«Ημερολόγιο Καραντίνας» στο greekhandball.com: Η Έλσα Μάστακα τονίζει: «Ο αθλητισμός μας έμαθε την πειθαρχία, τη συνέπεια και την υπομονή, για να πορευτούμε σ’ αυτές τις συνθήκες»

«Ημερολόγιο Καραντίνας» στο greekhandball.com: Η Έλσα Μάστακα τονίζει: «Ο αθλητισμός μας έμαθε την πειθαρχία, τη συνέπεια και την υπομονή, για να πορευτούμε σ’ αυτές τις συνθήκες»

Στο «Ημερολόγιο Καραντίνας» του greekhandball.com, έγραψε η αθλήτρια της Βέροιας 2017, Έλσα Μάστακα, την οποία και ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή της.


«Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Η ζωή μας ακόμα σε καραντίνα, πρωτόγνωρες καταστάσεις που σχεδόν αποκλείεται κάποιος να τις είχε φανταστεί. Θα τις χαρακτήριζα ακόμα και εμπειρία.

Το σήμερα και το αύριο παραμένουν ένα ερωτηματικό. Oι μέρες είναι ιδιαίτερες και απαιτείται σεβασμός και ευθύνη προς τον άνθρωπο, πρώτα και κύρια. Καλώς ή κακώς, με τα δεδομένα του σήμερα, ο αθλητισμός μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, αλλά στα δύσκολα φαίνεται η πραγματική του αξία.Όσον αφορά τη δική μου καθημερινότητα, ευτυχώς, δεν έχει αλλάξει αισθητά γιατί εξακολουθώ να εργάζομαι, αλλά τ’ απογεύματά μου είναι πλέον κενά. Δεν το κρύβω ότι μου λείπει η αθλητική μου οικογένεια, οι φίλοι, τα ταξίδια. Ειλικρινά πρέπει να σκεφτούμε πολύ καλά την επομένη φόρα που θα πούμε ότι δεν έχουμε την "όρεξη" να κάνουμε προπόνηση ή ότι δεν έχουμε χρόνο να συναντήσουμε κάποιους ανθρώπους.

Πρέπει επίσης να σκεφτούμε ακόμα και το γεγονός ότι δεν θέλουμε να πηγαίνουμε καθημερινά στη δουλειά, σε μια εποχή που δηλώνουμε ευτυχισμένοι που έχουμε την εργασία μας, σαν μια διέξοδο από την καθημερινή "μοναξιά".


Είναι στενάχωρο να βλέπω κλειστά γήπεδα, προπονητικά κέντρα, διακοπή του πρωταθλήματος επ’ αόριστον ,αλλά κάθε αθλητής οφείλει να κρατά ζωντανή την ελπίδα για την ομαλή επανέναρξή του. Βέβαια αυτό είναι κάτι που το έχουμε εναποθέσει στην κρίση των ειδικών, ευελπιστώντας ότι όλοι θα πράξουν με γνώμονα την εξασφάλιση της υγείας των αθλητών.

Aυτό που με λυπεί επίσης είναι ότι θα πρέπει (μάλλον)  να περάσω ένα καλοκαίρι χωρίς beach handball. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η αναβολή των διοργανώσεων από τους υπεύθυνους, θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου. Ωστόσο, αν μας έμαθε κάτι ο αθλητισμός, είναι την πειθαρχεία στις δυσκολίες, τη συνέπεια και την υπομονή, που αποτελούν μεγάλες αρετές για να πορευτούμε σ΄ αυτές τις συνθήκες.Ναι, δεν μπορούμε να αγωνιστούμε εκεί που έχουμε μάθει αλλά βρίσκουμε τον τρόπο να παραμένουμε υγιείς σωματικά και ψυχικά, ξοδεύοντας ευχάριστα χρόνο με τις οικογένειές μας, να διαβάζουμε περισσότερο, να επικοινωνούμε και να βρίσκουμε εναλλακτικούς τρόπους εκγύμνασης και γιατί όχι να φιλοσοφήσουμε και λίγο διαφορετικά τη ζωή μας.

