Σε καλό κλίμα και ομαλότατα κύλησε η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη

Σε καλό κλίμα και ομαλότατα κύλησε η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη

Χθες καταγράφηκε η πρώτη εξ αποστάσεως συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στην ιστορία του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας. Γενικά η διαδικασία κύλησε ομαλά και υπήρξε μεγάλη συμμετοχή. Τα προ ημερησίας θέματα, αφορούσαν κυρίως ενημερώσεις από τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των νομικών προσώπων για την έκτακτη κατάσταση λόγω κορωνοϊού, ενώ τέθηκαν ερωτήματα από τους επικεφαλής των παρατάξεων, αλλά και από δημοτικούς συμβούλους. 


Ο επικεφαλής της παράταξης «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» Παύλος Παυλίδης έθεσε το θέμα μετασχηματισμού των  βρεφονηπιακών σταθμών σε βρεφικούς, λόγω της μειωμένης πλέον συμμετοχής παιδιών που στρέφονται πλέον στις κρατικές δομές και ανέφερε ότι ίσως χρειάζονται μελέτες και διαδικασίες με άδειες κλπ. 


Ο επικεφαλής της παράταξης «Προτεραιότητα στον Πολίτη» Αντώνης Μαρκούλης ζήτησε διευρυμένη αναστολή πληρωμής των δημοτικών τελών για μεγαλύτερο διάστημα στο σύνολο των πολιτών και συγκεκριμένα για 2+2 μήνες,  ενώ πρότεινε την ετοιμασία και διάθεση χώρων ιδιοκτησίας του δήμου σε περίπτωση  εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού.


Ο πρόεδρος του Δη.Βρε.Στα. Θεανώ Ζωγιοπούλου, Κώστας Βασιλειάδης πρότεινε την αγορά συστήματος απολύμανσης χώρων με νανοτεχνολογία που παράγει νεφέλωμα χωρίς τοξικότητα και με αυτό τον τρόπο να απολυμαίνουν  ΚΑΠΗ, παιδικούς σταθμούς, ΚΕΠ κλπ και να το διατηρήσουν και για μελλοντική χρήση. Επίσης απάντησε στον κ. Παυλίδη αναφορικά με τον βρεφονηπιακό Θεανώ Ζωγιοπούλου, ότι παρακολουθούν το θέμα και ότι υπάρχει τροποποίηση στην χρηματοδότηση από το υπουργείο προκειμένου να προχωρήσουν σε τροποποίηση.


 Ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Κελεσίδης απευθύνθηκε προς την αρμόδια αντιδήμαρχο Παιδείας Συρμούλα  Τζήμα για την ανάγκη διάθεσης σχολικών γευμάτων τώρα που είναι κλειστά τα σχολεία γιατί υπάρχουν οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.


Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Θανάσης Δέλλας  αναφέρθηκε στην συνεργασία με την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξαν αφού ο δήμος ενεργοποιήθηκε 1 εβδομάδα νωρίτερα από το υπουργείο.  Με ευαισθησία και αφουγγραζόμενοι τις ανάγκες των συμπολιτών, ξεκίνησαν την καταγραφή των οικογενειών που δεν έχουν υπολογιστές, αγόρασαν  100 υπολογιστές με παρελκόμενο εξοπλισμό(κάμερα, ηχεία, μικρόφωνο) και τα δάνεισαν, ενώ θα διαθέσουν άλλους 25 τις επόμενες ημέρες.


Η αντιδήμαρχος Παιδείας Συρμούλα Τζήμα-Τόπη αναφέρθηκε στα αντανακλαστικά του δήμου που ήταν δίπλα στους διευθυντές των σχολείων και στους μαθητές από την πρώτη στιγμή. Για τα σχολικά γεύματα απάντησε στον κ. Κελεσίδη ότι έχουν ήδη προνοήσει και απήυθυναν έγγραφο στο αρμόδιο υπουργείο που είναι υπεύθυνο για τα γεύματα  να μεριμνήσει για να συνεχιστούν τα γεύματα στις οικογένειες που έχουν ανάγκη. Επίσης πρόσθεσε ότι διέθεσαν τις σχολικές καθαρίστριες σε άλλα κτίρια του δήμου για να συνεισφέρουν στον αγώνα για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού.


Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Στέλιος Ασλάνογλου υπογράμμισε μόνο την άψογη λειτουργία της λαϊκής αγοράς και ότι τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφάλειας και πρόληψης.  


Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαδόπουλος είπε εξαρχής ότι ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των ειδικών, μοίρασαν αντισηπτικά γάντια μάσκες, στο προσωπικό και δημιουργήθηκε πρόγραμμα κυλιόμενο για να μην υπάρχει συγχρωτισμός των εργαζομένων. «Κάνουμε ενέργειες ουσίας, απολύμανση κάδων και χώρων, όπου χρειάζεται και όχι για εντυπώσεις» πρόσθεσε. Ενώ μίλησε για ολοκληρωμένο σχέδιο με μέτρα κατά του κορωνοϊού σε φάσεις. Ανέφερε ότι βρισκόμαστε στην 1η  φάση. Ωστόσο είπε ότι αν χρειαστεί και ελπίζει να μην χρειαστεί ότι υπάρχει σχέδιο με ειδικό εξοπλισμό για αντιμετώπιση πιο δύσκολων καταστάσεων.


Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Στέργιος Διαμάντης μίλησε για την πρωτοπορία τους να συνταχθεί ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης από την ΔΕΥΑΒ σε 3 ενότητες για τον κορωνοϊό, έχουν ληφθεί ήδη  τα μέτρα της 1ης ενότητας, ωστόσο υπάρχουν μέτρα 2ης και 3ης ενότητας σε περίπτωση που εμφανιστούν περισσότερα κρούσματα. Επίσης πρόσθεσε ότι θα παρέμβει προσωπικά στους βουλευτές Ημαθίας για να υπάρξει αλλαγή στις συμβάσεις των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» σε αορίστου χρόνου ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους.


Ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος μίλησε για το έγκαιρο κλείσιμο των  ΚΑΠΗ πριν τις εξαγγελίες μέτρων της κυβέρνησης, όπως και την σφράγιση των κλειστών και ανοιχτών αθλητικών χώρων στη συνέχεια. Έκανε μνεία στο προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι», αφού αυτό το διάστημα έχουν διπλασιαστεί οι εξυπηρετούμενοι δημότες  σε διανομή ζεστού φαγητού και ψώνια, ενώ μίλησε για τα μέτρα προστασίας που λαμβάνει  για το προσωπικό που πηγαίνει σε ιδιωτικούς χώρους. Τέλος απάντησε στον κ. Παυλίδη για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ότι είναι στην σκέψη τους και θα το προχωρήσουν.


Ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης κατέθεσε πρόταση για ονοματοδοσία δρόμου της πόλης προς τιμή του Μανώλη Γλέζου. Απάντησε στον κ. Παυλίδη ότι στοχεύουν μέχρι τον Σεπτέμβριο 2021 να λειτουργούν  8 νέα βρεφονηπιακά τμήματα στο κτίριο της Κυψέλης. Όσο για τα δημοτικά τέλη, ανέφερε ότι δεν θα πληρώσουν οι επιχειρήσεις όσο είναι κλειστές. Ωστόσο είπε ότι θα ελέγξουν ποιοι δημότες έχουν ανάγκη, για να προχωρήσουν σε περαιτέρω απαλλαγές, ωστόσο δεν έχουν ακόμη δεδομένα και δεν μπορεί να δεσμευτεί για κάτι συγκεκριμένο ακόμη.


 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετά το ρεκόρ αιτήσεων αυξάνονται οι δικαιούχοι για τον Κοινωνικό Τουρισμό

Μετά το ρεκόρ αιτήσεων αυξάνονται οι δικαιούχοι για...

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για...

Και μετά το μάζεμα, η Γιορτή του Κερασιού  στο Ροδοχώρι!

Και μετά το μάζεμα, η Γιορτή του Κερασιού στο Ροδοχώρι!

Τελειώνει το μάζεμα των κερασιών και το ορεινό...

Ρημάζουν αβοήθητα τα παλιά βεροιώτικα σπίτια

Ρημάζουν αβοήθητα τα παλιά βεροιώτικα σπίτια

Η παλιά Βέροια από την πλευρά του ποταμού Τριπόταμου,...

Χρόνια και δεκαετίες, τα ίδια και τα ίδια

Χρόνια και δεκαετίες, τα ίδια και τα ίδια

Τόσα χρόνια τα ίδια… Η ίδια τιμή, η «άγνωστη τιμή»,...

Φυσικό μεταλλικό νερό ΣΕΛΙ: Νέες Διεθνείς Χρυσές Διακρίσεις για την άριστη ποιότητα και απαράμιλλη γεύση του!

Φυσικό μεταλλικό νερό ΣΕΛΙ: Νέες Διεθνείς Χρυσές...

Απευθείας από πηγή φυσικής ροής, κάθε σταγόνα του...

Παραμένει αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ ο Ημαθιώτης επιχειρηματίας Γεδεών Βούλης

Παραμένει αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ ο Ημαθιώτης...

Τον Γιώργο Κωνσταντόπουλο ως πρόεδρο, καθώς και τα...

Ο Απ. Παύλος του Βαρλάμη μέσα από βιτρίνες της τοπικής Αγοράς (φωτό)

Ο Απ. Παύλος του Βαρλάμη μέσα από βιτρίνες της τοπικής...

Ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες η πρωτότυπη έκθεση...

Χθες πιστοί προσκύνησαν την Αγ. Κυριακή στο εκκλησάκι του βράχου της οδού Βερόης (φωτό - βίντεο)

Χθες πιστοί προσκύνησαν την Αγ. Κυριακή στο εκκλησάκι...

Οι ψαλμωδίες του ιερέα και του ψάλτη έξω από το γραφικό...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η παλιά Βέροια από την πλευρά του ποταμού Τριπόταμου, που από την οργιώδη βλάστηση, λόγω της εποχής, δυσκολεύεσαι να δεις τη ροή της. Περπατώντας στα παλιά παραδοσιακά σοκάκια της Μπαρμπούτας, πραγματικά...

Απευθείας από πηγή φυσικής ροής, κάθε σταγόνα του φυσικού μεταλλικού νερού ΣΕΛΙ αναβλύζει κρυστάλλινα καθαρή και συνεχίζει να κερδίζει διεθνείς διακρίσεις για την άριστη ποιότητα και απαράμιλλη γεύση...

Οι ψαλμωδίες του ιερέα και του ψάλτη έξω από το γραφικό εκκλησάκι της Αγ. Κυριακής που είναι χτισμένο στον βράχο επί της οδού Βερόης προσέλκυσαν χθες το απόγευμα πιστούς που άναψαν το κεράκι τους για να...

Δεν πέρασε μια εβδομάδα που το συνεργείο του δήμου Βέροιας καθάρισε και ευπρέπισε τα παρτέρια επί της οδού Βενιζέλου, φυτεύοντας λουλούδια και διορθώνοντας το αυτόματο σύστημα ποτίσματος και η εικόνα σε...