Στ.  Δάγγας: «Μέσα σε λίγους μήνες, επιλύσαμε «λιμνάζοντα» ζητήματα για το δημοτικό κολυμβητήριο του Αγίου Νικολάου»

Στ. Δάγγας: «Μέσα σε λίγους μήνες, επιλύσαμε «λιμνάζοντα» ζητήματα για το δημοτικό κολυμβητήριο του Αγίου Νικολάου»

Εμβρόντητος και έκπληκτος δηλώνει ο πρώην Αντιδήμαρχος Νεολαίας,  Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Νάουσας, κ. Στυλιανός Δάγγας σε άρθρο του που δημοσιεύεται αυτές τις ημέρες σε τοπικά ΜΜΕ, σχετικά  με το δημοτικό κολυμβητήριο της Νάουσας.

Η έκπληξη και η  απορία του επικεντρώνεται μάλιστα  τόσο για το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Νάουσας στις 6 Μαΐου 2020 (σχετικό link https://www.naoussa.gr/news/press/ekdothike-i-adeia-leitourgias-gia-to-dimotiko-kolymvitirio-naousas-4247) όσο και για τα  όσα ακούστηκαν το ίδιο απόγευμα  στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας (6-5-2020), για την λειτουργία των δημοτικών κολυμβητηρίων.

Ο κ. Δάγγας  κάνει λόγο μάλιστα για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και επικαλείται  πως υπήρξε άδεια για το κολυμβητήριο του Αγίου Νικολάου, εννοώντας προφανώς την άδεια αθλητικών εγκαταστάσεων που χορηγήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου του 2016 για ΕΝΑ έτος και πήρε παράταση άλλο ΕΝΑ έτος.  Άδεια λειτουργίας κλειστής κολυμβητικής δεξαμενής (μικρής και μεγάλης) ΔΕΝ  υπήρξε ΠΟΤΈ.….

Μάλιστα ψέγει στο άρθρο του την σημερινή  δημοτική αρχή, αλλά μάλλον θα  «δαγκωθεί» αν δει τα υπ'αριθμ. πρωτ. 14272/2019 και 14847/6-9-2019 έγγραφα δημοτικού υπαλλήλου, στα οποία ρητά αναφέρεται  ότι στα κατεπείγοντα θέματα που ανέλαβε να διαχειριστεί η νέα δημοτική αρχή (η οποία ανέλαβε τα «ηνία» του Δήμου από την 1η Σεπτεμβρίου του 2019), με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Νικόλα Καρανικόλα,  συγκαταλέγεται και η μη ύπαρξη άδεια λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών (μικρής και μεγάλης) για τα κολυμβητήρια του Αγίου Νικολάου και του Ζερβοχωρίου!

Όλοι όσοι ασχολούνται με τον συγκεκριμένο αθλητικό τομέα γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι απαραίτητη η αδειοδότηση κολυμβητικής δεξαμενής. Στα σχετικά έγγραφα μάλιστα, διευκρινίζεται ξεκάθαρα ότι όχι μόνο δεν υπήρχε  αδειοδότηση των εν λόγω αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά  θα «πρέπει να ψηφιστούν οι σχετικές πιστώσεις ώστε να γίνουν οι απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις και όλες οι διοικητικές ενέργειες για την αδειοδότησή τους».

Αυτή είναι η «προίκα» λοιπόν που άφησε ο κ. Δάγγας και η απελθούσα δημοτική αρχή στην σημερινή διοίκηση του Δήμου Νάουσας  σε ό,τι αφορά στην αδειοδότηση και την ορθή λειτουργία των δημοτικών μας κολυμβητηρίων.

Από την πλευρά του ο Δήμος Νάουσας και η Αντιδημαρχία Νεολαίας, Παιδείας και Αθλητισμού,   μετά από συντονισμένες ενέργειες και τον απαιτούμενο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, εξασφάλισαν πρόσφατα την  άδεια λειτουργίας της κολυμβητικής δεξαμενής (μικρής και μεγάλης) για το δημοτικό κολυμβητήριο Αγίου Νικολάου. Επίσης, στη συνέχεια  εκδόθηκε η άδεια λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής αγώνων.

