ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ KKE ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΛΛΑΣ:  Διαμαρτυρία για την απόφαση εξαίρεσης των δυο νομών απο το δίκτυο φυσικού αερίου

ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ KKE ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΛΛΑΣ: Διαμαρτυρία για την απόφαση εξαίρεσης των δυο νομών απο το δίκτυο φυσικού αερίου


Από τις τομεακές οργανώσεις του KKE Ημαθίας και Πέλλας, ανακοινώνονται τα εξής:

«Τις τελευταίες μέρες με αφορμή την απόφαση της ΡΑΕ να αφαιρέσει από το πρόγραμμα ανάπτυξης δικτύων διανομής φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ την Ημαθία και την Πέλλα, εξελλίσεται μια «κωμωδία» σε βάρος των εργαζομένων και του λαού της περιοχής. Πρωταγωνιστές οι βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και από κοντά οι εκλεγμένοι τους στην Τοπική Διοίκηση που «διαμαρτύρονται» για αυτόν τον αποκλεισμό. 

ΝΑ θυμίσουμε ότι για την σύνδεση της περιοχής στο δίκτυο φυσικού αερίου γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά τα προηγούμενα χρόνια συνδέοντας την με ένα άλλο "σπουδαίο αναπτυξιακό έργο" με πολλαπλά οφέλη για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τις τοπικές κοινωνίες όπως διαφημίζαν οι κυβέρνησεις, εκλεγμένοι στην Τοπική Διοίκηση και η εταιρεία, αυτό του αγωγού ΤΑΠ που διασχίζει την περιοχή μας.

Κι όμως η σύνδεση των νομών μας με το δίκτυο φυσικού αερίου έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα μεγάλα έργα που χρόνια τώρα προεκλογικά «υπόσχονται» στον λαό της περιοχής, αλλά ποτέ δεν υλοποιούνται όπως   η σύνδεση  με την  Εγνατία οδό  του  κάθετου  άξονα  Έδεσσας - Βέροιας,  ο προαστιακός σιδηρόδρομος, η ολοκλήρωση της εθνικής οδού Έδεσσας- Θεσσαλονίκης, η υλοποίηση των έργων που αφορούν τα εγγυοβελτιωτικά έργα της περιοχής κ.α.

Για τους εργαζόμενους της περιοχής πρέπει να είναι καθαρό πως η κυβέρνηση της ΝΔ ως συνεχιστής των προηγούμενων κυβερνήσεων, βαδίζει στον ίδιο δρόμο που επιτάσσει η ΕΕ και το ντόπιο κεφάλαιο για περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, που σημαίνει κέρδη για τους μονοπωλιακούς ομίλους που θα την εμπορεύονται, φθηνή ενέργεια για τους εργοστασιάρχες και πανάκριβη για το λαό.

Τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ταγμένοι  με την πολιτική που οδηγεί στην απελευθέρωση της αγοράς της Ενέργειας με το ξεπούλημα της ΔΕΠΑ. Είναι η ίδια πολιτική που έχει οδηγήσει το οικιακό φυσικό αέριο να παραμένει στις καλένδες και που, όταν  γίνει πράξη, θα το πληρώνουμε πανάκριβα.

 

Οι εργαζόμενοι οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι μικροί μαγαζάτορες της περιοχής που έχουν ανάγκη το φθηνό φυσικό αέριο, συνολικά όλος ο λαός της περιοχής, δεν έχουν κανένα συμφέρον να τοποθετηθούν στη μια ή την άλλη πλευρά, αυτού του άθλιου παιχνιδιού που για ακόμα μια φορά παίζεται στην πλάτη του.

Σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες να μειωθεί δραστικά το κόστος πρόσβασης σε Ενέργεια για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά της περιοχής μας, αν φύγει από τη μέση το κριτήριο του κέρδους και η εμπορευματοποίηση του αγαθού αυτού.

Η χρήση του φυσικού αερίου προς όφελος του λαού μπορεί να γίνει μέσα από έναν ενιαίο, αποκλειστικά κρατικό φορέα Ενέργειας, που θα εξασφαλίζει φθηνή πρόσβαση στην κάλυψη των εργατικών - λαϊκών αναγκών. Μόνο χαράσσοντας έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, με κοινωνικοποίηση των εγχώριων πηγών Ενέργειας και των υποδομών, με την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, μόνον τότε τέτοια έργα μπορεί να αξιοποιούνται για τη λαϊκή ευημερία. Σε αυτόν τον ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης με τις εγχώριες ενεργειακές πηγές, τις πρώτες ύλες, τα μέσα παραγωγής, μεταφοράς και διανομής Ενέργειας να αποτελούν κοινωνική ιδιοκτησία, ο ενεργειακός σχεδιασμός θα μπορεί να αναπτύξει την παραγωγή και να ικανοποιεί συνδυασμένα το σύνολο των λαϊκών αναγκών.

Διεκδικούμε:

·         Την άμεση σύνδεση των νομών μας με το δίκτυο φυσικού αερίου.

·         την αξιοποίηση του φυσικού αερίου με επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς ΣΔΙΤ και απευθείας αναθέσεις σε επιχειρήσεις.

·         Την πρόσβαση του λαού σε φθηνή θέρμανση. Δωρεάν σύνδεση για όλους στο σχεδιαζόμενο δίκτυο φυσικού αερίου οικιακής χρήσης και παράλληλα μέτρα στήριξης των ανέργων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων για την εγκατάσταση του κατάλληλου εξοπλισμού.

·         Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά».

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Πέμπτη 25 Απριλίου: Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας

Την Πέμπτη 25 Απριλίου: Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού...

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67Α του Ν. 3852/2010,...

Δήμος Νάουσας: Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής

Δήμος Νάουσας: Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της...

Ειδική δημόσια συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Ημαθίας, με θέμα «Νέοι Γραμματισμοί στη Σχολική Πράξη» (ΦΩΤΟΣ)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Παιδαγωγικό Συνέδριο...

Την Παρασκευή 12 Απριλίου και το Σάββατο 13 Απριλίου 2024...

 Μ.Α.μ.Α :Βιωματική δράση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας:

Μ.Α.μ.Α :Βιωματική δράση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο...

Στα πλαίσια των επισκέψεων της Μ.Α.μ.Α. σε σχολεία...

Σε ομαδική έκθεση καλλιτεχνών συμμετέχει η εικαστικός Δήμητρα Κούλα

Σε ομαδική έκθεση καλλιτεχνών συμμετέχει η εικαστικός...

Σε ομαδική έκθεση καλλιτεχνών, με τίτλο: «freedom to say what I...

Παρέμβαση-επιστολή του Επιμελητηρίου  Ημαθίας στο ΥΠΑΑΤ για τις επικείμενες απεργίες των Γεωπόνων δημοσίων υπαλλήλων

Παρέμβαση-επιστολή του Επιμελητηρίου Ημαθίας στο...

Επιστολή – παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής...

Συνελήφθη στην Ημαθία  για ναρκωτικά

Συνελήφθη στην Ημαθία για ναρκωτικά

Συνελήφθη στις 13 Απριλίου 2024 το μεσημέρι, σε περιοχή...

Η Γ. Γρ. Εμπορίου απαντά στην Ερώτηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ: «Η λειτουργία ενός cargo αεροδρομίου στην Ημαθία  θα είναι μία από τις προτάσεις  που θα εξεταστούν προσεκτικά»

Η Γ. Γρ. Εμπορίου απαντά στην Ερώτηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ...

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...