Πλήθος κόσμου

Πλήθος κόσμου "αποχαιρέτησε" τον Δημήτρη Γκίμα.

Στον Ι.Ν. του Αγ. Αντωνίου έγινε η εξόδιος ακολουθία  του αδικοχαμένου Δημήτρη Γκίμα που άφησε την τελευταία του πνοή στην οικία του, μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου. Στην τελετή παραβρέθηκε πολύς κόσμος, ανάμεσα σε αυτούς  φίλοι, συγγενείς, αθλητές όχι μόνο της ομάδας του Φιλίππου και των ομάδων μπάσκετ της περιοχής, αλλά και από τον γενικότερο αθλητικό χώρο, ενώ υπήρχε πολύ βαρύ κλίμα για τον ξαφνικό χαμό του. Πλήθος από στεφάνια  στο προαύλιο του Αγ. Αντωνίου όχι μόνο από  συγγενείς, φίλους, αλλά από συλλόγους και σωματεία που θέλησαν να τιμήσουν την μνήμη του. 

"Έφυγε" από την Παρασκευή το απόγευμα ...

Από την περασμένη Παρασκευή  το απόγευμα δεν απαντούσε σε κλήσεις που του έκαναν τόσο ο φίλος  του και άμεσος συνεργάτης Χρήστος  Μπλατσιώτης, όσο και  ο πρόεδρος της ΔΕ του μπάσκετ του Φιλίππου Ηλίας Λαζός, που υπέθεσαν ότι έκλεισε τα τηλέφωνα για να ξεκουραστεί. 

Το ίδιο έγινε και το Σάββατο το πρωί αλλά αυτή την φορά  πήγαν στο διαμέρισμα του αλλά δεν απαντούσε και πάλι. Η  συνέχεια ήταν να παραβιαστεί η πόρτα, όπου βρέθηκε η σορός του Δημήτρη, και αμέσως ήρθε το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Βέροιας. Εκεί μάλιστα ο γιατρός επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος του  προήλθε  πριν από  12 ώρες  περίπου. Ακολούθησε η μεταφορά του στην Θεσ/νίκη για νεκροψία και όπως ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρα "έφυγε" από έμφραγμα του μυοκαρδίου. 

Μία ζωή Φίλιππος...

.Ο Δημήτρης Γκίμας γεννήθηκε το 1965. Ήταν πτυχιούχος παιδαγωγικής Ακαδημίας και σχολής προπονητών Α’ κατηγορίας. Έπαιξε μπάσκετ στο Φίλιππο από το 1977 μέχρι το 1994 παίρνοντας μέρος σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα αλλά και στις εθνικές κατηγορίες με τη φανέλα του Φιλίππου του οποίου διετέλεσε και αρχηγός.  Σαν προπονητής ασχολήθηκε από το 1987 στις ακαδημίες κοριτσιών του Φιλίππου και στα παιδικοεφηβικα τμήματα καθώς και στις ακαδημίες αγοριών της Γ.Ε.Β.

Το 1989-90 ήταν προπονητής στη γυναικεία ομάδα του Φιλίππου στη Β’ εθνική (7η) ενώ την ίδια χρόνια με την ομάδα των κορασίδων κέρδισε την 4η πανελλήνια θέση. Το 1993 μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό Βόλου όπου έπαιξε μέχρι το 1999 ενώ ασχολήθηκε και σαν προπονητής με τις ομάδες μίνι αγοριών και παμπαίδων του Ολυμπιακού Βόλου.

Από το 1999 επέστρεψε στον Φίλιππο όπου συνέχιζε μέχρι και την τελευταία ημέρα ζωής του,  έχοντας γνωρίσει τρεις ανόδους από το Α’ τοπικό μέχρι τη Β’ Εθνική τη σαιζόν 2009-10. Tην σεζόν 2012-2013 οδήγησε, για πρώτη φορά στην ιστορία της, την ανδρική ομάδα του Φιλίππου στην άνοδο από την Β’ Εθνική στην Α2 κατηγορία.

Βουβό κλάμα από τους παίκτες της ομάδας.

Ήταν όλοι εκεί συγκλονισμένοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν τα δάκρυα τους και να πιστέψουν ότι  αγαπημένος τους  κόουτς ο Τζίμης,  όπως τον αποκαλούσαν,  έφυγε από την ζωή τόσο ξαφνικά και τόσο πρόωρα  με την σημαία του Φιλίππου να σκεπάζει  το φέρετρο του. 

Πολλά συλλυπητήρια αλλά και προσωπικές στιγμές από τους αγαπημένους του συνεργάτες 

Όλο το Σαββατοκύριακο τα Social media όλης της Ελλάδας είχαν εκτενή ρεπορτάζ για τον άδικο και ξαφνικό χαμό του Δημήτρη Γκίμα, ενώ υπήρχαν κάποιες  αναρτήσεις που συγκίνησαν ιδιαίτερα  τον κόσμο. Και αναφέρομαι στον άμεσο συνεργάτη του τον Χρήστο Μπλατσιώτη τον πρόεδρο της ΔΕ του μπάσκετ του Φιλίππου Ηλία Λαζό, τον πρώην πρόεδρο του Φιλίππου κ. Γιώργο Τραπεζανλίδη, που επί δικής του προεδρίας ο Φίλιππος ανέβηκε για πρώτη φορά στην Α2 του μπάσκετ. 

