ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ! *Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ! *Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Φίλοι μου, καλή σας ημέρα,

 

μερικά χρόνια πριν, μόλις είχε αρχίσει η κρίση και τα μνημόνια, μία παρέα από Ελληνόπουλα, είχε επισκεφθεί τη χώρα της Γερμανίας, στα πλαίσια ενός εκπαιδευτικού προγράμματος.

Όταν με το καλό επιστρέψανε, ένα μήνα μετά, οι νεαροί και οι νεαρές, ενημερώνανε τους γονείς, πως περάσανε, εκθέτανε τις εντυπώσεις τους.

Η συζήτηση λάμβανε χώρο σε μεζεδοπωλείο και όπως είναι εύκολο να καταλάβετε, ο ευσωμούλης - χοντρούλης  - φέρτε μου τον κορονοιό να τον σκίσω, συγνώμη να τον φάω, ήταν και αυτός παρών και άκουγε!

 

Καλά περάσαμε, εάν εξαιρέσεις το νερό, είπανε τα μικρά.

Δεν είχατε μαζί σας εμφιαλωμένο, αναρωτήθηκε ο γονέας ένα (να μην ξεχνιόμαστε!).

Βεβαίως, αλλά όταν καθίσαμε σε μαγαζί και το ακουμπήσαμε στο τραπέζι, αμέσως μας το πήρανε.

 

Αυθόρμητα ψέλισα τα καθάρματα, αλλά είπα άστο δεν πειράζει, τυχαίο περιστατικό, δεν με ένοιαζε κιόλας, απλά κρυφάκουγα.

 

Κάποια στιγμή, έκανα ένα λάθος σε μία λέξη, στα Γερμανικά και άρχισε η ειρωνεία, συμπλήρωσε ο άλλος νεαρός, και στη συνέχεια η καθηγήτρια, όταν με ρώτησε από πού είμαι και απήντησα από την Ελλάδα, εκείνη συμπλήρωσε: «είσαι από αυτούς που τους πληρώνουμε για να ζούνε».

Αυτή την φορά δεν άντεξα και φώναξα, τα καθάρματα δεν αλλάζουνε!

Και γιατί δεν απάντησες, πετάχτηκα.

 

Όταν επισκεφθήκαμε ένα μουσείο, συμπλήρωσε ο ωραίος νεαρός Έλλην, και πήγε να μας εξηγήσει η συγκεκριμένη κυρία, τότε δεν άντεξα και πήρα το λόγο.

Αφήστε, καλύτερα να ενημερώσω εγώ τους φίλους μου, διότι βλέπω ότι τα περισσότερα, από τα εκθέματα είναι αντίγραφα Ελληνικά και θα τους τα πω και στα Aγγλικά και στα Γερμανικά, για να καταλάβετε και εσείς.

Αλήθεια, εμείς στην πατρίδα μου, στην ηλικία των 14 μιλούμε 2 γλώσσες, τα δικά σας παιδιά τουλάχιστον αγγλικά γνωρίζουνε;

Να μου ζήσεις λεβέντη μου, τσίριξα από τη χαρά μου.

Και τι ακολούθησε, ρώτησα.

Ήλθε η χαριστική βολή, από τον νεαρό μαθητή του Μεξικού, ο οποίος συμπλήρωσε, φυσικά και το γνωρίζουμε, ότι αυτά που βλέπουμε είναι Ελληνικά!

 

Φίλοι μου,

ενώ τα μικρά Ελληνόπουλα επαναφέρανε τα βάρβαρα καθάρματα στη θέση τους, εμείς οι γονείς τους, θαμπωμένοι από τα διάφορα οικονομικά πακέτα, που στην ουσία ήταν τοκογλυφικοί δανεισμοί, τα οποία πακέτα επιστρέφανε στους δανειστές, μέσω της κατανάλωσης και της βιομηχανικής αγοράς,

ξεχάσαμε την ταυτότητά μας και πολύ εύκολα δεχθήκαμε να μας λοιδορούνε, να μας χλευάζουνε, να μας υβρίζουν, να μας ταπεινώνουν, ποιοι, τα καθάρματα.

