επισκέψεων σε...

Προσωρινό Συντονιστικό συγκροτήθηκε στη Νέα Αριστερά Ημαθίας

Προσωρινό Συντονιστικό συγκροτήθηκε στη Νέα Αριστερά...

Ξεκίνησε και στην Ημαθία η συγκρότηση της Νέας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...