ΜΙΧΑΛΑΚΗ, ΟΧΙ ΣΚΕΤΟ ΑΝΤΙΔΩΡΟ, ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!

ΜΙΧΑΛΑΚΗ, ΟΧΙ ΣΚΕΤΟ ΑΝΤΙΔΩΡΟ, ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!

 Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα

Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Φίλοι μου, καλή σας ημέρα,

και ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ,

όπως ο Χάρυ Κλυν φώναζε, Μιχαλάκη όχι στα βαθιά παιδί μου, έτσι και τμήμα της Εκκλησίας μας υποδεικνύει, Μιχαλάκη όχι στο σκέτο αντίδωρο παιδί μου, αλλά ναι, στο αντίδωρο μέσα στο πλαστικό σακουλάκι!

Οι παρακάτω γραμμούλες, φίλοι μου πληκτρολογούνται με πόνο ψυχής, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται αλλιώς, διότι εκεί που μας χρωστούσανε μας πήρανε και το βόδι, λέει ο σοφός λαός!

Ενώ θα περίμενε κανείς η Ιερά Σύνοδος να προχωρήσει σε κάποια αυτοκριτική, για  τη στάση της απέναντι στη «δίωξη» της Ορθόδοξης πίστης, αρκετοί επίσκοποι θεωρούν σκόπιμο να τα «φορτώσουν» όλα στους λεγόμενους ζηλωτές, που δεν βλέπουν μπροστά τους.

Για όλα φταίνε, οι ξυλουργοί, οι βοσκοί, οι αργόσχολοι που θεολογούν διαδικτυακά, οι οποίοι έχουν μεσάνυχτα από θεολογία και όμως αποφαίνονται σα να᾽ναι Μεγάλοι Αθανάσιοι και έχουν την απαίτηση να υποκύψει η Εκκλησία στις αξιώσεις και απαιτήσεις τους, τονίζει επίσκοπος, σε μία μακροσκελέστατη δήλωση, ατελείωτων σελίδων, πάνω από είκοσι! 

Ας επιστρέψουμε όμως στην αρχή του άρθρου και στο ψωμάκι, αυτό είναι δυστυχώς για αρκετούς το αντίδωρο, ενδεδυμένοι με ράσα και μη! 

Καλό θα ήταν κύριοι, από τη στιγμή που γίνεται μία πρόταση, όπως το σακουλάκι με το αντίδωρο, να δίδονται και οι αντίστοιχες οδηγίες χρήσης.

Πήγα να πάρω το σακουλάκι μου και δυστυχώς το χέρι μου, λόγω του μεγέθους του, ήλθε σε επαφή και με άλλα σακουλάκια!

Τι έγινε, δεν μεταδίδεται ο ιός από τα σακουλάκια που ακούμπησα;

Κατά συνέπεια, μαζί με τα θαυματουργά σακουλάκια θα πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες οδηγίες για παράδειγμα θα μετράται η παλάμη πόσα έξτρα λάρτζ είναι, τα δάκτυλα τι μήκος έχουνε και τη διατομή, εάν απαιτείται να τα κοντεύουμε κιόλας (η σαρία άλλωστε δεν είναι μακριά), τα σακουλάκια σε τι απόσταση είναι μεταξύ τους, πιστεύω ως θεμιτή απόσταση τα δέκα μέτρα, να ελέγχεται το δάκτυλο που έπιασε το σακουλάκι εάν είχε πετικιούρ, φορούσε βέρα ή δακτυλίδι, …

Από κάποιο σημείο και μετά η γελοιότητα δεν έχει όρια!

Προσωπικά προτείνω, να μην δίδεται το αντίδωρο, αλλά να στέλνεται ταχυδρομικά. Θα ψάχνουμε στο γραμματοκιβώτιο και θα βρίσκουμε ένα κουτάκι με το αντίδωρο και μία επιστολή που θα λέει, σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας, στη Θεία λειτουργία του προηγούμενου μήνα! 

Φίλοι μου, ναι είμαι θυμωμένος, διότι το ποδόσφαιρο μου αρέσει και όταν βλέπω να πετιέται η μπάλα στην εξέδρα, θλίβομαι.

Έτσι έχω αισθανθεί και με αρκετούς ρασοφόρους, που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Δεν είναι δυνατόν δεσποτά μου, σε είκοσι και πλέον σελίδες να μην αναφέρεσαι καθόλου στο θέμα της Θείας Κοινωνίας, αφού εκεί είναι το ζήτημα.

Καθημερινά προκύπτει και ένας πολιτικός που ζητά την κατάργηση της Θείας Κοινωνίας και δεν λέμε τίποτα!

Από την αρχή που τέθηκε το ζήτημα της επικινδυνότητας του ιού (σαφώς και υπάρχει, μην τρελαθούμε κιόλας!), οι εκκλησίες αδειάσανε.

Δεύτεροι χαιρετισμοί πρέπει να ήτανε και οι εκκλησίες δεν γεμίζανε.

