ΜΙΧΑΛΑΚΗ, ΟΧΙ ΣΚΕΤΟ ΑΝΤΙΔΩΡΟ, ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!

ΜΙΧΑΛΑΚΗ, ΟΧΙ ΣΚΕΤΟ ΑΝΤΙΔΩΡΟ, ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!

 Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα

Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Φίλοι μου, καλή σας ημέρα,

και ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ,

όπως ο Χάρυ Κλυν φώναζε, Μιχαλάκη όχι στα βαθιά παιδί μου, έτσι και τμήμα της Εκκλησίας μας υποδεικνύει, Μιχαλάκη όχι στο σκέτο αντίδωρο παιδί μου, αλλά ναι, στο αντίδωρο μέσα στο πλαστικό σακουλάκι!

Οι παρακάτω γραμμούλες, φίλοι μου πληκτρολογούνται με πόνο ψυχής, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται αλλιώς, διότι εκεί που μας χρωστούσανε μας πήρανε και το βόδι, λέει ο σοφός λαός!

Ενώ θα περίμενε κανείς η Ιερά Σύνοδος να προχωρήσει σε κάποια αυτοκριτική, για  τη στάση της απέναντι στη «δίωξη» της Ορθόδοξης πίστης, αρκετοί επίσκοποι θεωρούν σκόπιμο να τα «φορτώσουν» όλα στους λεγόμενους ζηλωτές, που δεν βλέπουν μπροστά τους.

Για όλα φταίνε, οι ξυλουργοί, οι βοσκοί, οι αργόσχολοι που θεολογούν διαδικτυακά, οι οποίοι έχουν μεσάνυχτα από θεολογία και όμως αποφαίνονται σα να᾽ναι Μεγάλοι Αθανάσιοι και έχουν την απαίτηση να υποκύψει η Εκκλησία στις αξιώσεις και απαιτήσεις τους, τονίζει επίσκοπος, σε μία μακροσκελέστατη δήλωση, ατελείωτων σελίδων, πάνω από είκοσι! 

Ας επιστρέψουμε όμως στην αρχή του άρθρου και στο ψωμάκι, αυτό είναι δυστυχώς για αρκετούς το αντίδωρο, ενδεδυμένοι με ράσα και μη! 

Καλό θα ήταν κύριοι, από τη στιγμή που γίνεται μία πρόταση, όπως το σακουλάκι με το αντίδωρο, να δίδονται και οι αντίστοιχες οδηγίες χρήσης.

Πήγα να πάρω το σακουλάκι μου και δυστυχώς το χέρι μου, λόγω του μεγέθους του, ήλθε σε επαφή και με άλλα σακουλάκια!

Τι έγινε, δεν μεταδίδεται ο ιός από τα σακουλάκια που ακούμπησα;

Κατά συνέπεια, μαζί με τα θαυματουργά σακουλάκια θα πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες οδηγίες για παράδειγμα θα μετράται η παλάμη πόσα έξτρα λάρτζ είναι, τα δάκτυλα τι μήκος έχουνε και τη διατομή, εάν απαιτείται να τα κοντεύουμε κιόλας (η σαρία άλλωστε δεν είναι μακριά), τα σακουλάκια σε τι απόσταση είναι μεταξύ τους, πιστεύω ως θεμιτή απόσταση τα δέκα μέτρα, να ελέγχεται το δάκτυλο που έπιασε το σακουλάκι εάν είχε πετικιούρ, φορούσε βέρα ή δακτυλίδι, …

Από κάποιο σημείο και μετά η γελοιότητα δεν έχει όρια!

Προσωπικά προτείνω, να μην δίδεται το αντίδωρο, αλλά να στέλνεται ταχυδρομικά. Θα ψάχνουμε στο γραμματοκιβώτιο και θα βρίσκουμε ένα κουτάκι με το αντίδωρο και μία επιστολή που θα λέει, σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας, στη Θεία λειτουργία του προηγούμενου μήνα! 

Φίλοι μου, ναι είμαι θυμωμένος, διότι το ποδόσφαιρο μου αρέσει και όταν βλέπω να πετιέται η μπάλα στην εξέδρα, θλίβομαι.

