ΚΟΡΟΝΟΪΟΙ… *Γράφει ο  Τάσος Σεβαστιάδης

ΚΟΡΟΝΟΪΟΙ… *Γράφει ο Τάσος Σεβαστιάδης

 To Σάββατο 4 Απρίλη περιμέ-νω μπρος στην TV τις νέες ανα-κοινώσεις της επιτροπής διαχεί-ρισης της πανδημίας. Υπάρχουν αμφιλεγόμενες και αντικρουόμε-νες απόψεις για την πανδημία.

 Ο πλανητάρχης Τραμπ λέει για τον κορονοϊό, ο κινέζικος ιός. Οι κινέζοι, αλλά και άλλοι, λένε ότι ο κορονοϊός είναι ένα κατασκεύασμα που ξέφυγε μέσα από τα εργαστήρια έρευνας των ΗΠΑ. Λέγονται ίσως και άλλα περισσότερα. Η αλήθεια είναι όμως ότι αποτελεί μια πραγματικότητα ο κορονοϊός που μπήκε με μια τραγικότητα στη ζωή μας, φεύγει κόσμος. Επίσης αλήθεια είναι ότι και από τις άλλες μορφές γρίπης, τα προηγούμενα χρόνια, είχαμε απώλειες. Μάλιστα σημα-ντικές. Μου έλεγε φίλος που είναι σε θέση να ξέρει, ότι το 2016 στην Ιταλία υπήρχαν από την κοινή γρίπη, που αρκε-τοί κάνουν εμβόλια, 26.000 νεκροί. Και στη χώρα μας φέτος υπάρχουν πάνω από 100 απώλειες από την κοινή γρίπη.

Όμως παρόντος του κορονοϊού και παίρνοντας προφυ-λάξεις μήπως υπάρχει μια υπερβολή που φτάνει σε είδος τρομοκράτησης του κόσμου; Μέτρα παίρνονται και είναι μέτρα υπέρ των κατεχόντων.

Όλα αυτά σκέφτομαι περιμένοντας μπροστά στην TV την ενημέρωση της επιτροπής.

Αρχίζει ο κ. Τσιόδρας και λέει για κρούσματα, λέει για πο-σοστά αντρών – γυναικών, λέει για 62 νεκρούς. Τον ακούω που λέει: Μένουμε σπίτι γιατί ο κορονοϊός τρέχει με τέτοια ταχύτητα που κανένα σύστημα υγείας ΟΣΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ και να είναι δεν μπορεί να τον σταματήσει. Δηλαδή κ. καθηγητά μου στην Ιταλία, Ισπανία έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα ο κο-ρονοϊός και πεθαίνει κόσμος; Πριν δύο ώρες μίλησα με φίλο μου στις Βρυξέλες και μου είπε για εκεί: «χιλιάδες άνθρωποι συνωστίζονται στα νοσοκομεία του Βελγίου».

Όμως εκεί οι δικοί τους «ήρωες» είναι χωρίς μάσκες – φόρμες – στολές χωρίς Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Και εκεί όπως στην Ιταλία, την Ισπανία ξεπούλησαν την δημό-σια υγεία. Όλα στο όνομα του ΛΙΓΟΤΕΡΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ δεν ξεπουλήθηκαν; Καμάρωναν όταν κόβανε ΜΕΘ – γιατρούς – υλικά και ρήμαζαν τα Εθνικά τους Συστήματα Υγείας.

Εκεί που δεν πρόλαβαν να ξηλώσουν τα ΕΣΥ τους και να παραδώσουν την υγεία του κόσμου σαν εμπόρευμα στους μεγαλοκλινικάρχες έχουν λιγότερα θύματα μεταξύ αυτών και εμείς.

Αν δεν είναι η απόλυτη ντροπή για τις ΗΠΑ, που βλέ-πουμε εικόνες, να στοιβάζουν σε γήπεδα και σε τσαΐρια τους χτυπημένους από τον ιό, τότε πιο πράγμα είναι η ντροπή; Η Αμερική η πιο πλούσια χώρα στον κόσμο! Και ξέρετε γιατί είναι πλούσια; Γιατί δεν έχει μέριμνα ούτε συστήματα υγείας ούτε νοιάζεται για το λαό της που είναι έρμαιο στις πανδημί-ες. Αφού δεν πληρώνουν μένουν τα χρήματα στα σεντούκια της ολιγαρχίας.

ΥΓ1. Οι γιατροί στη χώρα μας και σ’ όλο τον κόσμο δεν είναι «ήρωες». Είναι οι καθημερινοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας που μπορεί να είναι και φίλοι μας. Είναι λειτουργοί που δώσανε τον όρκο τους στον Ιπποκράτη να «θάλπουν τον ασθενή» και έτσι σ’ αυτά τα πλαίσια ασκούν το λει-τούργημά τους με πανανθρώπινη συνέπεια. ΗΡΩΕΣ τους έκαναν αυτοί που τους άφησαν χωρίς ΜΕΘ, χωρίς μάσκες, χωρίς στολές και τους χειροκροτούν υποκριτικά από τα πλούσια μπαλκόνια τους.

ΥΓ2. Για τους «ήρωες» εργαζόμενούς τους μιλάνε και οι μεγαλοσουπερμαρκετάδες χωρίς ντροπή. Τους τσακίζουν ψυχή και σώμα και τους κοροϊδεύουν και από πάνω.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευχαριστίες  του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ευχαριστίες του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ευχαριστεί θερμά...

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής για τον  «20ο  Δρόμο Θυσίας»

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής...

Συνεχίζονται με ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον από...

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου Κοινότητας Νάουσας

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου...

 Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε, τη Δευτέρα 15/4/2024 το...

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με...

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Καφέ...

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας  Συνελήφθη ανήλικος για καλλιέργεια  δενδρυλλίων κάνναβης που καλλιεργούσαν με τον πατέρα του στο σπίτι τους

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας Συνελήφθη...

Στις 22 Απριλίου 2024 το μεσημέρι σε περιοχή της...

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή Φλόγα στην πορεία της για το Παρίσι

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή...

Παρά την βροχόπτωση και την χαμηλή θερμοκρασία...

Δήμαρχος Βέροιας: Ξεκάθαρη αδικία στην  χρηματοδότηση του Δήμου Βέροιας -Εμείς κ. Τζιτζικώστα δεν πρέπει να βαδίσουμε προς το 2030;  -Συνέντευξη Τύπου χθες, με απάντηση Βοργιαζίδη στην Περιφέρεια

Δήμαρχος Βέροιας: Ξεκάθαρη αδικία στην χρηματοδότηση...

«Ξεκάθαρα, μπορούμε να πούμε ότι ο Δήμος μας αδικήθηκε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...