Λάζαρος Τσαβδαρίδης για τις μικροχρηματοδοτήσεις: «Η Κυβέρνηση της ΝΔ στέλνει το μήνυμα ότι η Οικονομία είναι εδώ για να υπηρετεί τον πολίτη και όχι ο πολίτης την Οικονομία»

Λάζαρος Τσαβδαρίδης για τις μικροχρηματοδοτήσεις: «Η Κυβέρνηση της ΝΔ στέλνει το μήνυμα ότι η Οικονομία είναι εδώ για να υπηρετεί τον πολίτη και όχι ο πολίτης την Οικονομία»

Για αποτελεσματική και διευρυμένη στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στους νέους επαγγελματίες, στους αυτοαπασχολούμενους και στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες προκειμένου να μπορούν να χρηματοδοτηθούν ευκολότερα για τις επιχειρηματικές τους δράσεις χωρίς τα σκληρά κριτήρια, που μέχρι σήμερα τους απέκλειαν από πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, έκανε λόγο ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης στην τοποθέτησή του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής επί του σχεδίου νόμου για τις μικροχρηματοδοτήσεις.



Ο Βουλευτής Ημαθίας τόνισε ότι το πλαίσιο των μικροχρηματοδοτήσεων έρχεται να θέσει νέες, ισχυρές βάσεις για την αποτελεσματική επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας μετά το lockdown, καλύπτοντας το χρηματοδοτικό κενό που υπάρχει στην επιχειρηματική δραστηριότητα μέσω της σύστασης ιδρυμάτων μικροχρηματοδοτήσεων, κατόπιν άδειας από την Τράπεζα της Ελλάδος που θα παρέχουν τη δυνατότητα άντλησης κεφαλαίων μέχρι 25.000 ευρώ, χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις για τους δικαιούχους.

Με αυτόν τον τρόπο, σημείωσε ο κ. Τσαβδαρίδης, όχι μόνο αποκτούν δυνατότητα πρόσβασης σε χρηματοδότηση κατηγορίες δικαιούχων που «έβλεπαν με το κιάλι» τον τραπεζικό δανεισμό καθώς δεν μπορούσαν να παράσχουν τις εξασφαλίσεις που απαιτεί η τραπεζική ενωσιακή νομοθεσία αλλά επιπροσθέτως, αντιμετωπίζεται με τόλμη η ανεργία και ο κοινωνικός αποκλεισμός μέσω νέων, καινοτόμων εργαλείων της οικονομίας, που ενισχύουν την υγιή επιχειρηματικότητα, βάζουν «χαλινάρι» στην παραοικονομία και αρχίζουν να καλλιεργούν μία νέα, υγιή επιχειρηματική κουλτούρα, πολύτιμη για την νέα Ελλάδα της ανάπτυξης.

Κυρίως όμως, επισήμανε ο κ. Τσαβδαρίδης, αναδεικνύεται μία νέα σχέση του πολίτη με την Πολιτεία. Μία Πολιτεία που βρίσκεται εδώ γι’ αυτόν, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης και αδιεξόδων περνώντας το μήνυμα ότι η οικονομία είναι εδώ για να υπηρετεί τον πολίτη και όχι ο πολίτης να υπηρετεί την οικονομία.

Αναλυτικά, η τοποθέτηση του κ. Τσαβδαρίδη στο παρακάτω βίντεο


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βέροιας

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο...

Το  1ο Γυμνάσιο Βέροιας «Φιλίππειο»,  το 1ο ΓΕΛ ...

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την...

Ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο, Βελτίωση Οδικής...

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας:  Ημερίδα για την εφηβική παραβατικότητα

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας: ...

Το Κέντρο Αναφοράς, Παροχής Συμβουλευτικής και...

Δώρα Κουρκουτά:  «Προσπαθούν σε λίγες  ημέρες να κάνουν ό,τι  επιδεικτικά αγνόησαν 9 χρόνια»

Δώρα Κουρκουτά: «Προσπαθούν σε λίγες ημέρες να κάνουν...

Από το Γραφείο Τύπου της παράταξης της Δώρας Κουρκουτά...

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη:  Ερώτηση στη Βουλή για την δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη: Ερώτηση στη...

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...