Τη συνέχιση της διανομής σχολικών γευμάτων σε παιδιά Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζητά ο Τάσος Μπαρτζώκας

Τη συνέχιση της διανομής σχολικών γευμάτων σε παιδιά Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζητά ο Τάσος Μπαρτζώκας

Με επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως ζητά ο Τάσος Μπαρτζώκας να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διανομή των σχολικών γευμάτων σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μεταφέροντας της την αγωνία που βιώνουν πολλοί γονείς, ως επί το πλείστον με χαμηλά εισοδήματα.

Από το πρόγραμμα σίτισης και διανομής σχολικών γευμάτων επωφελούνται χιλιάδες παιδιά που φοιτούν σε δημοτικά σχολεία όλης της Επικράτειας, ενώ μάλιστα, για πολλά από αυτά, το γεύμα που μοιράζεται στα σχολεία, καθίσταται απαραίτητο, καθώς οι οικογένειες τους βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση.

Όπως δηλώνει ο βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας «στην αντιμετώπιση κατά της πανδημίας υφίσταται μεγαλύτερη η ανάγκη να επιδεικνύει η πολιτική ηγεσία ευελιξία και ταχύτητα, ενώ καθίσταται επιτακτικότερο να προστατευτούν περισσότερο οι ευάλωτες ομάδες, ιδιαίτερα δε τα παιδιά».

Για το εν λόγω ζήτημα ο Τάσος Μπαρτζώκας θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες με τις οποίες θα διασφαλιστεί η διανομή τους, καθώς και για την υποβολή προτάσεων, υπό τις οποίες η τελευταία είναι εφικτή.

 

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

 

Προς: την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως

Θέμα:   Συνέχιση του Προγράμματος Σχολικών Γευμάτων, για όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή των σχολείων

 Αξιότιμη κα. Υπουργέ,

 Η πανδημία που αντιμετωπίζει η παγκόσμια κοινότητα, συμπεριλαμβανόμενης και της χώρας μας, ανασύρει στο προσκήνιο εντονότερα το ζήτημα των ανισοτήτων, είτε υπό την οικονομική, είτε υπό την κοινωνική τους εκδοχή. Κατ’ αυτόν τον τρόπο καλούνται οι πολιτικές ηγεσίες, να επιδείξουν ετοιμότητα, προκειμένου κατά το διάστημα που η πανδημία περιορίζει δραστικά το οικογενειακό εισόδημα, να περιορίζονται οι αρνητικές επιπτώσεις που βιώνουν οι οικονομικά αδύναμοι, αλλά και να ανακοπεί ο κίνδυνος της οικονομικής τους εξαθλίωσης.

Σε αυτό το επίπεδο η ελληνική κυβέρνηση, πέραν των αποφάσεων που έλαβε για την έγκαιρη αντιμετώπιση του υγειονομικού κινδύνου, επέδειξε μεγάλη ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, ενώ απέδειξε επίσης τον κοινωνικό της προσανατολισμό, δείχνοντας μεγάλη ευαισθησία τόσο στο γενικό πληθυσμό, όσο και στις ευάλωτες ομάδες.

Υπό το πρίσμα ότι η λήψη μέτρων είναι μια ιδιαίτερα δυναμική διαδικασία, γεγονός που αποδεικνύεται εν τοις πράγμασι, καθώς ο κατάλογος των μέτρων εμπλουτίζεται διαρκώς, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας σε ένα ζήτημα που μου τίθεται έντονα από τους συμπολίτες μου στην Ημαθία και απαιτεί την άμεση ενεργοποίηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα δημοτικά σχολεία, πέραν της παύσης των μαθημάτων συνοδεύτηκε και από την αναστολή του διαμοιρασμού των σχολικών γευμάτων σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ο θεσμός των σχολικών γευμάτων κατά το διάστημα της ανάληψης της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, επεκτάθηκε σε περισσότερους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε αριθμητικό επίπεδο, γεγονός που καταδεικνύει την προτεραιότητα της εξαρχής, ως προς την στήριξη των αδύναμων οικονομικών στρωμάτων.

Η παύση της διανομής σχολικών γευμάτων έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία στους γονείς, τα παιδιά των οποίων συμμετέχουν στο πρόγραμμα σίτισης, ιδιαίτερα σε αυτούς που πλήττονται από την αναστολή της εργασιακής δραστηριότητας τους. Κάποιοι από αυτούς ανήκουν σε ιδιαίτερα ευάλωτες ομάδες και αδυνατούν κατά την παρούσα συγκυρία να προσφέρουν αξιοπρεπή σίτιση σε παιδιά μικρής ηλικίας, θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλή ανάπτυξη τους και την ίδια την υγεία τους.

