Σε καλό κλίμα και ομαλότατα κύλησε η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη

Σε καλό κλίμα και ομαλότατα κύλησε η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη

Χθες καταγράφηκε η πρώτη εξ αποστάσεως συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στην ιστορία του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας. Γενικά η διαδικασία κύλησε ομαλά και υπήρξε μεγάλη συμμετοχή. Τα προ ημερησίας θέματα, αφορούσαν κυρίως ενημερώσεις από τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των νομικών προσώπων για την έκτακτη κατάσταση λόγω κορωνοϊού, ενώ τέθηκαν ερωτήματα από τους επικεφαλής των παρατάξεων, αλλά και από δημοτικούς συμβούλους. 


Ο επικεφαλής της παράταξης «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» Παύλος Παυλίδης έθεσε το θέμα μετασχηματισμού των  βρεφονηπιακών σταθμών σε βρεφικούς, λόγω της μειωμένης πλέον συμμετοχής παιδιών που στρέφονται πλέον στις κρατικές δομές και ανέφερε ότι ίσως χρειάζονται μελέτες και διαδικασίες με άδειες κλπ. 


Ο επικεφαλής της παράταξης «Προτεραιότητα στον Πολίτη» Αντώνης Μαρκούλης ζήτησε διευρυμένη αναστολή πληρωμής των δημοτικών τελών για μεγαλύτερο διάστημα στο σύνολο των πολιτών και συγκεκριμένα για 2+2 μήνες,  ενώ πρότεινε την ετοιμασία και διάθεση χώρων ιδιοκτησίας του δήμου σε περίπτωση  εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού.


Ο πρόεδρος του Δη.Βρε.Στα. Θεανώ Ζωγιοπούλου, Κώστας Βασιλειάδης πρότεινε την αγορά συστήματος απολύμανσης χώρων με νανοτεχνολογία που παράγει νεφέλωμα χωρίς τοξικότητα και με αυτό τον τρόπο να απολυμαίνουν  ΚΑΠΗ, παιδικούς σταθμούς, ΚΕΠ κλπ και να το διατηρήσουν και για μελλοντική χρήση. Επίσης απάντησε στον κ. Παυλίδη αναφορικά με τον βρεφονηπιακό Θεανώ Ζωγιοπούλου, ότι παρακολουθούν το θέμα και ότι υπάρχει τροποποίηση στην χρηματοδότηση από το υπουργείο προκειμένου να προχωρήσουν σε τροποποίηση.


 Ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Κελεσίδης απευθύνθηκε προς την αρμόδια αντιδήμαρχο Παιδείας Συρμούλα  Τζήμα για την ανάγκη διάθεσης σχολικών γευμάτων τώρα που είναι κλειστά τα σχολεία γιατί υπάρχουν οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.


Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Θανάσης Δέλλας  αναφέρθηκε στην συνεργασία με την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξαν αφού ο δήμος ενεργοποιήθηκε 1 εβδομάδα νωρίτερα από το υπουργείο.  Με ευαισθησία και αφουγγραζόμενοι τις ανάγκες των συμπολιτών, ξεκίνησαν την καταγραφή των οικογενειών που δεν έχουν υπολογιστές, αγόρασαν  100 υπολογιστές με παρελκόμενο εξοπλισμό(κάμερα, ηχεία, μικρόφωνο) και τα δάνεισαν, ενώ θα διαθέσουν άλλους 25 τις επόμενες ημέρες.


Η αντιδήμαρχος Παιδείας Συρμούλα Τζήμα-Τόπη αναφέρθηκε στα αντανακλαστικά του δήμου που ήταν δίπλα στους διευθυντές των σχολείων και στους μαθητές από την πρώτη στιγμή. Για τα σχολικά γεύματα απάντησε στον κ. Κελεσίδη ότι έχουν ήδη προνοήσει και απήυθυναν έγγραφο στο αρμόδιο υπουργείο που είναι υπεύθυνο για τα γεύματα  να μεριμνήσει για να συνεχιστούν τα γεύματα στις οικογένειες που έχουν ανάγκη. Επίσης πρόσθεσε ότι διέθεσαν τις σχολικές καθαρίστριες σε άλλα κτίρια του δήμου για να συνεισφέρουν στον αγώνα για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού.


Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Στέλιος Ασλάνογλου υπογράμμισε μόνο την άψογη λειτουργία της λαϊκής αγοράς και ότι τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφάλειας και πρόληψης.  


Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαδόπουλος είπε εξαρχής ότι ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των ειδικών, μοίρασαν αντισηπτικά γάντια μάσκες, στο προσωπικό και δημιουργήθηκε πρόγραμμα κυλιόμενο για να μην υπάρχει συγχρωτισμός των εργαζομένων. «Κάνουμε ενέργειες ουσίας, απολύμανση κάδων και χώρων, όπου χρειάζεται και όχι για εντυπώσεις» πρόσθεσε. Ενώ μίλησε για ολοκληρωμένο σχέδιο με μέτρα κατά του κορωνοϊού σε φάσεις. Ανέφερε ότι βρισκόμαστε στην 1η  φάση. Ωστόσο είπε ότι αν χρειαστεί και ελπίζει να μην χρειαστεί ότι υπάρχει σχέδιο με ειδικό εξοπλισμό για αντιμετώπιση πιο δύσκολων καταστάσεων.


Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Στέργιος Διαμάντης μίλησε για την πρωτοπορία τους να συνταχθεί ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης από την ΔΕΥΑΒ σε 3 ενότητες για τον κορωνοϊό, έχουν ληφθεί ήδη  τα μέτρα της 1ης ενότητας, ωστόσο υπάρχουν μέτρα 2ης και 3ης ενότητας σε περίπτωση που εμφανιστούν περισσότερα κρούσματα. Επίσης πρόσθεσε ότι θα παρέμβει προσωπικά στους βουλευτές Ημαθίας για να υπάρξει αλλαγή στις συμβάσεις των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» σε αορίστου χρόνου ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους.


Ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος μίλησε για το έγκαιρο κλείσιμο των  ΚΑΠΗ πριν τις εξαγγελίες μέτρων της κυβέρνησης, όπως και την σφράγιση των κλειστών και ανοιχτών αθλητικών χώρων στη συνέχεια. Έκανε μνεία στο προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι», αφού αυτό το διάστημα έχουν διπλασιαστεί οι εξυπηρετούμενοι δημότες  σε διανομή ζεστού φαγητού και ψώνια, ενώ μίλησε για τα μέτρα προστασίας που λαμβάνει  για το προσωπικό που πηγαίνει σε ιδιωτικούς χώρους. Τέλος απάντησε στον κ. Παυλίδη για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ότι είναι στην σκέψη τους και θα το προχωρήσουν.


Ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης κατέθεσε πρόταση για ονοματοδοσία δρόμου της πόλης προς τιμή του Μανώλη Γλέζου. Απάντησε στον κ. Παυλίδη ότι στοχεύουν μέχρι τον Σεπτέμβριο 2021 να λειτουργούν  8 νέα βρεφονηπιακά τμήματα στο κτίριο της Κυψέλης. Όσο για τα δημοτικά τέλη, ανέφερε ότι δεν θα πληρώσουν οι επιχειρήσεις όσο είναι κλειστές. Ωστόσο είπε ότι θα ελέγξουν ποιοι δημότες έχουν ανάγκη, για να προχωρήσουν σε περαιτέρω απαλλαγές, ωστόσο δεν έχουν ακόμη δεδομένα και δεν μπορεί να δεσμευτεί για κάτι συγκεκριμένο ακόμη.


 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γρίφος παραμένει ακόμα η άρση του lockdown

Γρίφος παραμένει ακόμα η άρση του lockdown

Αλλάζουν συνεχώς οι ενδεχόμενες ημερομηνίες για την...

Ο Αλέξης Τσίπρας για τις πρωτοβουλίες της Δημόσιας  Βιβλιοθήκης Βέροιας

Ο Αλέξης Τσίπρας για τις πρωτοβουλίες της Δημόσιας ...

Τα καλά νέα κυκλοφορούν γρήγορα και με ανάρτησή του  ο...

Καθαρίστε τα τζάκια πριν τα ανάψετε! - «Συναγερμός» χθες το απόγευμα στην οδό Σμύρνης

Καθαρίστε τα τζάκια πριν τα ανάψετε! - «Συναγερμός»...

Ήρθαν αυτές τις ημέρες τα πρώτα κρύα, άναψαν τα τζάκια,...

Φάρσα ασυνείδητου το τηλεφώνημα για βόμβα στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Φάρσα ασυνείδητου το τηλεφώνημα για βόμβα στο...

Φάρσα κάποιου ασυνείδητου αποδείχθηκε το τηλεφώνημα...

Στον ουρανό πλέον, έγινε το αστεράκι της εγγονής του…

Στον ουρανό πλέον, έγινε το αστεράκι της εγγονής του…

-Ε, μικρούλη, το βλέπεις αυτό το αστεράκι; Όταν πεθάνω...

Ικανοποίηση Μπαρτζώκα για το πλαφόν στα τεστ Covid

Ικανοποίηση Μπαρτζώκα για το πλαφόν στα τεστ Covid

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2020 ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ Τάσος...

Μπορεί να μπει στον πεζόδρομο όχημα διανομής πετρελαίου χωρίς άδεια; -  Ο προϊστ. της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας Χ. Καπουρτίδης εξηγεί στον ΑΚΟΥ 99.6 την διαδικασία

Μπορεί να μπει στον πεζόδρομο όχημα διανομής...

Ο προϊστάμενος επιχειρησιακού σχεδιασμού και...

Εξιτήριο πήρε ο Αρχιεπίσκοπος «Θα υπερνικήσουμε τον εχθρό με τη βοήθεια του Θεού και της Επιστήμης»

Εξιτήριο πήρε ο Αρχιεπίσκοπος «Θα υπερνικήσουμε τον...

Εξιτήριο από το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός έλαβε χθες...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σαν σήμερα πριν 33 χρόνια έφτασε στο τέλος του ταξιδιού της ζωής του, ο ιδρυτής του ΛΑΟΥ, Ζήσης Πατσίκας. Ένα ταξίδι ζωής τόσο μεγάλο και συναρπαστικό, που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει  το σενάριο μιας...

Θεόφιλος Κουπίδης: "Υπάρχει μείωση στους εθελοντές αιμοδότες λόγω Covid"Στο πόλεμο τα νοσοκομεία έχουν πάντα αυξημένες ανάγκες για αίμα και όπως όλοι γνωρίζουμε ο σημερινός άτυπος πόλεμος δεν αποτελεί...

Ανακοίνωση εξέδωσε Περιβαλλοντική περιηγητική ομάδα Βέροιας σχετικά με φόλες που βάζουν στο Άλσους Παπάγου. Αναλυτικά αναφέρει: Εχθές το βράδυ πληροφορηθήκαμε για ακόμη έναν θάνατο σκύλου από φόλα στην...

Ολοκληρώνεται ο "Τοίχος της μνήμης" του Αρχαιολογικού Μουσείου Βέροιας, αφού όλο και περισσότερες εικόνες "ζώντων" και "ηρώων" βρίσκουν την θέση τους, χάρη στην ομάδα των συντηρητών, που έχουν...