Ο κορονοϊός, μας επέβαλε ένα τάιμ άουτ  και οφείλουμε να μένουμε πιστοί στην τήρηση των μέτρων και των κανόνων υγιεινής για να μην οδηγηθούμε στο game over.
Τώρα είναι η ώρα για άμυνα. Για να μπορέσουμε πολύ σύντομα να βρεθούμε ξανά στα γήπεδα» .

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παλικαρίσια κέρδισε ο Ζαφειράκης  τον Δούκα στην Αθήνα

Παλικαρίσια κέρδισε ο Ζαφειράκης τον Δούκα στην Αθήνα

Παλικαρίσια νίκη πέτυχε ο Ζαφειράκης στην Αθήνα, την...

Με Εθνικό Κοζάνης ξεκινούν την προσπάθεια ανόδου τα κορίτσια του Φιλίππου Βέροιας

Με Εθνικό Κοζάνης ξεκινούν την προσπάθεια ανόδου τα...

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της Β' φάσης του...

Ήττα στα... σημεία για τον Φέρωνα Βέροιας στις Συκιές

Ήττα στα... σημεία για τον Φέρωνα Βέροιας στις Συκιές

Την ήττα με 30-28 γνώρισε ο Φέρωνας Βέροιας στις Συκιές...

Άνετο πέρασμα από την Κέρκυρα και πρόκριση για τα κορίτσια του Φιλίππου Βέροιας

Άνετο πέρασμα από την Κέρκυρα και πρόκριση για τα...

Εύκολο ήταν το πέρασμα του Φιλίππου Βέροιας από την...

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Πάλεψε αλλά έχασε από την ισχυρή ΑΕΚ ο Ζαφειράκης

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Πάλεψε αλλά έχασε από την ισχυρή ΑΕΚ ο...

Πάλεψε απέναντι στην ισχυρή ΑΕΚ ο Ζαφειράκης Νάουσας,...

Την ΑΕΚ υποδέχεται ο Ζαφειράκης, με Εκμάθηση ο Φέρωνας - Στην Κέρκυρα τα κορίτσια του Φιλίππου

Την ΑΕΚ υποδέχεται ο Ζαφειράκης, με Εκμάθηση ο Φέρωνας...

Ανακοινώθηκε από την ΟΧΕ το πρόγραμμα της ερχόμενης...

Αναπτυξιακό τουρνουά χάντμπολ στην Πιερία

Αναπτυξιακό τουρνουά χάντμπολ στην Πιερία

Στις 6-8 Σεπτεμβρίου 2024 ο ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης...

Έλενα Κερλίδη. Μια κυπελλούχος ανάμεσά μας!

Έλενα Κερλίδη. Μια κυπελλούχος ανάμεσά μας!

Κυπελλούχος Ελλάδας με την ομάδα χαντ-μπολ του ΠΑΟΚ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η ανακοίνωση του προέδρου του ΦΙΛΙΠΠΟΥ Βέροιας, Γιώργου Φύκατα στην επίσημη σελίδα του Φιλίππου  στο facebook:Στο ίδιο έργο θεατές!!!!Δυστυχώς για μια φορά ακόμα επιβεβαιώνεται ο κανόνας που λέει ότι...

Εύκολη νίκη πανηγύρισε ο Ζαφειράκης Νάουσας στην έδρα του απέναντι στον Αρχέλαο Κατερίνης καθώς επικράτησε με 33-24 και παρέμεινε σταθερά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι...

Handball Premier (19η-20η αγωνιστική) Σάββατο 17 Μαρτίου 2018Handball Premier (19η αγωνιστική)Δαϊς 14:00, ΑΣΕ Δούκα- Διομήδης Άργους (Πατιός- Τσιάνας, Αντωνόπουλος)Σπίτι του Χάντμπολ 17:00 (ΕΡΤ3), ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV- AEK (Μπέτμαν-...

Μια ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών πήρε ο Α.Σ Βέροιας 2017 καθώς επικράτησε στην Κέρκυρα επι του Φαίακα με 22-13.Οι φιλοξενούμενοι πήραν από το πρώτο ημίχρονο ένα προβάδισμα στο σκορ, το οποίο...