Ο κόσμος είχε αρχίσει να φοβάται!

Οι καμπάνες δεν έπρεπε να χτυπάνε, για να μην τα πάρει στο κρανίο ο ιός, τα σούπερ έπρεπε να είναι σχεδόν ελεύθερα γιατί ο ιός πεινούσε και έπρεπε να φάει, οι εκκλησίες κλειστές διότι εκεί υπάρχει ο Υιός!

Θεμιτό Άγιοι επίσκοποι να ρίχνετε μπινελίκια στους σούπερ ορθόδοξους, αλλά καθόλου χώρος στις επιστολές σας και στα κείμενά σας για την υπουργό παιδείας, που δεν επιθυμεί Θεία Κοινωνία, γιατί θα υπάρχει μετάδοση με το σάλιο!

Καμία κριτική για την υπουργό που απαιτεί να διωχθούνε ποινικά αυτοί που παντρευτήκανε εν μέσω καραντίνας ή βαπτίσανε «…έτσι ώστε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να τα διαβιβάσει στη συνέχεια στην αρμόδια εισαγγελική αρχή για την ποινική διερεύνησή τους», «διέταξε» η υπουργός.

Καλημέρα σας κυρία υπουργέ, ωραία η πλατεία Ομονοίας!

Τώρα μεταξύ μας υπουργέ, θα υπάρχει ημερομηνία γάμου ορισμένη, θα έχουν προηγηθεί αμέτρητα ραντεβού σε πλειάδα μαγαζιών και ξαφνικά να βρεθεί ο ήρωας, ο σούπερμαν, που θα πει αγάπη μου ξέχνα το, ο γάμος αναβάλλεται, υπάρχει κορονοιός!

Και από την άλλη ο γαμπρός να χάσει την ευκαιρία να ζητήσει παραγγελιά, Τσιτσάνη και θα ζήσω ελεύθερο πουλί και όχι κορόιδο στο κλουβί!

Φίλοι μου, το μόνο που έκανε η Σύνοδος ήταν να μεταφέρει τις ανακοινώσεις του υπουργείου και αυτό γιατί, το Άγιο Πνεύμα αντί για την Ιερά Σύνοδο, πήγαινε στο υπουργείο, υπαγόρευε αυτές τις ανακοινώσεις, τις οποίες αναγκαστικά προσυπέγραφε!

Και επειδή παίρνετε θέση και για τσιπάκια και εμβόλια, και καλά κάνετε και μπράβο σας και συγχαρητήρια, για τον πρωθυπουργό πρωταγωνίστριας χώρας που δήλωσε ότι στα παιδιά θα πρέπει να τοποθετηθούνε αισθητήρες μέτρησης απόστασης, όπως στα αυτοκίνητα, δεν γνωρίζετε τίποτα, για να διατυπώσετε άποψη!

Το όνομά του πρωθυπουργού αρχίζει από «Ν», και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, είναι αυτό που έχασε ο Βαρουφάκης!

Άγιοι επίσκοποί μου, προκειμένου να «εμπλέκεστε» τόσο πολύ με τα κοσμικά, θα ήταν καλύτερο να εκφέρετε θεολογική άποψη για τα τεκταινόμενα σε Εκκλησίες.

Επίσκοπος της «αγαπημένης σας» νέας Ουκρανικής Εκκλησίας, πρότεινε ο αθεόφοβος να εφοδιαστούν οι ναοί με κυπελλάκια μιας χρήσης, για να λαμβάνουν οι πιστοί την Κοινωνία.

Επίσης πρόσφατα, σε αυτή την Εκκλησία, οι πιστοί μπροστά στον υπολογιστή τους, βάλανε ψωμάκι και κρασάκι, τα ευλόγησε ο επίσκοπος και λάβανε Θεία Κοινωνία.

Μεταξύ μας μου φαίνεται καλή και πρωτοποριακή ιδέα.

Θα έχουμε κρυμμένα τρία-τέσσερα πιτόγυρα και μόλις αρχίσει το «μυστήριο», θα τα εμφανίζουμε και αυτά για ευλογία!

Φίλοι μου,

και βέβαια το ποίμνιο είναι στην πλειοψηφία του ακατήχητο.

Και βέβαια κατακλύζεται από προλήψεις και δεν ξέρω και γω τι άλλο.

Και βέβαια ο τρόπος ζωής είναι παγανιστικός (ο οικουμενισμός  προφανώς και υποστηρίζει άλλο τρόπο ζωής, πιο αγαπητικό, όπως λέμε ο αγαπητικός της βοσκοπούλας!).

Όλα τα παραπάνω είναι αναμενόμενα, αφού η κοσμική εκκλησία τείνει να καταντήσει «εστιατόριο».

Είπαμε αυτά είναι τα αποτελέσματα, όταν ασχολείσαι μόνο με ντομάτες και ρύζι.

Λείπει η πνευματική τροφή.

