Στέργιος Διαμάντης στον ΑΚΟΥ 99.6: «Το Μακροχώρι θα ξεπεράσει σε κατανάλωση νερού και την Βέροια! - Δεν προλαβαίνουμε να γεμίζουμε τους υδατόπυργους!»

Στέργιος Διαμάντης στον ΑΚΟΥ 99.6: «Το Μακροχώρι θα ξεπεράσει σε κατανάλωση νερού και την Βέροια! - Δεν προλαβαίνουμε να γεμίζουμε τους υδατόπυργους!»

-Διευκρινήσεις του προέδρου της ΔΕΥΑΒ μετά τις διακοπές νερού στο Μακροχώρι


Μετά τα παράπονα που εξέφρασαν κάτοικοι του Μακροχωρίου για τις νυχτερινές διακοπές νερού στις οποίες προχώρησε η ΔΕΥΑΒ λόγω σπατάλης, παρενέβη τηλεφωνικά στην ραδιοφωνική εκπομπή Λαϊκά&Αιρετικά στον ΑΚΟΥ 99.6, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Στέργιος Διαμάντης και έδωσε διευκρινήσεις και απαντήσεις σχετικά με το θέμα.  Ξεκαθάρισε ότι προχώρησαν εξ ανάγκης σε αυτή την λύση, αφού τίθεται σοβαρό θέμα επάρκειας του νερού στην περιοχή του Μακροχωρίου. Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ ειδικά φέτος έχουν αυξηθεί οι εκτάσεις με κηπευτικά και μπαξέδες, με αποτέλεσμα οι υδατόπυργοι που εξυπηρετούν το Μακροχώρι να μην προλαβαίνουν να γεμίσουν για να εξυπηρετήσουν τις ημερήσιες ανάγκες σε νερό. 

Ο κ. Διαμάντης υπογράμμισε ότι όλο αυτό το διάστημα τα συνεργεία της ΔΕΥΑΒ είναι συνεχώς στο Μακροχώρι και διορθώνουν βλάβες για να βελτιώσουν την κατάσταση, ενώ ανέφερε ως είδηση το γεγονός ότι σήμερα Πέμπτη θα προχωρήσουν σε νέα μπάι-πας  σύνδεση στο δίκτυο για να βοηθήσουν ακόμη περισσότερο. Ωστόσο ο κ. Διαμάντης ανέφερε την ανάγκη να σκέφτονται οι πολίτες και τον διπλανό τους. «Δυστυχώς το προηγούμενο Σάββατο που κατέβηκα με τον κ. Δάσκαλο και μηχανικούς στο Μακροχώρι, αυλές και δρόμοι ήταν βρεγμένοι», είπε χαρακτηριστικά, για την σπατάλη νερού που γίνεται. Ο κ. Διαμάντης ξεκαθάρισε ότι η ενέργεια να προχωρήσουν σε διακοπή νερού ήταν αναγκαστική και όχι τιμωρητική, αφού υφίσταται σοβαρό πρόβλημα επάρκειας στο Μακροχώρι. «Τα όρια είναι στα 90 κυβικά την ώρα και το Μακροχώρι έφτασε τα 110, κοντεύει να ξεπεράσει και την Βέροια. Δεν προλαβαίνουμε να γεμίσουμε τους υδατόπυργους!», ανέφερε με ένταση ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ.

Στο ερώτημα αν υπάρχουν υδρόμετρα στο Μακροχώρι, ο κ. Διαμάντης απάντησε ότι εκτός του Ταγαροχωρίου, Λαζοχωρίου και Μέσης, δεν υπάρχουν σε κανένα χωριό υδρόμετρα. «Παρόλο που στο παρελθόν έχουν παρθεί αποφάσεις για τοποθέτηση υδρομέτρων στα χωριά, δεν έχουν υλοποιηθεί λόγω πολιτικού κόστους!

Στόχος μας είναι στο άμεσο μέλλον να προχωρήσουμε στην τοποθέτηση υδρομέτρων και στα χωριά, αλλά με μια ειδική τιμολογιακή πολιτική, αφού στα χωριά έχουν τον κήπο και τις κότες τους και πρέπει να το λάβουμε υπόψη», συμπλήρωσε ο πρόεδρος. 

Στο ερώτημα, αν ειδικά για το Μακροχώρι που με την τελευταία απογραφή έχει 5.100 κατοίκους, είναι μια κωμόπολη, αν πρέπει να εφαρμόσει η ΔΕΥΑΒ ειδική πολιτική και να μην το αντιμετωπίζει ως χωριουδάκι, ο κ. Διαμάντης απάντησε ότι είναι στα άμεσα σχέδιά τους με την ολοκλήρωση των έργων του νέου δικτύου το φθινόπωρο, να προχωρήσουν άμεσα και στην τοποθέτηση υδρομέτρων. Επίσης, ανέφερε την σημασία ένταξης έργων στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με το οποίο στοχεύουν να κατασκευάσουν νέο δίκτυο 10 χιλιομέτρων από τις πηγές του Τριποτάμου και να τροφοδοτήσουν τα χωριά του πρώην δήμου Απ. Παύλου καταργώντας τις πομόνες και τα αντλιοστάσια που ξοδεύονται τεράστια χρηματικά ποσά για ηλεκτρικό ρεύμα.

