Πρώτη συνάντηση για την αποκριά της Νάουσας

Πρώτη συνάντηση για την αποκριά της Νάουσας

Η διοργάνωση των εφετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων "Νάουσα-Αποκριά 2014" ήταν το θέμα της πρώτης ευρείας σύσκεψης που έγινε στο δημαρχείο το βράδυ της Τρίτης, με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών. Σκοπός της συνάντησης ήταν να τεθούν οι γενικές κατευθύνσεις, να καταγραφούν απόψεις, προτάσεις και δράσεις που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων το διάστημα από την Τσικνοπέμπτη (20-2) έως και την Καθαρά Δευτέρα (3-3).

Στην αρχή της σύσκεψης ο δήμαρχος Τάσος Καραμπατζός, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η διοργάνωση της Αποκριάς είναι μία συλλογική προσπάθεια που χρειάζεται το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των συλλόγων και των πολιτών. Επεσήμανε ότι ο Δήμος, όπως κάθε χρόνο, υποστηρίζει σε όλα τα επίπεδα την οργάνωση των εκδηλώσεων με επίκεντρο την ανάδειξη και την προστασία του μοναδικού δρώμενου "Γενίτσαροι και Μπούλες". Είπε, ότι παρά τις δυσκολίες και τη γενικότερη κρίση που βιώνουμε όλοι, η Αποκριά στη Νάουσα είναι κορυφαίο πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός, το οποίο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες στην πόλη, ιδιαίτερα το αποκριάτικο τριήμερο προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στην τοπική οικονομία. Αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που προγραμματίζει ο Δήμος την περίοδο της Αποκριάς, όπως η παρουσίαση σε ανοικτή εκδήλωση της μελέτης που εκπόνησε το Α.Π.Θ. (Καθηγήτρια κα. Σκουτέρη) για το δρώμενο "Γενίτσαροι και Μπούλες" και την προβολή του ντοκιμαντέρ του διακεκριμένου έλληνα σκηνοθέτη κ. Παντελή Βούλγαρη, τα εγκαίνια του προσκτίσματος του Σησαμοτριβείου στο διατηρητέο κτίριο "Μάκη" κ.ά. Απηύθυνε κάλεσμα στους εκπροσώπους των φορέων και τους πολίτες να συνεργαστούν με την Οργανωτική Επιτροπή και την επικεφαλής Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Μαρία Καρυδά, συμμετέχοντας και προωθώντας προτάσεις που μπορούν να υποστηριχθούν οικονομικά και τεχνικά από τον Δήμο, όσο και από τους επαγγελματίες που έχουν και το μεγαλύτερο μερίδιο των ωφελειών από τους επισκέπτες.

 

Στην εισήγησή της, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μαρία Καρυδά, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι είναι η πρώτη σύσκεψη της Οργανωτικής Επιτροπής, η οποία με την εκπροσώπηση φορέων και συλλόγων που έμπρακτα προσφέρουν στον πολιτισμό και τον τουρισμό,  έχει στόχο μια πρώτη ανταλλαγή προτάσεων για την καλύτερη διοργάνωση των εφετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων. Σημείωσε, ότι παρότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος, από το Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου έχει γίνει προεργασία για το εφετινό πρόγραμμα, και ότι σύντομα με την επεξεργασία των νέων προτάσεων της Επιτροπής, θα εμπλουτιστούν οι εκδηλώσεις με αποκορύφωμα το αποκριάτικο τριήμερο από 1 έως 3 Μαρτίου 2014. Τόνισε ότι μία από νέες κατευθύνσεις της εφετινής Αποκριάς είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων και την Καθαρά Δευτέρα, αλλά και η ενεργός συμμετοχή μαθητών των γυμνασίων και λυκείων του δήμου. Είπε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν συναντήσεις με τους Πολιτιστικούς-Λαογραφικούς Συλλόγους του διευρυμένου Δήμου Νάουσας, λέγοντας ότι η συμμετοχή τους, όπως κάθε χρόνο, θα καλύπτει τον βασικό κορμό του αποκριάτικου προγράμματος, καθώς επίσης και με θεατρικά σχήματα, σατυρικές ομάδες και παραγωγικούς φορείς. 

Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις και ιδέες, οι οποίες και καταγράφηκαν από το Γραφείο Πολιτισμού, ώστε στην επόμενη σύσκεψη να προχωρήσει το έργο της Επιτροπής. 

