Α. Τζιτζικώστας σε Ν. Χαρδαλιά: «Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση σε ζητήματα υγείας των πολιτών και επισκεπτών»

Α. Τζιτζικώστας σε Ν. Χαρδαλιά: «Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση σε ζητήματα υγείας των πολιτών και επισκεπτών»

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά είχε σήμερα στο γραφείο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.



Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα, που αφορούν στην υγειονομική θωράκιση της Κεντρικής Μακεδονίας από την πανδημία του κορονοϊού, στη φετινή τουριστική περίοδο και ειδικά στην ασφάλεια των πτήσεων και του οδικού τουρισμού, στην αντιπυρική και αντιπλημμυρική θωράκιση της Κεντρικής Μακεδονίας και άλλα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας.



Απευθυνόμενος στον κ. Χαρδαλιά ο κ. Τζιτζικώστας είπε: «Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση σε ζητήματα δημόσιας υγείας, για κανένα λόγο. Η υγεία των συμπολιτών μας και των επισκεπτών είναι σε απόλυτη προτεραιότητα».


Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: «Είχαμε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση για όλα τα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας στην Κεντρική Μακεδονία. Για την πανδημία του κορονοϊού θέλω να επισημάνω ότι αν δεν ήταν ο Νίκος Χαρδαλιάς στο συγκεκριμένο ρόλο η Ελλάδα δεν θα είχε ανταποκριθεί τόσο καλά. Η υποδειγματική αντιμετώπιση και τα εξαιρετικά αποτελέσματα στο πρώτο κύμα της πανδημίας βοηθούν την Ελλάδα να σταθεί το ταχύτερο στα πόδια της και να ανακάμψει. Στην αντιμετώπιση της πανδημίας είμαστε μαζί.


Σε συνεργασία θα εφαρμόσουμε όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας των συμπολιτών μας και των επισκεπτών, ακολουθώντας όλα τα απαραίτητα βήματα και αναλαμβάνοντας τις προβλεπόμενες δράσεις για την έναρξη, αλλά και για όλη τη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου. Στην Κεντρική Μακεδονία, που είναι η Περιφέρεια με το μεγαλύτερο εισερχόμενο κύμα τουριστών στην Ελλάδα, έχουμε σε απόλυτη προτεραιότητα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας».


Αναφορικά με την αντιπυρική και αντιπλημμυρική θωράκισηο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Η προετοιμασία που έχει γίνει σε επίπεδο Περιφέρειας είναι εξαιρετική. Συμφωνήσαμε με τον Υφυπουργό, την επόμενη Κυριακή να πραγματοποιήσουμε νέα σύσκεψη στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και αρχών, προκειμένου να θωρακίσουμε περαιτέρω την ‘ευαίσθητη’ αυτή περιοχή. Επίσης, την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιήσουμε σύσκεψη με όλους τους Αντιπεριφερειάρχες της Κεντρικής Μακεδονίας και τον κ. Χαρδαλιά για τον βέλτιστο συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών στη φετινή αντιπυρική περίοδο. Όσον αφορά στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Κεντρικής Μακεδονίας, καταφέραμε όλα αυτά τα χρόνια να προστατεύσουμε κομβικές περιοχές, που ήταν αθωράκιστες επί δεκαετίες. Με τη συνδρομή της Κυβέρνησης θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε ταχύτερα τα έργα και τις μελέτες αντιπλημμυρικής θωράκισης, που έχουμε στον προγραμματισμό μας, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι ζωές και οι περιουσίες των συμπολιτών μας. Η αναβάθμιση της συνεργασίας μας με την Πολιτική Προστασία είναι σε όφελος της υγείας, της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας».



Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε: «Τα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας δεν αντιμετωπίζονται αποσπασματικά, αλλά σε συνέχεια και με διάρκεια. Το εύλογο αίτημα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στον Πρωθυπουργό για το άνοιγμα των συνόρων στην περιοχή, από τις 15 Ιουνίου, ήταν αίτημα όλων των πολιτών της Βόρειας Ελλάδας και έγινε αποδεκτό. Με όρους ασφάλειας ανοίγουμε τα σύνορά μας και είμαστε σε επιφυλακή όλοι μας ώστε οι περιοχές μας να διατηρηθούν ασφαλείς ως προορισμοί. Το άνοιγμα θα γίνει με την πιστή τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας της δημόσιας υγείας και σε αυτό θα συνδράμει ενεργά και η Περιφέρεια. Σε ό,τι αφορά στην αντιπυρική περίοδο, κεφαλαιοποιούμε τα καλά αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς και ενισχύουμε την αντιπυρική θωράκιση της Κεντρικής Μακεδονίας στοχευμένα.


Έξι νέα εποχικά κλιμάκια της Πυροσβεστικής θα λειτουργήσουν φέτος στη Χαλκιδική. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο ετοιμότητας. Επίσης, είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι η αντιπλημμυρική θωράκιση της Κεντρικής Μακεδονίας είναι υποδειγματική και οφείλω να επισημάνω ότι και η Πολιτεία χρειάζεται να συνεχίσει τη χρηματοδότηση όλων των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων. Η συνεργασία μας με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και κρίνεται όχι από τις συναντήσεις μας, αλλά από τα αποτελέσματα που πετυχαίνουμε από κοινού. Η Πολιτική Προστασία είναι ομαδική δουλειά. Η Βόρεια Ελλάδα και η Κεντρική Μακεδονία είναι ένα στοίχημα υψηλής προτεραιότητας για την Κυβέρνηση».


Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης ότι η ΕΜΑΚ που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη θα μεταφερθεί σε νέες εγκαταστάσεις, στο ΣΕΔΕΣ, στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, ενώ από την επόμενη χρονιά την αντιπυρική προστασία της αστικής περιοχής της Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει ένας νέος πυροσβεστικός σταθμός. Μετά το πέρας των δηλώσεων ακολούθησε τηλεδιάσκεψη των κ.κ. Τζιτζικώστα και Χαρδαλιά με τους 38 Δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ορκίστηκε τακτικό μέλος του Συμβουλίου Μακροχωρίου η Ευφροσύνη Τσιναφορνιώτου

Ορκίστηκε τακτικό μέλος του Συμβουλίου Μακροχωρίου η...

Ορκίστηκε το πρωί της Πέμπτης 28 Μαρτίου 2024, ενώπιον του...

Τάσος Μπαρτζώκας : Και το Νεοχώρι Ημαθίας αποκτά υψηλές ταχύτητες ίντερνετ

Τάσος Μπαρτζώκας : Και το Νεοχώρι Ημαθίας αποκτά...

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή γνωστοποιείται...

Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας-Νόμιμες οι εκλογές του Οκτωβρίου  στον Δήμο Αλεξάνδρειας, παραμένει δήμαρχος ο Παναγιώτης Γκυρίνης

Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας-Νόμιμες οι...

Δεν θα διεξαχθούν εκ νέου δημοτικές εκλογές στον Δήμο...

Έφυγε από τη ζωή η Καλλιόπη Ηλιάδου σε ηλικία 66 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Καλλιόπη Ηλιάδου σε ηλικία 66 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 29 Μαρτίου...

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Στούκας σε ηλικία 86 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Στούκας σε ηλικία 86...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 29 Μαρτίου...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...