Μάλιστα η δημοτική αρχή δέχτηκε  δεκάδες μηνύματα και τηλεφωνήματα για τα εύσημα από αθλητές, τις οικογένειές τους και τις κολυμβητικές ομάδες που γνωρίζουν πολύ καλά πόσο σημαντικές είναι αυτές οι αδειοδοτήσεις.  Είναι φανερό ότι το Δημοτικό Κολυμβητήριο μετά το τέλος λήψης μέτρων λόγω του κορονοϊού (COVID – 19) θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει με νέες προοπτικές.

Αν ο κ. Δάγγας δεν μπορεί να αντιληφθεί την πραγματικότητα οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να του επιστρέψουμε την φράση του περί «διαστρέβλωσης της πραγματικότητας». Στις «ομιχλώδεις» εντυπώσεις  που προσπαθεί να δημιουργήσει, του δίνουμε  ως απάντηση τα απτά αποτελέσματα της παρούσας δημοτικής αρχής που μέσα σε λίγους μήνες, απρόσκοπτα και με μεθοδικότητα επιλύει «λιμνάζοντα» ζητήματα, προς όφελος της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών και της  ανάδειξης σημαντικών υποδομών του Δήμου, όπως είναι το αθλητικό μας «στολίδι», το δημοτικό κολυμβητήριο του Αγίου Νικολάου που πλέον έχει όλες τις εκ του νόμου απαιτούμενες αδειοδοτήσεις.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά Ναούσης

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου...

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος...

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα την Κυριακή στην Ημαθία (24/1)

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα την Κυριακή στην Ημαθία...

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε...

Τραγικός θάνατος 32χρονου έξω από τη Νέα Νικομήδεια

Τραγικός θάνατος 32χρονου έξω από τη Νέα Νικομήδεια

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες το απόγευμα ένας νέος...

Απεβίωσε ο Κωνσταντίνος Καρατόλιος σε ηλικία 48 ετών

Απεβίωσε ο Κωνσταντίνος Καρατόλιος σε ηλικία 48 ετών

Απεβίωσε σε ηλικία 48 ετών ο Κωνσταντίνος Καρατόλιος. Η...

Επίσκεψη της Φρόσως Καρασαρλίδου στον ΕΛΓΑ Ημαθίας για τις αγροτικές αποζημιώσεις

Επίσκεψη της Φρόσως Καρασαρλίδου στον ΕΛΓΑ Ημαθίας...

Τον ΕΛΓΑ ΗΜΑΘΙΑΣ επισκέφθηκε η βουλευτής του...

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις την Κυριακή σε Αγ. Δημητρίου, Καστανιάς, Καμαριωτίσσης, Έλλης και πάροδο Κοντογεωργάκη της Βέροιας

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις την Κυριακή σε Αγ. Δημητρίου,...

Για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή επί της οδού Βαρλάμη της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή επί...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

1821 – 2021, 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Το ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ πριν (κατά-μετά) την επανάσταση - 2. ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ  ΤΗΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ

1821 – 2021, 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Το...

Του ΓιάννηΔ. ΜοσχόπουλουΟι Οθωμανοί κατακτητές πήραν...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 η βράβευση της εταιρείας ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ Α.Ε. Ευρωπαϊκά Νηματουργεία, με το Χρυσό Βραβείο "Top Branded Export Product" των Greek Exports Awards 2020 για το brand της SUPREME GREEN COTTON®! Η...

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 516, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 149973 (ημερήσια...

Το θέμα στο πρωτοσέλιδο του «Λαού» στις 12 Ιανουαρίου 2021, αφορούσε στα ετοιμόρροπα της Βέροιας, της πόλης όπου έχουν καταγραφεί 28 επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίρια και 21 ετοιμόρροπα, τα περισσότερα στις δύο...

Στη Βέροια «Εν τη οποία εδημιούργησα εαυτόν» χάριν ευγνωμοσύνης αφήνω όλην την περιουσίαν μου για την εξυπηρέτησιν φιλανθρωπικών σκοπών.«Τίποτε δεν εξαγιάζει τον βίον ενός ανθρώπου περισσότερον όσον η...