«Είμαι τυχερός που είμαι πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ. Εγώ είμαι απλά ο πολιτικός προϊστάμενος, υπάρχει ένα καταπληκτικό επιτελείο που κάνει όλη την δουλειά. Είναι τεράστιο το έργο της ΔΕΥΑΒ. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι όταν μας ζητήθηκε από την Περιφέρεια εμείς καταθέσαμε 29 μελέτες για όλα τα χωριά!»

Τέλος ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ ζήτησε από τους δημότες στο Μακροχώρι να δείξουν υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα ύδρευσης και συνδεθεί πλήρως το χωριό με το δίκτυο, οπότε θα λυθούν τα περισσότερα προβλήματα. 

Ο εργολάβος του έργου ύδρευσηςΟ «ΛΑΟΣ» επικοινώνησε με τον εργολάβο του έργου ύδρευσης στο Μακροχώρι, ο οποίος μας είπε ότι το έργο προχωρά ταχύτατα και υπολογίζει ότι μέχρι τον Οκτώβριο θα έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο και το Νοέμβριο θα παραδοθεί και με τα ασφαλτικά.

Υπογράμμισε την εξαιρετική δουλειά που γίνεται, αφού πλέον αντικαθίσταται ολοκληρωτικά όλο το απαρχαιωμένο δίκτυο, με σύγχρονους σωλήνες που θα προσφέρουν περισσότερο και πιο ποιοτικό νερό στο Μακροχώρι.


Επίσης τοποθετούνται φρεάτια που θα βοηθούν σε περίπτωση βλάβης να μην διακόπτεται η ύδρευση σε όλο το Μακροχώρι, αλλά σε πολύ περιορισμένη έκταση.

Ωστόσο και ο εργολάβος του έργου επεσήμανε την σπατάλη νερού που γίνεται, αφού έχει διαπιστωθεί ότι οι περισσότερες κατοικίες έχουν 2-3 παροχές, ενώ βρέθηκε κατοικία που είχε 5 παροχές (άλλη για την οικιακή χρήση, άλλη για τον μπαξέ κλπ) που κυριολεκτικά στραγγίζουν το δίκτυο, κάτι που θα διορθωθεί με την λειτουργία του νέου δικτύου. 

                                                                                                                                                                            Ζήσης Μιχ. Πατσίκας

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Γιώργος Ξ. Τροχόπουλος για τις απαλλαγές φαρμακοποιών από εφημερίες και διανυκτερεύσεις για λόγους υγείας

Ο Γιώργος Ξ. Τροχόπουλος για τις απαλλαγές...

Επιστολή προς τον  Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, στον...

Αγάπησα το σπίτι *Της Όλγας Κουτμηρίδου - Μεταξά

Αγάπησα το σπίτι *Της Όλγας Κουτμηρίδου - Μεταξά

Η μεγάλη τραπεζαρία στολίστηκε με το κόκκινο...

Εντείνονται οι έλεγχοι από την Δευτέρα στη Νάουσα και στις Τοπικές Κοινότητες από μεικτά κλιμάκια της αστυνομίας και του Δήμου

Εντείνονται οι έλεγχοι από την Δευτέρα στη Νάουσα και...

Νικόλας Καρανικόλας: «Είναι χρέος μας να έχουμε ένα...

Ο Σύλλογος Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό Βέροιας τιμά και γιορτάζει τον εθελοντισμό - (Βίντεο)

Ο Σύλλογος Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό Βέροιας τιμά και...

Σήμερα 5 Δεκεμβρίου γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα...

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ

Γράφει οΠαναγιώτηςΠαπαδόπουλοςΦιλόλογοςΈφυγε στις 19...

Άγιος Σάββας  - Το Χάρισμα της Θαυματουργίας

Άγιος Σάββας - Το Χάρισμα της Θαυματουργίας

Τη μνήμη του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου τιμά σήμερα, 5...

Μέρα θλίψης και πένθους στο νοσοκομείο Νάουσας! Νεκρή 37χρονη βοηθός ακτινολόγου από κορονοϊό

Μέρα θλίψης και πένθους στο νοσοκομείο Νάουσας! Νεκρή...

Η άτυχη Ευαγγελία Γαζέπη από την Έδεσσα, που έχασε τη...

Ο λησμονημένος αγώνας για χειραφέτηση της γυναίκας στη Βέροια *Του Πάρη Παπακανάκη

Ο λησμονημένος αγώνας για χειραφέτηση της γυναίκας...

Φωτο: Αριστερά: Η δεσποινίς Κατερίνα Σκούφια ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η άτυχη Ευαγγελία Γαζέπη από την Έδεσσα, που έχασε τη μάχη το βράδυ της Παρασκευής, εργαζόταν εδώ και εννιά μήνες στο νοσοκομείο ως χειρίστρια στο ακτινολογικό τμήμα. Νοσηλευόταν με covid-19 την τελευταία...

Φωτο: Αριστερά: Η δεσποινίς Κατερίνα Σκούφια -μετέπειτα κ. Ψιψίκα- (καθήμενη δεξιά) κατά την αποφοίτησή της από σχολή ραπτικής της Θεσσαλονίκης. (Αρχείο οικογένειας Ψιψίκα)   [ Να είχε συνειδητοποιήσει άραγε...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει τις δομές υγείας της Ημαθίας και εξοπλίζει τα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας με σύγχρονα μηχανήματα.Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει με ...

Κτυπημένος από τον κορωνοϊό που προστέθηκε στα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν τα τελευταία χρόνια, έφυγε ο Γαστρεντερολόγος Θανάσης Γεωργιάδης, αφήνοντας έντονα αισθήματα θλίψης στην Ιατρική...