Απολογισμός Δράσεων της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ Ημαθίας

Απολογισμός Δράσεων της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ Ημαθίας

Δράσεις στην Σχολική Κοινότητα

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

-  «Βιωματική εκπαίδευση και εμψύχωση στο σχολείο: Από την τάξη στην ομάδα», διήμερα σεμινάρια βιωματικής εκπαίδευσης στην προσχολική ηλικία (Νηπιαγωγοί και βρεφονηπιοκόμοι),( (Νοέμβριος 2013, Βέροια).

-«Οι απώλειες στη ζωή του παιδιού», τριήμερο σεμινάριο βιωματικής εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση των απωλειών στην ζωή των παιδιών ( Δεκέμβριος 2013, Νάουσα).

-  «Βιωματική εκπαίδευση και εμψύχωση στο σχολείο: Από την τάξη στην ομάδα», διήμερο σεμινάριο βιωματικής εκπαίδευσης (Δεκέμβριος 2013, Βέροια).

-Βιωματικά εργαστήρια  με μαθητές της Β’, Γ’, Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, με θέματα που αφορούν την ψυχοκοινωνική υγεία των μαθητών  (3 συναντήσεις, Νοέμβριος- Δεκέμβριος 2013).

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

-«Οι απώλειες στη ζωή του παιδιού», τριήμερο σεμινάριο βιωματικής εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση των απωλειών στην ζωή των παιδιών ( Δεκέμβριος 2013, Νάουσα).

-«Στηρίζομαι στα πόδια μου», τριήμερο σεμινάριο βιωματικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Ψυχική υγεία και διαπροσωπικές σχέσεις» ( Δεκέμβριος 2013, Βέροια).  

-Συναντήσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα κοινωνικού προβληματισμού με ομάδα μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Μακροχωρίου (3 συναντήσεις, Νοέμβριος-Δεκέμβριος  2013).

-Βιωματικό εργαστήρι με μαθητές της Λέσχης Ανάγνωσης του 2ου Γυμνασίου Νάουσας με θέμα «Δέχομαι τον εαυτό μου – ζητήματα αυτοεκτίμησης»  ( Δεκέμβριος 2013).

-Βιωματικά εργαστήρι με μαθητές της Α’ τάξης του 2ου Λυκείου Νάουσας με θέμα «Διαφυλλικές σχέσεις» ( Δεκέμβριος 2013).  

 Δράσεις στην ευρύτερη κοινότητα 

-Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά δημοτικού με θέμα την ευαισθητοποίηση στη διαφορετικότητα, σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ Νάουσας (2 συναντήσεις, Ιούλιος 2013).

-Βιωματικά εργαστήρια για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου με θέμα την Προβληματική Χρήση του Διαδικτύου, σε συνεργασία με το Παράρτημα της Μαθηματικής Εταιρείας Ημαθίας στα πλαίσια του 7ου Μαθηματικού Καλοκαιρινού Σχολείου ( Αύγουστος 2013).

-Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά δημοτικού με θέμα την ευαισθητοποίηση στη διαφορετικότητα, σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας  (Αύγουστος 2013).

-Ομιλία – ενημερωτική συνάντηση  με θέμα: «Πρόληψη και εξαρτήσεις», Ι Μεραρχία Πεζικού «ΣΜΥΡΝΗ» Βέροια (Νοέμβριος 2013).

-«Προβληματική χρήση του διαδικτύου και ο ρόλος της πρόληψης» ομιλία στα πλαίσια ημερίδας που διοργάνωσε το φροντιστήριο Μ.Ε. Μαθητεία και ο Λαογραφικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου με την συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης ΠΡΟΣΒΑΣΗ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Ημαθίας με θέμα «Χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο με ασφάλεια και δημιουργικότητα» ( Νοέμβριος 2013).

-«Αδειάζω το φαρμακείο μου – Γεμίζω την ψυχή μου»,  Συλλογή Φαρμάκων και Φαρμακευτικού Υλικού, υποστήριξη και συμμετοχή της δράσης σε συνεργασία με το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας ( Δεκέμβριος 2013).

Δράσεις για γονείς

-Ομάδες Γονέων (6-8 εβδομαδιαίων συναντήσεων): 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, Δημοτικού Σχολείου Αγκαθιάς, Δημοτικών Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών Βέροιας, Δημοτικού Σχολείου Π. Προδρόμου, Δημοτικού Σχολείου Λιανοβεργίου (Νοέμβριος 2013 – Ιανουάριος  2014).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεκίνησαν εγγραφές στις ειδικότητες Α’ Εξαμήνου   του Δημόσιου ΙΕΚ Βέροιας

Ξεκίνησαν εγγραφές στις ειδικότητες Α’ Εξαμήνου του...

Ξεκίνησε η Γ’ φάση εγγραφών (συμπληρωματικές...

Σύλληψη 42χρονης για καταδικαστική απόφαση

Σύλληψη 42χρονης για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη στις 24 Σεπτεμβρίου 2018, το πρωί στη Βέροια,...

Εμβολιασμοί αλεπούδων με εναέριες ρίψεις εμβολίων-δολωμάτων από την 1η Οκτωβρίου

Εμβολιασμοί αλεπούδων με εναέριες ρίψεις...

Η 28η Σεπτεμβρίου είναι επίσημα η παγκόσμια ημέρα...

Συνελήφθη 51χρονος στην Ημαθία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη 51χρονος στην Ημαθία για καλλιέργεια...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας Συνελήφθη στις 24...

Ο έρωτας και η συντροφικότητα απέναντι στη μοναξιά της Τρίτης ηλικίας, είναι δικαίωμα και όχι ταμπού

Ο έρωτας και η συντροφικότητα απέναντι στη μοναξιά της...

-Σειρά ομιλιών στα ΚΑΠΗ του Δήμου ΒέροιαςΗ μοναξιά, ο...

Νομοθετημένο τέλος της ΔΕΥΑΒ που έχει λήξει,   εξακολουθεί να εισπράττεται  με απόφαση του Δ.Σ.

Νομοθετημένο τέλος της ΔΕΥΑΒ που έχει λήξει, ...

- Ένα χαράτσι στους λογαριασμούς του νερού, αποκάλυψε ο...

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου μάθησης    «ΔΙΚΤΥΩΣΗ»

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια...

Το τμήμα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου...

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου μάθησης «ΔΙΚΤΥΩΣΗ»

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια...

Το τμήμα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ξεκίνησε η Γ’ φάση εγγραφών (συμπληρωματικές εγγραφές) καταρτιζομένων στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΒΕΡΟΙΑΣ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2018Β. Κενές θέσεις υπάρχουν στις παρακάτω ειδικότητες Α’ Εξαμήνου:1. Βοηθός Φαρμακείου2. Τεχνικός...

Συνελήφθη στις 24 Σεπτεμβρίου 2018, το πρωί στη Βέροια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, 42χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου...

Η 28η Σεπτεμβρίου είναι επίσημα η παγκόσμια ημέρα πρωτοβουλίας για την αύξηση της ευαισθητοποίησης, την ενημέρωση, την πρόληψη και τη μείωση της θνησιμότητας από τη θανατηφόρα ασθένεια της λύσσας.Με αφορμή...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας Συνελήφθη στις 24 Σεπτεμβρίου 2018, το πρωί, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, 51χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια...