Απολογισμός Δράσεων της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ Ημαθίας

Απολογισμός Δράσεων της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ Ημαθίας

Δράσεις στην Σχολική Κοινότητα

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

-  «Βιωματική εκπαίδευση και εμψύχωση στο σχολείο: Από την τάξη στην ομάδα», διήμερα σεμινάρια βιωματικής εκπαίδευσης στην προσχολική ηλικία (Νηπιαγωγοί και βρεφονηπιοκόμοι),( (Νοέμβριος 2013, Βέροια).

-«Οι απώλειες στη ζωή του παιδιού», τριήμερο σεμινάριο βιωματικής εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση των απωλειών στην ζωή των παιδιών ( Δεκέμβριος 2013, Νάουσα).

-  «Βιωματική εκπαίδευση και εμψύχωση στο σχολείο: Από την τάξη στην ομάδα», διήμερο σεμινάριο βιωματικής εκπαίδευσης (Δεκέμβριος 2013, Βέροια).

-Βιωματικά εργαστήρια  με μαθητές της Β’, Γ’, Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, με θέματα που αφορούν την ψυχοκοινωνική υγεία των μαθητών  (3 συναντήσεις, Νοέμβριος- Δεκέμβριος 2013).

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

-«Οι απώλειες στη ζωή του παιδιού», τριήμερο σεμινάριο βιωματικής εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση των απωλειών στην ζωή των παιδιών ( Δεκέμβριος 2013, Νάουσα).

-«Στηρίζομαι στα πόδια μου», τριήμερο σεμινάριο βιωματικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Ψυχική υγεία και διαπροσωπικές σχέσεις» ( Δεκέμβριος 2013, Βέροια).  

-Συναντήσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα κοινωνικού προβληματισμού με ομάδα μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Μακροχωρίου (3 συναντήσεις, Νοέμβριος-Δεκέμβριος  2013).

-Βιωματικό εργαστήρι με μαθητές της Λέσχης Ανάγνωσης του 2ου Γυμνασίου Νάουσας με θέμα «Δέχομαι τον εαυτό μου – ζητήματα αυτοεκτίμησης»  ( Δεκέμβριος 2013).

-Βιωματικά εργαστήρι με μαθητές της Α’ τάξης του 2ου Λυκείου Νάουσας με θέμα «Διαφυλλικές σχέσεις» ( Δεκέμβριος 2013).  

 Δράσεις στην ευρύτερη κοινότητα 

-Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά δημοτικού με θέμα την ευαισθητοποίηση στη διαφορετικότητα, σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ Νάουσας (2 συναντήσεις, Ιούλιος 2013).

-Βιωματικά εργαστήρια για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου με θέμα την Προβληματική Χρήση του Διαδικτύου, σε συνεργασία με το Παράρτημα της Μαθηματικής Εταιρείας Ημαθίας στα πλαίσια του 7ου Μαθηματικού Καλοκαιρινού Σχολείου ( Αύγουστος 2013).

-Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά δημοτικού με θέμα την ευαισθητοποίηση στη διαφορετικότητα, σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας  (Αύγουστος 2013).

-Ομιλία – ενημερωτική συνάντηση  με θέμα: «Πρόληψη και εξαρτήσεις», Ι Μεραρχία Πεζικού «ΣΜΥΡΝΗ» Βέροια (Νοέμβριος 2013).

-«Προβληματική χρήση του διαδικτύου και ο ρόλος της πρόληψης» ομιλία στα πλαίσια ημερίδας που διοργάνωσε το φροντιστήριο Μ.Ε. Μαθητεία και ο Λαογραφικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου με την συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης ΠΡΟΣΒΑΣΗ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Ημαθίας με θέμα «Χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο με ασφάλεια και δημιουργικότητα» ( Νοέμβριος 2013).

