Πρώτη συνάντηση για την αποκριά της Νάουσας

Πρώτη συνάντηση για την αποκριά της Νάουσας

Η διοργάνωση των εφετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων "Νάουσα-Αποκριά 2014" ήταν το θέμα της πρώτης ευρείας σύσκεψης που έγινε στο δημαρχείο το βράδυ της Τρίτης, με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών. Σκοπός της συνάντησης ήταν να τεθούν οι γενικές κατευθύνσεις, να καταγραφούν απόψεις, προτάσεις και δράσεις που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων το διάστημα από την Τσικνοπέμπτη (20-2) έως και την Καθαρά Δευτέρα (3-3).

Στην αρχή της σύσκεψης ο δήμαρχος Τάσος Καραμπατζός, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η διοργάνωση της Αποκριάς είναι μία συλλογική προσπάθεια που χρειάζεται το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των συλλόγων και των πολιτών. Επεσήμανε ότι ο Δήμος, όπως κάθε χρόνο, υποστηρίζει σε όλα τα επίπεδα την οργάνωση των εκδηλώσεων με επίκεντρο την ανάδειξη και την προστασία του μοναδικού δρώμενου "Γενίτσαροι και Μπούλες". Είπε, ότι παρά τις δυσκολίες και τη γενικότερη κρίση που βιώνουμε όλοι, η Αποκριά στη Νάουσα είναι κορυφαίο πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός, το οποίο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες στην πόλη, ιδιαίτερα το αποκριάτικο τριήμερο προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στην τοπική οικονομία. Αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που προγραμματίζει ο Δήμος την περίοδο της Αποκριάς, όπως η παρουσίαση σε ανοικτή εκδήλωση της μελέτης που εκπόνησε το Α.Π.Θ. (Καθηγήτρια κα. Σκουτέρη) για το δρώμενο "Γενίτσαροι και Μπούλες" και την προβολή του ντοκιμαντέρ του διακεκριμένου έλληνα σκηνοθέτη κ. Παντελή Βούλγαρη, τα εγκαίνια του προσκτίσματος του Σησαμοτριβείου στο διατηρητέο κτίριο "Μάκη" κ.ά. Απηύθυνε κάλεσμα στους εκπροσώπους των φορέων και τους πολίτες να συνεργαστούν με την Οργανωτική Επιτροπή και την επικεφαλής Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Μαρία Καρυδά, συμμετέχοντας και προωθώντας προτάσεις που μπορούν να υποστηριχθούν οικονομικά και τεχνικά από τον Δήμο, όσο και από τους επαγγελματίες που έχουν και το μεγαλύτερο μερίδιο των ωφελειών από τους επισκέπτες.

 

Στην εισήγησή της, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μαρία Καρυδά, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι είναι η πρώτη σύσκεψη της Οργανωτικής Επιτροπής, η οποία με την εκπροσώπηση φορέων και συλλόγων που έμπρακτα προσφέρουν στον πολιτισμό και τον τουρισμό,  έχει στόχο μια πρώτη ανταλλαγή προτάσεων για την καλύτερη διοργάνωση των εφετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων. Σημείωσε, ότι παρότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος, από το Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου έχει γίνει προεργασία για το εφετινό πρόγραμμα, και ότι σύντομα με την επεξεργασία των νέων προτάσεων της Επιτροπής, θα εμπλουτιστούν οι εκδηλώσεις με αποκορύφωμα το αποκριάτικο τριήμερο από 1 έως 3 Μαρτίου 2014. Τόνισε ότι μία από νέες κατευθύνσεις της εφετινής Αποκριάς είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων και την Καθαρά Δευτέρα, αλλά και η ενεργός συμμετοχή μαθητών των γυμνασίων και λυκείων του δήμου. Είπε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν συναντήσεις με τους Πολιτιστικούς-Λαογραφικούς Συλλόγους του διευρυμένου Δήμου Νάουσας, λέγοντας ότι η συμμετοχή τους, όπως κάθε χρόνο, θα καλύπτει τον βασικό κορμό του αποκριάτικου προγράμματος, καθώς επίσης και με θεατρικά σχήματα, σατυρικές ομάδες και παραγωγικούς φορείς. 

Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις και ιδέες, οι οποίες και καταγράφηκαν από το Γραφείο Πολιτισμού, ώστε στην επόμενη σύσκεψη να προχωρήσει το έργο της Επιτροπής. 

