Στέργιος Διαμάντης στον ΑΚΟΥ 99.6: «Το Μακροχώρι θα ξεπεράσει σε κατανάλωση νερού και την Βέροια! - Δεν προλαβαίνουμε να γεμίζουμε τους υδατόπυργους!»

Στέργιος Διαμάντης στον ΑΚΟΥ 99.6: «Το Μακροχώρι θα ξεπεράσει σε κατανάλωση νερού και την Βέροια! - Δεν προλαβαίνουμε να γεμίζουμε τους υδατόπυργους!»

-Διευκρινήσεις του προέδρου της ΔΕΥΑΒ μετά τις διακοπές νερού στο Μακροχώρι


Μετά τα παράπονα που εξέφρασαν κάτοικοι του Μακροχωρίου για τις νυχτερινές διακοπές νερού στις οποίες προχώρησε η ΔΕΥΑΒ λόγω σπατάλης, παρενέβη τηλεφωνικά στην ραδιοφωνική εκπομπή Λαϊκά&Αιρετικά στον ΑΚΟΥ 99.6, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Στέργιος Διαμάντης και έδωσε διευκρινήσεις και απαντήσεις σχετικά με το θέμα.  Ξεκαθάρισε ότι προχώρησαν εξ ανάγκης σε αυτή την λύση, αφού τίθεται σοβαρό θέμα επάρκειας του νερού στην περιοχή του Μακροχωρίου. Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ ειδικά φέτος έχουν αυξηθεί οι εκτάσεις με κηπευτικά και μπαξέδες, με αποτέλεσμα οι υδατόπυργοι που εξυπηρετούν το Μακροχώρι να μην προλαβαίνουν να γεμίσουν για να εξυπηρετήσουν τις ημερήσιες ανάγκες σε νερό. 

Ο κ. Διαμάντης υπογράμμισε ότι όλο αυτό το διάστημα τα συνεργεία της ΔΕΥΑΒ είναι συνεχώς στο Μακροχώρι και διορθώνουν βλάβες για να βελτιώσουν την κατάσταση, ενώ ανέφερε ως είδηση το γεγονός ότι σήμερα Πέμπτη θα προχωρήσουν σε νέα μπάι-πας  σύνδεση στο δίκτυο για να βοηθήσουν ακόμη περισσότερο. Ωστόσο ο κ. Διαμάντης ανέφερε την ανάγκη να σκέφτονται οι πολίτες και τον διπλανό τους. «Δυστυχώς το προηγούμενο Σάββατο που κατέβηκα με τον κ. Δάσκαλο και μηχανικούς στο Μακροχώρι, αυλές και δρόμοι ήταν βρεγμένοι», είπε χαρακτηριστικά, για την σπατάλη νερού που γίνεται. Ο κ. Διαμάντης ξεκαθάρισε ότι η ενέργεια να προχωρήσουν σε διακοπή νερού ήταν αναγκαστική και όχι τιμωρητική, αφού υφίσταται σοβαρό πρόβλημα επάρκειας στο Μακροχώρι. «Τα όρια είναι στα 90 κυβικά την ώρα και το Μακροχώρι έφτασε τα 110, κοντεύει να ξεπεράσει και την Βέροια. Δεν προλαβαίνουμε να γεμίσουμε τους υδατόπυργους!», ανέφερε με ένταση ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ.

Στο ερώτημα αν υπάρχουν υδρόμετρα στο Μακροχώρι, ο κ. Διαμάντης απάντησε ότι εκτός του Ταγαροχωρίου, Λαζοχωρίου και Μέσης, δεν υπάρχουν σε κανένα χωριό υδρόμετρα. «Παρόλο που στο παρελθόν έχουν παρθεί αποφάσεις για τοποθέτηση υδρομέτρων στα χωριά, δεν έχουν υλοποιηθεί λόγω πολιτικού κόστους!

Στόχος μας είναι στο άμεσο μέλλον να προχωρήσουμε στην τοποθέτηση υδρομέτρων και στα χωριά, αλλά με μια ειδική τιμολογιακή πολιτική, αφού στα χωριά έχουν τον κήπο και τις κότες τους και πρέπει να το λάβουμε υπόψη», συμπλήρωσε ο πρόεδρος. 

Στο ερώτημα, αν ειδικά για το Μακροχώρι που με την τελευταία απογραφή έχει 5.100 κατοίκους, είναι μια κωμόπολη, αν πρέπει να εφαρμόσει η ΔΕΥΑΒ ειδική πολιτική και να μην το αντιμετωπίζει ως χωριουδάκι, ο κ. Διαμάντης απάντησε ότι είναι στα άμεσα σχέδιά τους με την ολοκλήρωση των έργων του νέου δικτύου το φθινόπωρο, να προχωρήσουν άμεσα και στην τοποθέτηση υδρομέτρων. Επίσης, ανέφερε την σημασία ένταξης έργων στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με το οποίο στοχεύουν να κατασκευάσουν νέο δίκτυο 10 χιλιομέτρων από τις πηγές του Τριποτάμου και να τροφοδοτήσουν τα χωριά του πρώην δήμου Απ. Παύλου καταργώντας τις πομόνες και τα αντλιοστάσια που ξοδεύονται τεράστια χρηματικά ποσά για ηλεκτρικό ρεύμα.

«Είμαι τυχερός που είμαι πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ. Εγώ είμαι απλά ο πολιτικός προϊστάμενος, υπάρχει ένα καταπληκτικό επιτελείο που κάνει όλη την δουλειά. Είναι τεράστιο το έργο της ΔΕΥΑΒ. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι όταν μας ζητήθηκε από την Περιφέρεια εμείς καταθέσαμε 29 μελέτες για όλα τα χωριά!»

