ΠΩ, ΠΩ, ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!

ΠΩ, ΠΩ, ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!

Ιωάννης Ιασ. Βελέντζας

Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Μετά από 15 χρόνια συνδικαλιστικής περιήγησης, 24 χρόνια γάμου και 27 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας κατέληξα: να ντύνομαι στη "μπουτίκ μπαμπάς & μαμά", να τρώω από το "μάρκετ πεθερός & πεθερά" και να σας "πολεμώ" με το πληκτρολόγιο μου".

 

Φίλοι μου, καλή σας ημέρα,

 

το γνωρίζω δεν σας έλειψα, αλλά η αλήθεια είναι ότι κρυβόμουνα, για να μην με πετύχει καμία αδέσποτη.

Σταματήσανε οι Ελληναράδες να βλέπουνε τούρκικα σήριαλ και αρχίσανε τον πόλεμο, για την Αγιά Σοφιά, που θα γίνει τζαμί, που ήτανε και παλιά, για πέντε αιώνες περίπου!

Και όλοι μαζί βρίζουμε και καταριόμαστε τον Ερντογάν, για να καλύψουμε τη δική μας γύμνια και κυρίως την ξεφτίλα της πνευματικής ελίτ της πατρίδας μας και της εκκλησιαστικής εξουσίας!

 

Από τη μία μεριά υπάρχει ένας λαός που δεν γνωρίζει τι είναι η δημοκρατία, και του οποίου λαού αρχηγός είναι ένας αδίστακτος φασίστας και από την άλλη μεριά είμαστε εμείς που «αποφασίσαμε» να ξεφτιλίσουμε την Ελληνική επανάσταση, εορτάζοντας τα 200 χρόνια της απελευθέρωσής μας με … καπέλα και γόβες στιλέτο!

Πόσο ακόμη πιο κάτω!

Κατά συνέπεια ο Ερντογάν βρίσκει και κάνει και καλά κάνει, αφού απέναντί του έχει παγκοσμιοποιημένα, οικουμενιστικά, αγαπησιάρικα, δειλά ανθρωπάκια!

 

Όσο πιο γρήγορα καταλάβουμε ότι δεν απειλούμαστε από τους Τούρκους, αλλά από τους δικούς μας κυβερνήτες, τόσο το καλύτερο για εμάς και για την πατρίδα!

Ένας λαός με χιλιάδες χρόνια ιστορία και πολιτισμό, τον οποίο μαθαίνουν πώς να περπατά σκυμμένος και αποκομμένος.

Όταν διδάσκεσαι ότι η ζωή δεν είναι ένας διαρκής πόλεμος, αλλά μία συνάντηση αγάπης για τσάι και συμπάθεια, τότε δεν έχεις να περιμένεις και τίποτα!

 

Όταν στα σχολεία διδάσκεσαι ότι δεν έχεις συνέχεια ως έθνος, όταν καταργούν τον Θεό και την ιστορία, τότε μην παραξενεύεσαι που σε φτύνει στην κυριολεξία ο κάθε βάρβαρος και εσύ δεν απαντάς, διότι δεν γνωρίζεις τι θα πει γενναιότητα και αξιοπρέπεια!

 

Νεοέλληνά μου, που καθημερινά σκέφτεσαι την καλοπέραση και το χρήμα, θίχτηκες με την Αγιά Σοφιά, προσεκτικά μόνο μην σκιστεί κανά καλτσόν!

 

Όταν καθηγητάδες, υποστηρίζουν ότι το Καστελόριζο είναι μακριά, κατά συνέπεια έχουν δικαίωμα και οι Τούρκοι, τότε τι έχεις να περιμένεις από τον Τούρκο!

 

Δεν μου λέτε ο ρε ηλίθιοι με τα βιογραφικά, τα παιδιά μας που σπουδάζουν σε μακρινές πόλεις ή χώρες, παύουν να είναι παιδιά μας!

 

Άρα φίλοι μου, δεν μας φταίει κανείς ξένος, αλλά η εγχώρια βλακεία και εθελοδουλία, με σκοπό την απόκτηση ή διατήρηση χρήματος και εξουσίας!

 

Όταν Ιεράρχες βεβηλώνουν την Σοφία του Θεού, «ασπαζόμενοι» τις διάφορες αιρέσεις, τότε λέτε να κόπτονται για την βεβήλωση του ναού!

Σε τελική ανάλυση τι αξίζει περισσότερο, ο ναός ως κτίριο ή ο Θεός που αγιάζει τον ναό!

Τα κτίρια τελειώνουν, ή θα τελειώσουν, ο λόγος του Κυρίου μας, το Ευαγγέλιο, τα δόγματα της Εκκλησίας, οι λόγοι των Πατέρων της Εκκλησίας μας, οι αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων, δε θα εξαφανιστούν ποτέ.

 

Ο δε πνευματικός ηγέτης της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«ως μουσείον, η Αγία Σοφία δύναται να λειτουργεί ως τόπος και σύμβολον συναντήσεως, διαλόγου και ειρηνικής συνυπάρξεως λαών και πολιτισμών, αλληλοκατανοήσεως και αλληλεγγύης Χριστιανισμού και Ισλάμ, που είναι ιδιαιτέρως αναγκαία και λυσιτελής διά τον σύγχρονον κόσμον».

Αυτό κατάλαβε, αυτό είπε.

Μεγάλε δεν πειράζει, ένα μουσείο λιγότερο, άλλωστε στην Νέα Φιλαδέλφεια, θα γίνει και εκεί μουσείο!

 

Και για να τελειώνουμε μία και καλή, η Αγία Σοφία δεν αποτελεί κληρονομιά παγκόσμιου πολιτισμού, διότι πολύ απλά δεν μπορεί να υπάρξει.

Κληρονομιά αποτελεί μόνο για την Ορθοδοξία και για την Ελλάδα, οι υπόλοιποι δεν είναι κληρονόμοι, αλλά τουρίστες!

 

Όπως θαυμάζω ένα τζαμί ως τουρίστας έτσι ακριβώς και οι μη ορθόδοξοι, «βλέπουν» την Αγία Σοφία.

 

Επομένως κύριοι με ράσα ή μη, αφήστε τις λεκτικές παγκόσμιες κορώνες, που στο μόνο που αποσκοπούν είναι η εσωτερική κατανάλωση και επιτέλους, για μία και μόνη φορά, μιλήστε με ειλικρίνεια, μιλήστε με την ψυχή σας, μιλήστε για την πίστη, για την πατρίδα, για αξίες, για ιδανικά!

 

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!

 

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια την Κυριακή 21 Απριλίου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας, λόγω εργασιών διαγράμμισης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας,...

 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για 20 απάτες, απο το 2022,  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας -Κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους πάνω από 138.000 ευρώ

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για...

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των...

Νέα παράταση  για τον κανονισμό  Πυροπροστασίας  Ακινήτων  εντός ή πλησίον  δασικών εκτάσεων

Νέα παράταση για τον κανονισμό Πυροπροστασίας ...

Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει τους δημότες του, ότι με την...

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα - Το Πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα -...

Την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, θα φτάσει στην πόλη της...

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 19...

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την ασφάλεια  των μαθητών

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την...

Σε καθημερινή βάση με μέριμνα την ασφάλεια των μαθητών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...