ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ KKE ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΛΛΑΣ:  Διαμαρτυρία για την απόφαση εξαίρεσης των δυο νομών απο το δίκτυο φυσικού αερίου

ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ KKE ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΛΛΑΣ: Διαμαρτυρία για την απόφαση εξαίρεσης των δυο νομών απο το δίκτυο φυσικού αερίου


Από τις τομεακές οργανώσεις του KKE Ημαθίας και Πέλλας, ανακοινώνονται τα εξής:

«Τις τελευταίες μέρες με αφορμή την απόφαση της ΡΑΕ να αφαιρέσει από το πρόγραμμα ανάπτυξης δικτύων διανομής φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ την Ημαθία και την Πέλλα, εξελλίσεται μια «κωμωδία» σε βάρος των εργαζομένων και του λαού της περιοχής. Πρωταγωνιστές οι βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και από κοντά οι εκλεγμένοι τους στην Τοπική Διοίκηση που «διαμαρτύρονται» για αυτόν τον αποκλεισμό. 

ΝΑ θυμίσουμε ότι για την σύνδεση της περιοχής στο δίκτυο φυσικού αερίου γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά τα προηγούμενα χρόνια συνδέοντας την με ένα άλλο "σπουδαίο αναπτυξιακό έργο" με πολλαπλά οφέλη για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τις τοπικές κοινωνίες όπως διαφημίζαν οι κυβέρνησεις, εκλεγμένοι στην Τοπική Διοίκηση και η εταιρεία, αυτό του αγωγού ΤΑΠ που διασχίζει την περιοχή μας.

Κι όμως η σύνδεση των νομών μας με το δίκτυο φυσικού αερίου έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα μεγάλα έργα που χρόνια τώρα προεκλογικά «υπόσχονται» στον λαό της περιοχής, αλλά ποτέ δεν υλοποιούνται όπως   η σύνδεση  με την  Εγνατία οδό  του  κάθετου  άξονα  Έδεσσας - Βέροιας,  ο προαστιακός σιδηρόδρομος, η ολοκλήρωση της εθνικής οδού Έδεσσας- Θεσσαλονίκης, η υλοποίηση των έργων που αφορούν τα εγγυοβελτιωτικά έργα της περιοχής κ.α.

Για τους εργαζόμενους της περιοχής πρέπει να είναι καθαρό πως η κυβέρνηση της ΝΔ ως συνεχιστής των προηγούμενων κυβερνήσεων, βαδίζει στον ίδιο δρόμο που επιτάσσει η ΕΕ και το ντόπιο κεφάλαιο για περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, που σημαίνει κέρδη για τους μονοπωλιακούς ομίλους που θα την εμπορεύονται, φθηνή ενέργεια για τους εργοστασιάρχες και πανάκριβη για το λαό.

Τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ταγμένοι  με την πολιτική που οδηγεί στην απελευθέρωση της αγοράς της Ενέργειας με το ξεπούλημα της ΔΕΠΑ. Είναι η ίδια πολιτική που έχει οδηγήσει το οικιακό φυσικό αέριο να παραμένει στις καλένδες και που, όταν  γίνει πράξη, θα το πληρώνουμε πανάκριβα.

 

Οι εργαζόμενοι οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι μικροί μαγαζάτορες της περιοχής που έχουν ανάγκη το φθηνό φυσικό αέριο, συνολικά όλος ο λαός της περιοχής, δεν έχουν κανένα συμφέρον να τοποθετηθούν στη μια ή την άλλη πλευρά, αυτού του άθλιου παιχνιδιού που για ακόμα μια φορά παίζεται στην πλάτη του.

Σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες να μειωθεί δραστικά το κόστος πρόσβασης σε Ενέργεια για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά της περιοχής μας, αν φύγει από τη μέση το κριτήριο του κέρδους και η εμπορευματοποίηση του αγαθού αυτού.

Η χρήση του φυσικού αερίου προς όφελος του λαού μπορεί να γίνει μέσα από έναν ενιαίο, αποκλειστικά κρατικό φορέα Ενέργειας, που θα εξασφαλίζει φθηνή πρόσβαση στην κάλυψη των εργατικών - λαϊκών αναγκών. Μόνο χαράσσοντας έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, με κοινωνικοποίηση των εγχώριων πηγών Ενέργειας και των υποδομών, με την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, μόνον τότε τέτοια έργα μπορεί να αξιοποιούνται για τη λαϊκή ευημερία. Σε αυτόν τον ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης με τις εγχώριες ενεργειακές πηγές, τις πρώτες ύλες, τα μέσα παραγωγής, μεταφοράς και διανομής Ενέργειας να αποτελούν κοινωνική ιδιοκτησία, ο ενεργειακός σχεδιασμός θα μπορεί να αναπτύξει την παραγωγή και να ικανοποιεί συνδυασμένα το σύνολο των λαϊκών αναγκών.

Διεκδικούμε:

·         Την άμεση σύνδεση των νομών μας με το δίκτυο φυσικού αερίου.

·         την αξιοποίηση του φυσικού αερίου με επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς ΣΔΙΤ και απευθείας αναθέσεις σε επιχειρήσεις.

·         Την πρόσβαση του λαού σε φθηνή θέρμανση. Δωρεάν σύνδεση για όλους στο σχεδιαζόμενο δίκτυο φυσικού αερίου οικιακής χρήσης και παράλληλα μέτρα στήριξης των ανέργων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων για την εγκατάσταση του κατάλληλου εξοπλισμού.

·         Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά».

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεά του Ροταριανού Ομίλου Βέροιας στο Νοσοκομείο για την καταπολέμηση του COVID-19

Δωρεά του Ροταριανού Ομίλου Βέροιας στο Νοσοκομείο...

Την Πέμπτη 4 Ιουνίου παρουσία του Διοικητή της 2484...

Τι (και πότε) να μην τρώτε στα εστιατόρια: μια χρυσή λίστα του Άντονι Μπουρντέν

Τι (και πότε) να μην τρώτε στα εστιατόρια: μια χρυσή...

ση η λαχτάρα του να απολαύσει κανείς το αγαπημένο του...

Αξίες που έσβησαν ή αντικαταστάθηκαν (β)

Αξίες που έσβησαν ή αντικαταστάθηκαν (β)

Του ιερέως: Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΣυνεχίζουμε, φίλοι...

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας του μήνα Μαΐου 2020

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών...

 Κατά τη διάρκεια του μήνα Μαΐου του 2020, στις...

Δήμος Βέροιας: Μεταφορά οστών σε χωνευτήριο, όσων πέθαναν έως το τέλος του 1980

Δήμος Βέροιας: Μεταφορά οστών σε χωνευτήριο, όσων...

--Όσοι επιθυμούν να τα μεταφέρουν σε άλλα κοιμητήρια...

18.ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΤΟ 1821. -

18.ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΤΟ 1821. - "Εγώ...

Γράφει ο Παν. Παπαδόπουλος-ΦιλόλογοςΟ Αθανάσιος...

Τρείς  εβδομάδες Linasexclusive jewels store στη Βέροια

Τρείς εβδομάδες Linasexclusive jewels store στη Βέροια

 Η μεγάλη αγάπη μας, ο ενθουσιασμός , η ολοκληρωτική...

Γερασμένα δένδρα... αλλά με φορτίο πολιτισμού!!! *Του Πάρη Παπακανάκη

Γερασμένα δένδρα... αλλά με φορτίο πολιτισμού!!! *Του...

Φωτό: Γενική άποψη της Βέροιας στα 1916  (Αρχείο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Η μεγάλη αγάπη μας, ο ενθουσιασμός , η ολοκληρωτική αφοσίωση και η αποφασιστικότητα για την εκπλήρωση του στόχου μας, μας οδήγησε εν μέσω μιας πρωτόγνωρης για τον πλανήτη υγειονομικής κρίσης να τολμήσουμε...

Φωτό: Γενική άποψη της Βέροιας στα 1916  (Αρχείο Γεώργιου Παπασουλιώτη)Έχουμε την τύχη αλλά ταυτόχρονα και το βάρος πολιτισμικής ευθύνης να διαβιούμε σε μία πόλη με αδιάλειπτη κατοίκηση που χάνεται στα βάθη...

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά του ΕΚΑΒ, αλλά και των πληρωμάτων δύο μοτοσυκλετών της Ομάδας ΔΙΑΣ που εκλήθησαν πριν λίγο και συγκεκριμένα στις 7.30 το απόγευμα στην συμβολή των οδών Κωττουνίου και...

Με αισθήματα αγωνίας των ιδιοκτητών τους, για την πορεία του φετινού καλοκαιριού, άνοιξαν χθες  Δευτέρα 1 Ιουνίου τα ξενοδοχεία της Ημαθίας, με νέους όρους λόγω της πανδημίας, για τους οποίους ενημερώθηκαν...