Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού…   Η τεχνολογία σε πρώτο ρόλο για την  παρουσίαση των φετινών «ΚΣτ΄ Παυλείων», παράλληλα με τις λατρευτικές εκδηλώσεις

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού… Η τεχνολογία σε πρώτο ρόλο για την παρουσίαση των φετινών «ΚΣτ΄ Παυλείων», παράλληλα με τις λατρευτικές εκδηλώσεις

-Μητροπολίτης Παντελεήμων: «Έστω και διαδικτυακά πάντα διακονούμε»

 

Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου έγινε  η έναρξη των «ΚΣτ΄ Παυλείων», που διοργανώνει ανελλιπώς κάθε χρόνο η Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, με την διαφορά ότι φέτος, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι περισσότερες  εκδηλώσεις θα γίνουν και θα μεταδοθούν διαδικτυακά, μέσα από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως www.imverias.gr, το αντίστοιχο κανάλι της στο Youtube και τη σελίδα της στο Facebook  (https://www.facebook.com/IeraMhtrVeriasNaoushsKampanias).

 Για το πρόγραμμα και το θέμα των φετινών Παυλείων έδωσε χθες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου ο, Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, παρουσία των συνεργατών του, που με τις γνώσεις και την εμπειρία τους αξιοποίησαν τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας και κράτησαν σε επαφή τον Μητροπολίτη με τους πιστούς και τον λαό, μέσα από τις δυνατότητες της τεχνολογίας, καθ΄όλη τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τις ανάγκες της παρούσας κατάστασης, σε τρείς ενότητες θα διεξαχθούν και τα ΚΣτ΄Παύλεια, προς τιμήν πάντα του ιδρυτή της τοπικής Εκκλησίας, Απόστολου Παύλου, με θέμα «ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ ΚΑΙ ΗΘΟΣ». Πολλές από εκδηλώσεις, όπως είπε ο Μητροπολίτης, θα πραγματοποιηθούν σε χώρους που μπορούν να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας από την πανδημία, πολλές όμως θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά και θα περιλαμβάνουν ορατόρια, ντοκιμαντέρ  και βιντεοσκοπημένες μεγάλες συναυλίες προηγούμενων χρόνων.

Εκτός από τις διαδικτυακές, το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδηλώσεις και ημερίδες με φυσική παρουσία κοινού καθώς και το  λατρευτικό μέρος. «Έστω και διαδικτυακά πάντα διακονούμε», τόνισε ο κ. Παντελεήμων, μιλώντας για το πρόγραμμα.

Όσο για το καθιερωμένο ετήσιο διεθνές συνέδριο με το εκάστοτε θέμα των Παυλείων, αυτό θα γίνει φέτος σε ναό μεγάλης χωρητικότητας, στην παλαιά Μητρόπολη, με  συνεδρίες και εισηγήσεις περί «Ευαγγελίου και ήθους». Με την ευρύτερη έννοια του ήθους, όπως είπε ο Μητροπολίτης, είτε αυτό είναι οικογενειακό, ποιμαντικό, ευαγγελικό, πολιτικό, κοινωνικό, ατομικό κ.λ.π.  

 

Κυριακή της Πεντηκοστής

στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου

 

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε από τον Μητροπολίτη Παντελεήμονα, στην Λειτουργία που θα γίνει το πρωί,  την Κυριακή της Πεντηκοστής, στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου, με εσπερινό και ευχές της μεγάλης γιορτής. Πρόσθεσε επίσης ότι  είναι άγνωστο ακόμα εάν θα επιτραπεί να γίνει η καθιερωμένη λιτανεία.

 

Πρόγραμμα ΚΣτ΄Παυλείων


Το πρόγραμμα των Παυλείων (δημοσιεύτηκε ολόκληρο στο χθεσινό μας φύλλο),με τις εκδηλώσεις της εβδομάδας που συνεχίζεται, περιλαμβάνει:

 

Σήμερα Πέμπτη 4 Ιουνίου 

20:00 «Παύλος, ο της Βεροίας Απόστολος»

Διαδικτυακή μετάδοση της συναυλίας χορωδιών που πραγματοποιήθηκε το 2018 στη Βέροια

(www.imverias.gr)

 

Κυριακή 7 Ιουνίου

07:00  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία – Eσπερινός Γονυκλισίας

Έναρξη λατρευτικών εκδηλώσεων των ΚΣτ΄ Παυλείων

(Βήμα Αποστόλου Παύλου -Βέροια)

 

 

 

Δευτέρα 8 Ιουνίου

20:00 «Απόστολος Παύλος» 

Διαδικτυακή μετάδοση της θεατρικής παράστασης που πραγματοποιήθηκε το 2005 στη Βέροια

(www.imverias.gr)

 

Τρίτη 9 Ιουνίου

7:00 Οικογένεια και ήθος

Θεία Λειτουργία- ημερίδα πρεσβυτερών και μητέρων κληρικών 

(Ιερός Ναός Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης – Διαβατός)

 

Τετάρτη 10  Ιουνίου

19:00 Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός

της μνήμης του Αγίου Λουκά του Ιατρού

(Ιερός Ναός Αγίου Λουκά – Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά)

 

Πέμπτη 11 Ιουνίου

07:00 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

 της μνήμης του Αγίου Λουκά του Ιατρού

(Ιερός Ναός Αγίου Λουκά – Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά)

 

Αυξάνεται ο αριθμός των πιστών

 

Εν τω μεταξύ με ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας παρατείνεται η ισχύς των προσωρινών περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας,  μέχρι και τις 9/7/2020, με τα νέα δεδομένα  να κινούνται  στην προσεκτική αποκλιμάκωση των μέτρων, σε δύο σημεία:

-Η αναλογία ατόμων/επιφάνειας διαμορφώνεται στο ένα άτομο ανά πέντε τ.μ. (από ένα άτομο ανά δέκα τ.μ. που ίσχυε μέχρι πρότινος) και για τους χώρους λατρείας πέραν των 500 τ.μ. το ανώτατο όριο ατόμων είναι 100.

Ωστόσο εξακολουθούν να  ισχύουν , οι γνωστές οδηγίες που ισχύουν ήδη, δηλαδή 1,5 μέτρο απόσταση μεταξύ των ατόμων και  σύσταση για , χρήση μάσκας και φυσικό αερισμό του χώρου.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα