Ακυρώνεται το πανηγύρι του Αιγινίου! - Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Αιγινίου:

Ακυρώνεται το πανηγύρι του Αιγινίου! - Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Αιγινίου: "Είναι αδύνατον 40.000 κόσμου σε ένα Σαββατοκύριακο να ελεγχθεί κατά την προσέλευση!"

Μόνο οι εμπόλεμες καταστάσεις και η γερμανική κατοχή είχαν μέχρι πρότινος καταφέρει να σταματήσουν τη διεξαγωγή των δύο μεγαλύτερων εμποροπανηγύρεων της Κεντρικής Μακεδονίας, αυτή του Αγίου Μάμαντος στη Χαλκιδική και αυτή του Αιγινίου στην Πιερία.



Φέτος, ο εχθρός μπορεί να μην φέρει όπλα, ωστόσο η υψηλή και συχνά θανάσιμη επικινδύνοτητα του κορωνοϊού οδηγεί σε ακύρωση τα δύο μεγάλα πανηγύρια μετά από δεκατίες συνεχών διοργανώσεων.

Ήδη από τις αρχές Ιουνίου επικρατούσε προβληματισμός στους διοργανωτές για το πώς θα μπορούσαν να γίνουν τα δύο μεγάλα αυτά πανηγύρια με βάση τους περιορισμούς που προέβλεπε το ΦΕΚ που υπεγράφη από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση για την ακύρωση των πανηγυριών μέχρι τέλος Ιουλίου απο την κυβέρνηση μετά τα περιστατικά συνωστισμού σε διοργανώσεις ανά την Ελλάδα, δεν αφορά χρονικά Άγιο Μάμα και Αιγίνιο, καθώς είναι γνωστό ότι οι δύο εμποροπανηγύρεις ξεκινούν τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο που υπάρχει στη Βόρεια Ελλάδα, σε συνάρτηση με τον συνωστιμό που δεν μπορεί να αποφευχθεί σε τέτοιες περιπτώσεις παρά τα όποια μέτρα, οδηγεί στην ακύρωση των δύο μεγάλων αυτών διοργανώσεων.

Ομόφωνα στο Αιγίνιο



Η οργανωτική επιτροπή της εμποροπανήγυρης του Αιγινίου μετά και τις τελευταίες εξελίξεις οδηγήθηκε σε ομόφωνη απόφαση της μη πραγματοποίησης της 94ης διοργάνωσης της τοπικής εμποροπανήγυρης που ξεκίνησε από το 1922 και δεν πραγματοποίηθηκε όπως προαναφέρθηκε λόγω πολεμικών γεγονότων το 1940.

Όπως αναφέρει στην Voria.gr ο αντιδήμαρχος Πύδνας Κολινδρού και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της εμποροπανήγυρης Βασίλης Παππάς, «υπήρξε το προηγούμενο διάστημα η αρνητική μου εισήγηση για την πραγματοποίηση της εμποροπανήγυρης και όλα τα μέλη της επιτροπής ανεξαρτήτως παράταξης συμφώνησαν».

Ο ίδιος εξηγεί ότι η ιδιαιτερότητα του πανηγυριού στο Αιγίνιο είναι πως αφιερώνει μεγάλο μέρος του στην εστίαση και τη διασκέδαση. Εντός του χώρου πραγματοποίησης της διοργάνωσης, εκτός των 300 θέσεων εκθετών, υπάρχουν 40 ταβέρνες και 20 καντίνες με τραπεζοκαθίσματα, γεγονός που αυξάνει κατά πολύ τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

«Τα Σαββατοκύριακα έρχεται 40.000 κόσμου και είναι αδύνατον τέτοιος αριθμός να ελεγχθεί κατά την προσέλευση του», επισημαίνει ο κ. Παππάς.

Εκτός από συναισθηματικό, το πλήγμα από τη μη πραγματοποίηση της εμποροπανήγυρης στην περιοχή θα είναι κυρίως οικονομικό. Βάσει των περσινών στοιχείων, τα καθαρά έσοδα από τη διοργάνωση έφθασαν τις 250.000 ευρώ.

«Η εμποροπανήγυρη είναι ο βασικός αιμοδότης του δήμου Πύδνας-Κολινδρού. Ως εκ τούτου η μη πραγματοποίηση της διοργάνωσης προαναγγέλει μια δύσκολη χρονιά», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πύδνας Κολινδρού.

Πηγή:  voria.gr


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βέροιας

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο...

Το  1ο Γυμνάσιο Βέροιας «Φιλίππειο»,  το 1ο ΓΕΛ ...

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την...

Ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο, Βελτίωση Οδικής...

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας:  Ημερίδα για την εφηβική παραβατικότητα

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας: ...

Το Κέντρο Αναφοράς, Παροχής Συμβουλευτικής και...

Δώρα Κουρκουτά:  «Προσπαθούν σε λίγες  ημέρες να κάνουν ό,τι  επιδεικτικά αγνόησαν 9 χρόνια»

Δώρα Κουρκουτά: «Προσπαθούν σε λίγες ημέρες να κάνουν...

Από το Γραφείο Τύπου της παράταξης της Δώρας Κουρκουτά...

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη:  Ερώτηση στη Βουλή για την δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη: Ερώτηση στη...

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και...

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Βάναυση προσβολή προς τον Ελληνικό Λαό η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Αντιπολίτευση

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Βάναυση προσβολή προς τον...

Από το πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Ημαθίας Λάζαρου...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...