Κλείνοντας θέλω να αναφέρω και τις δικές μου εμπειρίες ως δημοσιογράφου και φίλου , ότι ο αείμνηστος πλέον Δημήτρης κατ' αρχήν ήταν ένας πολύ καλός συνομιλητής και συνεργάτης του τύπου. Πρόθυμος να σε ενημερώσει, με αλήθειες και με γνώσεις στο άθλημα που υπηρετούσε. Ποτέ δεν ήρθαμε σε κάποια κόντρα και αντιπαράθεση γιατί ήταν αγνός και τίμιος.  Είχε πάνω απ' όλα τον Φίλιππο και την καλή αγωγή των μικρών παιδιών . 

Αιωνία του η μνήμη καλόν παράδεισο Δημήτρη 


Β.Β 


Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Α' ΕΚΑΣΚΕΜ: Ζευγάρωσε τις νίκες και κατέλαβε την 9η θέση ο ΑΟΚ Βέροιας

Α' ΕΚΑΣΚΕΜ: Ζευγάρωσε τις νίκες και κατέλαβε την 9η...

Ο ΑΟΚ Βέροιας επικράτησε με 63-49 του ΠΑΟΚ Αλμωπίας, στο...

Ρίχνεται στη μάχη των play-off ο Φίλιππος Βέροιας

Ρίχνεται στη μάχη των play-off ο Φίλιππος Βέροιας

Ανακοινώθηκε από την ΕΟΚ το πρόγραμμα της Γ’ Φάσης των...

Στους τέσσερις με μεγάλη νίκη επί του Εδεσσαϊκού ο Ζαφειράκης Νάουσας!

Στους τέσσερις με μεγάλη νίκη επί του Εδεσσαϊκού ο...

Ο Ζαφειράκης επικράτησε με 81-62 του Εδεσσαϊκού, στο...

Τελείωσε μια επιτυχημένη χρονιά για τους Αετούς Βέροιας

Τελείωσε μια επιτυχημένη χρονιά για τους Αετούς...

Δεν τα κατάφεραν οι Αετοί Βέροιας την Τετάρτη, καθώς...

Φίλιππος Βέροιας: Η πορεία της κανονικής διάρκειας μας έδειξε τον δρόμο!

Φίλιππος Βέροιας: Η πορεία της κανονικής διάρκειας μας...

Αισίως και μετά από μεγάλη προσπάθεια, ο Φίλιππος...

Α' ΕΚΑΣΚΕΜ: Έχασε στην Έδεσσα ο Ζαφειράκης, νίκησε στη Σκύδρα ο ΑΟΚ Βέροιας

Α' ΕΚΑΣΚΕΜ: Έχασε στην Έδεσσα ο Ζαφειράκης, νίκησε...

Την ήττα γνώρισε στην Έδεσσα με 71-61 ο Ζαφειράκης...

Το μονοπάτι του Φιλίππου Βέροιας προς την Elite League!

Το μονοπάτι του Φιλίππου Βέροιας προς την Elite League!

Σε ρυθμούς play-off κινείται πλέον η ομάδα μπάσκετ του...

Φινάλε με ήττα στα Τρίκαλα για τους Αετούς Βέροιας… και τώρα play off!

Φινάλε με ήττα στα Τρίκαλα για τους Αετούς Βέροιας…...

Μία από τις πιο βαριές ήττες στο φετινό πρωτάθλημα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ένας χρόνος πέρασε από την απώλεια του αγαπημένου προπονητή του Φιλίππου Βέροιας, Δημήτρη Γκίμα. Το Σάββατο 15 Μαΐου 2021 θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο του αγαπημένου μας coach στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα...

Ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος στην Α' κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΜ. Ο ΓΑΣ  Μελίκησ  κέρδισε και τον Κεραυνό Άσπρου με 54-84 και ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο επιτυγχάνοντας 22 νίκες και φυσικά τερμάτισε...

Ολοκληρώνεται το Σάββατο (14/4) η κανονική διάρκεια της Β ΕΚΑΣΚΕΜ και οι Αετοί Βέροιας υποδέχονται στο ΔΑΚ "Βικέλας" (18.00) τον Φίλιππο Νέας Πέλλας.Η ομάδα του Ντάνη Τυριακίδη, έπειτα από την απαραίτητη...

Προτελευταία αγωνιστική  για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος για τους Αετούς Βέροιας, που θα μεταβούν στη γειτονική Κατερίνη για να αντιμετωπίσουν την ΑΓΕ Πιερίας.Η ομάδα του Ντάνη Τυριακίδη...