Γρηγόρης Σανίκης: «Να κριθεί ο τίτλος αφού παιχτεί το ντέρμπι του δεύτερου γύρου»

Γρηγόρης Σανίκης: «Να κριθεί ο τίτλος αφού παιχτεί το ντέρμπι του δεύτερου γύρου»

Ο αθλητής της ομάδας Χάντμπολ του Ολυμπιακού, Γρηγόρης Σανίκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση, που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο του πειραϊκού συλλόγου :

«Ως αθλητής που υπηρετώ το άθλημα του χάντμπολ, εδώ και δυόμιση δεκαετίες και ενώ η φετινή σεζόν, έχω από καιρό αποφασίσει, ότι θα είναι η τελευταία της πολυετούς καριέρα μου και έχοντας υπηρετήσει αρκετούς συλλόγους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και τιμώντας το εθνόσημο, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω δημόσια την άποψή μου για την τύχη του πρωταθλήματος της Handball Premier. 

Θεωρώ ότι η ενδεδειγμένη λύση για το φετινό πρωτάθλημα, είναι η ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της σεζόν, με τη διεξαγωγή των δυο αγωνιστικών που απομένουν, στο πλαίσιο των οποίων η ομάδα μου ο Ολυμπιακός θα τεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα με την οποία ισοβαθμούμε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, την ΑΕΚ.
Ως αθλητής που αγαπάει το άθλημα, πιστεύω ότι δεν νοείται να παρθεί οποιαδήποτε άλλη απόφαση από την Ελληνική Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης.  Τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου, είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στους αγωνιστικούς χώρους, εφόσον οι συνθήκες και οι Υγειονομικές επιτροπές το επιτρέπουν και να προετοιμαστούμε για τη διεκδίκηση ενός τίτλου ο οποίος πρέπει να κριθεί αφού παιχτεί και το ντέρμπι του δεύτερου γύρου. Ανάδειξη πρωταθλητή με την κατάσταση που επικρατεί τώρα στον βαθμολογικό πίνακα δεν μπορεί να παρθεί σε καμία περίπτωση, ενώ θα είναι και μεγάλο λάθος να θεωρηθεί ως μη γενόμενη η σεζόν γιατί έτσι θα πήγαιναν χαμένοι οι κόποι που έχουμε κάνει όλη τη χρονιά οι αθλητές και των δυο ομάδων.
Mε δεδομένη την  κατάσταση της ισοβαθμίας που επικρατεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, και προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν όλες οι ομάδες και να μην ρισκάρουμε  από θέμα χρόνου και κορονοϊού, ίσως θα ήταν πιο δίκαιο να παιχτεί έστω ο αγώνας μας με την ΑΕΚ.

Ένας αγώνας μεταξύ των δυο ομάδων που θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τον τίτλο είναι από κάθε άποψη πιο δίκαια απόφαση, από το να δοθεί ο τίτλος σε μια ομάδα η οποία έχει τους ίδιους βαθμούς με μια άλλη.
Περιμένουμε από την ΟΧΕ να πράξει τα δέοντα και να οδηγηθεί σε μια απόφαση που θα διέπεται από το αίσθημα δικαίου».

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη νίκη του Φέρωνα Βέροιας -

Μεγάλη νίκη του Φέρωνα Βέροιας - "Έσπασε" την έδρα...

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Φέρωνας Βέροιας στην Θεσσαλονίκη...

Ισοπαλία με Πανελλήνιο για τα κορίτσια του Φιλίππου Βέροιας

Ισοπαλία με Πανελλήνιο για τα κορίτσια του Φιλίππου...

Μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα, τα κορίτσια του...

Με νίκη ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη σεζόν ο Ζαφειράκης Νάουσας

Με νίκη ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη σεζόν ο Ζαφειράκης...

Νικηφόρα έκλεισε την φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα της...

Κάλεσμα του Ζαφειράκη για το τελευταίο ματς της σεζόν με Πανελλήνιο

Κάλεσμα του Ζαφειράκη για το τελευταίο ματς της σεζόν...

Τον ιστορικό σύλλογο του “Πανελληνίου Γ.Σ.”...

Ξεκίνημα με ήττα στα πλέι οφ για τα κορίτσια του Φιλίππου Βέροιας

Ξεκίνημα με ήττα στα πλέι οφ για τα κορίτσια του...

Την ήττα με σκορ 16-19 γνώρισε στο ΔΑΚ "Δ. Βικέλας" ο...

Δύο Ημαθιώτες πανηγύρισαν το Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ!

Δύο Ημαθιώτες πανηγύρισαν το Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ!

Για 4η φορά στην ιστορία του μετά το 2012, το 2015 και το 2017,...

Νίκησε τον Αρχέλαο Κατερίνης και προκρίθηκε στα πλέι οφ ο Φέρωνας Βέροιας

Νίκησε τον Αρχέλαο Κατερίνης και προκρίθηκε στα πλέι...

ημαντική επιτυχία για την ομάδα χάντμπολ του Φέρωνα...

Στο F8 της Βέροιας προκρίθηκαν οι νεανίδες του Φιλίππου!

Στο F8 της Βέροιας προκρίθηκαν οι νεανίδες του...

Τη συμμετοχή στην Τελική Φάση του 35ου Πανελλήνιου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η ανακοίνωση του προέδρου του ΦΙΛΙΠΠΟΥ Βέροιας, Γιώργου Φύκατα στην επίσημη σελίδα του Φιλίππου  στο facebook:Στο ίδιο έργο θεατές!!!!Δυστυχώς για μια φορά ακόμα επιβεβαιώνεται ο κανόνας που λέει ότι...

Εύκολη νίκη πανηγύρισε ο Ζαφειράκης Νάουσας στην έδρα του απέναντι στον Αρχέλαο Κατερίνης καθώς επικράτησε με 33-24 και παρέμεινε σταθερά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι...

Handball Premier (19η-20η αγωνιστική) Σάββατο 17 Μαρτίου 2018Handball Premier (19η αγωνιστική)Δαϊς 14:00, ΑΣΕ Δούκα- Διομήδης Άργους (Πατιός- Τσιάνας, Αντωνόπουλος)Σπίτι του Χάντμπολ 17:00 (ΕΡΤ3), ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV- AEK (Μπέτμαν-...

Μια ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών πήρε ο Α.Σ Βέροιας 2017 καθώς επικράτησε στην Κέρκυρα επι του Φαίακα με 22-13.Οι φιλοξενούμενοι πήραν από το πρώτο ημίχρονο ένα προβάδισμα στο σκορ, το οποίο...