ΤΟΠΙΚΑ

Διευκρινήσεις  της Π.Ε. Ημαθίας  επί  αιτήματος  του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας για παραχώρηση αυτοκινήτου προς ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος

Διευκρινήσεις της Π.Ε. Ημαθίας επί αιτήματος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας για παραχώρηση αυτοκινήτου προς ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος

Κ. Καλαϊτζίδης: Εξαντλήσαμε και συνεχίζουμε να εξαντλούμε κάθε προσπάθεια, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μας


Από την Π.Ε. Ημαθίας  και τον αντιπεριφερειάρχη  διευκρινίζονται τα εξής:

«Με έκπληξη διαβάσαμε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας σε ανακοίνωσή του για την επικοινωνία που έχει με φορείς και εκπροσώπους της Ημαθίας, με αίτημα την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξάνδρειας, να συμπεριλαμβάνει τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη και την Π.Ε.

Ημαθίας σημειώνοντας: «Πριν ένα χρόνο σε συνάντησή μας με τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδη για το ίδιο θέμα, του ζητήσαμε να παραχωρήσει ένα όχημα της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας για τις ανάγκες του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξάνδρειας. Η απάντηση ήταν θετική.

Ένα χρόνο αργότερα δεν έχει γίνει τίποτα».

Επειδή η αναφορά αυτή, είναι ελλιπής σε σχέση με την πραγματικότητα, σε ότι μας αφορά, και καταλήγει -άθελα προφανώς- σε ελλιπή ενημέρωση της κοινής γνώμης, έχουμε υποχρέωση να παρουσιάσουμε δημοσίως την πραγματική διάσταση των γεγονότων που έχει ως εξής:

Πράγματι, πριν από ένα χρόνο, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης αποδέχθηκε αμέσως, αίτημα της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας, να παραχωρηθεί όχημα της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, για τις ανάγκες του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξάνδρειας.

Αντιλαμβάνονται όλοι πως αυτό αποτελεί εντελώς έσχατη λύση, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως η ενίσχυση των υποδομών ενός Αστυνομικού Τμήματος, όμως έστω κι έτσι, ο Κώστας Καλαϊτζίδης θέλησε να εξαντλήσει κάθε περιθώριο προς την κατεύθυνση αυτή και έδωσε εντολή να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες. Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας ενημερώθηκε εξ αρχής ότι θα είναι μια ιδιαίτερα χρονοβόρος διαδικασία καθώς πρόκειται για αλλαγή χρήσης σε δημόσια περιουσία και υπό την επίβλεψη του νομικού συμβούλου της Π.Ε. Ημαθίας ξεκίνησε η αναζήτηση τρόπου ικανοποίησης του αιτήματος, προκειμένου όλα τα γίνουν με κάθε διαφάνεια και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Οι λύσεις που αναζητήσαμε για παραχώρηση οχήματος με ενδιάμεσο φορέα τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας ή τον Δήμο Αλεξάνδρειας ή άλλο φορέα δεν προχώρησαν κυρίως λόγω ανυπαρξίας σχετικού νομικού πλαισίου. Αφού ως υπηρεσία ερευνήσαμε κάθε δυνατή περίπτωση, καταλήξαμε στην επιλογή να υποβληθεί το αίτημα προς την Π.Ε. Ημαθίας, από την πλευρά του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξάνδρειας. Μια εξέλιξη που σίγουρα αποτελεί έσχατη λύση για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, δείχνει όμως και το μέγεθος της διάθεσης εκ μέρους μας, να υλοποιήσουμε το δίκαιο αίτημα της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας, εξαντλώντας κάθε νόμιμο τρόπο.

Στην κατεύθυνση αυτή, στις 24/02/2020 παραλάβαμε εγγράφως το σχετικό αίτημα του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξάνδρειας, για να τους διατεθεί επιβατηγό όχημα για τις ανάγκες της υπηρεσίας τους και αμέσως το προωθήσαμε στην αρμόδια Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ημαθίας προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία για την αποδοχή και την υλοποίηση του..

Η διαδικασία που απαιτείται είναι ιδιαίτερα χρονοβόρος καθώς πρέπει να προηγηθούν διάφορες εγκρίσεις (π.χ. από την αρμόδια Οικονομική Επιτροπή όπου το αίτημα έχει ήδη προωθηθεί από τον Μάρτιο του 2020) και άλλες γραφειοκρατικές παράμετροι που ορίζονται από τη σχετική νομοθεσία, ενώ στο μεταξύ διάστημα προστέθηκαν και όλες οι επιπλέον λειτουργικές καθυστερήσεις που προκάλεσε η υγειονομική πανδημία (covid19).

 

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι παρόμοια περίπτωση για παραχώρηση οχήματος τη Π.Ε. Ημαθίας σε κοινωνική δομή της Ημαθίας ξεκίνησε στις 20 Φεβρουαρίου

2019 και είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Για όλα τα παραπάνω έχει ενημερωθεί επανειλημμένα από την πλευρά της Π.Ε. Ημαθίας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας κ. Γιώργος Δημητριάδης.

