Aπ. Βεσυρόπουλος: «Νέα σελίδα για την ελληνική οικονομία με τα 32 δις ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης»

Aπ. Βεσυρόπουλος: «Νέα σελίδα για την ελληνική οικονομία με τα 32 δις ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης»

Την αισιοδοξία του για το γεγονός ότι η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ταμείο Ανάκαμψης ανοίγει μια νέα σελίδα για την ελληνική οικονομία, εξέφρασε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κύρωση των ΠΝΠ, που περιλαμβάνουν μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων.«Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να επιστρέψουμε το 2021 σε δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης αλλά και για να επανασχεδιάσουμε το παραγωγικό πρότυπο της χώρας. Να κάνουμε την οικονομία μας περισσότερο ανταγωνιστική και λιγότερο ευάλωτη» τόνισε ο Υφυπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στην αξιοποίηση των 32 δις ευρώ που αναλογούν στη χώρα μας, με βάση την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Υπογράμμισε την μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές προσώπων από το 24% στο 13% αλλά και στον καφέ, στα αναψυκτικά και στα μη αλκοολούχα ποτά.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, ο κ. Βεσυρόπουλος έδωσε έμφαση σε ευνοϊκά μέτρα, όπως η επέκταση των οικονομικών ενισχύσεων και σε επιχειρήσεις που δεν απασχολούν εργαζόμενους ή απασχολούν μέχρι και 20 εργαζόμενους, η τρίμηνη παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και η επέκταση της ρύθμισης για την έκπτωση ποσοστού 25% στις δόσεις βεβαιωμένων οφειλών επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων.

Τόνισε ότι επεκτείνεται και για τον μήνα Ιούνιο, η μείωση κατά 40% των ενοικίων για επαγγελματικές μισθώσεις σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία, μισθώσεις πρώτης κατοικίας των εργαζομένων που τελούν σε αναστολή σύμβασης εργασίας αλλά και των μισθώσεων της φοιτητικής κατοικίας για τα εξαρτώμενα μέλη των εργαζομένων αυτών.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης των ιδιοκτητών ακινήτων, επισημαίνοντας ότι δε θα υπάρξει φορολόγηση το 2021 των ιδιοκτητών ακινήτων για ποσά που δεν εισπράχθηκαν λόγω της μείωσης των ενοικίων. Αναφέρθηκε επίσης στην έκπτωση ποσού ίσου με ποσοστό 20% επί του 60% των μισθωμάτων των μηνών που ίσχυσε η μείωση, δηλαδή η έκπτωση φόρου ουσιαστικά αφορά στην εξόφληση φορολογικών υποχρεώσεων των ιδιοκτητών ακινήτων εντός του 2020, όπως για παράδειγμα του φόρου εισοδήματος ή του ΕΝΦΙΑ. Παράλληλα, σημείωσε ότι θα δοθεί και παράταση στην καταβολή των βεβαιωμένων οφειλών και των δόσεων ρυθμίσεων, καθώς και αναστολή είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

«Ενδεχομένως κάποιοι να έχουν ενοχληθεί από τα αυξημένα αντανακλαστικά που έδειξε η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας στο υγειονομικό πεδίο αλλά και στο πεδίο της οικονομίας. Το δικό μας πρόταγμα είναι η ανάκαμψη της οικονομίας. Να ξαναπιάσουμε στα χέρια μας το νήμα της ανάπτυξης, να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις» τόνισε ο Υφυπουργός Οικονομικών. 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε αύριο στη ΒΕΡΟΙΑ (5/7)

Διαβάστε αύριο στη ΒΕΡΟΙΑ (5/7)

Διαβάστε αύριο στη ΒΕΡΟΙΑ (5/7)

Νάουσα: Σκοτώθηκε 33χρονος με τη μηχανή του λίγα μέτρα μακριά από το νοσοκομείο

Νάουσα: Σκοτώθηκε 33χρονος με τη μηχανή του λίγα μέτρα...

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 5 τα ξημερώματα στην...

Εκοιμήθει η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Κυριακής Λουτρού, Φιλοθέη Μοναχή

Εκοιμήθει η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και...

Νέα διανομή τροφίμων και ειδών νοικοκυριού μέσω ΤΕΒΑ στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Νέα διανομή τροφίμων και ειδών νοικοκυριού μέσω ΤΕΒΑ...

 Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ενημερώνει τους ωφελούμενους...

Ευχαριστίες στο 3ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Βέροιας

Ευχαριστίες στο 3ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Βέροιας

Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ενημέρωση για τα μέτρα προφύλαξης από τα Κουνούπια

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ενημέρωση για τα μέτρα προφύλαξης...

 Στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος...

Συνεδριάζει   την Τρίτη η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (7-7-202)

Συνεδριάζει την Τρίτη η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (7-7-202)

Τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου...

Δημάρχος Νάουσας Ν. Καρανικόλας στο blog του ΤΕΕ/ΤΚΜ: «Τελικά, αυτό που έχει σημασία είναι το έργο...»

Δημάρχος Νάουσας Ν. Καρανικόλας στο blog του ΤΕΕ/ΤΚΜ:...

«Τη σημασία της ενίσχυσης των τεχνικών δυνατοτήτων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 5 τα ξημερώματα στην οδό Φιλ . Κοκκίνου στη Νάουσα. 33χρονος Ναουσαίος, για άγνωστη μέχρις στιγμής αιτία έχασε τον έλεγχο της μηχανής του, έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι, παρά το...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας αγγέλει την προς Κύριον εκδημίαν της Οσιολογιωτάτης Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίας Κυριακής Λουτρού, Φιλοθέης Μοναχής.@@ads-307@@Η εξόδιος ακολουθία αυτής...

Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020 θα γίνει και η επίσημη ενθρόνιση του Ηγούμενου  της Μονής Καλλίπετρας Βέροιας Αρχιμανδρίτη Παλαμά Καλλιπετρίτη από τον  Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα.Μετά από πολλά χρόνια...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας ευχαριστεί θερμά τον γλύπτη κ. Μιχάλη Κευγά για τη δωρεά τριών (3) γλυπτών για τη συλλογή της Βιβλιοθήκης, η οποία έχει ξεπεράσει πλέον τον αριθμό των 160.000 τεκμηρίων...