Έτσι έχω αισθανθεί και με αρκετούς ρασοφόρους, που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Δεν είναι δυνατόν δεσποτά μου, σε είκοσι και πλέον σελίδες να μην αναφέρεσαι καθόλου στο θέμα της Θείας Κοινωνίας, αφού εκεί είναι το ζήτημα.

Καθημερινά προκύπτει και ένας πολιτικός που ζητά την κατάργηση της Θείας Κοινωνίας και δεν λέμε τίποτα!

Από την αρχή που τέθηκε το ζήτημα της επικινδυνότητας του ιού (σαφώς και υπάρχει, μην τρελαθούμε κιόλας!), οι εκκλησίες αδειάσανε.

Δεύτεροι χαιρετισμοί πρέπει να ήτανε και οι εκκλησίες δεν γεμίζανε.

Ο κόσμος είχε αρχίσει να φοβάται!

Οι καμπάνες δεν έπρεπε να χτυπάνε, για να μην τα πάρει στο κρανίο ο ιός, τα σούπερ έπρεπε να είναι σχεδόν ελεύθερα γιατί ο ιός πεινούσε και έπρεπε να φάει, οι εκκλησίες κλειστές διότι εκεί υπάρχει ο Υιός!

Θεμιτό Άγιοι επίσκοποι να ρίχνετε μπινελίκια στους σούπερ ορθόδοξους, αλλά καθόλου χώρος στις επιστολές σας και στα κείμενά σας για την υπουργό παιδείας, που δεν επιθυμεί Θεία Κοινωνία, γιατί θα υπάρχει μετάδοση με το σάλιο!

Καμία κριτική για την υπουργό που απαιτεί να διωχθούνε ποινικά αυτοί που παντρευτήκανε εν μέσω καραντίνας ή βαπτίσανε «…έτσι ώστε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να τα διαβιβάσει στη συνέχεια στην αρμόδια εισαγγελική αρχή για την ποινική διερεύνησή τους», «διέταξε» η υπουργός.

Καλημέρα σας κυρία υπουργέ, ωραία η πλατεία Ομονοίας!

Τώρα μεταξύ μας υπουργέ, θα υπάρχει ημερομηνία γάμου ορισμένη, θα έχουν προηγηθεί αμέτρητα ραντεβού σε πλειάδα μαγαζιών και ξαφνικά να βρεθεί ο ήρωας, ο σούπερμαν, που θα πει αγάπη μου ξέχνα το, ο γάμος αναβάλλεται, υπάρχει κορονοιός!

Και από την άλλη ο γαμπρός να χάσει την ευκαιρία να ζητήσει παραγγελιά, Τσιτσάνη και θα ζήσω ελεύθερο πουλί και όχι κορόιδο στο κλουβί!

Φίλοι μου, το μόνο που έκανε η Σύνοδος ήταν να μεταφέρει τις ανακοινώσεις του υπουργείου και αυτό γιατί, το Άγιο Πνεύμα αντί για την Ιερά Σύνοδο, πήγαινε στο υπουργείο, υπαγόρευε αυτές τις ανακοινώσεις, τις οποίες αναγκαστικά προσυπέγραφε!

Και επειδή παίρνετε θέση και για τσιπάκια και εμβόλια, και καλά κάνετε και μπράβο σας και συγχαρητήρια, για τον πρωθυπουργό πρωταγωνίστριας χώρας που δήλωσε ότι στα παιδιά θα πρέπει να τοποθετηθούνε αισθητήρες μέτρησης απόστασης, όπως στα αυτοκίνητα, δεν γνωρίζετε τίποτα, για να διατυπώσετε άποψη!

Το όνομά του πρωθυπουργού αρχίζει από «Ν», και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, είναι αυτό που έχασε ο Βαρουφάκης!

Άγιοι επίσκοποί μου, προκειμένου να «εμπλέκεστε» τόσο πολύ με τα κοσμικά, θα ήταν καλύτερο να εκφέρετε θεολογική άποψη για τα τεκταινόμενα σε Εκκλησίες.

