ΤΟΠΙΚΑ

ΜΙΧΑΛΑΚΗ, ΟΧΙ ΣΚΕΤΟ ΑΝΤΙΔΩΡΟ, ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!

ΜΙΧΑΛΑΚΗ, ΟΧΙ ΣΚΕΤΟ ΑΝΤΙΔΩΡΟ, ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!

 Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα

Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Φίλοι μου, καλή σας ημέρα,

και ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ,

όπως ο Χάρυ Κλυν φώναζε, Μιχαλάκη όχι στα βαθιά παιδί μου, έτσι και τμήμα της Εκκλησίας μας υποδεικνύει, Μιχαλάκη όχι στο σκέτο αντίδωρο παιδί μου, αλλά ναι, στο αντίδωρο μέσα στο πλαστικό σακουλάκι!

Οι παρακάτω γραμμούλες, φίλοι μου πληκτρολογούνται με πόνο ψυχής, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται αλλιώς, διότι εκεί που μας χρωστούσανε μας πήρανε και το βόδι, λέει ο σοφός λαός!

Ενώ θα περίμενε κανείς η Ιερά Σύνοδος να προχωρήσει σε κάποια αυτοκριτική, για  τη στάση της απέναντι στη «δίωξη» της Ορθόδοξης πίστης, αρκετοί επίσκοποι θεωρούν σκόπιμο να τα «φορτώσουν» όλα στους λεγόμενους ζηλωτές, που δεν βλέπουν μπροστά τους.

Για όλα φταίνε, οι ξυλουργοί, οι βοσκοί, οι αργόσχολοι που θεολογούν διαδικτυακά, οι οποίοι έχουν μεσάνυχτα από θεολογία και όμως αποφαίνονται σα να᾽ναι Μεγάλοι Αθανάσιοι και έχουν την απαίτηση να υποκύψει η Εκκλησία στις αξιώσεις και απαιτήσεις τους, τονίζει επίσκοπος, σε μία μακροσκελέστατη δήλωση, ατελείωτων σελίδων, πάνω από είκοσι! 

Ας επιστρέψουμε όμως στην αρχή του άρθρου και στο ψωμάκι, αυτό είναι δυστυχώς για αρκετούς το αντίδωρο, ενδεδυμένοι με ράσα και μη! 

Καλό θα ήταν κύριοι, από τη στιγμή που γίνεται μία πρόταση, όπως το σακουλάκι με το αντίδωρο, να δίδονται και οι αντίστοιχες οδηγίες χρήσης.

Πήγα να πάρω το σακουλάκι μου και δυστυχώς το χέρι μου, λόγω του μεγέθους του, ήλθε σε επαφή και με άλλα σακουλάκια!

Τι έγινε, δεν μεταδίδεται ο ιός από τα σακουλάκια που ακούμπησα;

Κατά συνέπεια, μαζί με τα θαυματουργά σακουλάκια θα πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες οδηγίες για παράδειγμα θα μετράται η παλάμη πόσα έξτρα λάρτζ είναι, τα δάκτυλα τι μήκος έχουνε και τη διατομή, εάν απαιτείται να τα κοντεύουμε κιόλας (η σαρία άλλωστε δεν είναι μακριά), τα σακουλάκια σε τι απόσταση είναι μεταξύ τους, πιστεύω ως θεμιτή απόσταση τα δέκα μέτρα, να ελέγχεται το δάκτυλο που έπιασε το σακουλάκι εάν είχε πετικιούρ, φορούσε βέρα ή δακτυλίδι, …

Από κάποιο σημείο και μετά η γελοιότητα δεν έχει όρια!

Προσωπικά προτείνω, να μην δίδεται το αντίδωρο, αλλά να στέλνεται ταχυδρομικά. Θα ψάχνουμε στο γραμματοκιβώτιο και θα βρίσκουμε ένα κουτάκι με το αντίδωρο και μία επιστολή που θα λέει, σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας, στη Θεία λειτουργία του προηγούμενου μήνα! 

Φίλοι μου, ναι είμαι θυμωμένος, διότι το ποδόσφαιρο μου αρέσει και όταν βλέπω να πετιέται η μπάλα στην εξέδρα, θλίβομαι.

Έτσι έχω αισθανθεί και με αρκετούς ρασοφόρους, που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Δεν είναι δυνατόν δεσποτά μου, σε είκοσι και πλέον σελίδες να μην αναφέρεσαι καθόλου στο θέμα της Θείας Κοινωνίας, αφού εκεί είναι το ζήτημα.

Καθημερινά προκύπτει και ένας πολιτικός που ζητά την κατάργηση της Θείας Κοινωνίας και δεν λέμε τίποτα!

Από την αρχή που τέθηκε το ζήτημα της επικινδυνότητας του ιού (σαφώς και υπάρχει, μην τρελαθούμε κιόλας!), οι εκκλησίες αδειάσανε.

