Απολογισμός Δράσεων της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ Ημαθίας

Απολογισμός Δράσεων της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ Ημαθίας

Δράσεις στην Σχολική Κοινότητα

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

-  «Βιωματική εκπαίδευση και εμψύχωση στο σχολείο: Από την τάξη στην ομάδα», διήμερα σεμινάρια βιωματικής εκπαίδευσης στην προσχολική ηλικία (Νηπιαγωγοί και βρεφονηπιοκόμοι),( (Νοέμβριος 2013, Βέροια).

-«Οι απώλειες στη ζωή του παιδιού», τριήμερο σεμινάριο βιωματικής εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση των απωλειών στην ζωή των παιδιών ( Δεκέμβριος 2013, Νάουσα).

-  «Βιωματική εκπαίδευση και εμψύχωση στο σχολείο: Από την τάξη στην ομάδα», διήμερο σεμινάριο βιωματικής εκπαίδευσης (Δεκέμβριος 2013, Βέροια).

-Βιωματικά εργαστήρια  με μαθητές της Β’, Γ’, Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, με θέματα που αφορούν την ψυχοκοινωνική υγεία των μαθητών  (3 συναντήσεις, Νοέμβριος- Δεκέμβριος 2013).

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

-«Οι απώλειες στη ζωή του παιδιού», τριήμερο σεμινάριο βιωματικής εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση των απωλειών στην ζωή των παιδιών ( Δεκέμβριος 2013, Νάουσα).

-«Στηρίζομαι στα πόδια μου», τριήμερο σεμινάριο βιωματικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Ψυχική υγεία και διαπροσωπικές σχέσεις» ( Δεκέμβριος 2013, Βέροια).  

-Συναντήσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα κοινωνικού προβληματισμού με ομάδα μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Μακροχωρίου (3 συναντήσεις, Νοέμβριος-Δεκέμβριος  2013).

-Βιωματικό εργαστήρι με μαθητές της Λέσχης Ανάγνωσης του 2ου Γυμνασίου Νάουσας με θέμα «Δέχομαι τον εαυτό μου – ζητήματα αυτοεκτίμησης»  ( Δεκέμβριος 2013).

-Βιωματικά εργαστήρι με μαθητές της Α’ τάξης του 2ου Λυκείου Νάουσας με θέμα «Διαφυλλικές σχέσεις» ( Δεκέμβριος 2013).  

 Δράσεις στην ευρύτερη κοινότητα 

-Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά δημοτικού με θέμα την ευαισθητοποίηση στη διαφορετικότητα, σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ Νάουσας (2 συναντήσεις, Ιούλιος 2013).

-Βιωματικά εργαστήρια για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου με θέμα την Προβληματική Χρήση του Διαδικτύου, σε συνεργασία με το Παράρτημα της Μαθηματικής Εταιρείας Ημαθίας στα πλαίσια του 7ου Μαθηματικού Καλοκαιρινού Σχολείου ( Αύγουστος 2013).

-Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά δημοτικού με θέμα την ευαισθητοποίηση στη διαφορετικότητα, σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας  (Αύγουστος 2013).

-Ομιλία – ενημερωτική συνάντηση  με θέμα: «Πρόληψη και εξαρτήσεις», Ι Μεραρχία Πεζικού «ΣΜΥΡΝΗ» Βέροια (Νοέμβριος 2013).

-«Προβληματική χρήση του διαδικτύου και ο ρόλος της πρόληψης» ομιλία στα πλαίσια ημερίδας που διοργάνωσε το φροντιστήριο Μ.Ε. Μαθητεία και ο Λαογραφικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου με την συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης ΠΡΟΣΒΑΣΗ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Ημαθίας με θέμα «Χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο με ασφάλεια και δημιουργικότητα» ( Νοέμβριος 2013).

-«Αδειάζω το φαρμακείο μου – Γεμίζω την ψυχή μου»,  Συλλογή Φαρμάκων και Φαρμακευτικού Υλικού, υποστήριξη και συμμετοχή της δράσης σε συνεργασία με το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας ( Δεκέμβριος 2013).

Δράσεις για γονείς

-Ομάδες Γονέων (6-8 εβδομαδιαίων συναντήσεων): 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, Δημοτικού Σχολείου Αγκαθιάς, Δημοτικών Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών Βέροιας, Δημοτικού Σχολείου Π. Προδρόμου, Δημοτικού Σχολείου Λιανοβεργίου (Νοέμβριος 2013 – Ιανουάριος  2014).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κων/νος Τσιάρας για δημοτικές εκλογές:

Κων/νος Τσιάρας για δημοτικές εκλογές: "Επίσημη...

«Πεποίθηση και βούληση της Νέας Δημοκρατίας είναι η...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τον εορτασμό των Ενόπλων Δυνάμεων στην πόλη της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τον εορτασμό...

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, αποβλέποντες στην...

Ολοκληρώθηκε το 2ο συνέδριο  των Ενώσεων  Τύπου στο Ναύπλιο

Ολοκληρώθηκε το 2ο συνέδριο των Ενώσεων Τύπου στο...

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο συνέδριο που...

Νέος αριθμός τηλεφώνου του Κέντρου Αναφοράς Περιστατικού της Πρωτοβουλίας για το Παιδί

Νέος αριθμός τηλεφώνου του Κέντρου Αναφοράς...

Το νέο τηλέφωνο που ισχύει πλέον είναι το 23310-23700.Στο...

Κατάληψη στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας - Φωτό

Κατάληψη στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας - Φωτό

Στα πλαίσια της προσπάθειας επίλυσης σημαντικών...

Διαβάστε αύριο στη

Διαβάστε αύριο στη "ΒΕΡΟΙΑ" 19/11

Ακόμα να χτυπήσει η καμπάνα στον Προμηθέα  ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ...

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη άλατος από συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη...

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη...

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

 Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

«Πεποίθηση και βούληση της Νέας Δημοκρατίας είναι η αναχαίτιση του διχασμού που κάποιοι συστηματικά επιχειρούν τον τελευταίο καιρό καθώς και η αποστολή του μηνύματος, για ενότητα στην κοινωνία. Αυτή την...

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, αποβλέποντες στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού, κατά τη διάρκεια των...

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο συνέδριο που διοργάνωσαν από κοινού η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ), ο Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) και η Ένωση...

Το νέο τηλέφωνο που ισχύει πλέον είναι το 23310-23700.Στο τηλέφωνο αυτό μπορεί να απευθύνεται οποιοσδήποτε πολίτης θέλει να αναφέρει περιστατικό παραμέλησης ή κακοποίησης ανηλίκου, υπό συνθήκες εχεμύθειας και...