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν: η Πρόεδρος του Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης κ. Ευδοξία Ιτσκάρα, εκ μέρους της Συμβουλίου Δημ. Κοινότητας Νάουσας η κ. Βίκυ Μώκιου και ο κ. Θεοδόσης Σιώψης, ο επί σειρά ετών Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Αποκριάς κ. Κώστας Περισοράτης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας κ. Δημήτρης Μάντσιος, εκ μέρους του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας (NIFF) ο Γεν. Δ/ντης κ. Νίκος Κουτσουγιάννης, ο Πρόεδρος του συλλόγου ARTVILLE κ. Φώτης Νταβόρας, εκ μέρους του Συλλόγου Φίλοι του Καρναβαλιού Νάουσας η κ. Όλγα Αδαμίδου, ο επαγγελματίας κ. Νίκος Κουτσογιάννης, ο δημοσιογράφος κ. Θανάσης Μυλωνάς, η κ. Αφροδίτη Καλαϊτζή, και το στέλεχος του Γραφείου Πολιτισμού του Δήμου κ. Στάθης Τριανταφύλλου. Επίσης, στην Επιτροπή συμμετέχουν, αλλά λόγω κωλύματος δεν παραβρέθηκαν στη συνάντηση, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου και του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης Νάουσας.   

Τέλος η κ. Καρυδά, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των φορέων και τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, τονίζοντας ότι η Οργανωτική Επιτροπή είναι ανοικτή στη συμμετοχή κι άλλων συλλόγων ή πολιτών που θέλουν να συνεισφέρουν προτάσεις και να προσφέρουν δημιουργικό έργο στη διοργάνωση της εφετινής Αποκριάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και αλήθεια

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και...

  Από τη  Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ γνωστοποιούνται τα εξής:«Ο...

ΕΛΜΕ Ημαθίας: Δωρεάν και ασφαλής μεταφορά όλων των μαθητών

ΕΛΜΕ Ημαθίας: Δωρεάν και ασφαλής μεταφορά όλων των...

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας καταγγέλλει το γεγονός ότι για μια...

Τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης   επισκέφθηκε η Φρ. Καρασαρλίδου   για τα προβλήματα των σχολείων της Ημαθίας

Τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης επισκέφθηκε η Φρ....

Τι απάντησε ο Παν. ΑνανιάδηςΤον περιφερειακό...

Επιτέλους… «προστασία» στην περιοχή Σπήλαιο στη Νάουσα

Επιτέλους… «προστασία» στην περιοχή Σπήλαιο στη...

Παρελθόν αποτελεί πλέον η ξύλινη περίφραξη κατά...

 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 5ου ΓΕ.Λ. ΒΕΡΟΙΑΣ   ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTA ERASMUS+  ΚΑ2 – ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 5ου ΓΕ.Λ. ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ...

Με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής...

Ειδικό βοήθημα επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος και ευνοϊκοί διακανονισμοί σε άτοκες δόσεις

Ειδικό βοήθημα επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος και...

- Για όσους αποσυνδέθηκαν από το δίκτυο λόγω οφειλών…-...

Μεγάλη φωτιά στο διαλογητήριο- επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων Polis Tracks - Δείτε το βίντεο!

Μεγάλη φωτιά στο διαλογητήριο- επιχείρηση εμπορίας...

Μία μεγάλη φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στο...

Θεμελιώθηκε ο νέος τερματικός σταθμός   στο αεροδρόμιο Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη

Θεμελιώθηκε ο νέος τερματικός σταθμός στο αεροδρόμιο...

Θεμελιώθηκε στο αεροδρόμιο Μακεδονία, στη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Μία μεγάλη φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στο διαλογητήριο και επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων POLIS TRUCKS στο δρόμο από την Πατρίδα προς τον Αγ. Γεώργιο.@@ads-95@@Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για...

  Από τη  Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ γνωστοποιούνται τα εξής:«Ο λόγος για την Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών [ΦΕΚ 2320/Β’/19.6.2018], η πλημμελής γνώση της οποίας οδηγεί σε αυθαίρετα συμπεράσματα, ότι δήθεν εκχωρούνται...

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας καταγγέλλει το γεγονός ότι για μια ακόμη σχολική χρονιά η μεταφορά πολλών μαθητών  από και προς το σχολείο τους,  είναι ακόμα στον «αέρα».  Αν και  τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει, σε ορισμένα...

Τι απάντησε ο Παν. ΑνανιάδηςΤον περιφερειακό διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Ανανιάδη,  επσικέφθηκε η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου και συζήτησε μαζί  του θέματα εκπαίδευσης...