Συνέντευξη του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη στον ΑΚΟΥ 99.6  - Η Βέροια με την απένταξη θα είναι όμηρος σε ενεργειακούς «νταβατζήδες»

Συνέντευξη του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη στον ΑΚΟΥ 99.6 - Η Βέροια με την απένταξη θα είναι όμηρος σε ενεργειακούς «νταβατζήδες»

Με την επικοινωνιακή άνεση που του δίνει η δημοσιογραφική εμπειρία ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης μίλησε στον ΑΚΟΥ 99,6 και στην εκπομπή Λαϊκά&Αιρετικά.Αναφέρθηκε στο θέμα της απένταξης της Βέροιας από τον σχεδιασμό του φυσικού αερίου και τις κουτοπονηριές και ευθύνες της Περιφέρειας και της κυβέρνησης της Ν.Δ., ενώ απένειμε τα εύσημα στη συνάδελφό του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Φρ. Καρασαρλίδου που «μας άνοιξε τα μάτια», όπως είπε χαρακτηριστικά και εννοώντας ότι ανέδειξε το θέμα. Ο κ. Γιαννούλης μίλησε  για τις κάμερες στα σχολεία με ευθείες βολές κατά της υπουργού Κεραμέως, και την στάση των ΜΜΕ, υπογραμμίζοντας την υπηρεσία που προσφέρουν τα περιφερειακά μέσα.

Με σκληρή γλώσσα ο κ. Γιαννούλης μίλησε για κουτοπονηριές και σοβαρές διαχειριστικές ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ. και της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας στο θέμα της απένταξης της Βέροιας και των Γιαννιτσών από τον σχεδιασμό του φυσικού αερίου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση που ευαγγελίζεται την απολιγνιτοποίηση οδηγεί την χώρα στην εποχή του μαζούτ! Μίλησε για την συμβολή της συναδέλφου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Φρόσως Καρασαρλίδου με την επερώτηση που κατέθεσε και την ανάδειξη του θέματος που άνοιξε τα μάτια των υπολοίπων βουλευτών, αλλά και των τοπικών κοινωνιών που εμπλέκονται. Χαρακτήρισε θεατρική και υποκριτική την τεχνητή διαμάχη μεταξύ Υπουργείου Περιβάλλοντος και Π.Κ.Μ., άλλως Χατζηδάκη και Τζιτζικώστα που ανταλλάσσουν επιστολές για την ικανοποίηση του ακροατηρίου τους και δεν μπορούν να συνεννοηθούν προς την κατεύθυνση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των πολιτών-καταναλωτών. Κατηγόρησε τον περιφερειάρχη ότι ενώ οργάνωνε φιέστες στην Ημαθία και Πέλλα για την έλευση του φυσικού αερίου, τώρα μένει σε μια επιστολή σε υψηλούς τόνους και σηκώνει τα χέρια ψηλά, ενώ από τις βολές του δεν γλίτωσαν και οι τρεις βουλευτές Ημαθίας της Ν.Δ. που τους κατηγόρησε ότι σφετερίστηκαν προεκλογικά το έργο του φυσικού αερίου περιοδεύοντας την Ημαθία, αλλά τώρα σιωπούν. Στις μομφές για κύριες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ και ιδεοληπτικό παραλογισμό αφού προσπάθησε να κρατήσει κρατικό το περιφερειακό δίκτυο φυσικού αερίου, τη στιγμή που τα δίκτυα στις 3 μεγάλες περιοχές που λειτουργεί το φυσικό αέριο είναι ιδιωτικά ο κ. Γιαννούλης απάντησε: « Η απόφαση πλήρους ένταξης και διανομής φυσικού αερίου στη Βέροια, ενώ ήταν έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης και παράλληλα ήταν έτοιμα τα σχέδια προμελετών για Νάουσα, Έδεσσα, Αριδαία δεν είναι ιδεοληψίες, είναι πολιτικές αποφάσεις για να υπάρξουν γεωγραφικές και χωροταξικές διαφοροποιήσεις. Δεν πρέπει να υπάρχει οριζόντια αντιμετώπιση για το θέμα του φυσικού αερίου σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας». Υποστήριξε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός μεταξύ των ιδιωτικών εταιριών σε τόσο μικρές αγορές και γι’ αυτό θα υπάρξει ολιγοπώλειο με τεράστια ισχύ γι’ αυτόν που θα έχει τον έλεγχο της στρόφιγγας του φυσικού αερίου εις βάρος των καταναλωτών. Έφτασε στο σημείο ο κ. Γιαννούλης να μιλήσει για ομηρία των πόλεων, όπως η Βέροια στους ενεργειακούς «νταβατζήδες» που θα προκύψουν από τους χειρισμούς της κυβέρνησης της Ν.Δ. και της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι ήταν εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση για το έργο και ήταν έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης και οι προμελέτες, ωστόσο η νυν κυβέρνηση είχε άλλες προτεραιότητες.