Το γεγονός ότι δεν υφίστανται ακόμη τεκμηριωμένες ενδείξεις σχετικά με την επιστροφή στην κανονικότητα, άρα και την επιστροφή στην εργασία, καθιστά επιτακτικότερη την ανάγκη να ληφθεί απόφαση για την εξασφάλιση της συνέχειας του προγράμματος σχολικών γευμάτων, αξιοποιώντας κάθε δυνατό μέσο, ώστε να διαμοιράζονται καθημερινά και για όσο διάστημα διαρκούν τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας. Ως εκ τούτου, σας καλώ να μεριμνήσετε επί του ζητήματος και να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

 Με εκτίμηση

Αναστάσιος Μπαρτζώκας

Βουλευτής Ημαθίας, Νέα Δημοκρατία

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού στους δρόμους ευθύνης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω ΣΔΙΤ

Αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού στους δρόμους ευθύνης της...

 Δημοπρατείται άμεσα το μεγάλο έργο του...

Τα φλέγοντα ζητήματα των εκπαιδευτικών έθεσε χθες ο Λ. Τσαβδαρίδης στην Υπουργό Παιδείας

Τα φλέγοντα ζητήματα των εκπαιδευτικών έθεσε χθες ο Λ....

Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων...

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλεξάνδρειας ευχαριστεί τον «ΜΑΣΟΥΤΗ»

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλεξάνδρειας...

 Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, ο...

Με μειωμένο ΦΠΑ από Δευτέρα, καφές, ροφήματα, αναψυκτικά εισιτήρια, κ.α.

Με μειωμένο ΦΠΑ από Δευτέρα, καφές, ροφήματα,...

 Aπό τη Δευτέρα, 1η Ιουνίου, ενεργοποιούνται οι νέοι...

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας 1 Ιουνίου στις 6.00 μ.μ.

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας...

 Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο...

Στην κρίση των πολιτών θέτει τις δράσεις της η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, απαντώντας για τις εκδηλώσεις της Γενοκτονίας

Στην κρίση των πολιτών θέτει τις δράσεις της η...

Η  Εύξεινος  Λέσχη  Βέροιας   θέλοντας να ενημερώσει...

           Δήμος Βέροιας: Παραχώρηση σχολικών χώρων σε συλλόγους για το 2020-2021

Δήμος Βέροιας: Παραχώρηση σχολικών χώρων σε...

   --Κατάθεση αιτημάτων μέχρι τις 20 Ιουνίου  ...

Μεγαλύτερη χρηματοδότηση ζητούν οι  ΔΕΥΑ της χώρας από την κυβέρνηση, για να ανταπεξέλθουν στην κρίση  της πανδημίας

Μεγαλύτερη χρηματοδότηση ζητούν οι ΔΕΥΑ της χώρας από...

 Την αύξηση της οικονομικής ενίσχυση των Δ.Ε.Υ.Α. μέσω...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Ν. Καρανικόλας: Η Νάουσα αλλάζει «σελίδα» και μπαίνει ενεργά στον δρόμο της ανάπτυξηςΤο «πράσινο φως» από την Κυβέρνηση δόθηκε για την χρηματοδότηση ύψους 10,7 εκατ. ευρώ που αφορά στην υλοποίηση σημαντικών...

Η «Ανάληψη» είναι Δεσποτική εορτή και η λέξη στην Καινή Διαθήκη αντιπροσωπεύει τη μετάβαση του Χριστού στους ουρανούς. Θεωρείται στην εκκλησιαστική παράδοση ως η ολοκλήρωση της αποστολής του Κυρίου επί...

Κατέληξε σήμερα πρωί Τρίτης, μετά από νοσηλεία 6 ημερών στο νοσοκομείο Βέροιας, ο γνωστός Σελιώτης Γιάννης Κόκκινος(Πατσιαβούρας) σε ηλικία 74 ετών. Παλιός αυτοκινητιστής και επί χρόνια μέχρι την...

Σε ηλικία 84 χρονών έφυγε από τη ζωή, ο Βεροιώτης πολιτικός μηχανικός Δημήτρης (Τάκης)Ζαμάνης, με έντονη πολιτική και κοινωνική δράση στον τόπο του και τον Νομό Ημαθίας, από την δεκαετία του 1970 και μέχρι τις...