Η γνήσια ορθόδοξη φωνή, που θα μιλήσει κατευθείαν στην ψυχή μας.

Η άλλη τροφή που προσφέρεται το μόνο που προκαλεί είναι σύγχυση και αναστάτωση.

Όλα ένας αχταρμάς! Όλα στην ίδια κατσαρόλα!

Και επειδή ο σημερινός περίπατος κράτησε πολύ και κουράστηκα, εάν θέλετε Άγιοι μου της Ιεράς Συνόδου να ασχοληθείτε με τα κοσμικά, τότε καλό θα ήταν να βροντοφωνάξετε στους διάφορους πολιτικάντηδες, ότι οι αλλαγές στην καθημερινή ζωή μας μετά την πάροδο του ιού, σε καμία περίπτωση δεν θα αφορούν ζητήματα ελευθερίας του ανθρώπου.

Και στο τέλος η Θεία Κοινωνία!

Δεν την καταργούμε και το Θεολογικό επιχείρημα, είναι απλό:

Γιατί έτσι γουστάρουμε!

 

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απ. Τζιτζικώστας: 305 επενδύσεις και 139 έργα στις αγροτικές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας μέσω των τοπικών Leader

Απ. Τζιτζικώστας: 305 επενδύσεις και 139 έργα στις...

-Σε συνεργασία με τις Αναπτυξιακές Εταιρείες των 7...

«ΑΚΟΥ τι λένε» καθηγητές και μαθητές Γ’ Λυκείου στον ΑΚΟΥ 99.6 Self Test, επιστροφή στις σχολικές αίθουσες και πανελλαδικές εξετάσεις

«ΑΚΟΥ τι λένε» καθηγητές και μαθητές Γ’ Λυκείου στον...

Την Παρασκευή 9 Απριλίου στην εκπομπή “ΆΚΟΥ τι λένε”...

Με δαπάνη του Δικηγορικού Συλλόγου θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας, για τη λειτουργία των Δικαστηρίων

Με δαπάνη του Δικηγορικού Συλλόγου θα τηρηθούν όλα τα...

Το μήνυμά του προς όλες τις πλευρές στέλνει το...

«ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» – Παύλος Παυλίδης: Θα φέρουμε το θέμα για το Μουσείο Ποντιακού Ελληνισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο

«ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» – Παύλος Παυλίδης: Θα φέρουμε το θέμα για...

Πόντιοι.Ένα καραβάνι που συνεχίζει την πορεία του στα...

Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας:  Επιστολή προς έναν αγωνιστή του 1940

Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας: Επιστολή προς έναν...

Κύριε Γιάννη Κοζάρτση,Πριν από λίγες ημέρες μέρες ο...

Δωρεάν Rapid Tests στο Πλατύ και στην Αλεξάνδρεια

Δωρεάν Rapid Tests στο Πλατύ και στην Αλεξάνδρεια

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με κλιμάκιο του...

Rapid Test στην Κοινότητα Φυτειάς και στην Πλατεία Ωρολογίου

Rapid Test στην Κοινότητα Φυτειάς και στην Πλατεία...

Δύο δειγματοληπτικοί έλεγχοι αυτή την εβδομάδα με...

Περισσότερα από 108 εκ. ευρώ καταβλήθηκαν σήμερα σε προπληρωμές επιδομάτων και Δώρου Πάσχα στους δικαιούχους του ΟΑΕΔ

Περισσότερα από 108 εκ. ευρώ καταβλήθηκαν σήμερα σε...

Σήμερα, Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, ο ΟΑΕΔ κατέβαλε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε πελάγη ευτυχίας βρίσκονται από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11 Απριλίου ο Αντώνης Καραβασίλης και η σύζυγός του Βιολέτα Ηλιάδη που έφεραν στον κόσμο ένα υγιέστατο και χαριτωμένο κοριτσάκι.  Τρισευτυχισμένοι...

Στον Προμηθέα βρέθηκε σήμερα ο Σύλλογος Νεολαίας Βέροιας για τον καθαρισμό της περιοχής μαζεύοντας 30 σακούλες γεμάτες από σκουπίδια!@@ads-307@@@@ads-307@@Σε ανάρτηση τους στο fb αναφέρουν: @@ads-307@@Απόλυτη επιτυχία!...

Καταφέραμε λοιπόν να δαμάσουμε τον μυθικό θεό Αλιάκμονα* μεταξύ 1954-57!!![ * Το όνομα Αλιάκμων είναι σύνθετο, προερχόμενο από το άλς (άλας, θάλασσα) + άκμων (αμόνι) και κατά ορισμένους μελετητές σημαίνει «αυτός...

Η έμπνευση του φετινού πρωταπριλιάτικου που είχε ο ΛΑΟΣ με την ανακάλυψη σεντουκιού κατά την διάρκεια των εργασιών της ΔΕΥΑΒ στην οδό Ανοίξεως, εν μέρει επιβεβαιώθηκε!!! @@ads-307@@Σύμφωνα με τις πρώτες...