Λ. Τσαβδαρίδης στον ΑΚΟΥ 99.6: «Με την δικαίωσή μου στο Εκλογοδικείο θα αποκατασταθεί η ηθική τάξη»

Λ. Τσαβδαρίδης στον ΑΚΟΥ 99.6: «Με την δικαίωσή μου στο Εκλογοδικείο θα αποκατασταθεί η ηθική τάξη»

-«Είμαι στεναχωρημένος γιατί προσπάθησαν να πλήξουν την εντιμότητα και ηθική ακεραιότητα μου που είναι αδιαπραγμάτευτα»

 

Για την ένσταση του Φώτη Κουτσουπιά εναντίον της εκλογής του, που εκδικάστηκε την προηγούμενη Τετάρτη 3 Ιουνίου ενώπιον του Εκλογοδικείου μίλησε ο βουλευτής Ημαθίας της Ν.Δ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Ιουνίου στην ραδιοφωνική εκπομπή Λαϊκά&Αιρετικά στον ΑΚΟΥ 99,6.



Αναφέρθηκε στην διαδικασία ενώπιον του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου που εκδίκασε την υπόθεσή τους, που απαρτιζόταν συνολικά από 11 μέλη και αναλυτικά η  σύνθεσή του ήταν 4 Σύμβουλοι της Επικρατείας, 4 Αρεοπαγίτες και οι 3 Πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας(Άρειος Πάγος, Συμβούλιο Επικρατείας και Ελεγκτικό Συνέδριο).

Εισηγητής της υπόθεσης ήταν ο κ. Αντωνόπουλος, Σύμβουλος της Επικρατείας, ο οποίος στην εισήγηση που κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου πρότεινε την απόρριψη της ένστασης Κουτσουπιά. Μετά την ανάγνωση της εισήγησης παρουσίασαν τα επιχειρήματά τους οι συνήγοροι των δύο πλευρών, ενώ μέχρι την Τρίτη είχαν την δυνατότητα να καταθέσουν προσθήκες και πλέον αναμένεται η έκδοση της απόφασης που σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Τσαβδαρίδη θα είναι σύντομη, ίσως μέχρι το τέλος του μήνα ή αρχές Ιουλίου, δεδομένου ότι κάποια από τα μέλη του δικαστηρίου συνταξιοδοτούνται την 30η Ιουνίου.


Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης επανέλαβε ότι έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και η όποια απόφαση θα είναι σεβαστή. Ωστόσο αναφερόμενος στην κίνηση Κουτσουπιά να καταθέσει ένσταση εναντίον του είπε ότι καλώς έπραξε αφού είχε το δικαίωμα, αν και με την διαφορά των 2.500 ψήφων προσωπικά αυτός δεν θα το έκανε.

Αυτό όμως που εξομολογήθηκε ο κ. Τσαβδαρίδης ότι τον στεναχώρησε ήταν η προσπάθεια να δοθεί δημοσιότητα στο θέμα για να πληγεί ηθικά. «Περιμένω την δικαίωσή μου για να αποκατασταθεί και η ηθική τάξη. Από τα αξιώματα ερχόμαστε και παρερχόμαστε. Αυτό όμως που με ενδιαφέρει προσωπικά πέρα από την πολιτική δράση είναι η εντιμότητα και η ηθική ακεραιότητα που είναι για μένα στοιχεία αδιαπραγμάτευτα και είμαι στεναχωρημένος γιατί προσπάθησαν να μου τα πλήξουν».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην έρευνα που έκανε 5-6 μήνες πριν τις εκλογές για το αν υπήρχε ασυμβίβαστο, συμβουλευόμενος κορυφαίους νομομαθείς της χώρας οι οποίοι κατηγορηματικά του είχαν πει ότι δεν τίθεται θέμα και ότι μπορεί να συμμετάσχει στις εκλογές.

  Ο κ. Τσαβδαρίδης υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης είναι απολύτως ενήμερος για το θέμα και οι σχέσεις μαζί του εξακολουθούν να είναι πολύ καλές, ωστόσο ο βουλευτής σχολίασε ότι η ένσταση έκανε κακό στον ίδιο προσωπικά, αλλά και στο κόμμα και στον πρόεδρο.

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση αν ως βουλευτής έχει πλέον χρόνο να παράσχει τις υπηρεσίες του ως δικηγόρος του δήμου, κατηγορηματικά απάντησε ότι παρέχει τις ίδιες υπηρεσίες και σε ποσότητα και σε ποιότητα, όπως πριν γίνει βουλευτής.

Ο αριθμός των γνωμοδοτήσεων, των εκδικάσεων υποθέσεων και όσων θεμάτων του ανατίθενται είναι η απόδειξη, πρόσθεσε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ενώ δήλωσε ότι δεν κάνει εκπτώσεις στην δουλειά του και αν υστερούσε θα κατέθετε την παραίτησή του σε μια από τις δύο ιδιότητές του.   

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της...

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Παρατάσεις για την Εφαρμογή  του Κανονισμού  Πυροπροστασίας Ακινήτων  εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

Παρατάσεις για την Εφαρμογή του Κανονισμού ...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ενημερώνει οτι: Σε συνέχεια της...

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες  του οικισμού Αγίου Γεωργίου Αλεξάνδρειας

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες του οικισμού Αγίου...

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου...

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας  Ενημέρωση εκπαιδευτικών για την διαχείριση και  αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολείο

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας Ενημέρωση...

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα...

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη...

Οι Αμερικανικές Γωνιές Veria Techlab & Thessaloniki TechLab με την...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Γράφει η Όλγα Κουτμηριδου -ΜεταξαΥπάρχουν και πουλιά...

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την...

Της Αναστασίας Πάπαρη Εφέτος η UNESCO και το ICOMOS...

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες για την σχολική Ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στον Κυβερνοχώρο

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες...

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας, Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...