Tο 7ο Technology Forum  στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO - Από 1-3 Οκτωβρίου 2020

Tο 7ο Technology Forum στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO - Από 1-3 Οκτωβρίου 2020

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής μεταξύ των επικεφαλής των 23 φορέων-οργανωτών και της οργανωτικής επιτροπής του 7ου Technology Forum, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το Technology Forum αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση καινοτομίας και νέων τεχνολογιών στη βόρεια Ελλάδα και διοργανώνεται για έβδομη συνεχή χρονιά.


Το 7ο Technology Forum θα πραγματοποιηθεί στις 1 Οκτωβρίου 2020 στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO, στο πλαίσιο της πρώτης Διεθνούς Εκθεσιακής Πλατφόρμας Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND 4.0 (1-3 Οκτωβρίου 2020).


Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας, που χαιρέτισε την πρωτοβουλία, εκφράζοντας την αμέριστη υποστήριξη της Περιφέρειας στο θεσμό του Technology Forum, καθώς και της Thessweek, της Εβδομάδας Τεχνολογίας που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του Technology Forum.


«Το Technology Forum που εμείς ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζουμε και υποστηρίζουμε ανεπιφύλακτα,  επί σειρά ετών, αποτελεί το σημείο συνάντησης της επιστήμης και της επιχειρηματικότητας. Είναι το πάντρεμα της γνώσης και των τεχνολογικών εργαλείων, αλλά και ο εκτελεστικός βραχίονας της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας, που θα αναδείξει νέα, σύγχρονα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, συμβάλλοντας στην πρόοδο  του κοινωνικού συνόλου και φυσικά  στην πορεία ανάκαμψης της οικονομίας.


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη, όταν η ανάπτυξη της καινοτομίας αποτελεί έναν από τους κεντρικούς πυλώνες του στρατηγικού μας σχεδιασμού για να εισέλθουμε  το ταχύτερο δυνατό σε τροχιά ανάκαμψης. Ήδη ένα σημαντικό κονδύλι της τάξης των 140 εκατομμυρίων ευρώ από το νέο  ΕΣΠΑ (2014-2020) κατευθύνεται σε παρεμβάσεις, όπως η ενίσχυση του περιφερειακού δυναμικού έρευνας και καινοτομίας, η ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, η ενθάρρυνση δημιουργίας νέων συνεργατικών σχηματισμών μεταξύ επιχειρήσεων, η παραγωγή νέας γνώσης σε τομείς της οικονομίας στους οποίους η Κεντρική Μακεδονία διαθέτει ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα.


 Οφείλουμε να στηρίξουμε τις συνεργασίες μεταξύ  πανεπιστημιακών, τεχνολογικών ιδρυμάτων και ερευνητικών οργανισμών, τις συνεργασίες μεταξύ παραγωγικών  φορέων και του επιχειρηματικού κόσμου, και κυρίως τις συνεργασίες μεταξύ των ανθρώπων  που κατέχουν την τεχνογνωσία και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αναδείξουμε τα καινοτόμα  προϊόντα  και τις υπηρεσίες που δημιουργούν και μας προτείνουν οι επιστήμονες, δίνοντας τους πραγματικά διεθνείς προοπτικές», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της συντονιστικής επιτροπής εξετάστηκαν οργανωτικά και λειτουργικά θέματα της επικείμενης διοργάνωσης του Technology Forum.

Στη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής του 7ου Technology Forum συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) Θ. Καράογλου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης Μ. Κούπκας, ο Πρύτανης του Α.Π.Θ. Ν. Παπαϊωάννου, καθώς και οι επικεφαλής άλλων συνδιοργανωτών-φορέων (ΔΕΘ-HELEXPO, ΣΕΠΒΕ, Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, Σύνδεσμος Εξαγωγέων, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, Σύνδεσμος Εταιριών Πληροφορικής Βορείου Ελλάδας, Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ελληνική Εταιρία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΣΕΚΕΕ, Innovation Greece).


Η συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO, η οποία για το 2020 φιλοξενεί το 7ο Technology Forum και διαθέτει τις εγκαταστάσεις και τον κατάλληλο εξοπλισμό, προκειμένου να διασφαλιστούν υψηλές συνεδριακές προδιαγραφές για τη διοργάνωση.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διακοπή νερού την Τρίτη στη Νάουσα λόγω εργασιών

Διακοπή νερού την Τρίτη στη Νάουσα λόγω εργασιών

Η ΔΕΥΑ Νάουσας ανακοίνωσε διακοπή νερού στην περιοχή...

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Βέροιας την Τρίτη 11-08 - Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Βέροιας την Τρίτη...

Τακτική συνεδρίαση τη; Οικονομικής Επιτροπής Βέροιας...

Ρυθμίσεις λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών σε Βέροια, Μακροχώρι και Αγίου Γεωργίου

Ρυθμίσεις λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών σε Βέροια,...

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την  υπ΄αριθμ....

Νέος κύκλος Βιωματικών  Σεμιναρίων  στη Νάουσα  από  τον «Έρασμο»

Νέος κύκλος Βιωματικών Σεμιναρίων στη Νάουσα από ...

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης«ΕΡΑΣΜΟΣ»,...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Κεντρικής στη Βέροια

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Δήμος Νάουσας: Ενημέρωση για χορήγηση ειδικού βοηθήματος για επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος

Δήμος Νάουσας: Ενημέρωση για χορήγηση ειδικού...

 Ο Δήμος Η.Π Νάουσας ενημερώνει ότι εκδόθηκε η ΚΥΑ...

Φρόσω Καρασαρλίδου: ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ DE MINIMIS ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Φρόσω Καρασαρλίδου: ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ DE MINIMIS ΓΙΑ ΤΙΣ...

Είναι χαρακτηριστικό της αγροτικής παραγωγής να...

Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας: Ο δρόμος του αγώνα γίνεται πλέον καθολικός

Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας: Ο δρόμος του αγώνα...

Για άλλη μία χρονιά οι αγρότες βιώνουμε τα τραγικά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Δόθηκε παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για ακόμη μερικές εβδομάδες.Ειδικότερα, παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του 2020 ανακοίνωσε στη Βουλή η κυβέρνηση,...

Απανωτές σεισμικές δονήσεις ταρακούνησαν περιοχές σε Ημαθία, Πιερία και Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Δευτέρας.Ο πρώτος σεισμός συνέβη στις 5:08 και ήταν εντάσεως 4,1 Ρίχτερ, με επίκεντρο μεταξύ των χωριών...

Γράφει ο Μάκης  ΔημητράκηςΔεκαπενταύγουστος! Της Παναγίας! Τρανή γιορτή και όλη η Ελλάδα, απ’ άκρη σ’ άκρη γιορτάζει και ειδικά το Βέρμιο που προσελκύει πιστούς κάθε ράτσας που ανηφορίζουν στις πλαγιές του...

Ομολογώ ότι δεν περίμενα τοποθέτηση από τον κ. Παυλίδη στην επιστολή μου για το θέμα του Δημαρχείου, του 3ου δημοτικού και των εκπαιδευτηρίων Τσαλέρα. Και δεν αντιλαμβάνομαι την επιθετική του απάντηση σε...