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν: η Πρόεδρος του Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης κ. Ευδοξία Ιτσκάρα, εκ μέρους της Συμβουλίου Δημ. Κοινότητας Νάουσας η κ. Βίκυ Μώκιου και ο κ. Θεοδόσης Σιώψης, ο επί σειρά ετών Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Αποκριάς κ. Κώστας Περισοράτης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας κ. Δημήτρης Μάντσιος, εκ μέρους του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας (NIFF) ο Γεν. Δ/ντης κ. Νίκος Κουτσουγιάννης, ο Πρόεδρος του συλλόγου ARTVILLE κ. Φώτης Νταβόρας, εκ μέρους του Συλλόγου Φίλοι του Καρναβαλιού Νάουσας η κ. Όλγα Αδαμίδου, ο επαγγελματίας κ. Νίκος Κουτσογιάννης, ο δημοσιογράφος κ. Θανάσης Μυλωνάς, η κ. Αφροδίτη Καλαϊτζή, και το στέλεχος του Γραφείου Πολιτισμού του Δήμου κ. Στάθης Τριανταφύλλου. Επίσης, στην Επιτροπή συμμετέχουν, αλλά λόγω κωλύματος δεν παραβρέθηκαν στη συνάντηση, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου και του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης Νάουσας.   

Τέλος η κ. Καρυδά, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των φορέων και τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, τονίζοντας ότι η Οργανωτική Επιτροπή είναι ανοικτή στη συμμετοχή κι άλλων συλλόγων ή πολιτών που θέλουν να συνεισφέρουν προτάσεις και να προσφέρουν δημιουργικό έργο στη διοργάνωση της εφετινής Αποκριάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ποιες είναι οι διαδικασίες  για την νόμιμη λειτουργία των Αθλητικών Σωματείων

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ποιες είναι οι διαδικασίες για την νόμιμη...

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας...

Σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό διοργανώνει ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας

Σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό διοργανώνει ο...

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου...

Δυναμική κινητοποίηση Γονέων στην Ειρηνούπολη για το άλυτο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών

Δυναμική κινητοποίηση Γονέων στην Ειρηνούπολη για το...

Από τον σύλλογο Γονέων των Σχολείων Ειρηνούπολης...

Σε διαβούλευση το σχέδιο για τα «Μέτρα ελέγχου της αγοράς γάλακτος»

Σε διαβούλευση το σχέδιο για τα «Μέτρα ελέγχου της...

Μέχρι την Κυριακή 25 ΝοεμβρίουΣε δημόσια διαβούλευση...

Συνάντηση του Προέδρου της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ   Π. Δραγκόλα με τον Περιφερειάρχη   Δ. Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη

Συνάντηση του Προέδρου της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ Π. Δραγκόλα με τον...

Τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων...

Δηλώσεις Σταικούρα – Βεσυρόπουλου για την έκθεση προϋπολογισμού της Βουλής

Δηλώσεις Σταικούρα – Βεσυρόπουλου για την έκθεση...

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας,...

Το δισέλιδο μιας παλιάς εφημερίδας

Το δισέλιδο μιας παλιάς εφημερίδας

Του Ορέστη ΣιδηρόπουλουΣκάλιζα τα χαρτιά μου,...

Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο διοργανώνουν   Αστυνομικοί, Δικηγόροι   και Εκπαιδευτικοί της Ημαθίας

Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο...

Ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία των...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας ως αρμόδια υπηρεσία για την εποπτεία και τον έλεγχο επί των αθλητικών σωματείων, ανακοινώνει ότι για την εύρυθμη...

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας διοργανώνει σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό (bulling) -σε συνεργασία με την κα Τασιώνα Αθηνά (επισκέπτρια υγείας) και το Πανεπιστήμιο Κύπρου- την...

Από τον σύλλογο Γονέων των Σχολείων Ειρηνούπολης (Γυμνασίου Λ.Τ. - Δημοτικών) έγιναν γνωστά τα εξής: "Κινητοποίηση των γονέων του Γυμνασίου - Λυκείου Ειρηνούπολης είχαμε την Τετάρτη για το πρόβλημα που...

Μέχρι την Κυριακή 25 ΝοεμβρίουΣε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από χθες στην ιστοσελίδα του Yπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) με θέμα τα «Μέτρα ελέγχου...