Πρώτη συνάντηση για την αποκριά της Νάουσας

Πρώτη συνάντηση για την αποκριά της Νάουσας

Η διοργάνωση των εφετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων "Νάουσα-Αποκριά 2014" ήταν το θέμα της πρώτης ευρείας σύσκεψης που έγινε στο δημαρχείο το βράδυ της Τρίτης, με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών. Σκοπός της συνάντησης ήταν να τεθούν οι γενικές κατευθύνσεις, να καταγραφούν απόψεις, προτάσεις και δράσεις που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων το διάστημα από την Τσικνοπέμπτη (20-2) έως και την Καθαρά Δευτέρα (3-3).

Στην αρχή της σύσκεψης ο δήμαρχος Τάσος Καραμπατζός, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η διοργάνωση της Αποκριάς είναι μία συλλογική προσπάθεια που χρειάζεται το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των συλλόγων και των πολιτών. Επεσήμανε ότι ο Δήμος, όπως κάθε χρόνο, υποστηρίζει σε όλα τα επίπεδα την οργάνωση των εκδηλώσεων με επίκεντρο την ανάδειξη και την προστασία του μοναδικού δρώμενου "Γενίτσαροι και Μπούλες". Είπε, ότι παρά τις δυσκολίες και τη γενικότερη κρίση που βιώνουμε όλοι, η Αποκριά στη Νάουσα είναι κορυφαίο πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός, το οποίο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες στην πόλη, ιδιαίτερα το αποκριάτικο τριήμερο προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στην τοπική οικονομία. Αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που προγραμματίζει ο Δήμος την περίοδο της Αποκριάς, όπως η παρουσίαση σε ανοικτή εκδήλωση της μελέτης που εκπόνησε το Α.Π.Θ. (Καθηγήτρια κα. Σκουτέρη) για το δρώμενο "Γενίτσαροι και Μπούλες" και την προβολή του ντοκιμαντέρ του διακεκριμένου έλληνα σκηνοθέτη κ. Παντελή Βούλγαρη, τα εγκαίνια του προσκτίσματος του Σησαμοτριβείου στο διατηρητέο κτίριο "Μάκη" κ.ά. Απηύθυνε κάλεσμα στους εκπροσώπους των φορέων και τους πολίτες να συνεργαστούν με την Οργανωτική Επιτροπή και την επικεφαλής Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Μαρία Καρυδά, συμμετέχοντας και προωθώντας προτάσεις που μπορούν να υποστηριχθούν οικονομικά και τεχνικά από τον Δήμο, όσο και από τους επαγγελματίες που έχουν και το μεγαλύτερο μερίδιο των ωφελειών από τους επισκέπτες.

 

Στην εισήγησή της, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μαρία Καρυδά, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι είναι η πρώτη σύσκεψη της Οργανωτικής Επιτροπής, η οποία με την εκπροσώπηση φορέων και συλλόγων που έμπρακτα προσφέρουν στον πολιτισμό και τον τουρισμό,  έχει στόχο μια πρώτη ανταλλαγή προτάσεων για την καλύτερη διοργάνωση των εφετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων. Σημείωσε, ότι παρότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος, από το Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου έχει γίνει προεργασία για το εφετινό πρόγραμμα, και ότι σύντομα με την επεξεργασία των νέων προτάσεων της Επιτροπής, θα εμπλουτιστούν οι εκδηλώσεις με αποκορύφωμα το αποκριάτικο τριήμερο από 1 έως 3 Μαρτίου 2014. Τόνισε ότι μία από νέες κατευθύνσεις της εφετινής Αποκριάς είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων και την Καθαρά Δευτέρα, αλλά και η ενεργός συμμετοχή μαθητών των γυμνασίων και λυκείων του δήμου. Είπε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν συναντήσεις με τους Πολιτιστικούς-Λαογραφικούς Συλλόγους του διευρυμένου Δήμου Νάουσας, λέγοντας ότι η συμμετοχή τους, όπως κάθε χρόνο, θα καλύπτει τον βασικό κορμό του αποκριάτικου προγράμματος, καθώς επίσης και με θεατρικά σχήματα, σατυρικές ομάδες και παραγωγικούς φορείς. 

Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις και ιδέες, οι οποίες και καταγράφηκαν από το Γραφείο Πολιτισμού, ώστε στην επόμενη σύσκεψη να προχωρήσει το έργο της Επιτροπής. 

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν: η Πρόεδρος του Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης κ. Ευδοξία Ιτσκάρα, εκ μέρους της Συμβουλίου Δημ. Κοινότητας Νάουσας η κ. Βίκυ Μώκιου και ο κ. Θεοδόσης Σιώψης, ο επί σειρά ετών Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Αποκριάς κ. Κώστας Περισοράτης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας κ. Δημήτρης Μάντσιος, εκ μέρους του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας (NIFF) ο Γεν. Δ/ντης κ. Νίκος Κουτσουγιάννης, ο Πρόεδρος του συλλόγου ARTVILLE κ. Φώτης Νταβόρας, εκ μέρους του Συλλόγου Φίλοι του Καρναβαλιού Νάουσας η κ. Όλγα Αδαμίδου, ο επαγγελματίας κ. Νίκος Κουτσογιάννης, ο δημοσιογράφος κ. Θανάσης Μυλωνάς, η κ. Αφροδίτη Καλαϊτζή, και το στέλεχος του Γραφείου Πολιτισμού του Δήμου κ. Στάθης Τριανταφύλλου. Επίσης, στην Επιτροπή συμμετέχουν, αλλά λόγω κωλύματος δεν παραβρέθηκαν στη συνάντηση, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου και του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης Νάουσας.   

Τέλος η κ. Καρυδά, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των φορέων και τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, τονίζοντας ότι η Οργανωτική Επιτροπή είναι ανοικτή στη συμμετοχή κι άλλων συλλόγων ή πολιτών που θέλουν να συνεισφέρουν προτάσεις και να προσφέρουν δημιουργικό έργο στη διοργάνωση της εφετινής Αποκριάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η οπτασία της Μονμάρτρης...

Η οπτασία της Μονμάρτρης...

* Του Μάξιμου Χαρακόπουλου Οι καρέκλες της εξουσίας ...

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: "Υπάρχει κίνδυνος να βρεθούν χωρίς...

Μετά τις έντονες και καταστροφικές χαλαζοπτώσεις που...

Παύλος Πολάκης. Η χυδαιότητα ενός θρασύδειλου

Παύλος Πολάκης. Η χυδαιότητα ενός θρασύδειλου

* Της Νίκης ΚαρατζιούλαΠολιτικό στέλεχοςτης Νέας...

Συνεδριάζει αύριο το Περιφερειακό Συμβούλιο  Κεντρικής Μακεδονίας - Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Συνεδριάζει αύριο το Περιφερειακό Συμβούλιο ...

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου...

Στη Βέροια η πρώτη περιφερειακή υπηρεσία του Ελληνικού Κτηματολογίου - Πώς θα πραγματοποιούνται οι συναλλαγές

Στη Βέροια η πρώτη περιφερειακή υπηρεσία του...

          Η μεταρρύθμιση που εισήγαγε ο νόμος 4512/2018 με...

Παραχωρείται στο Δήμο Νάουσας το κτίριο Ματθαίου από το Υπουργείο Πολιτισμού - Άγγελος Τόλκας : «Κοιτάμε την επόμενη μέρα»

Παραχωρείται στο Δήμο Νάουσας το κτίριο Ματθαίου από...

Μία σημαντική εξέλιξη για την πολιτιστική κληρονομιά...

Ευχές του Κώστα Καλαϊτζίδη για το Πάσχα

Ευχές του Κώστα Καλαϊτζίδη για το Πάσχα

Το φετινό Πάσχα, το μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου ας...

Λήστεψαν γυναίκα ταχυδρόμο στην Ημαθία

Λήστεψαν γυναίκα ταχυδρόμο στην Ημαθία

Θύμα ληστείας έπεσε στις 12.00 το μεσημέρι  γυναίκα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

* Του Μάξιμου Χαρακόπουλου Οι καρέκλες της εξουσίας συχνά μεταλλάσσουν καταλυτικά τους ανθρώπους και τις ιδέες τους. Η αναπάντεχη σύγκριση της Μονμάρτρης με την πολύπαθη συνοικία των Αθηνών, στην οποία...

Μετά τις έντονες και καταστροφικές χαλαζοπτώσεις που έπληξαν την Ημαθία, ο βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, με ερώτηση του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,...