Στ.  Δάγγας: «Μέσα σε λίγους μήνες, επιλύσαμε «λιμνάζοντα» ζητήματα για το δημοτικό κολυμβητήριο του Αγίου Νικολάου»

Στ. Δάγγας: «Μέσα σε λίγους μήνες, επιλύσαμε «λιμνάζοντα» ζητήματα για το δημοτικό κολυμβητήριο του Αγίου Νικολάου»

Εμβρόντητος και έκπληκτος δηλώνει ο πρώην Αντιδήμαρχος Νεολαίας,  Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Νάουσας, κ. Στυλιανός Δάγγας σε άρθρο του που δημοσιεύεται αυτές τις ημέρες σε τοπικά ΜΜΕ, σχετικά  με το δημοτικό κολυμβητήριο της Νάουσας.

Η έκπληξη και η  απορία του επικεντρώνεται μάλιστα  τόσο για το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Νάουσας στις 6 Μαΐου 2020 (σχετικό link https://www.naoussa.gr/news/press/ekdothike-i-adeia-leitourgias-gia-to-dimotiko-kolymvitirio-naousas-4247) όσο και για τα  όσα ακούστηκαν το ίδιο απόγευμα  στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας (6-5-2020), για την λειτουργία των δημοτικών κολυμβητηρίων.

Ο κ. Δάγγας  κάνει λόγο μάλιστα για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και επικαλείται  πως υπήρξε άδεια για το κολυμβητήριο του Αγίου Νικολάου, εννοώντας προφανώς την άδεια αθλητικών εγκαταστάσεων που χορηγήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου του 2016 για ΕΝΑ έτος και πήρε παράταση άλλο ΕΝΑ έτος.  Άδεια λειτουργίας κλειστής κολυμβητικής δεξαμενής (μικρής και μεγάλης) ΔΕΝ  υπήρξε ΠΟΤΈ.….

Μάλιστα ψέγει στο άρθρο του την σημερινή  δημοτική αρχή, αλλά μάλλον θα  «δαγκωθεί» αν δει τα υπ'αριθμ. πρωτ. 14272/2019 και 14847/6-9-2019 έγγραφα δημοτικού υπαλλήλου, στα οποία ρητά αναφέρεται  ότι στα κατεπείγοντα θέματα που ανέλαβε να διαχειριστεί η νέα δημοτική αρχή (η οποία ανέλαβε τα «ηνία» του Δήμου από την 1η Σεπτεμβρίου του 2019), με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Νικόλα Καρανικόλα,  συγκαταλέγεται και η μη ύπαρξη άδεια λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών (μικρής και μεγάλης) για τα κολυμβητήρια του Αγίου Νικολάου και του Ζερβοχωρίου!

Όλοι όσοι ασχολούνται με τον συγκεκριμένο αθλητικό τομέα γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι απαραίτητη η αδειοδότηση κολυμβητικής δεξαμενής. Στα σχετικά έγγραφα μάλιστα, διευκρινίζεται ξεκάθαρα ότι όχι μόνο δεν υπήρχε  αδειοδότηση των εν λόγω αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά  θα «πρέπει να ψηφιστούν οι σχετικές πιστώσεις ώστε να γίνουν οι απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις και όλες οι διοικητικές ενέργειες για την αδειοδότησή τους».

Αυτή είναι η «προίκα» λοιπόν που άφησε ο κ. Δάγγας και η απελθούσα δημοτική αρχή στην σημερινή διοίκηση του Δήμου Νάουσας  σε ό,τι αφορά στην αδειοδότηση και την ορθή λειτουργία των δημοτικών μας κολυμβητηρίων.

Από την πλευρά του ο Δήμος Νάουσας και η Αντιδημαρχία Νεολαίας, Παιδείας και Αθλητισμού,   μετά από συντονισμένες ενέργειες και τον απαιτούμενο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, εξασφάλισαν πρόσφατα την  άδεια λειτουργίας της κολυμβητικής δεξαμενής (μικρής και μεγάλης) για το δημοτικό κολυμβητήριο Αγίου Νικολάου. Επίσης, στη συνέχεια  εκδόθηκε η άδεια λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής αγώνων.

Μάλιστα η δημοτική αρχή δέχτηκε  δεκάδες μηνύματα και τηλεφωνήματα για τα εύσημα από αθλητές, τις οικογένειές τους και τις κολυμβητικές ομάδες που γνωρίζουν πολύ καλά πόσο σημαντικές είναι αυτές οι αδειοδοτήσεις.  Είναι φανερό ότι το Δημοτικό Κολυμβητήριο μετά το τέλος λήψης μέτρων λόγω του κορονοϊού (COVID – 19) θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει με νέες προοπτικές.

Αν ο κ. Δάγγας δεν μπορεί να αντιληφθεί την πραγματικότητα οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να του επιστρέψουμε την φράση του περί «διαστρέβλωσης της πραγματικότητας». Στις «ομιχλώδεις» εντυπώσεις  που προσπαθεί να δημιουργήσει, του δίνουμε  ως απάντηση τα απτά αποτελέσματα της παρούσας δημοτικής αρχής που μέσα σε λίγους μήνες, απρόσκοπτα και με μεθοδικότητα επιλύει «λιμνάζοντα» ζητήματα, προς όφελος της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών και της  ανάδειξης σημαντικών υποδομών του Δήμου, όπως είναι το αθλητικό μας «στολίδι», το δημοτικό κολυμβητήριο του Αγίου Νικολάου που πλέον έχει όλες τις εκ του νόμου απαιτούμενες αδειοδοτήσεις.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεά του Ροταριανού Ομίλου Βέροιας στο Νοσοκομείο για την καταπολέμηση του COVID-19

Δωρεά του Ροταριανού Ομίλου Βέροιας στο Νοσοκομείο...

Την Πέμπτη 4 Ιουνίου παρουσία του Διοικητή της 2484...

Τι (και πότε) να μην τρώτε στα εστιατόρια: μια χρυσή λίστα του Άντονι Μπουρντέν

Τι (και πότε) να μην τρώτε στα εστιατόρια: μια χρυσή...

ση η λαχτάρα του να απολαύσει κανείς το αγαπημένο του...

Αξίες που έσβησαν ή αντικαταστάθηκαν (β)

Αξίες που έσβησαν ή αντικαταστάθηκαν (β)

Του ιερέως: Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΣυνεχίζουμε, φίλοι...

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας του μήνα Μαΐου 2020

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών...

 Κατά τη διάρκεια του μήνα Μαΐου του 2020, στις...

Δήμος Βέροιας: Μεταφορά οστών σε χωνευτήριο, όσων πέθαναν έως το τέλος του 1980

Δήμος Βέροιας: Μεταφορά οστών σε χωνευτήριο, όσων...

--Όσοι επιθυμούν να τα μεταφέρουν σε άλλα κοιμητήρια...

18.ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΤΟ 1821. -

18.ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΤΟ 1821. - "Εγώ...

Γράφει ο Παν. Παπαδόπουλος-ΦιλόλογοςΟ Αθανάσιος...

Τρείς  εβδομάδες Linasexclusive jewels store στη Βέροια

Τρείς εβδομάδες Linasexclusive jewels store στη Βέροια

 Η μεγάλη αγάπη μας, ο ενθουσιασμός , η ολοκληρωτική...

Γερασμένα δένδρα... αλλά με φορτίο πολιτισμού!!! *Του Πάρη Παπακανάκη

Γερασμένα δένδρα... αλλά με φορτίο πολιτισμού!!! *Του...

Φωτό: Γενική άποψη της Βέροιας στα 1916  (Αρχείο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Η μεγάλη αγάπη μας, ο ενθουσιασμός , η ολοκληρωτική αφοσίωση και η αποφασιστικότητα για την εκπλήρωση του στόχου μας, μας οδήγησε εν μέσω μιας πρωτόγνωρης για τον πλανήτη υγειονομικής κρίσης να τολμήσουμε...

Φωτό: Γενική άποψη της Βέροιας στα 1916  (Αρχείο Γεώργιου Παπασουλιώτη)Έχουμε την τύχη αλλά ταυτόχρονα και το βάρος πολιτισμικής ευθύνης να διαβιούμε σε μία πόλη με αδιάλειπτη κατοίκηση που χάνεται στα βάθη...

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά του ΕΚΑΒ, αλλά και των πληρωμάτων δύο μοτοσυκλετών της Ομάδας ΔΙΑΣ που εκλήθησαν πριν λίγο και συγκεκριμένα στις 7.30 το απόγευμα στην συμβολή των οδών Κωττουνίου και...

Με αισθήματα αγωνίας των ιδιοκτητών τους, για την πορεία του φετινού καλοκαιριού, άνοιξαν χθες  Δευτέρα 1 Ιουνίου τα ξενοδοχεία της Ημαθίας, με νέους όρους λόγω της πανδημίας, για τους οποίους ενημερώθηκαν...