Και επειδή βέβαια δεν υπήρξαμε και τα καλύτερα παιδιά, έχοντας τύψεις (χαρακτηριστικό ανθρώπων και όχι καθαρμάτων), με πολύ ευκολία δεχθήκαμε την πλύση εγκεφάλου, ότι τα μνημόνια είναι για τις καλύτερες ημέρες που θα έλθουν και όχι για το καλό των τραπεζιτών και των τοκογλύφων!

Και τα χρόνια περνούσανε και  οι καλύτερες ημέρες ήταν οι αυτοκτονίες, η διάλυση οικογενειών, το σβήσιμο των ονείρων, η ανεργία, η διάρρρηξη (με τρία ρ) του κοινωνικού ιστού της πατρίδας, η παρατεταμένη ύφεση, τα λουκέτα, …

 

Και επειδή, οι  εθνομηδενιστές εγχώριοι και μη, συνήθως δεν ξεχνάνε, γνωρίζουνε ότι η ιστορία διδάσκει, ότι η Ελλάδα επέζησε, διότι δεν δέχτηκε να υποταχθεί στους ποικίλους εισβολείς, για αυτό φροντίζουνε για την πλαστογράφηση της ιστορίας και την λήθη της αληθινής ιστορίας, με απώτερο σκοπό την απώλεια του έθνους, αφού ο λαός θα έχει χάσει την ταυτότητά του.

 

Και ενώ τα καθάρματα προκαλέσανε δύο παγκόσμιους πολέμους με εκατομμύρια θύματα, ξεχάσανε ότι δεν σταθήκανε στα πόδια τους, με τις δικές τους δυνάμεις, αλλά επειδή άλλοι, τους σήκωσαν και τους βοήθησαν.

Εάν οι σύμμαχοι εφαρμόζανε καθαρά λογιστικά κριτήρια, κριτήρια αγοράς, η Γερμανία ίσως να παραπατούσε ακόμη.

Διασώθηκε όμως με πολιτικά, δημοκρατικά κριτήρια.

Δεν της επιβληθήκανε αβάσταχτα, φονικά, μνημόνια, που ισοπεδώσανε τα συστήματα υγείας.

Εάν καθάρματα έχετε μαγκιά, δώστε τις πολεμικές αποζημιώσεις, αφού εξαφανίσατε ολόκληρες περιοχές!

 

Αναρωτιέμαι, πόσο κάθαρμα μπορεί να είσαι, όταν βλέπεις χιλιάδες νεκρούς καθημερινά, όταν γνωρίζεις ότι η Ευρώπη θα γνωρίσει μία πρωτόγνωρη οικονομική ύφεση, αποτέλεσμα μιας πανδημίας, όταν ξέρεις ότι οι ευρωπαϊκές κοινωνίες υποφέρουν και απειλούνται με διάλυση και εσύ, ω αλαζονικό κάθαρμα, αδιαφορείς!

 

Το αδιάντροπο όχι στο ευρωομόλογο, είναι όχι στην αλληλεγγύη, όχι στην Ευρώπη, όχι στα πολιτισμικά ιδεώδη, όχι στην προσπάθεια ανθρώπων να ζήσουν!

 

Η Ευρώπη που γνωρίζαμε δεν θα υπάρχει πλέον και αυτό γιατί έχει καταπατηθεί κατάφωρα η γενεσιουργός αιτία της, η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών - μελών, με αποτέλεσμα ένα πρωτοφανές αντιευρωπαϊκό κύμα αγανάκτησης, το οποίο διαρκώς θα δυναμώνει.

 

Σε τελική ανάλυση εάν η Ευρώπη, νοείται ως μία οικονομική ένωση κρατών για να δημιουργηθεί μία μεγάλη αγορά για να πουλούν τα προϊόντα τους οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί και οι λοιποί παρατρεχάμενοι του Βορρά και να πλουτίζουν εις βάρος των υπόλοιπων χωρών, τότε καθάρματα ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω!