«Ομερτά» και προστασία στην κυβέρνηση από τα ΜΜΕ του κέντρου

Την στάση των ΜΜΕ του κέντρου καυτηρίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις καταγγελίες της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου για το γεγονός ότι υπουργός της Ν.Δ. κρατούσε στο συρτάρι του 3 φακέλους με offshore εταιρίες που έχουν παραγραφεί και δεν έπαιξε ως είδηση πουθενά! Αντίθετα αναφέρθηκε στα περιφερειακά ΜΜΕ, λέγοντας ότι υποκλίνεται μπροστά τους γιατί έχουν αποδειχθεί τα πιο ελεύθερα μέσα. «Σε αντίθεση με την μονομερή ενημέρωση και το έλλειμμα δημοκρατίας των κεντροποιημένων ΜΜΕ, τα μέσα της περιφέρειας διατηρούν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας και ενημέρωσης για να ακούγονται όλες οι φωνές και οι απόψεις», συμπλήρωσε ο κ. Γιαννούλης.

                                «Δημόσια ψευδόμενη η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως»

Ευθείες βολές κατά της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως εξαπέλυσε ο Χρήστος Γιαννούλης λέγοντας ότι ντρέπεται που η υπουργός αντί να διδάξει ήθος, δίδαξε δημόσια ψευδόμενη σε χιλιάδες μαθητές και παιδιά, αναφερόμενος στο θέμα με την τοποθέτηση καμερών στις αίθουσες διδασκαλίας. Συγκεκριμένα μίλησε για ερώτημα που υπέβαλε μαζί με συνάδελφό του στην υπουργό αν υπάρχει διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων και η κα Κεραμέως διαβεβαίωσε ότι υπήρξε διαβούλευση και έγκριση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ενώ η ανακοίνωση της Αρχής απέδειξε ότι η υπουργός δεν είχε αναστολές να πει ένα τόσο χονδροειδές ψέμα, όπως είχε πει και για τα τάμπλετ που θα χορηγούσαν σε όσους τα χρειάζονταν για την εξ αποστάσεως διδασκαλία και δεν έγινε ποτέ. Για την ουσία του θέματος ο κ. Γιαννούλης εξέφρασε τους φόβους και την ανησυχία του ότι η υπουργός και η κυβέρνηση προσπαθούν να παγιώσουν τις κάμερες και ίσως αργότερα δούμε για λόγους οικονομίας στο Καστελόριζο αντί για δάσκαλο να στέλνουν οθόνη. 

 

                                                                                                                                Ζήσης Μιχ. Πατσίκας

.

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο Ευάγγελου Δέλλιου

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο Ευάγγελου Δέλλιου

Την Κυριακή 16 Αυγούστου 2020 στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων...

Ο εξωγήινος του ζωδιακού κύκλου, λέγεται Ιχθύς

Ο εξωγήινος του ζωδιακού κύκλου, λέγεται Ιχθύς

Οι Ιχθύς, είναι οι εξωγήινοι κάτοικοι που ζουν ανάμεσα...

Γ’ ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ  ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Γ’ ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογοςΤελικά,...

Η ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ  ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ

Η ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ

Συντάκτης:  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣΒΑΣΙΑΔΗΣ  Οι αναφορές στην...

Ημαθία:

Ημαθία: "Σήκωσαν" προϊόντα αξίας 1170 ευρώ... και...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε ...

ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ

Της Όλγας Κουτμηρίδου-ΜεταξάΣήμερα η σιωπή,κάθεται...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Εμμανουήλ Παπά και Μοράβα στη Βέροια

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Εμμανουήλ Παπά και...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Επικαιρότητα «Βάλε το χέρι σου  Μεγαλοδύναμε!»

Επικαιρότητα «Βάλε το χέρι σου Μεγαλοδύναμε!»

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΑκούω πάλι, φίλοι...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Γράφει ο Μάκης  ΔημητράκηςΔεκαπενταύγουστος! Της Παναγίας! Τρανή γιορτή και όλη η Ελλάδα, απ’ άκρη σ’ άκρη γιορτάζει και ειδικά το Βέρμιο που προσελκύει πιστούς κάθε ράτσας που ανηφορίζουν στις πλαγιές του...

Ομολογώ ότι δεν περίμενα τοποθέτηση από τον κ. Παυλίδη στην επιστολή μου για το θέμα του Δημαρχείου, του 3ου δημοτικού και των εκπαιδευτηρίων Τσαλέρα. Και δεν αντιλαμβάνομαι την επιθετική του απάντηση σε...

Στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων του Δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον...

Γράφει ο Μάκης ΔημητράκηςΜεγάλη δεσποτική γιορτή η «Μεταμόρφωση του Σωτήρος», που τοποθετήθηκε στις αρχές Αυγούστου, αν και οι Ευαγγελιστές σημειώνουν ότι ο Χριστός έδειξε τη δόξα και το μεγαλείο του στους...