Απολογισμός Δράσεων της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ Ημαθίας

Απολογισμός Δράσεων της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ Ημαθίας

Δράσεις στην Σχολική Κοινότητα

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

-  «Βιωματική εκπαίδευση και εμψύχωση στο σχολείο: Από την τάξη στην ομάδα», διήμερα σεμινάρια βιωματικής εκπαίδευσης στην προσχολική ηλικία (Νηπιαγωγοί και βρεφονηπιοκόμοι),( (Νοέμβριος 2013, Βέροια).

-«Οι απώλειες στη ζωή του παιδιού», τριήμερο σεμινάριο βιωματικής εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση των απωλειών στην ζωή των παιδιών ( Δεκέμβριος 2013, Νάουσα).

-  «Βιωματική εκπαίδευση και εμψύχωση στο σχολείο: Από την τάξη στην ομάδα», διήμερο σεμινάριο βιωματικής εκπαίδευσης (Δεκέμβριος 2013, Βέροια).

-Βιωματικά εργαστήρια  με μαθητές της Β’, Γ’, Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, με θέματα που αφορούν την ψυχοκοινωνική υγεία των μαθητών  (3 συναντήσεις, Νοέμβριος- Δεκέμβριος 2013).

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

-«Οι απώλειες στη ζωή του παιδιού», τριήμερο σεμινάριο βιωματικής εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση των απωλειών στην ζωή των παιδιών ( Δεκέμβριος 2013, Νάουσα).

-«Στηρίζομαι στα πόδια μου», τριήμερο σεμινάριο βιωματικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Ψυχική υγεία και διαπροσωπικές σχέσεις» ( Δεκέμβριος 2013, Βέροια).  

-Συναντήσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα κοινωνικού προβληματισμού με ομάδα μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Μακροχωρίου (3 συναντήσεις, Νοέμβριος-Δεκέμβριος  2013).

-Βιωματικό εργαστήρι με μαθητές της Λέσχης Ανάγνωσης του 2ου Γυμνασίου Νάουσας με θέμα «Δέχομαι τον εαυτό μου – ζητήματα αυτοεκτίμησης»  ( Δεκέμβριος 2013).

-Βιωματικά εργαστήρι με μαθητές της Α’ τάξης του 2ου Λυκείου Νάουσας με θέμα «Διαφυλλικές σχέσεις» ( Δεκέμβριος 2013).  

 Δράσεις στην ευρύτερη κοινότητα 

-Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά δημοτικού με θέμα την ευαισθητοποίηση στη διαφορετικότητα, σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ Νάουσας (2 συναντήσεις, Ιούλιος 2013).

-Βιωματικά εργαστήρια για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου με θέμα την Προβληματική Χρήση του Διαδικτύου, σε συνεργασία με το Παράρτημα της Μαθηματικής Εταιρείας Ημαθίας στα πλαίσια του 7ου Μαθηματικού Καλοκαιρινού Σχολείου ( Αύγουστος 2013).

-Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά δημοτικού με θέμα την ευαισθητοποίηση στη διαφορετικότητα, σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας  (Αύγουστος 2013).

-Ομιλία – ενημερωτική συνάντηση  με θέμα: «Πρόληψη και εξαρτήσεις», Ι Μεραρχία Πεζικού «ΣΜΥΡΝΗ» Βέροια (Νοέμβριος 2013).

-«Προβληματική χρήση του διαδικτύου και ο ρόλος της πρόληψης» ομιλία στα πλαίσια ημερίδας που διοργάνωσε το φροντιστήριο Μ.Ε. Μαθητεία και ο Λαογραφικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου με την συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης ΠΡΟΣΒΑΣΗ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Ημαθίας με θέμα «Χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο με ασφάλεια και δημιουργικότητα» ( Νοέμβριος 2013).

-«Αδειάζω το φαρμακείο μου – Γεμίζω την ψυχή μου»,  Συλλογή Φαρμάκων και Φαρμακευτικού Υλικού, υποστήριξη και συμμετοχή της δράσης σε συνεργασία με το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας ( Δεκέμβριος 2013).

Δράσεις για γονείς

-Ομάδες Γονέων (6-8 εβδομαδιαίων συναντήσεων): 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, Δημοτικού Σχολείου Αγκαθιάς, Δημοτικών Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών Βέροιας, Δημοτικού Σχολείου Π. Προδρόμου, Δημοτικού Σχολείου Λιανοβεργίου (Νοέμβριος 2013 – Ιανουάριος  2014).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Α. Τζιτζικώστας: «Τον Απρίλιο η πρώτη ταινία του Bollywood στην Κεντρική Μακεδονία»

Α. Τζιτζικώστας: «Τον Απρίλιο η πρώτη ταινία του Bollywood...

Συνάντηση με τον Ινδό κινηματογραφικό παραγωγό Nilesh...

Σύλληψη 70 χρονου για κατοχή περίστροφου  και   φυσίγγια  κρότου
Θανάσιμη σύγκρουση μοτοσυκλέτας με φορτηγό στο Μακροχώρι - Νεκρός ο 21χρονος οδηγός της μοτοσυκλέτας

Θανάσιμη σύγκρουση μοτοσυκλέτας με φορτηγό στο...

Σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι , στο 1ο χιλιόμετρο...

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης στον νέο Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα για τα θέματα του ΤΟΕΒ της Νάουσας

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης στον νέο Υφυπουργό Αγροτικής...

Την απόλυτη αναγκαιότητα δημοπράτησης εντός της...

Επιστολή στο

Επιστολή στο "ΛΑΟ" - Επιτέλους Τέλος!

Φωτό αρχείου Συγχωρέστε  με  αγαπητοί  αναγνώστες ...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υποστηρίζει τις δομές πρόληψης και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υποστηρίζει τις...

Σε μια από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις για την...

50 χρόνια Ραδιόφωνο

50 χρόνια Ραδιόφωνο

Γράφει ο Γιώργος ΝτελιόπουλοςΣήμερα θα κάνω ένα ...

Απ. Βεσυρόπουλος: Αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης και ενίσχυση ΣΔΟΕ και ΣΕΠΕ

Απ. Βεσυρόπουλος: Αποκομματικοποίηση της Δημόσιας...

Αντιδράσεις, ερωτήµατα και πολιτική αντιπαράθεση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς  διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας, νωρίς το μεσημέρι, ο 60χρονος, συνταξιούχος  βεροιώτης, Απόστολος Χατζηλάμπρου. Το περιστατικό συνέβη στα Δικαστήρια της Βέροιας, όπου...

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Συνάντηση με τον Ινδό κινηματογραφικό παραγωγό Nilesh Malhotra είχε σήμερα στο γραφείο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη...