Το δημοσιογραφικό έργο του Περιφερειακού Τύπου στη νέα εποχή απασχόλησε την ημερίδα του ΣΗΠΕ

Το δημοσιογραφικό έργο του Περιφερειακού Τύπου στη νέα εποχή απασχόλησε την ημερίδα του ΣΗΠΕ

Η δυναμική του δημοσιογραφικού έργου και πρωτότυπου ειδησεογραφικού περιεχομένου, καθώς και η προστασία και αξιοποίησή του αναδείχθηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων, το Σάββατο 11 Ιουλίου 2020, με θέμα: ‘’Η ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα πνευματικά δικαιώματα και ο περιφερειακός Τύπος στη νέα εποχή-Σχέση Κράτους και περιφερειακού Τύπου, το σύγχρονο ευρωπαϊκό υπόδειγμα”. 

Την ημερίδα τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας κ. Παναγιώτης Τσίρης, ενώ διακεκριμένοι ομιλητές, όπως η Ευαγγελία Βαγενά, Διευθύντρια του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας και ο Γιώργος Ανδρέας Ζάννος, Διευθυντής του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης  Έργων και Λόγου-ΟΣΔΕΛ ανέλαβαν να παρουσιάσουν την πορεία της ενσωμάτωσης της ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα πνευματικά δικαιώματα στη εθνική έννομη τάξη και τις προκλήσεις που διαμορφώνει η βούληση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας για τα έργα του λόγου. 

Την αξία και την αξιοποίηση του περιεχομένου στο ψηφιακό περιβάλλον παρουσίασαν ο Φραγκίσκος  Μονογυιός, CCO της  ADWEB, the digital hub και ο Νίκος Πανταζόπουλος,  Sales Executive  της ΑΤC, Athens Technology Center, προκειμένου να καταγραφούν οι δυνατότητες και τα εργαλεία που διαθέτουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στον κόσμο της νέας τεχνολογίας και την αναπροσαρμογής του μοντέλου προώθησης και διαφήμισης. 

Ο Τρύφων Δάρας, Νομικός και ειδικός σε θεσμικά θέματα του Περιφερειακού Τύπου παρουσίασε τις αγκυλώσεις που διαχρονικά παρατηρούνται στη διανομή της κρατικής διαφήμισης και τις πραγματικές, αλλά και θεσμικές αλλαγές που απαιτούνται ώστε να χορηγούνται κατά το νόμο και δίκαια οι πόροι του δημοσίου για την προβολή και την προώθηση. 

Τέλος, ο Αντώνης Σκαμνάκης, αναπληρωτής καθηγητής  του  τμήματος Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε. του ΑΠΘ και η Ιωάννα Κωσταρέλλα, επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε. του ΑΠΘ παρουσίασαν τον τρόπο που επιλέγουν άλλες χώρες της ΕΕ να διαχειρίζονται, να διατηρούν και να προστατεύουν τις άμεσες και έμμεσες ενισχύσεις προς τον περιφερειακό Τύπο, αναδεικνύοντας τη βαρύτητα που δίνεται στα κράτη μέλη της Ευρώπης για τη στήριξη του Τύπου, ως αδιαπραγμάτευτη «ασπίδα» προστασίας για την αμερόληπτη ενημέρωση και τη δημοκρατία. 

Τις εργασίες της ημερίδας τίμησαν με την παρουσία τους ο κ.Παναγής Σαμούρης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, η κ.Έλενα Σώκου, υπεύθυνη της Νέας Δημοκρατίας για τα Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης και εκπροσωπώντας τις τρεις περιφερειακές Ενώσεις Συντακτών (ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε) ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε κ.Δημήτρης Χορταριάς.

