Επαναφέρει το ζήτημα του παιδοψυχίατρου στην Ημαθία ο Τάσος Μπαρτζώκας

Επαναφέρει το ζήτημα του παιδοψυχίατρου στην Ημαθία ο Τάσος Μπαρτζώκας

Με νέα επιστολή, προς τον Υπουργό Υγείας, ξαναφέρνει στο προσκήνιο το αίτημα για την άμεση στελέχωση παιδοψυχίατρου και Ιατρο-παιδαγωγικού τμήματος στην Ημαθία ο ΤάσοςΜπαρτζώκας. Εκθέτοντας εκ νέου τα ζητήματα που προκύπτουν από την απουσία των εν λόγω, ιδιαίτερα και εν όψει της πανδημίας, αναμένει την πολιτική βούληση του Υπουργείου Υγείας για τη θετική έκβαση του αιτήματος του.

Όπως αναφέρει και στην επιστολή του, η υποχρέωση μετάβασης των παιδιών στη γειτονική Θεσσαλονίκη για γνωματεύσεις, επικαιροποιήσεις αυτών και τις συναφείς θεραπείες, όχι μόνο υποβάλλουν σε ταλαιπωρία γονείς και τέκνα, με αποτέλεσμα να τίθενται φραγμοί από την Πολιτεία στην πρόσβαση τους σε δομές υγείας. Επιπρόσθετα, με τα νέα δεδομένα του κορωνοϊού, τα παιδιά και οι γονείς με ΔΑΔ έχουν πλέον υψηλές πιθανότητες να νοσήσουν από τον ιό, λόγω των συχνών μετακινήσεων.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας δηλώνει ότι «στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του Ε.Σ.Υ, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει με προσλήψεις προσωπικού και ανανέωση του τεχνικού εξοπλισμού των δομών υγείας, το μεγάλο στοίχημα είναι η εξασφάλιση ισότιμης πρόσβασης σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας, για όλους. Είναι καλή ευκαιρία να αποδείξουμε στα άτομα ΑμΕΑ ότι όταν λέμε ισότιμη πρόσβαση το εννοούμε, ώστε να πάψουν να αισθάνονται αόρατοι»

 

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής προς τον Υπουργό Υγείας

                                                                                              

 

                                                                                                          Αθήνα, 25 Ιουνίου 2020

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ, καταρχάς, να σας εκφράσω τα συγχαρητήρια μου για την αποτελεσματικότητα σας και την εξαιρετική προσπάθεια που μεθοδεύσατε, και που υπό τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής και την επίβλεψη σας, υλοποίησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ως προς τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Είναι δεδομένο ότι μετά από μια δεκαετία οικονομικής κρίσης, η οποία άφησε τις πληγές της, όχι μόνο στην οικονομία, αλλά κυρίως στην ελληνική αξιοπιστία, η επιτυχής αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, συνιστά παράγοντα ανάκτησης του κύρους μας και της ελληνικής περηφάνειας.

Ωστόσο, η πανδημία έθεσε αναπάντεχα τα χρόνια αλλά πάντα επίκαιρα ζητήματα που αντιμετωπίζει το Ε.Σ.Υ εν συνόλω. Η προαναγγελθείσα αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμός του εθνικού μας συστήματος υγείας καθίσταται πλέον επιτακτική ανάγκη. Ένα νέο, σύγχρονο, λειτουργικό Ε.Σ.Υ που θα επιτρέπει την ισότιμη πρόσβαση σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας, χωρίς εξαιρέσεις είναι πλέον το «νέο στοίχημα» και χαίρομαι που αποτελεί πρωτοβουλία και υπόσχεση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Στο νέο αυτό πλαίσιο που τίθεται ο δημόσιος διάλογος για την αναβάθμιση του Ε.Σ.Υ εντάσσεται και η παρούσα επιστολή. Αφού σας υπενθυμίσω την υπ’αριθμ.4198/17.02.2020 κοινοβουλευτική ερώτηση που σας είχα απευθύνει, με την οποία ζητούσα τη δημιουργία τακτικής θέσης και πλήρωση της με ιατρό, ειδικότητας παιδοψυχίατρου στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας, και συναφώς τη δημιουργία Ιατροπαιδαγωγικού τμήματος, επιθυμώ να σας επισημάνω δια της παρούσης, την αδήριτη ανάγκη το εν λόγω αίτημα να έχει θετική έκβαση.

Η απουσία Ιατροπαιδαγωγικού τμήματος και παιδοψυχίατρου στην Ημαθία, μιας περιφέρειας που επιβεβαιωμένα, σύμφωνα με επίσημα ποσοτικά στοιχεία του ΚΕΣΥ, καταγράφει υψηλά ποσοστά παιδιών με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, αναγκάζει τους κηδεμόνες-γονείς των παιδιών να υπόκεινται σε συχνότατες μετακινείς εκτός του νομού, προκειμένου να λάβουν γνωμάτευση, να την επικαιροποιήσουν και να υποβληθούν στις συναφείς θεραπείες. Η ταλαιπωρία στην οποία υπόκεινται κηδεμόνες και γονείς, είναι ούτως ή άλλως ανασταλτικός παράγοντας για την αποτελεσματικότητα, ως προς την αντιμετώπιση των αναπτυξιακών διαταραχών.

Πέραν τούτου, η συνεχιζόμενη απειλή του κορωνοϊού, ο οποίος σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις των ειδικών θα συνεχίσει να μας απασχολεί για τα επόμενα τουλάχιστον δύο έτη, καθιστά σαφές ότι οι μετακινήσεις των παιδιών στη γειτονική Θεσσαλονίκη, και οι οποίες είναι συχνότατες, μπορούν να αποβούν επιβλαβείς για την υγεία τους, καθώς αυξάνονται κατ’ αναλογία οι πιθανότητες να έρθουν σε επαφή με τον ιό και να νοσήσουν, αλλά και να τον μεταδώσουν στην υπόλοιπη κοινότητα.

Θεωρώντας εξαρχής ότι η πλήρωση οργανικής θέσης παιδοψυχίατρου δεν προκαλεί σοβαρή δημοσιονομική επιβάρυνση και ότι είναι, πρωτίστως ζήτημα πολιτικής πρωτοβουλίας, σας καλώ να εξετάσετε το ζήτημα προσωπικά και να μεριμνήσετε επ’ αυτού. Από την πλευρά μου, σας δηλώνω ότι βρίσκομαι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε συμβολή επί του ζητήματος και θα σας στηρίξω με όποιο πρόσφορο μέσο μου επιτρέπουν οι κοινοβουλευτικές μου αρμοδιότητες.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε αύριο στη ΒΕΡΟΙΑ (5/7)

Διαβάστε αύριο στη ΒΕΡΟΙΑ (5/7)

Διαβάστε αύριο στη ΒΕΡΟΙΑ (5/7)

Νάουσα: Σκοτώθηκε 33χρονος με τη μηχανή του λίγα μέτρα μακριά από το νοσοκομείο

Νάουσα: Σκοτώθηκε 33χρονος με τη μηχανή του λίγα μέτρα...

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 5 τα ξημερώματα στην...

Εκοιμήθει η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Κυριακής Λουτρού, Φιλοθέη Μοναχή

Εκοιμήθει η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και...

Νέα διανομή τροφίμων και ειδών νοικοκυριού μέσω ΤΕΒΑ στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Νέα διανομή τροφίμων και ειδών νοικοκυριού μέσω ΤΕΒΑ...

 Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ενημερώνει τους ωφελούμενους...

Ευχαριστίες στο 3ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Βέροιας

Ευχαριστίες στο 3ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Βέροιας

Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ενημέρωση για τα μέτρα προφύλαξης από τα Κουνούπια

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ενημέρωση για τα μέτρα προφύλαξης...

 Στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος...

Συνεδριάζει   την Τρίτη η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (7-7-202)

Συνεδριάζει την Τρίτη η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (7-7-202)

Τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου...

Δημάρχος Νάουσας Ν. Καρανικόλας στο blog του ΤΕΕ/ΤΚΜ: «Τελικά, αυτό που έχει σημασία είναι το έργο...»

Δημάρχος Νάουσας Ν. Καρανικόλας στο blog του ΤΕΕ/ΤΚΜ:...

«Τη σημασία της ενίσχυσης των τεχνικών δυνατοτήτων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 5 τα ξημερώματα στην οδό Φιλ . Κοκκίνου στη Νάουσα. 33χρονος Ναουσαίος, για άγνωστη μέχρις στιγμής αιτία έχασε τον έλεγχο της μηχανής του, έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι, παρά το...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας αγγέλει την προς Κύριον εκδημίαν της Οσιολογιωτάτης Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίας Κυριακής Λουτρού, Φιλοθέης Μοναχής.@@ads-307@@Η εξόδιος ακολουθία αυτής...

Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020 θα γίνει και η επίσημη ενθρόνιση του Ηγούμενου  της Μονής Καλλίπετρας Βέροιας Αρχιμανδρίτη Παλαμά Καλλιπετρίτη από τον  Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα.Μετά από πολλά χρόνια...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας ευχαριστεί θερμά τον γλύπτη κ. Μιχάλη Κευγά για τη δωρεά τριών (3) γλυπτών για τη συλλογή της Βιβλιοθήκης, η οποία έχει ξεπεράσει πλέον τον αριθμό των 160.000 τεκμηρίων...