ΕΛΜΕ Ημαθίας: Πρωτοφανής καταγγελία για το μάθημα των θρησκευτικών από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας

ΕΛΜΕ Ημαθίας: Πρωτοφανής καταγγελία για το μάθημα των θρησκευτικών από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας

-Στην αστυνομία καλούνται να καταθέσουν οι διευθυντές σχολείων

Από την ΕΛΜΕ Ημαθίας ανακοινώνονται τα εξής:



«Σε άλλες εποχές που -νομίζαμε πως- αφήσαμε πίσω με την μεταπολίτευση, μας γύρισε η κλήση για ένορκη κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Νάουσας όλων των Διευθυντών- Διευθυντριών των Δημοτικών – Γυμνασίων-Λυκείου του Δήμου Νάουσας επειδή διδάσκεται στα σχολεία τους, όπως προβλέπουν  τα “νέα  αναλυτικά προγράμματα” και οι φάκελοι μαθήματος 2018-2019, το μάθημα των θρησκευτικών.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας, κατέθεσε επιστολή - καταγγελία στην εισαγγελία Βέροιας με αναφορά τους Διευθυντές των σχολείων και κατ’ επέκταση και τους συνάδελφους - συναδέλφισσες καθηγητές θεολόγους και δασκάλους που διδάσκουν το μάθημα των Θρησκευτικών, όπως περιέχεται στο αναλυτικό πρόγραμμα  που το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων τους απέστειλε, για διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος δημοσίου υπαλλήλου!!!  

Με βάση αυτή την επιστολή η Εισαγγελία Βέροιας διέταξε προκαταρκτική εξέταση. Έτσι κλήθηκαν να καταθέσουν οι τρεις πρώτοι διευθυντές Γυμνασίων -ευτυχώς ως μάρτυρες κι όχι ως κατηγορούμενοι. Οι ίδιοι δεν πήγαν να καταθέσουν αναμένοντας τα αποτελέσματα από τις παρεμβάσεις της ΕΛΜΕ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα όπως είναι ευρύτατα γνωστό, αποφασίζεται από το Υπουργείο και κανέναν άλλον θεσμό ή πρόσωπο. Ως εκ τούτου, αν κάποιος κρίνει ή θέλει να διερευνήσει τυχόν παράβαση νόμου, πρέπει να στραφεί προς το Υπουργείο Παιδείας κι όχι στους διδάσκοντες που κάνουν ευσυνείδητα τη δουλειά τους.

Η καταγγελία προς την Εισαγγελία των ίδιων των εκπαιδευτικών και των Διευθυντών των σχολικών μονάδων από την ανωτέρω Ένωση, δημιουργεί ακούσια ή εκούσια αίσθημα εκφοβισμού στους συναδέλφους με στόχο την ποινικοποίηση της σχολικής ζωής και μάλιστα για ένα θέμα που υπεύθυνο είναι το υπουργείο. Η ΕΛΜΕ Ημαθίας από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε το γεγονός επικοινώνησε (Σάββατο 27\7\2020) με την Διεύθυνση Β\θμιας Εκ\σης, επισκέφθηκε (Κυριακή 28\7) το ΑΤ Νάουσας με συνοδεία δικηγόρου και μετά από έκτακτη συνεδρίαση της, έκανε παράσταση διαμαρτυρίας με δικηγόρο στην αρμόδια Αντιεισαγγελέα Βέροιας (29/6/2020) ζητώντας να αξιοποιηθούν στοιχεία από το Υπουργείο και τις αρμόδιες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης προκειμένου να μην αναστατωθεί η σχολική κοινότητα και να αρχειοθετηθεί η  καταγγελία κατά των συναδέλφων Διευθυντών και διδασκόντων.

Τέλος θέλουμε να επισημάνουμε πως με την επιστολή της η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας αλλά και με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της καλεί φορείς όπως οι βουλευτές του Νομού μας, ο Δήμαρχος της πόλης, ο Μητροπολίτης κτλ  να πάρουν θέση για το θέμα. Καλούμε κι εμείς λοιπόν την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, τους βουλευτές, τους Δημάρχους, τα δημοτικά συμβούλια, τον Μητροπολίτη, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων να πάρουν θέση και να μας πουν αν συμφωνούν με την ποινικοποίηση της σχολικής ζωής».