Τέλος ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ ζήτησε από τους δημότες στο Μακροχώρι να δείξουν υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα ύδρευσης και συνδεθεί πλήρως το χωριό με το δίκτυο, οπότε θα λυθούν τα περισσότερα προβλήματα. 

Ο εργολάβος του έργου ύδρευσηςΟ «ΛΑΟΣ» επικοινώνησε με τον εργολάβο του έργου ύδρευσης στο Μακροχώρι, ο οποίος μας είπε ότι το έργο προχωρά ταχύτατα και υπολογίζει ότι μέχρι τον Οκτώβριο θα έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο και το Νοέμβριο θα παραδοθεί και με τα ασφαλτικά.

Υπογράμμισε την εξαιρετική δουλειά που γίνεται, αφού πλέον αντικαθίσταται ολοκληρωτικά όλο το απαρχαιωμένο δίκτυο, με σύγχρονους σωλήνες που θα προσφέρουν περισσότερο και πιο ποιοτικό νερό στο Μακροχώρι.


Επίσης τοποθετούνται φρεάτια που θα βοηθούν σε περίπτωση βλάβης να μην διακόπτεται η ύδρευση σε όλο το Μακροχώρι, αλλά σε πολύ περιορισμένη έκταση.

Ωστόσο και ο εργολάβος του έργου επεσήμανε την σπατάλη νερού που γίνεται, αφού έχει διαπιστωθεί ότι οι περισσότερες κατοικίες έχουν 2-3 παροχές, ενώ βρέθηκε κατοικία που είχε 5 παροχές (άλλη για την οικιακή χρήση, άλλη για τον μπαξέ κλπ) που κυριολεκτικά στραγγίζουν το δίκτυο, κάτι που θα διορθωθεί με την λειτουργία του νέου δικτύου. 

                                                                                                                                                                            Ζήσης Μιχ. Πατσίκας

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απ. Τζιτζικώστας: 305 επενδύσεις και 139 έργα στις αγροτικές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας μέσω των τοπικών Leader

Απ. Τζιτζικώστας: 305 επενδύσεις και 139 έργα στις...

-Σε συνεργασία με τις Αναπτυξιακές Εταιρείες των 7...

«ΑΚΟΥ τι λένε» καθηγητές και μαθητές Γ’ Λυκείου στον ΑΚΟΥ 99.6 Self Test, επιστροφή στις σχολικές αίθουσες και πανελλαδικές εξετάσεις

«ΑΚΟΥ τι λένε» καθηγητές και μαθητές Γ’ Λυκείου στον...

Την Παρασκευή 9 Απριλίου στην εκπομπή “ΆΚΟΥ τι λένε”...

Με δαπάνη του Δικηγορικού Συλλόγου θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας, για τη λειτουργία των Δικαστηρίων

Με δαπάνη του Δικηγορικού Συλλόγου θα τηρηθούν όλα τα...

Το μήνυμά του προς όλες τις πλευρές στέλνει το...

«ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» – Παύλος Παυλίδης: Θα φέρουμε το θέμα για το Μουσείο Ποντιακού Ελληνισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο

«ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» – Παύλος Παυλίδης: Θα φέρουμε το θέμα για...

Πόντιοι.Ένα καραβάνι που συνεχίζει την πορεία του στα...

Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας:  Επιστολή προς έναν αγωνιστή του 1940

Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας: Επιστολή προς έναν...

Κύριε Γιάννη Κοζάρτση,Πριν από λίγες ημέρες μέρες ο...

Δωρεάν Rapid Tests στο Πλατύ και στην Αλεξάνδρεια

Δωρεάν Rapid Tests στο Πλατύ και στην Αλεξάνδρεια

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με κλιμάκιο του...

Rapid Test στην Κοινότητα Φυτειάς και στην Πλατεία Ωρολογίου

Rapid Test στην Κοινότητα Φυτειάς και στην Πλατεία...

Δύο δειγματοληπτικοί έλεγχοι αυτή την εβδομάδα με...

Περισσότερα από 108 εκ. ευρώ καταβλήθηκαν σήμερα σε προπληρωμές επιδομάτων και Δώρου Πάσχα στους δικαιούχους του ΟΑΕΔ

Περισσότερα από 108 εκ. ευρώ καταβλήθηκαν σήμερα σε...

Σήμερα, Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, ο ΟΑΕΔ κατέβαλε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε πελάγη ευτυχίας βρίσκονται από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11 Απριλίου ο Αντώνης Καραβασίλης και η σύζυγός του Βιολέτα Ηλιάδη που έφεραν στον κόσμο ένα υγιέστατο και χαριτωμένο κοριτσάκι.  Τρισευτυχισμένοι...

Στον Προμηθέα βρέθηκε σήμερα ο Σύλλογος Νεολαίας Βέροιας για τον καθαρισμό της περιοχής μαζεύοντας 30 σακούλες γεμάτες από σκουπίδια!@@ads-307@@@@ads-307@@Σε ανάρτηση τους στο fb αναφέρουν: @@ads-307@@Απόλυτη επιτυχία!...

Καταφέραμε λοιπόν να δαμάσουμε τον μυθικό θεό Αλιάκμονα* μεταξύ 1954-57!!![ * Το όνομα Αλιάκμων είναι σύνθετο, προερχόμενο από το άλς (άλας, θάλασσα) + άκμων (αμόνι) και κατά ορισμένους μελετητές σημαίνει «αυτός...

Η έμπνευση του φετινού πρωταπριλιάτικου που είχε ο ΛΑΟΣ με την ανακάλυψη σεντουκιού κατά την διάρκεια των εργασιών της ΔΕΥΑΒ στην οδό Ανοίξεως, εν μέρει επιβεβαιώθηκε!!! @@ads-307@@Σύμφωνα με τις πρώτες...