-«Αδειάζω το φαρμακείο μου – Γεμίζω την ψυχή μου»,  Συλλογή Φαρμάκων και Φαρμακευτικού Υλικού, υποστήριξη και συμμετοχή της δράσης σε συνεργασία με το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας ( Δεκέμβριος 2013).

Δράσεις για γονείς

-Ομάδες Γονέων (6-8 εβδομαδιαίων συναντήσεων): 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, Δημοτικού Σχολείου Αγκαθιάς, Δημοτικών Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών Βέροιας, Δημοτικού Σχολείου Π. Προδρόμου, Δημοτικού Σχολείου Λιανοβεργίου (Νοέμβριος 2013 – Ιανουάριος  2014).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υποβολή Δηλώσεων ζημιάς από χαλάζι

Υποβολή Δηλώσεων ζημιάς από χαλάζι

Ανακοινώνεται ότι το υποκατάστημα ΕΛΓΑ ΒΕΡΟΙΑΣ,...

Δωρεάν rapid tests στη Νάουσα από τον ΕΟΔΥ

Δωρεάν rapid tests στη Νάουσα από τον ΕΟΔΥ

Δωρεάν τεστ ελέγχου για Covid θα πραγματοποιηθούν αυτήν...

Τροχαίο στην Αλεξάνδρεια - Έχασε την μάχη με τη ζωή και ο 18χρονος συνεπιβάτης της μηχανής

Τροχαίο στην Αλεξάνδρεια - Έχασε την μάχη με τη ζωή και...

Tην 16η Ιουνίου 2021 και ώρα 13.50΄περίπου, στην Αλεξάνδρεια...

Κυριακή της Πεντηκοστής στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου Βεροίας

Κυριακή της Πεντηκοστής στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου...

ην Κυριακή της Πεντηκοστής 20 Ιουνίου το πρωί ο...

Νικόλας Καρανικόλας: Κανένα σενάριο για κλείσιμο του Νοσοκομείου δεν ευσταθεί. Μοναδικός δρόμος είναι η ενίσχυση του Νοσοκομείου Νάουσας και η θωράκιση της δημόσιας υγείας

Νικόλας Καρανικόλας: Κανένα σενάριο για κλείσιμο του...

Ακολουθεί δήλωση  του Δημάρχου Νάουσας αναφορικά με...

Εστία ρύπανσης τα κτίσματα των πρώην στάβλων του Σπανού στον οικισμό Πανοράματος στον Δήμο Βέροιας

Εστία ρύπανσης τα κτίσματα των πρώην στάβλων του...

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τους Υπουργούς...

Το ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ κατά την επανάσταση - ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ ΜΑΧΜΟΥΤ ΔΡΑΜΑΛΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Το ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ κατά την επανάσταση - ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ...

Υπάρχουν πληροφορίες ότι κι άλλα πολυάριθμα οθωμανικά...

Ο ΘΕΟΣ ΕΡΜΗΣ ΤΙΜΩΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ

Ο ΘΕΟΣ ΕΡΜΗΣ ΤΙΜΩΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ

Γράφει οΘωμάςΓαβριηλίδηςΠΕΡΑΣΤΙΚΕ,ΑΛΛΑΞΕΔΡΟΜΟ…1....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, στις 17:30 μ.μ. θα γίνει η κηδεία του Ιωάννη Χασιώτη. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Βέροιας. 

Συνελήφθη χθες (14 Ιουνίου 2021) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι...

 Με  δύο συγκεντρώσεις  στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και όλα τα σωματεία -συνδικάτα και εργατικά κέντρα της χώρας., συμμετείχαν  στις κινητοποιήσεις της Βέροιας,...

Η διαχείριση των αποβλήτων αποτελεί ένα από τα σημαντικά προβλήματα που καλούνται να επιλύσουν οι σύγχρονες κοινωνίες καθώς αντιλαμβάνονται πλέον πως τα απόβλητα δεν αποτελούν ένα άχρηστο βάρος αλλά ένα...