Επίσκοπος της «αγαπημένης σας» νέας Ουκρανικής Εκκλησίας, πρότεινε ο αθεόφοβος να εφοδιαστούν οι ναοί με κυπελλάκια μιας χρήσης, για να λαμβάνουν οι πιστοί την Κοινωνία.

Επίσης πρόσφατα, σε αυτή την Εκκλησία, οι πιστοί μπροστά στον υπολογιστή τους, βάλανε ψωμάκι και κρασάκι, τα ευλόγησε ο επίσκοπος και λάβανε Θεία Κοινωνία.

Μεταξύ μας μου φαίνεται καλή και πρωτοποριακή ιδέα.

Θα έχουμε κρυμμένα τρία-τέσσερα πιτόγυρα και μόλις αρχίσει το «μυστήριο», θα τα εμφανίζουμε και αυτά για ευλογία!

Φίλοι μου,

και βέβαια το ποίμνιο είναι στην πλειοψηφία του ακατήχητο.

Και βέβαια κατακλύζεται από προλήψεις και δεν ξέρω και γω τι άλλο.

Και βέβαια ο τρόπος ζωής είναι παγανιστικός (ο οικουμενισμός  προφανώς και υποστηρίζει άλλο τρόπο ζωής, πιο αγαπητικό, όπως λέμε ο αγαπητικός της βοσκοπούλας!).

Όλα τα παραπάνω είναι αναμενόμενα, αφού η κοσμική εκκλησία τείνει να καταντήσει «εστιατόριο».

Είπαμε αυτά είναι τα αποτελέσματα, όταν ασχολείσαι μόνο με ντομάτες και ρύζι.

Λείπει η πνευματική τροφή.

Η γνήσια ορθόδοξη φωνή, που θα μιλήσει κατευθείαν στην ψυχή μας.

Η άλλη τροφή που προσφέρεται το μόνο που προκαλεί είναι σύγχυση και αναστάτωση.

Όλα ένας αχταρμάς! Όλα στην ίδια κατσαρόλα!

Και επειδή ο σημερινός περίπατος κράτησε πολύ και κουράστηκα, εάν θέλετε Άγιοι μου της Ιεράς Συνόδου να ασχοληθείτε με τα κοσμικά, τότε καλό θα ήταν να βροντοφωνάξετε στους διάφορους πολιτικάντηδες, ότι οι αλλαγές στην καθημερινή ζωή μας μετά την πάροδο του ιού, σε καμία περίπτωση δεν θα αφορούν ζητήματα ελευθερίας του ανθρώπου.

Και στο τέλος η Θεία Κοινωνία!

Δεν την καταργούμε και το Θεολογικό επιχείρημα, είναι απλό:

Γιατί έτσι γουστάρουμε!

 

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ατέχνως» το νέο (11ο)...

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20...

Σε κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και περηφάνιας για το...

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του Πάσχα από τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του...

Πέραν τον προϊόντων που διανέμει σε μηνιαία βάση, ο...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου  -Ειδική συνεδρίαση με λογοδοσία και τακτική με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την...

Διπλή συνεδρίαση για  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας,...

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία  των ονομάτων στους δρόμους και στις πλατείες

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία των ονομάτων...

Γράφει ο Αναστάσιος Βασιάδης Η καθιέρωση των...

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις  επενδύσεις σε κινηματογράφο και νέους δημιουργούς

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις ...

Από το βήμα της Ολομέλειας, ο Αν. Γενικός Γραμματέας...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην Αγορά  από τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην...

Από τη  Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου τίθεται σε ισχύ το...

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του ΕΣΠΑ- Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Καμία αδικία, προσχηματική προσπάθεια Βοργιαζίδη να δημιουργήσει εντυπώσεις  για να καλύψει αδυναμίες και ανεπάρκειες της διοίκησής του»  -Απάντηση της ΠΕ Ημαθίας κ

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του...

Απάντηση με καταλογισμό ευθυνών στον δήμαρχο και την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...