Σε καλό κλίμα και ομαλότατα κύλησε η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη

Σε καλό κλίμα και ομαλότατα κύλησε η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη

Χθες καταγράφηκε η πρώτη εξ αποστάσεως συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στην ιστορία του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας. Γενικά η διαδικασία κύλησε ομαλά και υπήρξε μεγάλη συμμετοχή. Τα προ ημερησίας θέματα, αφορούσαν κυρίως ενημερώσεις από τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των νομικών προσώπων για την έκτακτη κατάσταση λόγω κορωνοϊού, ενώ τέθηκαν ερωτήματα από τους επικεφαλής των παρατάξεων, αλλά και από δημοτικούς συμβούλους. 


Ο επικεφαλής της παράταξης «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» Παύλος Παυλίδης έθεσε το θέμα μετασχηματισμού των  βρεφονηπιακών σταθμών σε βρεφικούς, λόγω της μειωμένης πλέον συμμετοχής παιδιών που στρέφονται πλέον στις κρατικές δομές και ανέφερε ότι ίσως χρειάζονται μελέτες και διαδικασίες με άδειες κλπ. 


Ο επικεφαλής της παράταξης «Προτεραιότητα στον Πολίτη» Αντώνης Μαρκούλης ζήτησε διευρυμένη αναστολή πληρωμής των δημοτικών τελών για μεγαλύτερο διάστημα στο σύνολο των πολιτών και συγκεκριμένα για 2+2 μήνες,  ενώ πρότεινε την ετοιμασία και διάθεση χώρων ιδιοκτησίας του δήμου σε περίπτωση  εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού.


Ο πρόεδρος του Δη.Βρε.Στα. Θεανώ Ζωγιοπούλου, Κώστας Βασιλειάδης πρότεινε την αγορά συστήματος απολύμανσης χώρων με νανοτεχνολογία που παράγει νεφέλωμα χωρίς τοξικότητα και με αυτό τον τρόπο να απολυμαίνουν  ΚΑΠΗ, παιδικούς σταθμούς, ΚΕΠ κλπ και να το διατηρήσουν και για μελλοντική χρήση. Επίσης απάντησε στον κ. Παυλίδη αναφορικά με τον βρεφονηπιακό Θεανώ Ζωγιοπούλου, ότι παρακολουθούν το θέμα και ότι υπάρχει τροποποίηση στην χρηματοδότηση από το υπουργείο προκειμένου να προχωρήσουν σε τροποποίηση.


 Ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Κελεσίδης απευθύνθηκε προς την αρμόδια αντιδήμαρχο Παιδείας Συρμούλα  Τζήμα για την ανάγκη διάθεσης σχολικών γευμάτων τώρα που είναι κλειστά τα σχολεία γιατί υπάρχουν οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.


Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Θανάσης Δέλλας  αναφέρθηκε στην συνεργασία με την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξαν αφού ο δήμος ενεργοποιήθηκε 1 εβδομάδα νωρίτερα από το υπουργείο.  Με ευαισθησία και αφουγγραζόμενοι τις ανάγκες των συμπολιτών, ξεκίνησαν την καταγραφή των οικογενειών που δεν έχουν υπολογιστές, αγόρασαν  100 υπολογιστές με παρελκόμενο εξοπλισμό(κάμερα, ηχεία, μικρόφωνο) και τα δάνεισαν, ενώ θα διαθέσουν άλλους 25 τις επόμενες ημέρες.


Η αντιδήμαρχος Παιδείας Συρμούλα Τζήμα-Τόπη αναφέρθηκε στα αντανακλαστικά του δήμου που ήταν δίπλα στους διευθυντές των σχολείων και στους μαθητές από την πρώτη στιγμή. Για τα σχολικά γεύματα απάντησε στον κ. Κελεσίδη ότι έχουν ήδη προνοήσει και απήυθυναν έγγραφο στο αρμόδιο υπουργείο που είναι υπεύθυνο για τα γεύματα  να μεριμνήσει για να συνεχιστούν τα γεύματα στις οικογένειες που έχουν ανάγκη. Επίσης πρόσθεσε ότι διέθεσαν τις σχολικές καθαρίστριες σε άλλα κτίρια του δήμου για να συνεισφέρουν στον αγώνα για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού.


Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Στέλιος Ασλάνογλου υπογράμμισε μόνο την άψογη λειτουργία της λαϊκής αγοράς και ότι τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφάλειας και πρόληψης.  


Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαδόπουλος είπε εξαρχής ότι ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των ειδικών, μοίρασαν αντισηπτικά γάντια μάσκες, στο προσωπικό και δημιουργήθηκε πρόγραμμα κυλιόμενο για να μην υπάρχει συγχρωτισμός των εργαζομένων. «Κάνουμε ενέργειες ουσίας, απολύμανση κάδων και χώρων, όπου χρειάζεται και όχι για εντυπώσεις» πρόσθεσε. Ενώ μίλησε για ολοκληρωμένο σχέδιο με μέτρα κατά του κορωνοϊού σε φάσεις. Ανέφερε ότι βρισκόμαστε στην 1η  φάση. Ωστόσο είπε ότι αν χρειαστεί και ελπίζει να μην χρειαστεί ότι υπάρχει σχέδιο με ειδικό εξοπλισμό για αντιμετώπιση πιο δύσκολων καταστάσεων.


Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Στέργιος Διαμάντης μίλησε για την πρωτοπορία τους να συνταχθεί ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης από την ΔΕΥΑΒ σε 3 ενότητες για τον κορωνοϊό, έχουν ληφθεί ήδη  τα μέτρα της 1ης ενότητας, ωστόσο υπάρχουν μέτρα 2ης και 3ης ενότητας σε περίπτωση που εμφανιστούν περισσότερα κρούσματα. Επίσης πρόσθεσε ότι θα παρέμβει προσωπικά στους βουλευτές Ημαθίας για να υπάρξει αλλαγή στις συμβάσεις των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» σε αορίστου χρόνου ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους.


Ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος μίλησε για το έγκαιρο κλείσιμο των  ΚΑΠΗ πριν τις εξαγγελίες μέτρων της κυβέρνησης, όπως και την σφράγιση των κλειστών και ανοιχτών αθλητικών χώρων στη συνέχεια. Έκανε μνεία στο προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι», αφού αυτό το διάστημα έχουν διπλασιαστεί οι εξυπηρετούμενοι δημότες  σε διανομή ζεστού φαγητού και ψώνια, ενώ μίλησε για τα μέτρα προστασίας που λαμβάνει  για το προσωπικό που πηγαίνει σε ιδιωτικούς χώρους. Τέλος απάντησε στον κ. Παυλίδη για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ότι είναι στην σκέψη τους και θα το προχωρήσουν.


Ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης κατέθεσε πρόταση για ονοματοδοσία δρόμου της πόλης προς τιμή του Μανώλη Γλέζου. Απάντησε στον κ. Παυλίδη ότι στοχεύουν μέχρι τον Σεπτέμβριο 2021 να λειτουργούν  8 νέα βρεφονηπιακά τμήματα στο κτίριο της Κυψέλης. Όσο για τα δημοτικά τέλη, ανέφερε ότι δεν θα πληρώσουν οι επιχειρήσεις όσο είναι κλειστές. Ωστόσο είπε ότι θα ελέγξουν ποιοι δημότες έχουν ανάγκη, για να προχωρήσουν σε περαιτέρω απαλλαγές, ωστόσο δεν έχουν ακόμη δεδομένα και δεν μπορεί να δεσμευτεί για κάτι συγκεκριμένο ακόμη.


 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με 2ωρη καθυστέρηση χθες ο πρωινός εμβολιασμός στο Κ.Υ. Βέροιας λόγω… ψυγείου

Με 2ωρη καθυστέρηση χθες ο πρωινός εμβολιασμός στο Κ.Υ....

 Ένα πρόβλημα στη θερμοκρασία του  ψυγείου στο Κέντρο...

Μόνο 3 θετικά κρούσματα στα Λύκεια της Ημαθίας την πρώτη ημέρα των self tests

Μόνο 3 θετικά κρούσματα στα Λύκεια της Ημαθίας την...

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα έγινε η επιστροφή των...

Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος: Ο μαθητής από τη Θεσσαλονίκη που εξασφάλισε υποτροφία 97% για το Yale

Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος: Ο μαθητής από τη...

Ο μαθητής από τη Θεσσαλονίκη που πήρε υποτροφία για το...

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Ανοίγουν τη Δευτέρα 12 Απριλίου τα πρακτορεία ΟΠΑΠ,...

Πώς πετάμε τα χρησιμοποιημένα self-test μετά τη χρήση τους;

Πώς πετάμε τα χρησιμοποιημένα self-test μετά τη χρήση τους;

Την Δευτέρα 12 Απριλίου, καθηγητές και μαθητές Λυκείων...

Ελέγχονται πέτρες στην εκσκαφή της ΔΕΥΑΒ στο κέντρο της Βέροιας που διακόπτουν και πάλι τις εργασίες

Ελέγχονται πέτρες στην εκσκαφή της ΔΕΥΑΒ στο κέντρο...

Και νέο «πάγωμα» των εργασιών της ΔΕΥΑΒ για την...

Δεν ανοίγει το 1ο ΓΕΛ Βέροιας τη Δευτέρα λόγω εργασιών

Δεν ανοίγει το 1ο ΓΕΛ Βέροιας τη Δευτέρα λόγω εργασιών

Από τον Δήμο Βέροιας αποφασίστηκε η αναστολή της δια...

Προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας και το δώρο Πάσχα

Προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας και το δώρο...

 Τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, θα ξεκινήσει η προπληρωμή...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Και νέο «πάγωμα» των εργασιών της ΔΕΥΑΒ για την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο κέντρο της Βέροιας είχαμε το πρωί της Παρασκευής. Μετά την ασφαλή μεταφορά του ανθρώπινου σκελετού που βρέθηκε στην οδό...

Στην Ευρωπαϊκή κοινωνία του WiFi4EU μπαίνει ο Δήμος Βέροιας, με την εγκατάσταση δικτύου πρόσβασης στο ίντερνετ σε πέντε σημεία ενδιαφέροντος της πόλης. Η καθημερινότητα των δημοτών όλων των ηλικιακών ομάδων...

Όπως τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη νωρίτερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τα self test θα βρίσκονται στα ράφια των φαρμακείων από την επόμενη εβδομάδα, νωρίτερα από την πρώτη...

Το "Πειρατολόγιο" βρέθηκε στην "Ηρωική πόλη της Νάουσας" και αποκαλύπτει μέσα σε 20 λεπτά όλους πολιτιστικούς θησαυρούς που υπάρχουν διάσπαρτοι στη περιοχή της, από τον τόπο συνάντησης του...