Αποζημιώσεις και φορολογικό  οδηγούν σε νέο ξεσηκωμό τους αγρότες

Αποζημιώσεις και φορολογικό οδηγούν σε νέο ξεσηκωμό τους αγρότες

Πανελλαδική σύσκεψη για την επόμενη Κυριακή 26 Ιανουαρίου αποφάσισαν να καλέσουν οι αγρότες της Βέροιας, μετά και την σύσκεψη που είχαν χθες το πρωί αλλά και την συνάντηση αγροτών το απόγευμα της Τετάρτης, στο πρ. Δημαρχείο Απ. Παύλου στο Μακροχώρι.

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα συγκεντρώθηκαν αγρότες από όλες τις περιοχές του Νομού ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας και συζήτησαν τα φλέγοντα θέματα που τους απασχολούν.

Όπως, η καθυστέρηση των αποζημιώσεων που φαίνεται ότι θα «πιάσουν» Πάσχα, το συνταξιοδοτικό τους αλλά κυρίως το θέμα που προέκυψε τους τελευταίους μήνες με τη φορολόγηση των αγροτών και την τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων. 

Επ’ αυτού, προηγήθηκε και συνάντηση αγροτικών φορέων με τον κ. Θεοχάρη ο οποίος δεσμεύτηκε για νέα συνάντηση μαζί τους, αφού εκδοθεί λεπτομερής εγκύκλιος περί του φορολογικού των αγροτών με βάση τα νέα δεδομένα, τα προβλήματα που έχουν προκύψει και τις νέες συμπληρωματικές οδηγίες.

Όπως τονίστηκε στη συνάντηση του Μακροχωρίου, οι αγρότες δεν αρνούνται να φορολογηθούν ωστόσο ζητούν απλοποίηση των διαδικασιών και του τρόπου φορολόγησης. «Δεν λέμε ότι δεν θέλουμε να φορολογηθούμε… Θέλουμε… Οπως θέλουμε να κάνουμε και τη δουλειά μας, στα χωράφια μας… Πώς θα γίνει όμως; Φαντάζεστε δηλαδή ένας αγρότης να έχει δελτίο αποστολής πάνω στο τρακτέρ;» τόνισε μιλώντας στο «Λαό» ο πρόεδρος του Συλλόγου Τάσος Χαλκίδης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση και στην απαράδεκτη  καθυστέρηση των αποζημιώσεων για τις οποίες ούτε οι εκτιμήσεις δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί. 

Κατόπιν τούτου, υπό την ομπρέλα του Συλλόγου Γεωργών Βέροιας σε τοπικό επίπεδο, και υπό την ομπρέλα της «Πρωτοβουλίας» πανελλαδικά, αναμένεται νέος ξεσηκωμός των αγροτών, με μια πανελλαδική σύσκεψη κατ’ αρχήν στη Βέροια, όπου θα αποφασιστούν», αναλόγως και των εξελίξεων, οι περαιτέρω κινήσεις και δράσεις των αγροτών, από τον Έβρο έως την Κρήτη.

Σοφία Γκαγκούση

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας εγκαινίασε χθες ο Δήμαρχος Βέροιας

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη...

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των...

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω...

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο   για ποδήλατα σήμερα η Ανοίξεως,   από Εληάς έως Μ. Αλεξάνδρου στη Βέροια

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο για ποδήλατα σήμερα η...

Σήμερα Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της...

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για την   κατάσβεση φωτιάς σε διαλογητήριο, με υλικές μόνο ζημιές

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για...

- Στο 2ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Πατρίδας- Αγ....

Σύσκεψη για τα μείζονα προβλήματα στις σχολικές μεταφορές της Ημαθίας

Σύσκεψη για τα μείζονα προβλήματα στις σχολικές...

-Με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Κώστα...

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και αλήθεια

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και...

  Από τη  Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ γνωστοποιούνται τα εξής:«Ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη νομισματική ιστορία της ΕλλάδαςΤη νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας εγκαινίασε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης,...

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου ΜηχανικούΦίλοι μου, καλή σας ημέρα, μόλις τώρα διάβασα, ότι υπουργός - αστέρι του τσίρκο, ο οποίος θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, εάν τηρούσε τις υποσχέσεις του,...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των πολιτικών διακηρύξεων που επικέντρωσαν το ενδιαφέρον των πολιτών κατά την διάρκεια  της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, συμπεριλήφθηκαν και ειδικές...

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω κάθε εκλογικής διαδικασίας οι πολίτες επιλέγουν να τους διοικήσει  σε τοπικό, περιφερειακό ή πανελλαδικό επίπεδο εκείνος από τους υςποψηφίους που το...