 

Φίλοι μου,

αυτή την ώρα κρίνεται το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης.

Εάν οι ηγέτες των κρατών της Ενωμένης Ευρώπης, αποφασίσουνε να εγγυηθούνε την ασφάλεια των πολιτών τους, η οποία ασφάλεια προυποθέτει την οικονομική τους επιβίωση, τότε η Ευρώπη θα διασωθεί.

 

Εάν όμως επικρατήσει η άποψη των καθαρμάτων, τότε είναι προφανές ότι η γηραιά ήπειρος θα βυθιστεί στο χάος και σε μία μακρά περίοδο ύφεσης, με οδυνηρά αποτελέσματα.

 

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αξίες που έσβησαν ή αντικαταστάθηκαν (β)

Αξίες που έσβησαν ή αντικαταστάθηκαν (β)

Του ιερέως: Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΣυνεχίζουμε, φίλοι...

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας του μήνα Μαΐου 2020

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών...

 Κατά τη διάρκεια του μήνα Μαΐου του 2020, στις...

Δήμος Βέροιας: Μεταφορά οστών σε χωνευτήριο, όσων πέθαναν έως το τέλος του 1980

Δήμος Βέροιας: Μεταφορά οστών σε χωνευτήριο, όσων...

--Όσοι επιθυμούν να τα μεταφέρουν σε άλλα κοιμητήρια...

18.ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΤΟ 1821. -

18.ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΤΟ 1821. - "Εγώ...

Γράφει ο Παν. Παπαδόπουλος-ΦιλόλογοςΟ Αθανάσιος...

Τρείς  εβδομάδες Linasexclusive jewels store στη Βέροια

Τρείς εβδομάδες Linasexclusive jewels store στη Βέροια

 Η μεγάλη αγάπη μας, ο ενθουσιασμός , η ολοκληρωτική...

Γερασμένα δένδρα... αλλά με φορτίο πολιτισμού!!! *Του Πάρη Παπακανάκη

Γερασμένα δένδρα... αλλά με φορτίο πολιτισμού!!! *Του...

Φωτό: Γενική άποψη της Βέροιας στα 1916  (Αρχείο...

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΧΤΕΣ!

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΧΤΕΣ!

Του Ιωάννη Ιασ. ΒελέντζαΔιπλ. Ηλεκτρολόγου...

Τα Windows ξέρουν για τ’ Άστρα; *του Γιάννη Ναζλίδη

Τα Windows ξέρουν για τ’ Άστρα; *του Γιάννη Ναζλίδη

Και επιτέλους σταμάτα να διαβάζεις τους TIMES...Την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Η μεγάλη αγάπη μας, ο ενθουσιασμός , η ολοκληρωτική αφοσίωση και η αποφασιστικότητα για την εκπλήρωση του στόχου μας, μας οδήγησε εν μέσω μιας πρωτόγνωρης για τον πλανήτη υγειονομικής κρίσης να τολμήσουμε...

Φωτό: Γενική άποψη της Βέροιας στα 1916  (Αρχείο Γεώργιου Παπασουλιώτη)Έχουμε την τύχη αλλά ταυτόχρονα και το βάρος πολιτισμικής ευθύνης να διαβιούμε σε μία πόλη με αδιάλειπτη κατοίκηση που χάνεται στα βάθη...

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά του ΕΚΑΒ, αλλά και των πληρωμάτων δύο μοτοσυκλετών της Ομάδας ΔΙΑΣ που εκλήθησαν πριν λίγο και συγκεκριμένα στις 7.30 το απόγευμα στην συμβολή των οδών Κωττουνίου και...

Με αισθήματα αγωνίας των ιδιοκτητών τους, για την πορεία του φετινού καλοκαιριού, άνοιξαν χθες  Δευτέρα 1 Ιουνίου τα ξενοδοχεία της Ημαθίας, με νέους όρους λόγω της πανδημίας, για τους οποίους ενημερώθηκαν...