Στ.  Δάγγας: «Μέσα σε λίγους μήνες, επιλύσαμε «λιμνάζοντα» ζητήματα για το δημοτικό κολυμβητήριο του Αγίου Νικολάου»

Στ. Δάγγας: «Μέσα σε λίγους μήνες, επιλύσαμε «λιμνάζοντα» ζητήματα για το δημοτικό κολυμβητήριο του Αγίου Νικολάου»

Εμβρόντητος και έκπληκτος δηλώνει ο πρώην Αντιδήμαρχος Νεολαίας,  Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Νάουσας, κ. Στυλιανός Δάγγας σε άρθρο του που δημοσιεύεται αυτές τις ημέρες σε τοπικά ΜΜΕ, σχετικά  με το δημοτικό κολυμβητήριο της Νάουσας.

Η έκπληξη και η  απορία του επικεντρώνεται μάλιστα  τόσο για το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Νάουσας στις 6 Μαΐου 2020 (σχετικό link https://www.naoussa.gr/news/press/ekdothike-i-adeia-leitourgias-gia-to-dimotiko-kolymvitirio-naousas-4247) όσο και για τα  όσα ακούστηκαν το ίδιο απόγευμα  στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας (6-5-2020), για την λειτουργία των δημοτικών κολυμβητηρίων.

Ο κ. Δάγγας  κάνει λόγο μάλιστα για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και επικαλείται  πως υπήρξε άδεια για το κολυμβητήριο του Αγίου Νικολάου, εννοώντας προφανώς την άδεια αθλητικών εγκαταστάσεων που χορηγήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου του 2016 για ΕΝΑ έτος και πήρε παράταση άλλο ΕΝΑ έτος.  Άδεια λειτουργίας κλειστής κολυμβητικής δεξαμενής (μικρής και μεγάλης) ΔΕΝ  υπήρξε ΠΟΤΈ.….

Μάλιστα ψέγει στο άρθρο του την σημερινή  δημοτική αρχή, αλλά μάλλον θα  «δαγκωθεί» αν δει τα υπ'αριθμ. πρωτ. 14272/2019 και 14847/6-9-2019 έγγραφα δημοτικού υπαλλήλου, στα οποία ρητά αναφέρεται  ότι στα κατεπείγοντα θέματα που ανέλαβε να διαχειριστεί η νέα δημοτική αρχή (η οποία ανέλαβε τα «ηνία» του Δήμου από την 1η Σεπτεμβρίου του 2019), με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Νικόλα Καρανικόλα,  συγκαταλέγεται και η μη ύπαρξη άδεια λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών (μικρής και μεγάλης) για τα κολυμβητήρια του Αγίου Νικολάου και του Ζερβοχωρίου!

Όλοι όσοι ασχολούνται με τον συγκεκριμένο αθλητικό τομέα γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι απαραίτητη η αδειοδότηση κολυμβητικής δεξαμενής. Στα σχετικά έγγραφα μάλιστα, διευκρινίζεται ξεκάθαρα ότι όχι μόνο δεν υπήρχε  αδειοδότηση των εν λόγω αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά  θα «πρέπει να ψηφιστούν οι σχετικές πιστώσεις ώστε να γίνουν οι απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις και όλες οι διοικητικές ενέργειες για την αδειοδότησή τους».

Αυτή είναι η «προίκα» λοιπόν που άφησε ο κ. Δάγγας και η απελθούσα δημοτική αρχή στην σημερινή διοίκηση του Δήμου Νάουσας  σε ό,τι αφορά στην αδειοδότηση και την ορθή λειτουργία των δημοτικών μας κολυμβητηρίων.

Από την πλευρά του ο Δήμος Νάουσας και η Αντιδημαρχία Νεολαίας, Παιδείας και Αθλητισμού,   μετά από συντονισμένες ενέργειες και τον απαιτούμενο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, εξασφάλισαν πρόσφατα την  άδεια λειτουργίας της κολυμβητικής δεξαμενής (μικρής και μεγάλης) για το δημοτικό κολυμβητήριο Αγίου Νικολάου. Επίσης, στη συνέχεια  εκδόθηκε η άδεια λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής αγώνων.

Μάλιστα η δημοτική αρχή δέχτηκε  δεκάδες μηνύματα και τηλεφωνήματα για τα εύσημα από αθλητές, τις οικογένειές τους και τις κολυμβητικές ομάδες που γνωρίζουν πολύ καλά πόσο σημαντικές είναι αυτές οι αδειοδοτήσεις.  Είναι φανερό ότι το Δημοτικό Κολυμβητήριο μετά το τέλος λήψης μέτρων λόγω του κορονοϊού (COVID – 19) θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει με νέες προοπτικές.

Αν ο κ. Δάγγας δεν μπορεί να αντιληφθεί την πραγματικότητα οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να του επιστρέψουμε την φράση του περί «διαστρέβλωσης της πραγματικότητας». Στις «ομιχλώδεις» εντυπώσεις  που προσπαθεί να δημιουργήσει, του δίνουμε  ως απάντηση τα απτά αποτελέσματα της παρούσας δημοτικής αρχής που μέσα σε λίγους μήνες, απρόσκοπτα και με μεθοδικότητα επιλύει «λιμνάζοντα» ζητήματα, προς όφελος της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών και της  ανάδειξης σημαντικών υποδομών του Δήμου, όπως είναι το αθλητικό μας «στολίδι», το δημοτικό κολυμβητήριο του Αγίου Νικολάου που πλέον έχει όλες τις εκ του νόμου απαιτούμενες αδειοδοτήσεις.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Ιωαν. Ταρασίδης σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Ιωαν. Ταρασίδης σε ηλικία 91...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024...

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνιος Γεωργ. Καλαϊτζίδης σε ηλικία 79 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνιος Γεωργ. Καλαϊτζίδης σε...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύτηκε την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024...

Παίκτης της Βέροιας ο οδηγός που ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα της Κ.Δευτέρας

Παίκτης της Βέροιας ο οδηγός που ενεπλάκη στο...

Θύμα τροχαίου έπεσε τα ξημερώματα της Κ. Δευτέρας ο...

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Δήμου Κιζιρίδου σε ηλικία 87 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Δήμου Κιζιρίδου σε ηλικία 87...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024...

Τροχαίο στη Βέροια: Μία νεκρή 25χρονη και δύο τραυματίες σε μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων

Τροχαίο στη Βέροια: Μία νεκρή 25χρονη και δύο...

Τραγωδία τις πρώτες πρωινές ώρες στη Βέροια, σε...

ΒΕΡΜΙΟ  Κορυφή   Φούρκα Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 Με τους Ορειβάτες Βέροιας

ΒΕΡΜΙΟ Κορυφή Φούρκα Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 Με τους...

 Ένα ταξίδι,  μια διαδρομή, μια ορειβασία, μια απόδραση...

Δισαρχιερατικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον κατάμεστο Ναό του πολιούχου της Βεροίας

Δισαρχιερατικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον...

Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 17ης Μαρτίου,...

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Νάουσα

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Νάουσα

Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 17ης Μαρτίου, ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...