Απολογισμός Δράσεων της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ Ημαθίας

Απολογισμός Δράσεων της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ Ημαθίας

Δράσεις στην Σχολική Κοινότητα

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

-  «Βιωματική εκπαίδευση και εμψύχωση στο σχολείο: Από την τάξη στην ομάδα», διήμερα σεμινάρια βιωματικής εκπαίδευσης στην προσχολική ηλικία (Νηπιαγωγοί και βρεφονηπιοκόμοι),( (Νοέμβριος 2013, Βέροια).

-«Οι απώλειες στη ζωή του παιδιού», τριήμερο σεμινάριο βιωματικής εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση των απωλειών στην ζωή των παιδιών ( Δεκέμβριος 2013, Νάουσα).

-  «Βιωματική εκπαίδευση και εμψύχωση στο σχολείο: Από την τάξη στην ομάδα», διήμερο σεμινάριο βιωματικής εκπαίδευσης (Δεκέμβριος 2013, Βέροια).

-Βιωματικά εργαστήρια  με μαθητές της Β’, Γ’, Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, με θέματα που αφορούν την ψυχοκοινωνική υγεία των μαθητών  (3 συναντήσεις, Νοέμβριος- Δεκέμβριος 2013).

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

-«Οι απώλειες στη ζωή του παιδιού», τριήμερο σεμινάριο βιωματικής εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση των απωλειών στην ζωή των παιδιών ( Δεκέμβριος 2013, Νάουσα).

-«Στηρίζομαι στα πόδια μου», τριήμερο σεμινάριο βιωματικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Ψυχική υγεία και διαπροσωπικές σχέσεις» ( Δεκέμβριος 2013, Βέροια).  

-Συναντήσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα κοινωνικού προβληματισμού με ομάδα μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Μακροχωρίου (3 συναντήσεις, Νοέμβριος-Δεκέμβριος  2013).

-Βιωματικό εργαστήρι με μαθητές της Λέσχης Ανάγνωσης του 2ου Γυμνασίου Νάουσας με θέμα «Δέχομαι τον εαυτό μου – ζητήματα αυτοεκτίμησης»  ( Δεκέμβριος 2013).

-Βιωματικά εργαστήρι με μαθητές της Α’ τάξης του 2ου Λυκείου Νάουσας με θέμα «Διαφυλλικές σχέσεις» ( Δεκέμβριος 2013).  

 Δράσεις στην ευρύτερη κοινότητα 

-Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά δημοτικού με θέμα την ευαισθητοποίηση στη διαφορετικότητα, σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ Νάουσας (2 συναντήσεις, Ιούλιος 2013).

-Βιωματικά εργαστήρια για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου με θέμα την Προβληματική Χρήση του Διαδικτύου, σε συνεργασία με το Παράρτημα της Μαθηματικής Εταιρείας Ημαθίας στα πλαίσια του 7ου Μαθηματικού Καλοκαιρινού Σχολείου ( Αύγουστος 2013).

-Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά δημοτικού με θέμα την ευαισθητοποίηση στη διαφορετικότητα, σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας  (Αύγουστος 2013).

-Ομιλία – ενημερωτική συνάντηση  με θέμα: «Πρόληψη και εξαρτήσεις», Ι Μεραρχία Πεζικού «ΣΜΥΡΝΗ» Βέροια (Νοέμβριος 2013).

-«Προβληματική χρήση του διαδικτύου και ο ρόλος της πρόληψης» ομιλία στα πλαίσια ημερίδας που διοργάνωσε το φροντιστήριο Μ.Ε. Μαθητεία και ο Λαογραφικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου με την συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης ΠΡΟΣΒΑΣΗ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Ημαθίας με θέμα «Χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο με ασφάλεια και δημιουργικότητα» ( Νοέμβριος 2013).

-«Αδειάζω το φαρμακείο μου – Γεμίζω την ψυχή μου»,  Συλλογή Φαρμάκων και Φαρμακευτικού Υλικού, υποστήριξη και συμμετοχή της δράσης σε συνεργασία με το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας ( Δεκέμβριος 2013).

Δράσεις για γονείς

-Ομάδες Γονέων (6-8 εβδομαδιαίων συναντήσεων): 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, Δημοτικού Σχολείου Αγκαθιάς, Δημοτικών Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών Βέροιας, Δημοτικού Σχολείου Π. Προδρόμου, Δημοτικού Σχολείου Λιανοβεργίου (Νοέμβριος 2013 – Ιανουάριος  2014).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε στη

Διαβάστε στη "ΒΕΡΟΙΑ" που κυκλοφορεί 18/2

Σε σειρά αναμονής ΓΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ...

ΕΜΕ Ημαθίας: Επιτυχόντες 79ου Διαγωνισμού

ΕΜΕ Ημαθίας: Επιτυχόντες 79ου Διαγωνισμού...

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία ανακοίνωσε τα...

Συνάντηση του υποψήφιου Δήμαρχου Βέροιας Απ. Εμμανουηλίδη με μέλη του Επιμελητηρίου

Συνάντηση του υποψήφιου Δήμαρχου Βέροιας Απ....

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βεροίας Απόστολος Εμμανουηλίδης ...

Συνελήφθησαν 2 άτομα για κλοπές από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας

Συνελήφθησαν 2 άτομα για κλοπές από το Τμήμα Ασφάλειας...

 Συνελήφθησαν χθες (15 Φεβρουαρίου 2019) το μεσημέρι σε...

Συλλυπητήριο μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη για τον ποδοσφαιριστή Χρήστο Πετρίδη

Συλλυπητήριο μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας...

Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην οικογένεια...

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ  ΜΕΡΟΣ ΙΖ - Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ -ΝΑΥΑΡΧΟΣ Π.Ν. (1871-1945)

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΡΟΣ ΙΖ - Ο...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογος  Κάποια...

Ο Φιλολογικός και Φιλαρμονικός Σύλλογος «Ελικών» και η Μικτή Μανδολινάτα του Γυμνασίου Βέροιας (Δημιούργησαν τη Ρομαντική εποχή και την Εύηχη Βέροια)

Ο Φιλολογικός και Φιλαρμονικός Σύλλογος «Ελικών» και...

Γράφει ο  Παύλος ΠυρινόςΕισαγωγήΣύλλογοι, με διάφορες...

Συνεδριάζει τη Δευτέρα στη Βέροια  το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Συνεδριάζει τη Δευτέρα στη Βέροια το Περιφερειακό...

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Σε σειρά αναμονής ΓΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ - 1.000 ΠΕΡΙΠΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗΣήμερα το μεσημέρι η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Βέροια«Έπαιρνε...

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του 79ου Πανελλήνιου Μαθηματικού Διαγωνισμού «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» για μαθητές από Β΄ Γυμνασίου ως και Γ΄ Λυκείου, ο οποίος διεξήχθη το Σάββατο 19 ...