Ορίστηκαν τα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Ορίστηκαν τα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλλει στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού και της αναμόρφωσης του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, υπέγραψε την απόφαση με την οποία ορίζονται τα νέα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου του Οργανισμού. 

 


Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει ο Υπουργός στον συγκεκριμένο θεσμό συνιστά το γεγονός της στελέχωσης του Συμβουλίου με Καθηγητές εγνωσμένης αξίας και άρτιας κατάρτισης.

 

Πρόεδρος ορίστηκε ο Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α.) Γιώργος Παπαδάκης με αναπληρωτή του τον Καθηγητή του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) Αναστάσιο Σιώμο.

 

Ως τακτικά μέλη ορίστηκαν οι εξής:

·         Ο Καθηγητής του Α.Π.Θ. και του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, Γιώργος Μπάνος και ως αναπληρωτής του ο Καθηγητής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Βάιος Καραθάνος.

·         Ο καθηγητής και Κοσμήτορας του Γ.Π.Α. Δημήτρης Σάββας και ως αναπληρωτής του ο Καθηγητής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αλέξανδρος Παπαχατζής. 

·         Η καθηγήτρια και Πρόδρος Τμήματος του Γ.Π.Α. Στέλλα Χαδιώ – Μάντζαρη και ως αναπληρώτριά της η Καθηγήτρια του Γ.Π.Α. Ευθυμία Τσακαλίδου.

·         Η Καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) Κωνσταντίνα Τζια και ως αναπληρώτριά της η Καθηγήτρια και Κοσμήτορας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Σμαραγδή Αντωνοπούλου.

·         Οι ερευνητές βαθμίδας Α’ και εκπρόσωποι του ερευνητικού προσωπικού του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Θωμάς Παπαχρήστου και Γεωργία Ουζουνίδου, και ως αναπληρωτές οι Χρυσούλα Τάσσου και Γιώργος Σαμούρης, επίσης ερευνητές βαθμίδας Α’ και εκπρόσωποι του ίδιου προσωπικού, όπως αναδείχθηκαν κατά σειρά ψήφων στις εκλογές που είχαν διενεργηθεί.

 

Σημειώνεται ότι η διάρκεια της θητείας του Επιστημονικού Συμβουλίου είναι τριετής από τη δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

Το Επιστημονικό Συμβούλιο είναι το ανώτατο επιστημονικό γνωμοδοτικό και εισηγητικό όργανο με αρμοδιότητες την αξιολόγηση και αποτίμηση του ερευνητικού έργου των Ινστιτούτων, την εισήγηση για την έγκριση των ερευνητικών προγραμμάτων, την εισήγηση για την πρόσληψη και την προαγωγή του ερευνητικού προσωπικού, τη γνωμοδότηση για την ύπαρξη των επιστημονικών προσόντων κατά τη διαδικασία επιλογής του Γενικού Διευθυντή και των Διευθυντών των Ινστιτούτων, τη γνωμοδότηση σε κάθε θέμα που παραπέμπει σε αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δηλώσεις ζημιάς από τον καύσωνα της 18ης Ιουλίου, σε καλλιέργειες των Δ/Κ Σταυρού και Κορυφής, μέχρι και την Παρασκευή, 2 Αυγούστου

Δηλώσεις ζημιάς από τον καύσωνα της 18ης Ιουλίου, σε...

Όσοι παραγωγοί, έχουν υποστεί ζημιά από τον καύσωνα...

ΥπΑΑΤ: Σήμερα η εξόφληση του ΕΛΓΑ για Daniel

ΥπΑΑΤ: Σήμερα η εξόφληση του ΕΛΓΑ για Daniel

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας...

ΠΕ Ημαθίας: 1ο δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας στη Βαμβακοκαλλιέργεια

ΠΕ Ημαθίας: 1ο δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων...

Το Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων απευθύνεται...

Μέχρι και την Παρασκευή 2 Αυγούστου:  Δηλώσεις ζημιάς από τον καύσωνα της 18ης Ιουλίου, σε καλλιέργειες Σταυρού και Κορυφής

Μέχρι και την Παρασκευή 2 Αυγούστου: Δηλώσεις ζημιάς...

Όσοι παραγωγοί, έχουν υποστεί ζημιά από τον καύσωνα...

Ολοκληρώθηκε ο τρίτος κύκλος κατάρτισης  Νέων Γεωργών στην Πέλλα

Ολοκληρώθηκε ο τρίτος κύκλος κατάρτισης Νέων Γεωργών...

 Την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη...

Δηλώσεις ζημίας από το χαλάζι της 2ας Ιουλίου στις καλλιέργειες παραγωγών στην Δ/Κ Αλεξάνδρειας

Δηλώσεις ζημίας από το χαλάζι της 2ας Ιουλίου στις...

Ανακοινώνεται από τον Ανταποκριτή ΕΛΓΑ της Δ/Κ...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκινά η υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης έτους 2024

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκινά η υποβολή της Ενιαίας Αίτησης...

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του...

Τάσος Μπαρτζώκας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης: Άμεσες λύσεις στα επείγοντα  προβλήματα του αγροτικού κόσμου

Τάσος Μπαρτζώκας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης:...

Ο Αν. Γεν. Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Τι λένε στο «Λαό», Αποστόλου, Γιαννακάκης, ΑποστολίδηςΜία από τις παράπλευρες επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, που αφορά την αγροτική παραγωγή, μεταποίηση και τις εξαγωγές κομπόστας, ροδακίνων και...

Άγνωστος προσποιούμενος υπάλληλο του ΟΠΕΚΕΠΕ (αγροτικές ενισχύσεις), τηλεφώνησε σε γεωργική παραγωγό στην Ημαθία, με το πρόσχημα ότι δήθεν δικαιούται χρήματα και στη συνέχεια απέσπασε τα τραπεζικά της...

Σε σημερινή σύσκεψη του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ αποφασίστηκε ο τρόπος καταβολής των προκαταβολών των αποζημιώσεων για τους ανοιξιάτικους παγετούς, που αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με...

Aποζημιώσεις ύψους 34.856.466 ευρώ, καταβάλλονται σήμερα Παρασκευή στους αγρότες  για καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.Πρόκειται για ζημιές που αφορούν το έτος 2019 και θα δοθούν σε 15.778 δικαιούχους,...