Δεύτεροι χαιρετισμοί πρέπει να ήτανε και οι εκκλησίες δεν γεμίζανε.

Ο κόσμος είχε αρχίσει να φοβάται!

Οι καμπάνες δεν έπρεπε να χτυπάνε, για να μην τα πάρει στο κρανίο ο ιός, τα σούπερ έπρεπε να είναι σχεδόν ελεύθερα γιατί ο ιός πεινούσε και έπρεπε να φάει, οι εκκλησίες κλειστές διότι εκεί υπάρχει ο Υιός!

Θεμιτό Άγιοι επίσκοποι να ρίχνετε μπινελίκια στους σούπερ ορθόδοξους, αλλά καθόλου χώρος στις επιστολές σας και στα κείμενά σας για την υπουργό παιδείας, που δεν επιθυμεί Θεία Κοινωνία, γιατί θα υπάρχει μετάδοση με το σάλιο!

Καμία κριτική για την υπουργό που απαιτεί να διωχθούνε ποινικά αυτοί που παντρευτήκανε εν μέσω καραντίνας ή βαπτίσανε «…έτσι ώστε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να τα διαβιβάσει στη συνέχεια στην αρμόδια εισαγγελική αρχή για την ποινική διερεύνησή τους», «διέταξε» η υπουργός.

Καλημέρα σας κυρία υπουργέ, ωραία η πλατεία Ομονοίας!

Τώρα μεταξύ μας υπουργέ, θα υπάρχει ημερομηνία γάμου ορισμένη, θα έχουν προηγηθεί αμέτρητα ραντεβού σε πλειάδα μαγαζιών και ξαφνικά να βρεθεί ο ήρωας, ο σούπερμαν, που θα πει αγάπη μου ξέχνα το, ο γάμος αναβάλλεται, υπάρχει κορονοιός!

Και από την άλλη ο γαμπρός να χάσει την ευκαιρία να ζητήσει παραγγελιά, Τσιτσάνη και θα ζήσω ελεύθερο πουλί και όχι κορόιδο στο κλουβί!

Φίλοι μου, το μόνο που έκανε η Σύνοδος ήταν να μεταφέρει τις ανακοινώσεις του υπουργείου και αυτό γιατί, το Άγιο Πνεύμα αντί για την Ιερά Σύνοδο, πήγαινε στο υπουργείο, υπαγόρευε αυτές τις ανακοινώσεις, τις οποίες αναγκαστικά προσυπέγραφε!

Και επειδή παίρνετε θέση και για τσιπάκια και εμβόλια, και καλά κάνετε και μπράβο σας και συγχαρητήρια, για τον πρωθυπουργό πρωταγωνίστριας χώρας που δήλωσε ότι στα παιδιά θα πρέπει να τοποθετηθούνε αισθητήρες μέτρησης απόστασης, όπως στα αυτοκίνητα, δεν γνωρίζετε τίποτα, για να διατυπώσετε άποψη!

Το όνομά του πρωθυπουργού αρχίζει από «Ν», και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, είναι αυτό που έχασε ο Βαρουφάκης!

Άγιοι επίσκοποί μου, προκειμένου να «εμπλέκεστε» τόσο πολύ με τα κοσμικά, θα ήταν καλύτερο να εκφέρετε θεολογική άποψη για τα τεκταινόμενα σε Εκκλησίες.

Επίσκοπος της «αγαπημένης σας» νέας Ουκρανικής Εκκλησίας, πρότεινε ο αθεόφοβος να εφοδιαστούν οι ναοί με κυπελλάκια μιας χρήσης, για να λαμβάνουν οι πιστοί την Κοινωνία.

Επίσης πρόσφατα, σε αυτή την Εκκλησία, οι πιστοί μπροστά στον υπολογιστή τους, βάλανε ψωμάκι και κρασάκι, τα ευλόγησε ο επίσκοπος και λάβανε Θεία Κοινωνία.

Μεταξύ μας μου φαίνεται καλή και πρωτοποριακή ιδέα.

Θα έχουμε κρυμμένα τρία-τέσσερα πιτόγυρα και μόλις αρχίσει το «μυστήριο», θα τα εμφανίζουμε και αυτά για ευλογία!

Φίλοι μου,

και βέβαια το ποίμνιο είναι στην πλειοψηφία του ακατήχητο.

Και βέβαια κατακλύζεται από προλήψεις και δεν ξέρω και γω τι άλλο.

Και βέβαια ο τρόπος ζωής είναι παγανιστικός (ο οικουμενισμός  προφανώς και υποστηρίζει άλλο τρόπο ζωής, πιο αγαπητικό, όπως λέμε ο αγαπητικός της βοσκοπούλας!).

Όλα τα παραπάνω είναι αναμενόμενα, αφού η κοσμική εκκλησία τείνει να καταντήσει «εστιατόριο».

Είπαμε αυτά είναι τα αποτελέσματα, όταν ασχολείσαι μόνο με ντομάτες και ρύζι.

Λείπει η πνευματική τροφή.

Η γνήσια ορθόδοξη φωνή, που θα μιλήσει κατευθείαν στην ψυχή μας.

Η άλλη τροφή που προσφέρεται το μόνο που προκαλεί είναι σύγχυση και αναστάτωση.

Όλα ένας αχταρμάς! Όλα στην ίδια κατσαρόλα!

Και επειδή ο σημερινός περίπατος κράτησε πολύ και κουράστηκα, εάν θέλετε Άγιοι μου της Ιεράς Συνόδου να ασχοληθείτε με τα κοσμικά, τότε καλό θα ήταν να βροντοφωνάξετε στους διάφορους πολιτικάντηδες, ότι οι αλλαγές στην καθημερινή ζωή μας μετά την πάροδο του ιού, σε καμία περίπτωση δεν θα αφορούν ζητήματα ελευθερίας του ανθρώπου.

Και στο τέλος η Θεία Κοινωνία!

Δεν την καταργούμε και το Θεολογικό επιχείρημα, είναι απλό:

Γιατί έτσι γουστάρουμε!

 

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε δήμαρχο Βέροιας και αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας η Φρόσω Καρασαρλίδου για θέματα του Νομού

Σε δήμαρχο Βέροιας και αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας η...

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου ...

Μέτρα για την οικονομική ενίσχυση των δικηγόρων ζητά ο πρόεδρος του Συλλόγου Βέροιας, από Βεσυρόπουλο και τοπικούς βουλευτές

Μέτρα για την οικονομική ενίσχυση των δικηγόρων ζητά ο...

 Επιστολή προς τον Απόστολο Βεσυρόπουλο, υφυπουργό...

Αύριο Παρασκευή από την ΚΕΠΑ on Line - Διαδικτυακή μουσική βραδιά  με τους ΤΑΚΙΜ και την Αρετή Κετιμέ

Αύριο Παρασκευή από την ΚΕΠΑ on Line - Διαδικτυακή μουσική...

--Συμμετέχει ο Γιάννης Νιάρχος Με αφορμή την επέτειο...

Δήμος Νάουσας: Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 100.000 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών στον Παιδικό Σταθμό Αγγελοχωρίου

Δήμος Νάουσας: Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 100.000 ευρώ για...

 Εγκρίθηκε με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών...

Δήμος Νάουσας: Να καθαριστούν  οικόπεδα  και ακάλυπτοι χώροι, ειδάλλως, προβλέπονται πρόστιμα

Δήμος Νάουσας: Να καθαριστούν οικόπεδα και ακάλυπτοι...

Ο Δήμος Νάουσας και ειδικότερα η Αντιδημαρχία...

Ανοίγουν τα δικαστήρια από Δευτέρα 1 Ιουνίου;

Ανοίγουν τα δικαστήρια από Δευτέρα 1 Ιουνίου;

H Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων...

Προβλήματα της Αστυνομίας Ημαθίας συζήτησε ο Απ. Νεστορόπουλος με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και τον Δ/ντη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Προβλήματα της Αστυνομίας Ημαθίας συζήτησε ο Απ....

Συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας ...

Ηλεκτρονικά πλέον η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων στο υποκατάστημα ΕΦΚΑ Μισθωτών Βέροιας     --Φυσική παρουσία μόνο με τηλεφωνικό ραντεβού

Ηλεκτρονικά πλέον η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων στο...

Ο «e-ΕΦΚΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ», χρησιμοποιεί τις νέες...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η «Ανάληψη» είναι Δεσποτική εορτή και η λέξη στην Καινή Διαθήκη αντιπροσωπεύει τη μετάβαση του Χριστού στους ουρανούς. Θεωρείται στην εκκλησιαστική παράδοση ως η ολοκλήρωση της αποστολής του Κυρίου επί...

Κατέληξε σήμερα πρωί Τρίτης, μετά από νοσηλεία 6 ημερών στο νοσοκομείο Βέροιας, ο γνωστός Σελιώτης Γιάννης Κόκκινος(Πατσιαβούρας) σε ηλικία 74 ετών. Παλιός αυτοκινητιστής και επί χρόνια μέχρι την...

Σε ηλικία 84 χρονών έφυγε από τη ζωή, ο Βεροιώτης πολιτικός μηχανικός Δημήτρης (Τάκης)Ζαμάνης, με έντονη πολιτική και κοινωνική δράση στον τόπο του και τον Νομό Ημαθίας, από την δεκαετία του 1970 και μέχρι τις...

-Να προχωρήσουν οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμΕΑ Για όλα τα σημαντικά θέματα της Ημαθίας και όχι μόνο, μίλησε η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου χθες το μεσημέρι σε ραδιοφωνική...