Συνεπώς, η αναφορά της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας στην πρόσφατη ανακοίνωσή της, σχετικά με την ενίσχυση των υποδομών του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξάνδρειας, σε ότι αφορά τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη και την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, είναι τουλάχιστον ελλιπής και δεν ενημερώνει σωστά, ούτε για τη διάθεσή μας, ούτε για τις εξελίξεις.

 

Προφανώς «ένα χρόνο αργότερα δεν έχει γίνει τίποτα» όχι όμως με τη διάσταση που αποδίδει το ύφος και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης. Δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα επειδή, αφού εξαντλήσαμε κάθε άλλη περίπτωση και αφού προηγήθηκαν συνεχείς αναζητήσεις για την εξεύρεση μιας νόμιμης λύσης, καταλήξαμε στην περίπτωση του Α.Τ. Αλεξάνδρειας και επισήμως λάβαμε το σχετικό αίτημα στις 24 Φεβρουαρίου 2020. Έκτοτε ακολουθούμε όλα τα βήματα που προβλέπει ο νόμος, καταβάλουμε προσπάθεια για την επίσπευσή τους και ελπίζουμε ότι πριν από εμάς, θα φροντίσουν για την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξάνδρειας, οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί φορείς. Εμείς από την πλευρά μας, εξαντλήσαμε και συνεχίζουμε να εξαντλούμε κάθε προσπάθεια, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μας.

Αυτά για τη σωστή διάσταση των γεγονότων, την ορθή ενημέρωση σε ότι μας αφορά και πάντα συμμεριζόμενοι τη δίκαιη αγωνία του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας και όλων των φορέων του δήμου Αλεξάνδρειας και των πολιτών του, για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

 

Κώστας Καλαϊτζίδης

Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας»

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Να μην αδικηθούν όσοι πραγματικά υπέστησαν ολική καταστροφή στις καλλιέργειές τους

Να μην αδικηθούν όσοι πραγματικά υπέστησαν ολική...

Μια διαφαινόμενη αδικία σε βάρος μεγάλης μερίδας του...

Για τον πατέρα μου Σπυρίδωνα Λεκατσά

Για τον πατέρα μου Σπυρίδωνα Λεκατσά

Πατέρα μου πως ήθελα στη νύχτατη στιγμή σου νάμουν στο...

Έφυγε από τη ζωή ο συνεργάτης του ΛΑΟΥ πλοίαρχος, Σπυρίδων Λεκατσάς

Έφυγε από τη ζωή ο συνεργάτης του ΛΑΟΥ πλοίαρχος,...

Έφυγε χθες  το πρωί σε ηλικία 87 ετών ο Σπυρίδων Λεκατσάς πλοίαρχος ΑΕΝ. Γεννήθηκε στην Ιθάκη στις 12-09 ...

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή του Αγίου Παντελεήμονος και τα Oνομαστήρια του Μητροπολίτη. Χειροτονία Πρεσβυτέρου

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή του Αγίου...

Την Τρίτη 27 Ιουλίου το πρωί με την ευκαιρία της εορτής...

Κορωνοϊός: 45 περιφέρειες καταγράφουν διψήφιο αριθμό κρουσμάτων - Πόσα καταγράφηκαν στην Ημαθία

Κορωνοϊός: 45 περιφέρειες καταγράφουν διψήφιο αριθμό...

Mετά από μεγάλο χρονικό διάστημα 45 περιφέρειες...

"Έφυγε" ο Θωμάς Κατσιαμάκας - Yπήρξε επί σειρά ετών...

Στις 6 το απόγευμα της Τρίτης στον ναό του Αγίου Μηνά...

Εφημερίες Φαρμακείων σε Βέροια, Νάουσα και  Αλεξάνδρεια (27/07/2021)

Εφημερίες Φαρμακείων σε Βέροια, Νάουσα και ...

 ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ 16:00-21:00 ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ...

Δήλωση Προέδρου ΕΣΕΕ κ. Γιώργου Καρανίκα για τον κατώτατο μισθό - Οι επιπτώσεις της αύξησης του κατώτα του μισθού στις επιχειρήσεις

Δήλωση Προέδρου ΕΣΕΕ κ. Γιώργου Καρανίκα για τον...

Η Κυβέρνηση, με τη σημερινή της απόφαση για τον...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Έφυγε χθες  το πρωί σε ηλικία 87 ετών ο Σπυρίδων Λεκατσάς πλοίαρχος ΑΕΝ. Γεννήθηκε στην Ιθάκη στις 12-09 ...

Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Κίμωνας Χατζημπίρος και ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, τ. διευθυντής της Greenpeace Ηλίας Ευθυμιόπουλος μιλούν για τις ΑΠΕ και το περιβάλλονΔύο εκ των πρωτεργατών του οικολογικού...

Η έγκριση ή μη, απευθείας αγοράς του παλιού 16ου Δημοτικού Σχολείου της Βέροιας( Τσαλέρα) στην περιοχή της πλατείας ωρολογίου, ήταν το πρώτο θέμα  στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβούλιου Βέροιας, που...

Τα νέα μέτρα για την εστίαση ανακοινώθηκαν λίγο πριν από το μεσημέρι της Παρασκευής (16.07.2021) και ενώ είχε ήδη… αρχίσει η εφαρμογή τους. Με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την εστίαση και τα κέντρα...