Πιστοποίηση

 επαγγελματικών προσόντων και αναβάθμιση 

των εργαζομένων στον Τύπο


Με την ενεργό συμμετοχή ενδιαφερόμενων μερών πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση εργασίας (1st workshop) που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Παρέμβασης για τη προσαρμογή εργαζομένων στις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις μέσω καινοτόμων δράσεων κατάρτισης και πιστοποίησης επίκαιρων γνώσεων και δεξιοτήτων».

Τη βασική στόχευση και προσέγγιση με την οποία ο ΣΗΠΕ ανέλαβε και υλοποιεί το πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων για τους εργαζόμενους του κλάδου παρουσίασε ο απερχόμενος πλέον, πρόεδρος του σωματείου Βαγγέλης Αθανασίου και στη συνέχεια ο υπεύθυνος Οικονομικού Αντικειμένου του έργου Γιώργος Τάραμας ανέλαβε να παρουσιάσει την Πράξη και την πρόοδο της υλοποίησης.

Ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, όπου η Ιωάννα Κωσταρέλλα, Επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε. του ΑΠΘ και ο Αντώνης Σκαμνάκης, Υπεύθυνος Φυσικού Αντικειμένου Πράξης και Αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε. του ΑΠΘ συζήτησαν το ρόλο της τηλεκπαίδευσης στον κλάδο της απασχόλησης, σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις που δημιουργεί η σύγχρονη εποχή και η πανδημία του covid-19, τα προβλήματα που διαπιστώνονται, οι ευκαιρίες που αναδεικνύονται για την αναβάθμιση δεξιοτήτων, οι προοπτικές εργασιακής κινητικότητας, καθώς και οι τρόποι με τους οποίους αντιμετωπίζονται, μέσα από καλές πρακτικές και παραδείγματα που έχουν εφαρμοστεί.

Η διαλογική συζήτηση που ακολούθησε κατέδειξε πώς σύγχρονα εργαλεία και διαδρομές, όπως η τηλεκπαίδευση και η πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων δίνουν τη δυνατότητα αφενός για τη γνωστική αναβάθμιση των εργαζομένων και αφετέρου για τη συνολική ποιοτική ενίσχυση του κλάδου.

Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Σάββατο 11 Ιουλίου 2020.

Η Πράξη υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 – 2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και Εθνικούς Πόρους.»




Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ:  Πρόσκληση εκδήλωσης  ενδιαφέροντος για το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών  και Προσφύγων

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για...

Στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 79 του Ν. 4558/18 που...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Διανομή τροφίμων για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Δήμος Αλεξάνδρειας: Διανομή τροφίμων για τους...

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής...

Πρόσκληση συμμετοχής εθελοντών στον ΔΕΗ – Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας

Πρόσκληση συμμετοχής εθελοντών στον ΔΕΗ – Διεθνή...

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 είναι...

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή  για την «άρση αδικιών σε βάρος των επιτυχόντων του Σώματος Αγροφυλακής το 1992»

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή για την «άρση αδικιών σε...

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και...

Ωραιοζήλη Κουτσουπιά: “To know us better”, με καφέ και κουβέντα στην «Ελιά», εν όψει Ευρωεκλογών

Ωραιοζήλη Κουτσουπιά: “To know us better”, με καφέ και...

Οδεύουμε προς Ευρωεκλογές και οι υποψήφιοι...

Ημαθία - Συναγερμός για την εξαφάνιση 43χρονου από το Μακροχώρι

Ημαθία - Συναγερμός για την εξαφάνιση 43χρονου από το...

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία Βέροιας, καθώς...

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ Ι....

Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Ναούσης σε...

5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας: 1ο Αθλητικό Φεστιβάλ Δημοτικών Σχολείων Βέροιας

5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας: 1ο Αθλητικό Φεστιβάλ...

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία Βέροιας, καθώς εξαφανίστηκε ένας 48χρονος άνδρας. @@ads-588@@Πιο συγκεκριμένα, όλα συνέβησαν στις 18 Απριλίου, όταν εξαφανίστηκε από το Μακροχώρι ο Νικόλαος Καραπουναρλίδης,...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...