ΚΚΕ Ημαθίας: «Ο λύκος στην αντάρα χαίρεται»

ΚΚΕ Ημαθίας: «Ο λύκος στην αντάρα χαίρεται»

Από την τοπική Επιτροπή του ΚΚΕ Ημαθίας ανακοινώνο-νται τα εξής:

 «Ο  λύκος  στην αντάρα χαίρεται , λέει  η λαϊκή  παροιμία  και  το περιεχόμενό  της επιβεβαιώνεται  ακόμα μια  φορά  μετά τα  αλλεπάλληλα  κυβερνητικά  μέτρα , που  με αφορμή  την  επιδημία του  κορονοϊού , εμπλουτίζουν  το  ήδη  τεράστιο  οπλοστάσιο  των  επιχειρηματικών ομίλων και  του κεφαλαίου.

   Η κυβέρνηση  βρήκε την  ευκαιρία και  προχωρά  σε  ισχυρό  χτύπημα   των εργασιακών  δικαιωμάτων όπως π.χ η  απελευθέρωση  των απολύσεων, η παραπέρα «ευελιξία» στις  εργασιακές  σχέσεις , η απελευθέρωση του  ωραρίου  κ.ο.κ.

  Έδωσε  την  ευκαιρία  στην μεγαλοεργοδοσία να επιβάλει  ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς, μειώσεις στους μισθούς  κατά  50% για τουλάχιστον έξι μήνες, δηλαδή  μισθούς που  αντιστοιχούν σε  δέκα μέρες δουλειά  το μήνα. Οι  συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν εντάσσονται  σε καμιά  απολύτως ρύθμιση ή προστασία  καθώς  φαίνονται  ως ενεργοί  εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν , οι οποίες  όμως  απολαμβάνουν  όλες τις ευνοϊκές  ρυθμίσεις  καθώς  δεν απολύουν  προσωπικό.Και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα ολόκληρη.

  Επιπλέον  με  την  ΚΥΑ  της  30ης/3/2020  προχωράει  ακόμα παραπέρα  στο τσάκισμα των   εργασιακών  δικαιωμάτων  ρίχνοντας  το λαό στο  καναβάτσο. Και  φυσικά δεν λαμβάνεται  καμιά  μέριμνα για τους  χιλιάδες μακροχρόνια  άνεργους ,που δεν δικαιούνται  επίδομα, στήριξη  και δεν μπορούν  να βρουν δουλειά  σε  συνθήκες  επιδημίας.

  Παράλληλα  συνεχίζει  τη  φτηνή  επικοινωνιακή  πολιτική  της πλασάροντας  το γνωστό  ιδεολόγημα  της «ατομικής  ευθύνης» για  να συσκοτίσει και να συγκαλύψει  τις δικές  της  ευθύνες όπως  και των προηγούμενων  αστικών κυβερνήσεων που με την πολιτική   των περικοπών στη  Δημόσια Υγεία  και την εμπορευματοποίησή της  , την  οδήγησαν στην  εντατική.

  Σήμερα  αναδεικνύεται ακόμα  περισσότερο η  ανάγκη   ο λαός να πάρει την τύχη  στα  χέρια του και να διεκδικήσει  μέσα  από  το ταξικό κίνημα  κάλυψη  των σύγχρονων αναγκών  του.  

Απέναντι στην αγιάτρευτη σαπίλα του καπιταλισμού, απάντηση μπορεί να είναι μόνο ο σοσιαλισμός και η ανωτερότητα ενός συστήματος που στο έδαφος της εργατικής εξουσίας και των κοινωνικοποιημένων μέσων παραγωγής θα διασφαλίσει ένα ανώτερο επίπεδο ζωής για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ - Διευκρίνηση για την λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ -...

Τις προηγούμενες ημέρες ενημερώσαμε το κοινό για το...

Δήμος Νάουσας: Επιτρέπεται από χθες  η χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων

Δήμος Νάουσας: Επιτρέπεται από χθες η χρήση των...

O Δήμος Νάουσας και ειδικότερα η Αντιδημαρχία...

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας με 16 θέματα

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας με 16...

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

Κεφαλαιοκρατική Κρίση - 5. ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ  Γράφει ο Τάσος Σεβαστιάδης

Κεφαλαιοκρατική Κρίση - 5. ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ Γράφει ο Τάσος...

 Αν η αξία υπάρχει και εμφανίζεται μόνο στην...

Σύλληψη για καταδικαστικές αποφάσεις

Σύλληψη για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη στις 23 Μαΐου 2020 το πρωί από αστυνομικούς του...

Εξετάσεις  για την απόκτηση Πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη Ά περιόδου 2020

Εξετάσεις για την απόκτηση Πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη Ά...

 Εξετάσεις για την απόκτηση Πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη...

Τακτική συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Περιφερειακού...

 Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου...

Τάσος Μπαρτζώκας: «Άμεση ανάγκη η ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή της Αλεξάνδρειας και στην ευρύτερη Ημαθία»

Τάσος Μπαρτζώκας: «Άμεση ανάγκη η ενίσχυση της...

Με μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Να προχωρήσουν οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμΕΑ Για όλα τα σημαντικά θέματα της Ημαθίας και όχι μόνο, μίλησε η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου χθες το μεσημέρι σε ραδιοφωνική...

Εν μέσω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων λόγω της επιδημίας του covid-19, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των αποφοίτων της Νομικής Σχολής “FORDHAM  LAW” Νέας Υόρκης του έτους 2020.@@ads-313@@ Λόγω των εκτάκτων συνθηκών, η...

 «Πατριάρχης» θα μπορούσαμε να πούμε της πολύ γνωστής Βεροιώτικης οικογένειας Πολυζωίδη υπήρξε ο Δημήτριος Πολυζωίδης με καταγωγή από το χωριό Ντουρμάνη ή Ντουρμάνι. Κατά μια εκδοχή η καταγωγή τους ήταν...

Η «φωνή» του Πόντου που πολύ πρόωρα σίγησε…Ο Νίκος Καπετανίδης γεννήθηκε στη Ριζούντα τον Δεκέμβρη του 1889. Πατέρας του ο Χαράλαμπος και η μητέρα του Ερμοφύλλη Βελιαρίδου είχαν συνολικά τρία παιδιά.Ο Νίκος,...