Τι ζητά με επιστολή της Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Νάουσας

Να σημειωθεί ότι την Δευτέρα 29 Ιουνίου στο blog της  Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Νάουσας,  αναρτήθηκε η επιστολή της Ένωσης προς τους Διευθυντές όλων των σχολείων του Δήμου, όλων των φορέων μεταξύ αυτών και της εισαγγελίας, των Βουλευτών του Νομού και του Δημάρχου της Πόλης, αλλά και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, με την οποίας ζητά «την απόσυρση των βιβλίων και την αντικατάσταση αυτών με έντυπο υλικό Ορθόδοξου Χριστιανικού περιεχομένου, έως ότου εκδοθούν τα νέα βιβλία θρησκευτικών από το Υπουργείο σύμφωνα με ό,τι προβλέπει ο νόμος.

Στην επιστολή αναφέρουν:

«΄Οπως γνωρίζετε το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο (ΣτΕ), με τις υπ’ αριθμ. 660 και 926 αποφάσεις του 2018 αλλά και τις νεώτερες 1749 και 1752 του 2019 αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, έκρινε αντισυνταγματικές, αντιπαιδαγωγικές, αντιορθόδοξες, και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου τις  υπουργικές αποφάσεις, δυνάμει των οποίων έχουν εκδοθεί τα βιβλία- φάκελοι Θρησκευτικών (πρόγραμμα Γαβρόγλου), επισημαίνοντας ότι  τα «βιβλία» συνιστούν «επέμβαση στον ευαίσθητο ψυχικό κόσμο των μαθητών».

    Κατά συνέπεια και με βάση όσων ορίζει το άρθρο 25 παρ.3 του Υπαλληλικού Κώδικα,η μη συμμόρφωση και η επιμονή κάθε αρμοδίου να διδαχθεί το μάθημα μέσα από τα σχολικά αυτά εγχειρίδια συνιστά πράξη άδικη, παράνομη και αξιόποινη και γεννά λόγο αποζημιώσεως για ηθική βλάβη…

Σύμφωνα με τα παραπάνω καλείστε :

1) Να αποσύρετε άμεσα τα παράνομα-αντισυνταγματικά, αντιπαιδαγωγικά και αντιχριστιανικά βιβλία-Φακέλους  του μαθήματος των Θρησκευτικών με αντικατάσταση αυτών με έντυπο υλικό Ορθόδοξου Χριστιανικού περιεχομένου (έως ότου εκδοθούν τα νέα βιβλία θρησκευτικών από το Υπουργείο σύμφωνα με ό,τι προβλέπει ο νόμος).

2) Να πραγματοποιηθεί άμεση ενημέρωση Γονέων και μαθητών όσον αναφορά την απόφαση του ΣτΕ για το συγκεκριμένο θέμα.

Σας γνωστοποιούμε πως είμαστε αποφασισμένοι να παρακολουθήσουμε στενά το συγκεκριμένο θέμα και, εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα κινήσουμε κάθε νόμιμη διαδικασία κατά παντός υπευθύνου (και προσώπου),ώστε να διασφαλιστούν  τα δικαιώματα και η ηθική και πνευματική ασφάλεια όλων των μαθητών κάθε σχολείου του Δήμου μας».

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ:  Πρόσκληση εκδήλωσης  ενδιαφέροντος για το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών  και Προσφύγων

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για...

Στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 79 του Ν. 4558/18 που...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Διανομή τροφίμων για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Δήμος Αλεξάνδρειας: Διανομή τροφίμων για τους...

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής...

Πρόσκληση συμμετοχής εθελοντών στον ΔΕΗ – Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας

Πρόσκληση συμμετοχής εθελοντών στον ΔΕΗ – Διεθνή...

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 είναι...

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή  για την «άρση αδικιών σε βάρος των επιτυχόντων του Σώματος Αγροφυλακής το 1992»

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή για την «άρση αδικιών σε...

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και...

Ωραιοζήλη Κουτσουπιά: “To know us better”, με καφέ και κουβέντα στην «Ελιά», εν όψει Ευρωεκλογών

Ωραιοζήλη Κουτσουπιά: “To know us better”, με καφέ και...

Οδεύουμε προς Ευρωεκλογές και οι υποψήφιοι...

Ημαθία - Συναγερμός για την εξαφάνιση 43χρονου από το Μακροχώρι

Ημαθία - Συναγερμός για την εξαφάνιση 43χρονου από το...

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία Βέροιας, καθώς...

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ Ι....

Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Ναούσης σε...

5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας: 1ο Αθλητικό Φεστιβάλ Δημοτικών Σχολείων Βέροιας

5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας: 1ο Αθλητικό Φεστιβάλ...

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...