Σύσκεψη του Προέδρου της Ευρ. Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολου Τζιτζικώστα με τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Κομισιόν, αρμόδιο Επίτροπο για την Πράσινη Συμφωνία Frans Timmermans

Σύσκεψη του Προέδρου της Ευρ. Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολου Τζιτζικώστα με τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Κομισιόν, αρμόδιο Επίτροπο για την Πράσινη Συμφωνία Frans Timmermans

Σύσκεψη με τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Κομισιόν, αρμόδιο Επίτροπο για την Πράσινη Συμφωνία, Frans Timmermans είχε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στις Βρυξέλλες.


«Η πανδημία του κορονοϊού ελλοχεύει τον κίνδυνο να εκτροχιάσει τη δέσμευση των κυβερνήσεων της ΕΕ στο Green Deal. Σας βεβαιώνω ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών θεωρεί πως η Πράσινη Ανάπτυξη πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο της ανάκαμψης από την κρίση, που βιώνει όλη η Ευρώπη.


Οι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των πολιτών και την υποστήριξη των τοπικών οικονομιών, ενώ είναι σταθερή η δέσμευσή τους στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι Περιφέρειες και οι Δήμοι θα ανταποκριθούν στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, στο μεταναστευτικό, στο δημογραφικό, αλλά και στην ψηφιακή μετάβαση και να θέσουμε την κοινωνική συνοχή ως θεμελιώδη αξία της ΕΕ. Στόχος μας είναι άμεσα να έχουμε απτά αποτελέσματα από την εξαιρετική συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών με την Κομισιόν. Ανυπομονούμε να μετατρέψουμε το Green Deal από λόγο σε πράξη για όλες τις περιοχές της ΕΕ κι αυτό θα συμβεί δουλεύοντας και επενδύοντας μαζί ώστε να ανακτήσουμε και να οικοδομήσουμε ένα κοινό, βιώσιμο, ανθεκτικό μέλλον για όλες τις κοινωνίες της Ευρώπης. Από τον ερχόμενο Οκτώβριο κιόλας, με συγκεκριμένα έργα», είπε απευθυνόμενος στον κ. Timmermans ο κ. Τζιτζικώστας.


Η συζήτηση των κ.κ. Τζιτζικώστα και Timmermans επικεντρώθηκε στα εξής θέματα:
1.Πρόγραμμα Ανάκαμψης και Green Deal: Ενίσχυση της συνοχής, αγροτική ανάπτυξη και ψηφιακή μετάβαση είναι οι προτεραιότητες, ώστε οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της Ευρώπης να επιτύχουν τη βιώσιμη ανάπτυξη. Οι προβλεπόμενες χρηματοδοτήσεις να διατεθούν με λιγότερη γραφειοκρατία και περισσότερη λογοδοσία.


2.Συμφωνία για το Κλίμα: Είναι μια μεγάλη ευκαιρία, στην οποία Περιφέρειες και Δήμοι διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο κ. Τζιτζικώστας πρότεινε Κομισιόν και Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών να ξεκινήσουν μαζί την εφαρμογή της Συμφωνίας για το Κλίμα τον ερχόμενο Οκτώβριο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών δημιούργησε ειδική ομάδα εργασίας για το Green Deal και θα δημιουργήσει άμεσα ένα δίκτυο Πράσινων Πρεσβευτών.


3.Συνεργασία σε τρία συγκεκριμένα έργα: Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε από τον Οκτώβριο να αρχίσει ουσιαστική η εφαρμογή του Green Deal, με συγκεκριμένα έργα από τις Περιφέρειες και τους Δήμους της ΕΕ.


Σε τρεις τομείς υπάρχει ετοιμότητα: πράσινο κύμα καινοτομίας, καθαρές μετακινήσεις και πράσινες δημόσιες συμβάσεις. «Αυτά τα πιλοτικά έργα θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από τον ερχόμενο Οκτώβριο για να μην παραμένει το Green Deal στα χαρτιά, αλλά να περάσουμε όλοι μαζί στην πράξη και να υπάρξει ο απαιτούμενος αντίκτυπος στους πολίτες.


Ο Οκτώβριος είναι ορόσημο, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών διοργανώνει την ‘Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων’, στις Βρυξέλλες», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.


Στη συνάντηση συζητήθηκε η πράσινη ανάκαμψη της Ευρώπης και η προοπτική για ένα βιώσιμο και αειφόρο μέλλον, με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, αλλά και η στροφή στην πράσινη οικονομία ως αντίδοτο στην ανεργία και τη φτώχεια.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε αύριο στη ΒΕΡΟΙΑ (5/7)

Διαβάστε αύριο στη ΒΕΡΟΙΑ (5/7)

Διαβάστε αύριο στη ΒΕΡΟΙΑ (5/7)

Νάουσα: Σκοτώθηκε 33χρονος με τη μηχανή του λίγα μέτρα μακριά από το νοσοκομείο

Νάουσα: Σκοτώθηκε 33χρονος με τη μηχανή του λίγα μέτρα...

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 5 τα ξημερώματα στην...

Εκοιμήθει η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Κυριακής Λουτρού, Φιλοθέη Μοναχή

Εκοιμήθει η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και...

Νέα διανομή τροφίμων και ειδών νοικοκυριού μέσω ΤΕΒΑ στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Νέα διανομή τροφίμων και ειδών νοικοκυριού μέσω ΤΕΒΑ...

 Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ενημερώνει τους ωφελούμενους...

Ευχαριστίες στο 3ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Βέροιας

Ευχαριστίες στο 3ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Βέροιας

Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ενημέρωση για τα μέτρα προφύλαξης από τα Κουνούπια

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ενημέρωση για τα μέτρα προφύλαξης...

 Στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος...

Συνεδριάζει   την Τρίτη η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (7-7-202)

Συνεδριάζει την Τρίτη η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (7-7-202)

Τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου...

Δημάρχος Νάουσας Ν. Καρανικόλας στο blog του ΤΕΕ/ΤΚΜ: «Τελικά, αυτό που έχει σημασία είναι το έργο...»

Δημάρχος Νάουσας Ν. Καρανικόλας στο blog του ΤΕΕ/ΤΚΜ:...

«Τη σημασία της ενίσχυσης των τεχνικών δυνατοτήτων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 5 τα ξημερώματα στην οδό Φιλ . Κοκκίνου στη Νάουσα. 33χρονος Ναουσαίος, για άγνωστη μέχρις στιγμής αιτία έχασε τον έλεγχο της μηχανής του, έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι, παρά το...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας αγγέλει την προς Κύριον εκδημίαν της Οσιολογιωτάτης Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίας Κυριακής Λουτρού, Φιλοθέης Μοναχής.@@ads-307@@Η εξόδιος ακολουθία αυτής...

Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020 θα γίνει και η επίσημη ενθρόνιση του Ηγούμενου  της Μονής Καλλίπετρας Βέροιας Αρχιμανδρίτη Παλαμά Καλλιπετρίτη από τον  Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα.Μετά από πολλά χρόνια...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας ευχαριστεί θερμά τον γλύπτη κ. Μιχάλη Κευγά για τη δωρεά τριών (3) γλυπτών για τη συλλογή της Βιβλιοθήκης, η οποία έχει ξεπεράσει πλέον τον αριθμό των 160.000 τεκμηρίων...